Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31.5.2020

Δίδυμε, τείνεις σε αρνητικά συμπεράσματα προκειμένου να μην αμφιταλαντεύεσαι

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 742
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
didymoi.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 25-31 Μαΐου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ψαχουλέματα σε παλιές ιστορίες και η αντίστοιχη αναστάτωση
Και αυτή την εβδομάδα η συναισθηματική ρευστότητα είναι ο κανόνας και σε οδηγεί με ευκολία να ανασκαλέψεις παλιότερες ιστορίες, με αποτέλεσμα να βγει στην επιφάνεια συναισθηματική αταξία, ακόμη και οικονομικά λάθη. Η εξωστρέφειά σου πάντως παραμένει, έστω και αν είναι λίγο δύσκολο να οργανώσεις τα πράγματα ακριβώς όπως θα ήθελες, τουλάχιστον σε επίπεδο καριέρας και σχεδίων. Το πέρασμα του Ερμή στον Καρκίνο (28) ανοίγει κουβέντες με τα αδέρφια σου για οικογενειακά θέματα ή για υποθέσεις του σπιτιού. Σε αυτό το πλαίσιο είναι εύκολο να πιστέψεις ότι δεν εισακούγεσαι ή ότι οι υπόλοιποι σχηματίζουν μέτωπο εναντίον σου. Παρομοίως στο γραφείο, οποιεσδήποτε συζητήσεις αφορούν διαδικαστικά ζητήματα είναι σαν να γίνονται ερήμην σου ακόμη και όταν είσαι παρών. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσεις να κινηθείς πισώπλατα ή να θίξεις παλιότερες κόντρες που δεν σχετίζονται στην πραγματικότητα με το θέμα που σας απασχολεί. Προτίμησε να είσαι το κατά δύναμη σαφής και να ενημερώνεις όταν αλλάζεις γνώμη.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ψάχνεις να εκφραστείς και το κάνεις, όμως χαλιέσαι χωρίς την αναμενόμενη ανταπόκριση
Στην αρχή της εβδομάδας η διάθεση να ασχοληθείς με δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, με τους φίλους σου και γενικά να ξαναπιάσεις ό,τι έχεις παραμελήσει, καλά κρατεί. Ενδεχομένως να συνειδητοποιήσεις ότι ευθύνεσαι εσύ που κάποια από τα παραπάνω μπήκαν στο περιθώριο και ότι θα ήταν καλό να αλλάξεις κάπως τη στάση σου. Ειδικά σε επίπεδο ερωτικών σχέσεων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνειδητοποιήσεις πως χρειάζεται να το πάρεις αλλιώς, αν πρόκειται να σου βγουν αυτά που θέλεις. Με το πέρασμα του Ερμή στον Καρκίνο (28) αποζητάς ουσιαστικότερη επικοινωνία και έχεις την ανάγκη να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, ειδικά απέναντι στα παιδιά σου και στην ερωτική σου ζωή. Είναι εξαιρετική ευκαιρία για να το κάνεις, αρκεί να μην περιμένεις συγκεκριμένη αντίδραση και είσαι απορριπτικός ή δυσαρεστημένος, εάν αυτή δεν έρθει. Μπορεί να είναι εξαιρετικά δημιουργική φάση για σένα ανοίγοντας συζητήσεις και φέρνοντας συναντήσεις με θετικό αντίκτυπο για τα οικονομικά σου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Τείνεις σε αρνητικά συμπεράσματα προκειμένου να μην αμφιταλαντεύεσαι
Δεν είναι ασυνήθιστο για σένα να αισθάνεσαι σαν δύο άνθρωποι και στην αρχή της εβδομάδας αυτή η αίσθηση είναι ιδιαίτερα έντονη. Μπορεί να μεταφράζεται από εναλλαγές σε απόψεις, διαθέσεις και στάσεις, μέχρι σε μία ραγδαία διαδοχή των εξωτερικών γεγονότων γύρω σου. σε αυτό το πλαίσιο και όσον αφορά τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους, μάλλον είναι σοφό να αποφύγεις να βάλεις όλα σου τα λεφτά σε ένα άλογο, επειδή είναι δύσκολο να υπάρξουν βεβαιότητες. Καθώς ο κυβερνήτης σου, Ερμής, περνάει στον Καρκίνο (28), τα πράγματα φαίνεται να σταθεροποιούνται κάπως μέσα στο κεφάλι σου. Έτσι γίνεται δυνατή η πιο συνεπής επικοινωνία με την οικογένειά σου και για θέματα του σπιτιού σου, ενώ κεντράρεται κάπως καλύτερα και ο εσωτερικός σου διάλογος. Το μόνο ρίσκο και στις δύο περιπτώσεις είναι να κεντραριστείς στο ότι κανένας δεν σε καταλαβαίνει, για να αποφύγεις τον κόπο και την καλή θέληση που χρειάζεται ώστε να κρατήσεις την επικοινωνία ουσιαστικά ανοιχτή. Τέλος, αναμένονται νέα από ανοιχτές οικονομικές σου υποθέσεις.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ψυχολογική και σωματική φόρτιση που χρειάζεται σαφή και ουσιαστική επικοινωνία
Είτε ξεκινάς για κάποια περιπέτεια, είτε με τη διάθεση να εμπλουτίσεις και να ανανεώσεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις πράγματα, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος ότι τα πράγματα δεν θα πάνε όπως περιμένεις. Εφόσον η διάθεσή σου για περιπέτεια είναι ειλικρινής, προσπάθησε να τη διατηρήσεις όντως ενόψει απρόοπτων. Φρόντισε όσο καλύτερα μπορείς την υγεία σου, καθώς οι εσωτερικοί σου διχασμοί, η απόσταση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, όπως και πολλοί παράγοντες που είναι έξω από τον έλεγχό σου, ανεβάζουν τα επίπεδα του άγχους σου, μειώνουν την υπομονή σου και γενικά προξενούν ένταση σωματική και ψυχολογική. Ο Ερμής στο ζώδιό σου (28) μπορεί να λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης, επιτρέποντας σου να εκφράσεις τα πράγματα που σε φορτίζουν ή να προσεγγίσεις πρακτικές εκκρεμότητες με άλλο μάτι. Έχε  κατά νου πως κάθε προσπάθεια να εκφραστείς με σαφήνεια και να μείνεις στην ουσία, θα βοηθήσει και εσένα και τον συνομιλητή σου. Το «να τα πω ένα χεράκι» εγγυάται ότι ούτε ακούς, ούτε σ’ ακούν.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ευχάριστη πολυασχολία, όμως και υπερβολικές προσδοκίες από τους άλλους
Οι πολλές και διάφορες ασχολίες όπως και ο χρόνος με τους φίλους σου ίσως σε βοηθάνε στην αρχή της εβδομάδας και σε αποτρέπουν από το να κολλήσεις υπερβολικά με κάποιο συναισθηματικό ή οικονομικό ζήτημα και να το δραματοποιήσεις. Σε περίπτωση που μπεις  στον πειρασμό να κινηθείς παράτυπα σε ερωτικές ή οικονομικές συναλλαγές, φρόντισε τουλάχιστον να είσαι ενήμερος για το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Καθώς ο Ερμής περνάει στον Καρκίνο (28) ένα μέτρο αισιοδοξίας και ενθουσιασμού για τα σχέδιά σου και τις φιλίες σου είναι εύκολο να χαθεί, καθώς αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι είναι δύσκολο να συγχρονιστούν τα πάντα με αυτό που εσύ επιθυμείς. Η τάση είναι να πάρεις το καθετί πολύ προσωπικά, ακόμη και όταν αφορά επαγγελματικές διαδικασίες οι οποίες θα έπρεπε να είναι σχετικά απρόσωπες. Θα σε βοηθήσει πολύ να προσπαθήσεις να κλίνεις σε ένα πράγμα τη φορά με καθαρότητα και όση καλή θέληση σού βρίσκεται, ώστε να δίνεις αντί να παίρνεις κατεύθυνση από τον απέναντι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Απόλυτες στάσεις και υπερβολικές κινήσεις για να βγεις από διλήμματα
Οι επιθυμίες σου σε συναισθηματικό επίπεδο, όπως και σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό, είτε πρόκειται για δουλειά είτε πρόκειται για το σπίτι, είναι εύκολο να σε φέρουν σε σύγκρουση με συναδέλφους σου ή με τον σύντροφό σου ή να σε οδηγήσουν σε μία κάπως επιθετική και προκατειλημμένη στάση απέναντι στην προσωπική σου ζωή. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά που θεωρείς ότι χρειάζεται να γίνουν σε επίπεδο καριέρας και προσωπικών στόχων, ρίχνει λάδι στη φωτιά, καθώς είναι ευκολότερο να υιοθετήσεις μία ακραία θέση παρά να μείνεις στις πολλές επιλογές και διλήμματα. Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, στον Καρκίνο (28) μπορεί να σε βοηθήσει να τα ξεκαθαρίσεις ένα-ένα, εφόσον υποστηρίζει τη σκέψη, τις συζητήσεις και τον σχεδιασμό, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο για αυτά που θέλεις να καταφέρεις. Βασική προϋπόθεση είναι η καθαρότητα και η σαφήνεια, όπως και το να κινηθείς έξω από την ψευδαίσθηση ότι είσαι μόνος σου. Οι άνθρωποί σου είναι εκεί, έστω και αν έχουν διαφορετική άποψη από σένα.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Διάλειμμα που όμως δεν επαρκεί για την απομάκρυνση σοβαρότερων θεμάτων
Ένα είναι σίγουρο, ότι όταν κανείς περνάει καλά ή έστω συναρπαστικά, είναι εύκολο να υποτιμήσει τη βαρύτητα σημαντικών θεμάτων ή να βάλει στον πάγο την επίλυσή τους. Στην αρχή της εβδομάδας η διάθεσή σου να τακτοποιήσεις επαγγελματικά θέματα και ζητήματα ρουτίνας, έστω με σπρώξιμο από τον σύντροφό σου ή τους συναδέλφους σου, θέλει λίγη προσοχή. Αυτά τα πραγματάκια δεν είναι όσο επιφανειακά φαίνονται, αλλά έχουνε βαθύτερες προεκτάσεις σε συναισθηματικό και ερωτικό επίπεδο, όπως και στη διαχείριση των κοινών οικονομικών, επαγγελματικών ή προσωπικών. Ο Ερμής στον Καρκίνο (28) στρέφει τον προβληματισμό σου, όπως και τις κουβέντες σου, από το ξέφρενο κυνήγι του καινούργιου και της βελτίωσης, στο σκοπό για τον οποίο γίνονται όλα αυτά, στις υποχρεώσεις που συνεπάγονται και τελικά στο πού και πώς θέλεις να βρίσκεσαι σε x χρόνια από τώρα. Εδώ δεν χρειάζεται ούτε συμμόρφωση με το προκαθορισμένο οικογενειακό και κοινωνικό πλαίσιο, ούτε αντιδραστική αυτονόμηση τύπου «μόνος μου», αλλά η συνάντηση αυτών των δύο.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μεγάλη λαχτάρα για το ωραίο και το ευχάριστο, με απροσδόκητες συνέπειες
Με μεγάλη όρεξη να κυνηγήσεις ωραίες καταστάσεις στην ερωτική σου ζωή, στη σχέση με τα παιδιά σου, καθώς και δημιουργικά project, σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας. Η ρουτίνα και η δουλειά σου, σε οδηγούν εκεί με μαθηματική ακρίβεια και αυτή η ώθηση αποτελεί την αφορμή για κάποιες αλλαγές στις βασικές ισορροπίες μεταξύ του εαυτού σου και του απέναντι είτε στον προσωπικό, είτε στον επαγγελματικό σου χώρο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αβεβαιότητες υπερέχουν των βεβαιοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι να δίνεις το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στον απέναντι, ακόμη και για πράγματα που αισθάνεσαι απόλυτα βέβαιος. Ο Ερμής στον Καρκίνο (28) μπορεί να λειτουργήσει σταθεροποιητικά σε συναισθηματικό επίπεδο, όπως και να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις οικονομικά σχέδια. Το βασικό είναι να μην υπαναχωρήσεις στις συνηθισμένες σου στάσεις και θέσεις, ούτε στα κλασικά πάρε-δώσε με τους συγγενείς σου, για να επισπεύσεις μία απόφαση ή την επίλυση  ενός διλήμματος. Σκέψου και φέρσου ως ο άνθρωπος που θα ’θελες να είσαι.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Χορταίνεις απλή κοινωνικότητα και κατευθύνεσαι προς ουσιαστικότερη επικοινωνία
Αν και είσαι αδιαμφισβήτητα κοινωνικό ον, αυτές τις μέρες ίσως το πράγμα έχει παραγίνει κάπως, με αποτέλεσμα τελικά να πιέζεσαι για να περάσεις καλά ή να δημιουργείται αναστάτωση στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Σε σε κάθε περίπτωση, αυτό το μέτρο το οποίο εξυμνούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δεν είναι και άσχημη ιδέα για σένα. Ίσως να μη σ’ αρέσει να χαλάς χατίρια, ούτε να αισθάνεσαι πως πιθανόν να χάσεις κάτι καλό, όμως γίνε λίγο πιο επιλεκτικός. Ο Ερμής στον Καρκίνο (28) ίσως βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, αφού σε βάζει σε διάθεση για ουσιαστικότερη επικοινωνία και πιο συναισθηματικά και ερωτικά ενσταντανέ. Όταν αυτά απουσιάζουν, είναι ευκολότερο να δυσανασχετείς ή να αισθάνεσαι απόλυτα μόνος σου ακόμη και αν βρίσκεσαι με πάρα πολύ κόσμο. Σε πρακτικό επίπεδο είναι ευκαιρία να δεις κατά πόσο διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, ακόμη και ιδέες και σχέδια, συνεχίζουν να έχουν αντίκρισμα, όταν πέφτει στο τραπέζι το οικονομικό θέμα ή το σοβαρότερο συναισθηματικό και σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης. 


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Βγαίνεις από το τούνελ της ρουτίνας και σκέφτεσαι περισσότερο πάνω στις σχέσεις
Η πολυπραγμοσύνη της καθημερινότητας και της δουλειάς δεν σου είναι άγνωστη ποσότητα, αυτές τις μέρες όμως καλό είναι να έχεις το νου σου να περιορίζεις τις προσπάθειές σου ως εκεί που αντέχει η υγεία σου, σωματική και ψυχολογική. Για την ακρίβεια εκεί που ανακαλύπτεις ότι λείπει η δημιουργικότητα, η χαρά ή ένας ενδιαφέρων σκοπός σε αυτά που κάνεις, υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Ο Ερμής στον Καρκίνο (28) και τον ζωδιακό σου άξονα πιθανώς να σε βοηθήσει να βγεις από το τούνελ των διαδικασιών και των φιλοδοξιών και να γίνεις λίγο πιο δεκτικός και πρόθυμος να ασχοληθείς με την ποιότητα των σχέσεων σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, αντί να εκτελείς κάποιο σενάριο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι εξίσου άγονα τα άκρα του να θέλεις να κάνεις τα πάντα μόνος σου, χωρίς να ρωτάς ή να περιμένεις οι σχέσεις να προχωρούν από μόνες τους, ενώ εσύ περιορίζεσαι σε κάποιες μηχανικές ανταποκρίσεις. Μην προεξοφλείς ότι δεν σε καταλαβαίνουν χωρίς να δοκιμάσεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Δύσκολο να χαρείς τα ευχάριστα στο προσκήνιο, καθώς το παρασκήνιο είναι βαρύ
Κάποια παραπάνω έξοδα που δεν είχες υπολογίσει φαίνεται να είναι αναπόφευκτα στην αρχή της εβδομάδας και να δημιουργούνε μία κάποια αναστάτωση στα σχέδια που είχες για το σπίτι ή και στο οικογενειακό σου πλαίσιο. Παρομοίως κάποιες κουβέντες και συναντήσεις έχουν μεγαλύτερο συναισθηματικό κόστος από ό,τι υπολόγιζες και την επακόλουθη ένταση. Στο προσκήνιο της ερωτικής σου ζωής και της δημιουργικότητάς σου υπάρχει έντονη κινητικότητα, όμως είναι δύσκολο να τη χαρείς καθώς σε βάζει σε πολλά διλήμματα σε σχέση με τα παιδιά ή τον σύντροφό σου, ενώ ακόμη ενδεχομένως φέρνει στην επιφάνεια οικογενειακές και συγγενικές καταστάσεις που πίστευες ότι είχαν ρυθμιστεί. Ο Ερμής στον Καρκίνο (28) ανοίγει το πρακτικό κομμάτι της σχέσης και της κοινωνικής σου ζωής, όπως και του ρόλου σου ως γονιού. Υπάρχει η δυνατότητα να εξυγιάνεις τη σχετική ρουτίνα μέσα από καθαρή και σαφή επικοινωνία, όμως η εντύπωση είναι ότι τα κάνεις όλα μόνος σου, πράγμα που δεν διευκολύνει τη συνεννόηση καθώς θεωρείς τον εαυτό σου αδικημένο.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Αναποφασιστικότητα, αδέξια ζυγισμένη δράση και η επικοινωνία ως διέξοδος
Τα πράγματα είναι τόσο ρευστά μέσα σου αυτές τις μέρες, όπως και στο σπίτι σου και στο οικογενειακό σου περιβάλλον ώστε η επιθυμία σου να κάνεις κάτι για να φέρεις την κατάσταση εκεί που θέλεις είναι τεράστια. Εάν δεν είσαι προσεκτικός και δεν προσπαθήσεις να λειτουργήσεις με σεβασμό απέναντι στους γύρω σου, ακόμη και οι καλύτερες προθέσεις σου εκφράζονται κάπως επιθετικά και έχουν την αντίστοιχη ανταπόκριση ή δεν εκφράζονται καθόλου, παρά μόνο σπασμωδικά ως νεύρα. Ο Ερμής στον Καρκίνο (28) εστιάζει καλύτερα τις σκέψεις σου και τις κουβέντες σου, ειδικά σε σχέση με την ερωτική σου ζωή, με τα παιδιά σου, τον σύντροφό σου. Σε βοηθάει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, ειδικά την αγάπη σου κι αν το κάνεις σου δίνει μία πολύ αποτελεσματική βαλβίδα αποσυμπίεσης για όλες τις πιέσεις μέσα σου και στο σπίτι σου. Παράλληλα υποστηρίζει τη δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση. Το μόνο που δεν χρειάζεται να κάνεις, είναι να κολλήσεις τις απόψεις σου, ειδικά όταν σε διαχωρίζουν από τους άλλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ