Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας | 14-20 Δεκεμβρίου 2020

Τοξότη, επιβεβαιώσεις και ευδιαθεσία, όπως και αλλαγή του κλίματος στα οικονομικά σου

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 14-20 Δεκεμβρίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σταδιακή μείωση των επαγγελματικών και προσωπικών πιέσεων
Με την Αφροδίτη στον Τοξότη (15) κατανοείς ότι ούτε το πολύ κόλλημα, ούτε οι πολλές ανησυχίες, ούτε το πολύ δράμα βοηθούν την προσωπική σου ζωή ή τη διαχείριση του κοινού ταμείου. Γίνεσαι λίγο περισσότερο αισιόδοξος και είσαι σε θέση να πάρεις τα πράγματα που σου συμβαίνουν πιο ελαφρά. Το μόνο θεματάκι είναι πως αυτή η ευχάριστη κατά τα άλλα διάθεση σε κάνει να μην μπορείς να ανεχτείς οτιδήποτε διαφορετικό. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο κλείνουν την προηγούμενη τριετία με τις πολύ πιεστικές υποχρεώσεις, την περιορισμένη γκάμα επιλογών όμως και τις αυξημένες ευθύνες και αναγνώριση. Διευκολύνεται η πορεία των προσωπικών και επαγγελματικών σου σχεδίων και η προσοχή σου στρέφεται εντονότερα στις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και γενικά στα πράγματα που δεν είσαι αναγκασμένος να κάνεις, αλλά είναι πιο κοντά στην καρδιά σου. Υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση για ομαδικές ασχολίες, από φιλίες μέχρι δουλειές. Η δυσκολία είναι το να παίξεις όντως ομαδικά, εκεί όμως είναι και η ευκαιρία.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Επαγγελματικές πιέσεις, ευκαιρίες και η ανάγκη για προσαρμοστικότητα
Με τον κυβερνήτη σου Αφροδίτη, στον Τοξότη (15) ανοίγει μια περίοδος που φέρνει κάποιες διευκολύνσεις για το κοινό ταμείο που θα έπρεπε να αντιμετωπίσεις ως ευκαιρία να σχεδιάσεις πιο συγκεκριμένα την προσέγγισή σου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Παράλληλα τονώνεται η ερωτική σου ζωή, πράγμα που μπορεί είτε να γεννήσει υπερβολικές προσδοκίες, είτε να σε ωθήσει να αντιμετωπίσεις τα πράγματα πιο ελαφριά και να θεωρήσεις δεδομένες καταστάσεις που δεν είναι. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο κλείνουν την τριετία που προηγήθηκε και ανοίγουν μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων, πιέσεων, όπως και ευκαιριών για την καριέρα και τον γάμο σου. Ενώ μπορεί να χρειαστεί να αναλάβεις αυξημένες ευθύνες, και βέβαια να υπάρξουν οι ανάλογες ανταμοιβές, η μεγαλύτερη πρόκληση της περιόδου που έρχεται είναι ότι επιβάλλεται να λειτουργήσεις ομαδικά και συλλογικά και να περάσεις τις συνεργασίες σου στο επόμενο επίπεδο, όπως και τη σχέση σου και μάλιστα όχι με έναν τρόπο που αποφασίζεις ή εξαρτάται από σένα. 


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Οι σχέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου και προσφέρουν ευκαιρίες
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (15) στρέφει την προσοχή σου στις εξελίξεις στις σχέσεις σου, κυρίως προσωπικές, δευτερευόντως επαγγελματικές. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να διευθετηθούν παρεξηγήσεις, εκκρεμότητες και απωθημένα μέσα από καλύτερη διάθεση και ίσως την πρόθεση να είσαι πιο δίκαιος με τον απέναντι. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα να προσεγγίσεις δημιουργικά οποιοδήποτε πρόβλημα και να μπορέσεις να το επιλύσεις. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο σημαίνουν το τέλος της προηγούμενης τριετίας. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι άγχους, φόβων και πίεσης, σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο σταδιακά υποχωρεί, καθώς αρχίζουν να διαφαίνονται τρόποι να προχωρήσεις παρακάτω προσωπικά και επαγγελματικά. Έχει πολύ πιο εμφανή στήριξη από τους συνεργάτες και τη σχέση σου, ωστόσο απαιτείται και η δική σου πρόθεση να κινηθείς σε αρμονία μαζί τους και να αντιμετωπίσεις υπεύθυνα τις οποιοδήποτε ευκαιρίες προσφέρονται ή τις ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι. Βρίσκεται νέος τρόπος που δεν είναι απαραίτητα ο δικός σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Καλύτερη φροντίδα της υγείας σου και εμβάθυνση στις σχέσεις σου
Με την Αφροδίτη στον Τοξότη (15) προκύπτει μια θετική τάση να θέλεις να αντιμετωπίσεις πιο σωστά το θέμα της υγείας σου και της ρουτίνας σου, αν και όχι αντίστοιχη τάση να το κάνεις οργανωμένα και με συνέπεια. Μπορείς να αξιοποιήσεις το κλίμα που δημιουργείται αν επιλέξεις όχι τις πλέον φιλόδοξες προσεγγίσεις, που θα είναι η τάση σου, αλλά οτιδήποτε μπορείς να υποστηρίξεις μακροπρόθεσμα και με κάποια ευχαρίστηση. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο κλείνουν την προηγούμενη τριετία και ανοίγουν μία περίοδο που σε φέρνει σε επαφή με ουσιαστικότερα κομμάτια των προσωπικών και επαγγελματικών σου σχέσεων τα οποία ίσως επιμένεις να αντιμετωπίζεις κάπως επιφανειακά. Ουσιαστικά καλείσαι να βγεις έξω από τις προσωπικές σου απόψεις και προσδοκίες για τις σχέσεις κάθε είδους και να μάθεις να σχηματίζεις συλλογικές απόψεις και προσδοκίες. Έτσι τεστάρεται η ποιότητα των υπαρχουσών σχέσεών σου και δύσκολα επιβιώνουν αυτές στις οποίες δεν μπορείς να λειτουργήσεις πραγματικά σαν «ομάδα» με τον απέναντι. 


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Σαφώς καλύτερη διάθεση και σιγά-σιγά κάποια απεμπλοκή της ρουτίνας σου
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (15) σε βάζει σε πιο χαρούμενη και δημιουργική διάθεση στις προσωπικές σου σχέσεις και σε όλα σου τα πρότζεκτ, δημιουργώντας μια ηχηρή αντίθεση με το κλίμα όπως διαμορφώνεται γύρω σου. Ωστόσο έχεις μεγαλύτερο απόθεμα ευδιαθεσίας και αισιοδοξίας, πράγμα που σε βοηθά σε κάθε επίπεδο. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο και τον ζωδιακό σου άξονα κλείνουν την προηγούμενη τριετία με τις αρκετές τριβές στη ρουτίνα, τη δουλειά και πιθανώς σε θέματα υγείας. Ανοίγουν μια περίοδο στην οποία πρωτοστατούν οι συνεργασίες και η σχέση σου, με όλα τα θετικά και αρνητικά που συνεπάγεται αυτό. Το θετικό είναι ότι βρίσκεις την ευκαιρία να μοιραστείς ιδέες και να συνεργαστείς δημιουργικά στο επαγγελματικό κομμάτι, ενώ στο προσωπικό κομμάτι υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο πρακτικό και καθημερινό κομμάτι και τις πιο χαρούμενες πτυχές της σχέσης. Ο σύντροφος, τα παιδιά σου ή κάποια καινούρια σχέση παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Γιορτινότερο κλίμα μέσα σου και στο σπίτι, διανθισμένο όμως με άγχος
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (15) φέρνει μια κάπως πιο εορταστική διάθεση στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, όπως και μέσα σου. Δυστυχώς αυτό για σένα συνεπάγεται και αρκετό άγχος και αναστάτωση επειδή δεν αργείς να δημιουργήσει σωρό σχετικές δουλειές για τον εαυτό σου και ενδεχομένως κάποια ανεδαφικά σχέδια και μετά να πασχίσεις πάραυτα να τα φέρεις πέρα. Θα ήταν καλό να κρατούσες μόνο ορισμένα από όσα θα σκεφτείς ή θα πέσουν στο τραπέζι. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο κλείνουν την τριετία που προηγήθηκε και σε περνούν σε μία πολύ πρακτικότερη περίοδο (κι όμως), όπου καλείσαι να αντιμετωπίσεις πολλά ζητήματα δουλειάς, πρακτικές υποθέσεις και θέματα ρουτίνας, ενδεχομένως και υγείας, όχι απαραίτητα δικής σου. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται να συμμορφωθείς με το πλαίσιο που επιβάλλεται από άλλους. Έχεις βέβαια σταθερή βοήθεια και στήριξη τόσο από το σπίτι, όσο και στο γραφείο, ενδεχομένως από τα ίδια άτομα που σε παιδεύουν.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας (όσο παράδοξο κι αν φαίνεται)
Ο κυβερνήτης σου, Αφροδίτη, στον Τοξότη (15) ανεβάζει τη δυσκολία του περιορισμού στις μετακινήσεις ακόμη περισσότερο, καθώς η όρεξή σου να δεις φίλους και γενικά να κοινωνικοποιηθείς μεγαλώνει. Παράλληλα, με όποιον τρόπο αυτό είναι δυνατό, υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε σχέδια, συμφωνίες και κουβέντες, πράγμα που σαφώς και σου φτιάχνει τη διάθεση. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο κλείνουν την προηγούμενη τριετία και μαζί της αρχίζει να διαφαίνεται η αρχή του τέλους για πολλές δυσκολίες που αφορούν το σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, τη σχέση με τα αδέρφια σου ή και υποθέσεις που αφορούν ξεκάθαρα το θέμα των ακινήτων. Ψυχολογικά, διαφαίνονται νέες προοπτικές, ενώ σταδιακά αρχίζεις να αισθάνεσαι πολύ λιγότερο ακινητοποιημένος και περιορισμένος. Ενδεχομένως αυτό να σχετιστεί με καινούρια κεφάλαια στην ερωτική σου ζωή και στη σχέση με τα παιδιά σου, όπως και στις δημιουργικές σου ασχολίες. Οι παράγοντες που ως τώρα σε περιόριζαν, αρχίζουν να δείχνουν και το θετικό τους πρόσωπο.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Λάιτ οικονομικές και συναισθηματικές επιβεβαιώσεις, βαθιές και δύσκολες αλλαγές
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (15) ενισχύει τα οικονομικά και συναισθηματικά σου αποθέματα και φέρνει την αντίστοιχη ανακούφιση. Μαζί της έρχεται και μια δικαιολογημένη ίσως, λόγω της περιόδου, ανακούφιση και ικανοποίηση. Αυτή καλό θα ήταν να τη δεις ως επιβεβαίωση ότι βαδίζεις στη σωστή κατεύθυνση και να συνεχίσεις, όχι σαν δικαιολογία για να αναβάλλεις και να μην κάνεις τίποτα. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (18) στον Υδροχόο κλείνουν την προηγούμενη τριετία με όλες της τις ανακατατάξεις στον κύκλο σου, στο επικοινωνιακό κομμάτι και στις συμφωνίες σου. Η περίοδος που ξεκινά είναι αρκετά δύσκολη επειδή απαιτεί τη συνεπή ενασχόληση με το σπίτι και την οικογένειά σου, όπως και με τον ψυχισμό σου, με διάθεση μάλλον να συνεργαστείς καλύτερα και να έρθεις σε επαφή με τις ανάγκες των δικών σου, παρά να επιβάλεις τη δική σου οπτική ή να τους αγνοήσεις, όπως συνήθως κάνεις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο και αν είναι δυνατόν, επαγγελματική υποστήριξη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Επιβεβαιώσεις και ευδιαθεσία, όπως και αλλαγή του κλίματος στα οικονομικά σου
Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (15) φέρνει κάποια ευχάριστα ή τουλάχιστον επιβεβαιωτικά και με ευχάριστη προοπτική πραγματάκια στη ρουτίνα σου. Φυσικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην τα φουσκώσεις περισσότερο από όσο χρειάζεται στο μυαλό σου, αλλά θα ’ναι χρήσιμο αν καταφέρεις να το κάνεις. Κράτησε το καλό, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις ΤΟ καλό με υπερβολές και αβάσιμες προσδοκίες. Ο Κρόνος (17) και ο κυβερνήτης σου Δίας (19) στον Υδροχόο σε αφήνουν σοφότερο όσον αφορά τη διαχείριση των χρηματικών και συναισθηματικών σου μέσων. Μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένο πρακτικό αντίκρισμα, αλλά γνωρίζεις περισσότερα και μπορείς να κινηθείς πιο εύστοχα στο μέλλον. Κάποιες ερωτικές και οικονομικές σχέσεις ενδεχομένως να τερματιστούν καθώς καινούρια πρόσωπα, προτάσεις και προοπτικές έρχονται στο προσκήνιο. Έπεται μια ανανέωση του κύκλου σου και του επικοινωνιακού κομματιού στη ζωή σου, η οποία θα απαιτήσει από σένα πολύ πιο διευρυμένη οπτική, μεγαλύτερη ανεκτικότητα και εγκατάλειψη της υπερβολικής προσπάθειας να έχεις δίκιο.


Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κουρασμένος οργανισμός και τάση για κατάχρηση, σταδιακή χαλάρωση
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (15) φέρνει μαζί της κάποια ροπή στην κατάχρηση και την υπερβολή, σε φαγητό, ποτό, δουλειά ή και τα τρία, σε κάθε περίπτωση ανθυγιεινή. Έρχεται σε μάλλον δύσκολη περίοδο για αποτοξίνωση ή για ένα καλύτερο πρόγραμμα φροντίδας του εαυτού σου, όμως ακριβώς αυτό χρειάζεται. Ίσως θα μπορούσες να ξεκινήσεις δημιουργώντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο κι αυτό θα το κάνεις εγκαταλείποντας κάποια από τα πολλά που έχεις προγραμματισμένα. Ούτως ή άλλως δεν σε αφορούν πραγματικά όλα. Ο κυβερνήτης σου, Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο κλείνουν μια ιδιαίτερα απαιτητική για σένα τριετία μετά την οποία το πιθανότερο είναι πως είσαι ένας δραστικά διαφορετικός άνθρωπος. Η περίοδος που έρχεται σου δίνει την ευκαιρία να σταθεροποιήσεις και, γιατί όχι, να απολαύσεις και να επωφεληθείς από αυτά για τα οποία δούλεψες τα προηγούμενα χρόνια. Η έμφαση μετατοπίζεται από τα πράγματα στους ανθρώπους (και αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο), πράγμα που έχει ίσως κάποιο χρηματικό κόστος, σε εμπλουτίζει αλλού όμως.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ανοίγοντας έναν νέο κύκλο ζωής
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (15) σε βάζει ενεργά στον σχεδιασμό για τη χρονιά που έρχεται και γενικά για το παρακάτω, πράγμα που βελτιώνει τη διάθεσή σου και ανοίγει την όρεξη για να ασχοληθείς περισσότερο με τους φίλους σου και τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες. Θέλει λίγη προσοχή, για να μη χαθείς στα πολλά προγράμματα και προσδοκίες. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στο ζώδιό σου κλείνουν την προηγούμενη τριετία και μαζί της έναν μεγαλύτερο κύκλο σχεδόν τριών δεκαετιών. Η περίοδος που ανοίγει βρίθει καινουργίλας, καθώς θα έχεις τη δυνατότητα να κινηθείς πολύ πιο κοντά στα ιδανικά σου και ίσως σε τρελά σου σχέδια. Από την άλλη τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν έχουν επιλυθεί ακόμη συνεχίζουν να δημιουργούν πιέσεις σε ψυχοσωματικό επίπεδο, αν και στο εξής γνωρίζεις με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια με τι έχεις να κάνεις κι έτσι πολλή από την ανασφάλεια και τη μελαγχολία των τελευταίων χρόνων υποχωρεί. Να ’σαι ανοιχτός σε αυτά που δεν είχες καν φανταστεί.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Περίοδος μεγάλης ευαισθησίας σωματικά και ψυχολογικά
Με την Αφροδίτη στον Τοξότη (15) τα πράγματα στην καριέρα και τον γάμο σου κινούνται ακόμη πιο έντονα ανάμεσα στο «καρότο» και το «μαστίγιο», αφού με οποιαδήποτε ενίσχυση ή ανακούφιση ή σχέδιο με θετική προοπτική, έρχονται και αρκετή αναστάτωση, στενές απόψεις και γενικά μια δυσκολία να συγκεκριμενοποιήσεις τι ακριβώς συμβαίνει και προς τα πού χρειάζεται να κατευθυνθείς. Ο Κρόνος (17) και ο Δίας (19) στον Υδροχόο ανοίγουν μια εξαιρετικά απαιτητική περίοδο, όπου χρειάζεται να ασχοληθείς πολύ πιο προσεκτικά, οργανωμένα, αλλά και ανοιχτόμυαλα και με διάθεση συνεργασίας, με τα προβλήματα του γάμου, της καριέρας και των σχεδίων σου. Μια αντίστοιχη τεράστια φροντίδα και προσοχή χρειάζεται και για οτιδήποτε αφορά την υγεία σου, με έμφαση στην ψυχολογική σου υγεία και την ισορροπία του νευρικού σου συστήματος. Καλό είναι να ασχοληθείς οικειοθελώς, εκ των προτέρων και με επαγγελματική υποστήριξη και να μην περιμένεις να εμφανιστεί το πρόβλημα, το οποίο, εκτός αν τα έχεις κάνει όλα τέλεια, πάντα, θα εμφανιστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ