Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (22-28 Απριλίου)

Ταύρε, συντονισμός με το μοτίβο της Μ. Εβδομάδας εσωτερικά και εξωτερικές αντιστάσεις

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 700
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tayros.jpg

Διάβασε τις προβλέψεις εβδομάδας και μάθε πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου. Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η δύναμη και η όρεξή σου κοντράρονται με τις συνθήκες και το παρελθόν

Χρειάζεται να έχεις το νου σου στις ακρότητες στη διαχείριση των χρημάτων σου και των συναισθημάτων σου αυτή την εβδομάδα. Για να μπορέσεις να εξυπηρετήσεις τα μελλοντικά σου σχέδια και να έχεις ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, καλό θα ήταν να οργανωθείς και να μη στηρίζεσαι σε χρήματα που έρχονται άκοπα. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) υπογραμμίζει το σχετικό μοτίβο, καθώς δυσκολεύει τη ροή της όποιας στήριξης έχεις από τον σύντροφό σου καθώς και από επιχειρηματικές σου δραστηριότητες. Σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να γυρίσεις σε προηγούμενα σημεία συναισθηματικής και ερωτικής ισορροπίας που φαίνονται σαν πρόοδος. Εξέτασε προσεκτικά αν όντως είναι. Απόλαυσε την ενέργεια και την ορμή που έχεις, βγες, γνώρισε κόσμο, και δέξου τη διεύρυνση του κύκλου σου και του πεδίου δραστηριότητάς σου. Απλώς πρόσεξε επαγγελματικά τα ψιλά γράμματα και προσωπικά τις καταπιεσμένες επιθυμίες, τα απωθημένα και βέβαια τα ψέματα που μπορεί να λέγονται για να καλύψουν όλα αυτά. Εν προκειμένω, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Συντονισμός με το μοτίβο της Μ. Εβδομάδας εσωτερικά και εξωτερικές αντιστάσεις

Αξιοποίησε το μοτίβο νηστείας και αποτοξίνωσης των ημερών για να προσφέρεις στον εαυτό σου μία πολυπόθητη και πάρα πολύ αναγκαία ξεκούραση κι αποτοξίνωση. Ο συνηθισμένος σου τρόπος σκέψης και δράσης στη ρουτίνα, τη σχέση με τα παιδιά, τα δημιουργικά σου εγχειρήματα και τον έρωτα σού προξενεί άγχος και αναστάτωση ενώ πολλά φαίνονται να γίνονται παρασκηνιακά. Χρησιμοποίησε τα νέα σου δεδομένα για να επανατοποθετηθείς. Η επιμονή στο γνώριμο θα υπογραμμίσει τις προσωπικές αλλαγές που απαιτούν οι στόχοι σου. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) προσφέρει ένα διάλειμμα επιτρέποντάς σου να εμμείνεις σε παλιές συνταγές διασκέδασης, επιμόρφωσης, ανανέωσης, σκέψης, ιδιαίτερα όπου αυτά σχετίζονται με τις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις. Μοιάζει σαν να έφτασες κάπου, βεβαιώσου ότι είναι όντως έτσι. Οι δαπάνες για υγεία, χρωστούμενα και γενική τακτοποίηση είναι αναμενόμενες, όπως και η συναισθηματική εκροή για πράγματα που επιμένουν από παλιά. Συνεργασία, ευελιξία, εξυπνάδα και συναίνεση είναι ο καλύτερος τρόπος να τα φροντίσεις. Η διαδικασία σε βοηθάει να διακρίνεις καθαρότερα και μία μελλοντική κατεύθυνση.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ανυπομονησία στη νιοστή και η πραγματικότητα ως παράγοντας ελέγχου

Πέφτεις με τα μούτρα σε οποιαδήποτε νέα προοπτική ανοίγεται επί του παρόντος μπροστά σου. Το οικογενειακό σου περιβάλλον κι ο εαυτός σου γίνονται μοχλός για νέες κουβέντες, παρέες, σχέδια και μια γενική ανανέωση. Η σχέση με τα παιδιά και τον σύντροφό σου σε ωθεί να δεις με άλλο μάτι τις φιλίες, τα χόμπι, τις ανάγκες σου. Παράλληλα, οι καθημερινές σου συναλλαγές, υπάρχουσες ή παλιές, σε αναγκάζουν να γειωθείς και να ασχοληθείς με πρακτικότερα θέματα, από το σώμα σου μέχρι τον τραπεζικό σου λογαριασμό και το τι σε κρατάει από το να προχωρήσεις. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) υπογραμμίζει το μοτίβο, ζητώντας σου να ασχοληθείς με διακανονισμούς, οικονομικές συμφωνίες,  συναισθηματικές και σωματικές εμπλοκές που προκύπτουν από την προσωπική και εργασιακή σου ρουτίνα. Τέλος, προσπάθησε να είσαι επιλεκτικός σε αυτά που κυνηγάς, ιδιαίτερα προσωπικά. Η διασπορά της προσοχής σου σε πολλές κατευθύνσεις, το μόνο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι όλα για όλους.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Στο ζυγό του «πρέπει» και προσπαθώντας να το παρακάμψεις

Ένα επίμονο «πρέπει» σού έχει φορεθεί σε επίπεδο καριέρας, γάμου και σχετικών στόχων. Ιδέες, σκέψεις, προτάσεις, γνωριμίες, παλιές και νέες, σε σπρώχνουν να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά θέλεις δεν θέλεις. Σπίτι και οικογένεια σιγοντάρουν το μοτίβο αφού σου κάνουν ακόμη πιο ξεκάθαρο τι αλλαγή χρειάζεσαι για να είσαι ικανοποιημένος. Η καταναλωτική θεραπεία, ο χρόνος με φίλους, τα χόμπι και τα σχέδιά σου σε ανακουφίζουν από τη μία, από την άλλη σου θυμίζουν ότι κι εδώ υπάρχουν πρακτικά ζητήματα. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) εγκαινιάζει μία περίοδο χάριτος ή τεράστιας δυσαρέσκειας στις σχέσεις σου. Αν έχεις επανατοποθετηθεί με σεβασμό στον έρωτα, τη χαρά, τον εαυτό σου, έχεις χρόνο να προσαρμοστείς στις αλλαγές. Αν όχι, ξαναμπαίνεις σε παλιές, γνωστές συνήθειες που δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια μέχρι σημείου διάλυσης. Για να μετριάσεις το άγχος και την πίεση, προτίμησε να πράττεις από το να σκέφτεσαι και να ξανασκέφτεσαι. Έτσι θα δεις άμεσα τι σου κάνει και τι όχι, τι κρατάς και τι αφήνεις, σε κάθε επίπεδο.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Προτάσεις διασκέδασης, ανανέωσης, διεύρυνσης και εξαντλητική πρακτικότητα

Ευκαιρίες για ανανέωση, αν και όχι χωρίς κούραση, σου προσφέρει η περίοδος των γιορτών. Από εκδρομή και δραστηριότητες έξω από το συνηθισμένο με φίλους και συγγενείς, μέχρι προτάσεις με οικονομικό αντίκρισμα και μεγάλη δυναμική, όλα είναι στο μενού. Βέβαια οι υποχρεώσεις της καριέρας και του γάμου σου δεν εξαφανίζονται διά μαγείας, ούτε η πρακτική αλλαγή τάξης που επιβάλλουν οι επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις. Πήγαινε με τα νερά της κι ας μην σου είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) σε βάζει να ξανασχοληθείς με θέματα ρουτίνας, υγείας και καθημερινότητας με αφορμή το σπίτι ή το οικογενειακό σου περιβάλλον που ήλπιζες ότι θα πήγαιναν γρηγορότερα ή είχαν λήξει. Αξιοποίησε τις πολλές επιλογές που έχεις αυτή τη στιγμή για το μέλλον, στις φιλίες, στον ελεύθερό σου χρόνο. Σίγουρα δεν γίνεται να υλοποιηθούν όλες και όσο μεγαλύτερη πρακτική εξυπνάδα δείξεις στο ξεδιάλεγμά τους, τόσο λιγότερο θα αγχωθείς για το οικονομικό ή συναισθηματικό τους κόστος. Μην αγοράζεις λινάτσα για μετάξι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Χαρά, άγχος, πάθος, ηρεμία σε εναλλαγή, πράγμα που σε κάνει να κοιτάς πίσω

Καρδιογράφημα θυμίζει η ροή στην ερωτική σου ζωή και στις οικονομικές σου συνεργασίες. Πολλά  συναρπαστικά πράγματα, πιθανότητες κέρδους χρηματικά, πάθους και έρωτος προσωπικά, τα οποία όμως σε αγχώνουν. Η αναδιοργάνωση που υπαγορεύουν δημιουργεί αναστάτωση. Όσο φροντίζεις να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη και να μην αφήσεις το παρελθόν να υπαγορεύει το μέλλον μέσα από τον φόβο, υλοποιείς ουσιαστικά τις αλλαγές που ήδη έχουν ξεκινήσει. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) σου δίνει ελευθέρας για να ξαναγυρίσεις σε παλιότερα σημεία ισορροπίας στη σχέση με τα παιδιά και τον σύντροφό σου ή να αξιοποιήσεις παλιές σου δεξιότητες δημιουργικά. Όσο δεν συγχέεις αυτό το διάλειμμα με τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά σου, είσαι εντάξει και μπορείς να αποφύγεις τη δυσαρέσκεια. Όσον αφορά τις υποχρεώσεις τις περιόδου των γιορτών, μπορεί να θέλεις να τα βολέψεις όλα, προσωπικά κι επαγγελματικά, όμως καλό θα ήταν να μην το επιχειρήσεις για να μη χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με την ανεπάρκεια ή άρνηση του συντρόφου ή των συνεργατών σου.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Σε δύο ταχύτητες στις σχέσεις σου και διερωτώμενος τι ακριβώς δεν κάθεται

Η ερωτική σου ζωή γίνεται παράγοντας μεγάλης χαράς και ταυτόχρονα μεγάλου προβληματισμού αυτή την εβδομάδα. Παλιές και καινούργιες υποθέσεις που αφορούν τρίτους, θέματα υγείας, παρέας και κοινής προοπτικής σε κάνουν να στίβεις το μυαλό σου για το τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Παράλληλα οι ιδιωτικότερες στιγμές σου και τα πιο ευαίσθητα ζητήματα σε σπρώχνουν να πάρεις θέσεις, ίσως και όχι τόσο κομψά για σένα, για να βρεθεί αυτό που χρειάζεται η σχέση. Η αναδρομή του Πλούτωνα ανοίγει εκ νέου γνωστές ιστορίες στο σπίτι, θέματα χρημάτων και συναισθηματικής ασφάλειας και προς στιγμήν αισθάνεσαι ότι όσα έχεις κάνει πήγαν στο βρόντο. Ή ότι όσα δεν έκανες, είναι απολύτως απαραίτητα αν πρόκειται να σταματήσεις να αισθάνεσαι ότι σπρώχνεις ένα λιθάρι στην ανηφόρα. Αντιδραστικά, κυνηγάς το καινούργιο, ιδιαίτερα με αφορμή προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες, είτε λέγεται εκδρομή, είτε επιμόρφωση, είτε απλώς κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Περιόρισε τα μέτωπα που ανοίγεις γιατί η ρουτίνα και οι αντοχές σου λένε μία πολύ συγκεκριμένη ιστορία.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Προσωρινή ανάπαυση σε παλιά μαξιλαράκια για να αντέξεις τις αλλαγές

Αν δεν είναι δουλειά, θα είναι γυμναστήριο ή διάφορα χαζοτρεχάματα για την υγεία και τη ρουτίνα σου που θα σε απορροφήσουν. Πάντα με λίγη γαρνιτούρα ό,τι ανεπίλυτο σέρνει από πίσω η σχέση ή οι συνεργασίες σου. Κωδικός: τρέχεις. Τουλάχιστον οι στόχοι σου σε βοηθούν να κεντραριστείς στα προσωπικά σου και να βρεις την άκρη του νήματος της πρακτικής αλλαγής που επιβάλλεται από το σπίτι, την οικογένεια ή το βαθύτερό σου είναι. Η προσπάθεια αυτή αναδιοργάνωσης της καθημερινότητας τσιγκλάει ανασφάλειες, ανακατεύει την ερωτική σου ζωή και ταρακουνάει τις οικονομικές σου συνεργασίες. Αν δεν χαθείς στην υπερανάλυση και την ποσότητα, τελικά σε βοηθάει να καταλάβεις τι σε κάνει πλέον χαρούμενο στον έρωτα, τη σχέση με τα παιδιά, τη δουλειά σου. Η αναδρομή του κυβερνήτη σου, Πλούτωνα (24), σε φέρνει σε επαφή με παλιότερους κύκλους γνωριμιών και σου επιτρέπει να επιστρέψεις προσωρινά σε παλιότερα σκεπτικά, ιδέες, άτομα. Προσωρινά είναι η λέξη κλειδί. Δεν γίνεται να αντιστρέψεις το ποιος είσαι τώρα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Κοινώς, μέτρο ως μια μικρή προφύλαξη

Το άγγιγμα του Μίδα ή έστω την ακαταμάχητη γοητεία του χαρισματικού (έστω και χαρισματικού κλόουν) αποπνέεις και είναι να απορεί κανείς αν οι άλλοι ή εσύ ο ίδιος γοητεύεσαι περισσότερο. Αν δεν χαθείς στην πολλαπλότητα των επιλογών και των επιθυμιών σου, στον έρωτα και τις συνεργασίες, μπορείς να απολαύσεις την ποιοτική αναδιοργάνωση και ώθηση και τη μεγάλη χαρά και δημιουργικότητα που φέρνει μία σοβαρότερη δέσμευση, είτε προσωπική, είτε επαγγελματική. Ειδάλλως έχεις την επώδυνη υπενθύμιση των περιορισμών σου, είτε λέγονται σπίτι, είτε οικογένεια, είτε μοναξιά, είτε ανεπάρκεια των βάσεών σου. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) σε πηγαίνει πίσω οικονομικά και συναισθηματικά. Το εφέ είναι και δυσάρεστο κι ευχάριστο, καθώς κόβεις ταχύτητα σε κάποια δύσκολα θέματα για λίγο, ενώ άλλα που θεωρούσες τελειωμένα επανεμφανίζονται και με άγριες διαθέσεις. Πάσχισε για γείωση στην καθημερινότητά σου και κάποιες σταθερές ευεργετικές συνήθειες. Αυτή η πρακτικότητα θα σου δώσει ένα σημείο αναφοράς για να ασχοληθείς με ό,τι απρόοπτο προκύψει, ευχάριστο και μη.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι θέλεις να κάνεις, αυτά τα δύο δεν ταυτίζονται όμως

Ή τα έχεις βάλει με τα ντουβάρια στο σπίτι σου ή τρώγεσαι με τους πάντες και για τα πάντα, ως επί το πλείστον μικρά και τετριμμένα ή παντελώς υποθετικά. Εδώ που τα λέμε το να το ρίξεις στα μερεμέτια μπορεί και να είναι μια καλή λύση. Τα ερωτικά σου και η σχέση με τα παιδιά σου είναι κρύο-ζέστη γιατί εκεί που παίρνεις μεγάλες χαρές, εκεί μπαίνουν οι ανασφάλειες και οι ανάγκες σου και σου δείχνουν ότι, καλά-ξεκαλά χρειάζεται μία ανασύνταξη το πράγμα. Η αναδρομή του Πλούτωνα στο ζώδιό σου (24) σε κάνει πιο ξεροκέφαλο από ό,τι συνήθως. Νομίζεις ότι έκανες ό,τι έπρεπε και δυσκολεύεσαι να δεχτείς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά και να κάνεις υπομονή για όσα εσύ θέλεις να αλλάξεις. Με τα τόσα που έχεις βάλει στο πρόγραμμά σου, χρειάζεται να φερθείς αρκετά έξυπνα και ευέλικτα για να προστατέψεις αρχικά την υγεία σου. Σε δεύτερο χρόνο, θα δεις να ξεκαθαρίζει το μυαλό και οι συναλλαγές σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Τρέχεις ευχάριστα για ό,τι ωραίο, όμως το σώμα και η ψυχολογία σου πιέζονται

Μια εκδρομούλα ή έστω εξόδους τις έχει η περίοδος, είτε πρόκειται για να δεις συγγενείς, είτε για να ανανεώσεις τον έρωτά σου και να περάσεις χρόνο με τα παιδιά σου. Σε επαγγελματικό επίπεδο υπάρχει επίσης αρκετή κινητικότητα και ίσως η ανάγκη να τελειώσεις κάτι μόνιμο για να πας σε κάτι δημιουργικό και προσοδοφόρο, αλλά όχι τόσο ασφαλές. Κινήσου με μικρά βήματα, είτε πας να δημιουργήσεις κάτι σταθερότερο προσωπικά, είτε επαγγελματικά. Τα πράγματα είναι ήδη αρκετά μπερδεμένα, δεν χρειάζεται να δυσκολέψεις την κατάσταση στο σπίτι, το γραφείο και μέσα σου, περαιτέρω. Η αναδρομή του Πλούτωνα (24) είναι μεγάλο καμπανάκι για την κατάσταση της σωματικής και ψυχολογικής σου υγείας εξαιτίας των πιέσεων της καριέρας, του γάμου σου, των στόχων σου. Μην ξαναπέφτεις σε κακές συνήθειες για παρηγοριά. Έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις, να κάνεις ωραία πράγματα. Μην επιβαρύνεις υπερβολικά την τσέπη και την καρδιά σου όμως, το τι σου ταιριάζει θα φανεί ακολούθως.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Λεφτά και συναισθήματα κάνουν τη ζωή σου ακροβατική

Μπορεί να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, αλλά σίγουρα έχει και τα καλά του αυτό για την τσέπη σου και την καρδιά σου. Είτε πρόκειται για συμφωνίες, διακανονισμούς ή επενδυτικές ευκαιρίες, είτε για τις ιδέες και τη μεσολάβηση οικογένειας, συντρόφου, συνεργατών, πάντως παίρνεις τα πάνω σου. Τουλάχιστον όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις κάθε καινούργια προοπτική –γνωριμία, πρόταση, εκδρομή– με αρκετό ρεαλισμό και χωρίς να αγνοείς τα μαθήματα του παρελθόντος και τις πιέσεις του. Μπορεί να σε ξενίζει, αλλά αυτό είσαι τώρα. Ο ανάδρομος Πλούτωνας (24) σε ξαναφέρνει σε επαφή με παλιούς φίλους και δραστηριότητες και σε κάνει να ξανασκεφτείς τα σχέδια που κάνεις για το μέλλον σου. Για λίγο φαίνεται ότι είσαι καλά εδώ που είσαι ή τουλάχιστον αυτό θέλεις να πιστέψεις. Τέλος, βάλε κόφτη στις κουβέντες σου στο σπίτι και μην προγραμματίζεις πολλά πράγματα με οικογένεια, ώστε να αποφύγεις τριβή και ένταση. Δεν γίνεται βλέπεις να ξεχάσεις τελείως το ποιος είσαι. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ