Cosmic Telegram

Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά, Κριός

Νέα στήλη: Τα Ζώδια αλλιώς

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_iliada_kothra_1.jpg
Φώτο: Σοφία Αραμπατζόγλου

Οι Δίδυμοι είναι διπρόσωποι, οι Σκορπιοί είναι εκδικητικοί, οι Παρθένοι γκρινιάρηδες… Εκπρόσωποι του κάθε ζωδίου μιλούν για τον εαυτό τους, κι εμείς για το πώς τα λόγια τους συνδέονται με τις θέσεις των πλανητών τους και ρίχνουμε φως στη διαφορετικότητα που αντικατοπτρίζει ένας αστρολογικός χάρτης, κόντρα στα αστρολογικά κλισέ.


1. Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο δυνατό σου σημείο; Τι σε ξεμπλέκει από τα δύσκολα;
Η επιμονή μου. Το ότι δεν τα παρατάω, αλλά ρίχνομαι με τα μούτρα σε ό,τι κάνω, και το φέρνω εις πέρας με πολύ πάθος. Η διαίσθησή μου επίσης. Δεν την ακούω πάντα -και μου κάνει παράπονα- ενώ κάποιες φορές την ακούω να μου λέει χαιρέκακα «Σ' τα ‘λεγα εγώ» (έμαθα λοιπόν να τη σέβομαι απεριόριστα). Το ότι μπορώ και απομονώνομαι, το ότι πάντα βρίσκω χρόνο να μείνω ολομόναχη με εμένα και να με ακούσω. Δεν έχω ανάγκη τους «πολλούς» ανθρώπους για να μη νιώθω μόνη, θέλω γύρω μου μόνο όσους έχω επιλέξει. Είμαι αυτάρκης και πολλές φορές με έχω πετύχει να ταξιδεύω μόνη μακριά για να βιώσω εμπειρίες και νέες καταστάσεις. Το ότι κατανοώ τους άλλους συχνά, το ότι μπαίνω στα παπούτσια τους συχνά. Έτσι μπορώ να συνεργάζομαι πιο αρμονικά, χωρίς αλαζονείες και απωθημένα. Σας ανέφερα πολλά -τελικά- δυνατά σημεία...

Η αυτάρκεια και η δυνατότητα να λειτουργεί κανείς μόνος είναι σίγουρα από τα χαρακτηριστικά του Κριού. Ωστόσο για την επιμονή της Ιλιάδας ευθύνεται η σχέση του Κρόνου με τον Ήλιο της, καθώς και η Σελήνη της στον Αιγόκερο. Βέβαια τίποτα εξ αυτών δεν προτίθεται να ασχοληθεί πολύ με το να κατανοήσει τους άλλους. Γι' αυτό υπεύθυνος είναι κυρίως ο ωροσκόπος της στον Ζυγό που εξισορροπεί τις υπόλοιπες ενέργειες.

2. Πώς ερωτεύεσαι και πώς είσαι σε μια σχέση;
Νεώτερη; Σαν να μην υπήρχε αύριο. Κυριολεκτικά. Τώρα; Σαν να μην υπάρχει το παρόν. Τεράστια η διαφορά. Το πώς είναι ο καθένας βέβαια σε μια σχέση, έχει να κάνει με το ποιον έχεις απέναντι. Ομολογώ πως, από έφηβη, το είδος του άντρα που με γοήτευε ήταν εκείνο του «ταξιδιάρη και boheme» τύπου. Αν το ανέλυα παραπάνω, θα έβλεπα βέβαια πως ο πατέρας μου ήταν ακριβώς αυτό. Διψασμένος για ταξίδια, διασκέδαση, νέες γνωριμίες με πολιτισμούς, ανθρώπους και περίεργες γεύσεις, με το ένα πόδι στο αμάξι για έναν φρέσκο προορισμό κάθε φορά. Οπότε το δικό μου «οξυγόνο» πάντα ήταν αυτό. Θεωρώ πως η ζωή είναι σπαρακτικά μικρή για να μην τη χαίρεσαι με τέτοιους ανθρώπους, άλλωστε κι εγώ έτσι είμαι. Και πάντα πίστευα πως «τα ομώνυμα έλκονται, τα ετερώνυμα απωθούνται». Το να βλέπεις τη ζωή με τα ίδια μάτια. Αυτό είναι το μυστικό για να κρατήσει κάτι και να συνεχίζει να με εξιτάρει. Α, και να εξακολουθώ να τον «θαυμάζω».

Ο θαυμασμός είναι απίστευτα ερωτικός.

Μία γυναίκα Κριός επιθυμεί σύντροφο-συνοδοιπόρο για να μοιραστεί τις περιπέτειες και τον ενθουσιασμό της, έτσι η Ιλιάδα βάζει τον θαυμασμό και τη συνάφεια σε πρώτο πλάνο. Το στοιχείο του πολύπλευρου καλοπερασάκια bon viveur ωστόσο προσθέτουν ως αίτημα ο Άρης της στον Ζυγό και η Αφροδίτη της στον Ταύρο. Πάντως ο συνδυασμός Ηλίου-Άρη σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο δίνει τα περισσότερα στοιχεία για το προφίλ του «ιδανικού» άντρα.

3. Τι ρόλο παίζουν οι φιλίες στη ζωή σου;
Τη μεγαλύτερη. Είμαι τυχερή γιατί έχω γύρω μου γυναίκες και άντρες πιστούς και έμπιστους. Έχω και λίγο mafia style όσο αφορά τις φιλίες μου. Η πίστη και η εμπιστοσύνη είναι οι απαράβατοι κανόνες μου. Λατρεύω επίσης τους κολλητούς μου. Είναι απίθανο το πόσα μαθαίνεις για το άλλο φύλο από το άλλο φύλο. Άλλωστε πιστεύω στο ότι υπάρχει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας, ακόμα και ανάμεσα σε πρώην ζευγάρια που χώρισαν χλιαρά, άρα μπορούν να περάσουν αναίμακτα στο επόμενο στάδιο, αυτό της φιλίας.

Η απάντηση της Ιλιάδας αντικατοπτρίζεται στη σχέση ροής ανάμεσα στον Ερμή της στους Ιχθύες, που μπορεί εύκολα να μετουσιώσει το ερωτικό σε φιλία και είναι υπεύθυνος για τον τομέα «φιλίες» και «έρωτας» στη ζωή της, και στην Αφροδίτη της στον Ταύρο, που έχει ανάγκη σταθερότητας κι έτσι προτιμά ποιοτικές φιλίες, με έμφαση στην έννοια της εμπιστοσύνης και της πίστης.

4. Τι σε κάνει να αισθάνεσαι δημιουργική και με τι περνάς καλά;
Κάθε νέο project που με κάνει να τρέχω πανικόβλητη αλλά χαρούμενη με κάνει να περνάω εκπληκτικά. Η προετοιμασία, η διαδρομή ακόμα και τα εμπόδια με πάνε σε άλλα επίπεδα αυτοβελτίωσης. Με τι περνάω όμως καλά; Με τους καλούς ανθρώπους -τους λατρεύω στην κυριολεξία- και με τους «χορτάτους»' που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Με τον χορό, δεν ξέρω πώς να ζήσω χωρίς χορό. Με το να μπαίνω σε πούλμαν, τρένα, αεροπλάνα για νέα μέρη. Να τρώω ασυνήθιστες γεύσεις από άλλες κουλτούρες. Με το να περπατάω σε πόλεις που αγαπώ ακούγοντας μουσική για ώρες, μέχρι να κουραστώ πραγματικά. Η θάλασσα παραμένει όμως η σημαντικότερη έννοια της φράσης «περνάω καλά».

Η αγάπη του Κριού για το καινούριο και ο ενθουσιασμός του είναι αδιαμφισβήτητα. Η απόλαυση της διαδρομής και η αναγωγή των εμποδίων σε μαθήματα όμως συνδέονται με το άφθονο γήινο στοιχείο του χάρτη της Ιλιάδας που χαρίζει ωφέλιμες ρεαλιστικές ποιότητες και γείωση. Ταξίδια, κουλτούρες, εξερεύνηση, όλα δώρα του Δία της στον Καρκίνο, που την κάνει να νιώθει σαν «σπίτι της» και ως βέλτιστο τρόπο προσωπικής εξέλιξης και απόλαυσης, το διαφορετικό.

5. Τι σ' εκνευρίζει και δυσκολεύεσαι ν' ανεχτείς;
Δεν αντέχω την αγένεια. Δεν ανέχομαι την έλλειψη εμπιστοσύνης, με διαλύει. Την πίεση για ανόητους λόγους. Δεν αντέχω επίσης τον εαυτό μου πολλές φορές όταν τον πιάνω να κάνει πράγματα που δεν θα έπρεπε, αλλά που απολαμβάνει (τον τιμωρώ λίγο, αλλά τα ξανακάνω.) Με κουράζουν τα πολλά λόγια, οι άσκοπες συναναστροφές, τα trolls του διαδικτύου, και οι άνθρωποι που χαίρονται με τις λύπες των άλλων αλλά ποτέ με τις χαρές τους. Ξέρετε, εκεί φαίνονται οι σχέσεις. Εκεί δοκιμάζονται. Στις επιτυχίες, όχι στις αποτυχίες.

Ο ωροσκόπος της Ιλιάδας στον Ζυγό και ο Άρης της, επίσης στον Ζυγό σε άμεση σχέση με τον ωροσκόπο, έχουν ανάγκη να διέπονται οι δράσεις, οι συνθήκες και τα περιβάλλοντα από αρμονία, αίσθημα δικαιοσύνης. Σκέφτονται δε πάντα, πολύ, τον άλλο. Βέβαια τα πολλά λόγια και οι άσκοπες συναναστροφές «κόβονται» από τον Ήλιο στον Κριό και τη Σελήνη στον Αιγόκερο, που δεν είναι για πολλές άσκοπες πιρουέτες. Τώρα για τις ένοχες απολαύσεις... με αυτή τη βαθιά καλοπερασάκια Αφροδίτη στον Ταύρο και την έντονη παρουσία του παρορμητικού στοιχείου, δύσκολο να πει όχι...


Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διαφήμιση - marketing και εργάστηκε σαν Retail/Wholesale Manager σε πολλές εταιρείες. Το 2012 δημιούργησε την διεθνή πλατφόρμα www.livingpostcards.com, με στόχο να προωθήσει στο εξωτερικό όλα τα όμορφα πράγματα της Ελλάδας που είναι σχεδόν άγνωστα στους περισσότερους και να γκρεμίσει τα αρνητικά, γραφικά στερεότυπα για τη χώρα στηρίζοντας παράλληλα τις νέες επιχειρήσεις μέσω social media strategies, events, εκθέσεις και προωθητικές ενέργειες. Αρθρογραφεί σε sites και έντυπα του εξωτερικού (Adorn India - Huffington Post Greece) προβάλλοντας έλληνες επιχειρηματίες, δίνει συχνά ομιλίες σχετικά με το marketing, το διαδίκτυο, το personal branding, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και ετοιμάζει με την ομάδα της τα πρώτα ''Living Postcards Popup Stores'' εκτός Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ