Cosmic Telegram

Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού: Καθρεφτίζοντας την ανάγκη της στιγμής

Δείτε πώς θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sun-2571158_1920.jpg

Η Αφροδίτη παραμένει στο ζώδιο του Ζυγού από σήμερα 7 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, οπότε και περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού. Η συγκεκριμένη διέλευση της Αφροδίτης στον Ζυγό έχει επιπλέον ενδιαφέρον καθώς η επερχόμενη αναδρομή του πλανήτη (Οκτώβριο-Νοέμβριο) περιλαμβάνει και αυτό το ζώδιο. Αυτό σημαίνει ότι η σημασία και ο σκοπός υποθέσεων, θεμάτων και ατόμων που θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά την παρούσα διέλευση στον Ζυγό και δη τον Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται να αποσαφηνιστεί πριν ο πλανήτης ολοκληρώσει την αναδρομή του και επιστρέψει σε ευθεία πορεία, δηλαδή από τα μέσα του Νοέμβρη και μετά.

Η Αφροδίτη και ο Ζυγός είναι ένας παρερμηνευμένος πλανήτης και ένα παρερμηνευμένο ζώδιο αντίστοιχα. Η σημασία της πρώτης συνήθως περιορίζεται στη λειτουργία της ως δείκτη της θηλυκής σεξουαλικότητας (ή του είδους της γυναίκας που ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας θεωρεί ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ως ερωτική σύντροφος), άντε και ως δείκτη οικονομικού κέρδους. Ωστόσο, ο πλανήτης σχετίζεται στη βάση του με το ζήτημα της αξίας και των αξιών. Αποδίδουμε αξία στα πράγματα και τους ανθρώπους ανάλογα με το πόσο απαραίτητους και αναγκαίους τους θεωρούμε για τη ζωή μας.

Η λειτουργία της Αφροδίτης σχετίζεται με τη νοήμονα διαδικασία της διάκρισης και της επιλογής βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και του πόσο αυτά πληρούν την ανάγκη μας (φυσική, συναισθηματική, νοητική). Όσο πιο κοντά είναι ένα άτομο, μία κατάσταση, μία συνθήκη σε αυτό που χρειαζόμαστε σαν άτομα, τόσο πιο επείγουσα γίνεται η ανάγκη μας για αυτό. Κι έτσι αποκτά μεγαλύτερη αξία στο προσωπικό μας σύστημα αξιών. Σε συλλογικό επίπεδο λέγεται νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, ο οποίος επίσης είναι καθοριστικός για το θέμα της «αξίας».

Συχνά η Αφροδίτη συνδέεται επίσης με το «καθρέφτισμα». Κάποιες φορές οι επιλογές μας μάς φαίνονται λογικές και μπορούμε να τις εξηγήσουμε. Άλλες φορές μένουμε άναυδοι μπροστά στο τι και ποιον τελικά θεωρούμε απαραίτητους για τη ζωή μας, γιατί δεν φαίνονται να έχουν τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε «επιθυμητά». Η Αφροδίτη όμως σχετίζεται με την πραγματική «ανάγκη», με αυτό που μας είναι πραγματικά απαραίτητο για να λειτουργήσουμε στη ζωή μας και όχι με τη φαντασιακή «επιθυμία», δηλαδή αυτό που θεωρούμε απαραίτητο. Ως εκ τούτου οι καταστάσεις, συνθήκες και άτομα που φέρνει στη ζωή μας ο συγκεκριμένος πλανήτης καθρεφτίζουν ακριβώς αυτό, την πραγματική μας ανάγκη, ακόμη κι όταν εμείς δεν είμαστε αρκετά παρόντες ή συνειδητοί για να τη διακρίνουμε.

Στο ζώδιο του Ζυγού η Αφροδίτη βρίσκεται σε κυβέρνηση, κατά συνέπεια επιτελεί τη λειτουργία της ανεμπόδιστα. Αυτό συμβαίνει γιατί και το ζώδιο του Ζυγού συνδέεται στη βάση του με το ζήτημα των αξιών και συγκεκριμένα με το να βρει κανείς την ορθή ισορροπία ανάμεσα σε ανάγκες που μπορεί φαινομενικά να εμφανίζονται αντίθετες. Ο Ζυγός είναι ένα νοήμον ζώδιο που αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ορθή τάξη και έχει παντού και πάντα σαφή αίσθηση του άλλου και του ότι ζει και δρα μαζί με άλλους. Συνεπώς ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς του τροφοδοτεί την προσπάθειά του να τοποθετείται σωστά στις καταστάσεις της ζωής του. Αυτό μπορεί να γίνεται επιφανειακά και ακούσια ή ουσιαστικά και εκούσια, ανάλογα με το κατά πόσο ο καθένας μας είναι παρών και συνειδητός και έχει επίγνωση του εαυτού και του περιβάλλοντός του.

Σε κάθε περίπτωση η περίοδος της διέλευσης της Αφροδίτης στον Ζυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναδυθούν οι ανάγκες σε επίπεδο σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ενασχόληση με την υγιεινή και την ομορφιά, είτε αυτό σημαίνει ξεκούραση και πιο ισορροπημένη διατροφή, είτε κούρες ομορφιάς και μεγαλύτερη ενασχόληση με ρούχα, ντύσιμο και καλλωπισμό γενικά. Σημαίνει επιπλέον μεγαλύτερη ενασχόληση με τις συναισθηματικές ανάγκες και συνεπώς εντείνει τη διάθεση για κοινωνικές δραστηριότητες, είτε πρόκειται για εξόδους με παρέα, για κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού, είτε για αποσαφήνιση της ανάγκης για σύντροφο και κοινωνικοποίηση. Αυτό το τελευταίο υποστηρίζει και τις γνωριμίες και προσεγγίσεις τύπου Αφροδίτης στον Ζυγό. Αυτός που είναι πραγματικά απαραίτητος και καθρεφτίζει αυτό που πραγματικά έχει αξία για εμάς. Τέλος, σε νοητικό επίπεδο, η Αφροδίτη στον Ζυγό είναι εξαιρετική για διαπραγματεύσεις, για στοχασμό πάνω σε σημαντικές αποφάσεις, για ενάρξεις συνεργασιών και συμφωνίες, εάν το ζητούμενο είναι αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα την ανάγκη της στιγμής και των δύο μερών. Είναι πιο εύκολο να λειανθούν οι τραχύτητες και οι αντιθέσεις. Ωστόσο, επί του παρόντος καλό θα ήταν να έχει κανείς στο νου του ότι ως τις 19 Αυγούστου παραμένει ανάδρομος ο Ερμής και ως τις 27 ο Άρης, αμφότερα όχι ιδιαίτερα καλοί αγωγοί για οτιδήποτε πραγματικά καινούριο και ιδιαίτερα καλοί αγωγοί ασυνεννοησίας και αψυχολόγητων πρακτικών και πράξεων.


Δείτε πώς επηρεάζει η διέλευση της Αφροδίτης στον Ζυγό το κάθε ζώδιο εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ