Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Υδροχόε, καταπιέζεσαι λόγω περισσής φροντίδας και προσοχής

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 645
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
idroxoos.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τρελό καρναβάλι στα συναισθήματά σου
Το Τριώδιο είναι άψογα συντονισμένο με τη διάθεσή σου γενικά και τα καμώματα στην προσωπική σου ζωή ειδικά. Το «ανακόλουθος» και «εκκεντρικός» είναι δύο χαρακτηρισμοί που τους λες μέχρι και λάιτ δεδομένων των συνθηκών. Στην αρχή της εβδομάδας είσαι έτοιμος να αφήσεις τις απαιτήσεις των φίλων σου και των εξωεπαγγελματικών σου ασχολιών να σου χαλάσουν τη βολή (τη ρουτίνα;) στη σχέση σου. Μήπως να το αφήσεις να συμβεί; Κατά τα άλλα δεν θέλεις ούτε πολλές σοβαρότητες, ούτε πολλή ανάλυση, όμως με την Αφροδίτη στους Ιχθύες από την Κυριακή δεν αποφεύγεις ούτε το ένα ούτε το άλλο. Παράλληλα ξοδεύεις για να ανανεώσεις την εμφάνιση και την υγεία σου ή η μαύρη τρύπα στην τσέπη σου ρουφάει απροειδοποίητα τους πόρους σου. Γίνεσαι και αρκετά πιο συναισθηματικός (και μελοδραματικός) από ό,τι συνήθως, πράγμα που καλό είναι να εκφραστεί με τέχνη, διαλογισμό, προσευχή, ξεκούραση κι όχι με αλκοόλ, ουσίες, συναισθηματική μάσα και εξιδανίκευση των πρώην σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα και αντίμετρα για στρες και ρουτίνα
Τείνεις να γίνεις κάπως (πιο) μονόχνοτος στην αρχή της εβδομάδας, αφού καταφέρνεις να μετατρέπεις ό,τι σου συμβαίνει σε δουλειά, πρότζεκτ και ανάλυση κόστους-κέρδους. Δεν καταφέρνεις ωστόσο να αποφύγεις το άγχος και τις δυσάρεστες εκπλήξεις στη δουλειά, ούτε τις επιπτώσεις του στρες στο σώμα σου. Δεν βοηθάνε τα χρωστούμενα που φεύγουν προς δημόσιο, τράπεζες, εφορίες ή κοινό ταμείο. Ούτε οι αποκαλύψεις που σχετίζονται με την ερωτική σου ζωή και υποδαυλίζουν τις ανασφάλειες, την κτητικότητα και την επιθετικότητά σου. Η είσοδος του κυβερνήτη σου, που είναι η Αφροδίτη, στους Ιχθύες την Κυριακή έχει ηρεμιστική επίδραση. Καταλαβαίνεις ότι για να είσαι και να αισθάνεσαι καλά και να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της ρουτίνας σου χρειάζεσαι και διαλείμματα με τους φίλους και τα χόμπι σου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η οικογένεια ή η σχέση σου έχουν την ίδια άποψη και στηρίζουν αυτή σου την επιλογή. Ίσως μάλιστα να πρέπει να προετοιμάζεσαι για εντυπωσιακές αντιδράσεις.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ένα εισιτήριο για οπουδήποτε και χωρίς βαλίτσες
Η διάθεσή σου δεν επανήρθε ποτέ στο κανονικό μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι όμως απολύτως ταιριαστή με το καρναβαλικό κλίμα της εβδομάδας, αφού όπου γάμος και χαρά είσαι ο πρώτος και καλύτερος μαϊντανός. Οργανώνεις και τις εκδρομούλες σου, με τη βοήθεια της μακρινής και κοντινής οικογένειας, αλλά οι υποχρεώσεις σου δεν βοηθάνε να τηρήσεις το πρόγραμμα που κάνεις. Αν είσαι ελεύθερος είσαι απολύτως ανοιχτός σε φλερτ, ασυνήθιστες κι απροσδόκητες γνωριμίες και στο να φέρεις τούμπα όλο το πρόγραμμά σου για χάρη τους. Αν είσαι σε σχέση καλό θα ήταν να μην αδικήσεις τον σύντροφό σου χάριν των φίλων ή των χόμπι σου και να μην προβείς σε κάθετες δηλώσεις τύπου «εγώ, θα κάνω αυτό και σε όποιον αρέσω». Η Αφροδίτη στους Ιχθύες από την Κυριακή σε μαλακώνει αρκετά και σε κάνει προθυμότερο να κρατήσεις τα προσχήματα τόσο στη δουλειά όσο και τη σχέση σου, ασχέτως αν δεν σου λέει το πώς.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Αρνητικά σενάρια και με επιχειρηματολογία μάλιστα
Τα βλέπεις όλα λίγο διαστρεβλωμένα στην αρχή της εβδομάδας, αν όχι σκέτο μαύρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι τουλάχιστον σε πρακτικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση όσο τραγικά τα σκέφτεσαι. Δίνεις αυτά που πρέπει σε αυτούς που πρέπει, παράλληλα όμως έχεις οικονομική στήριξη από την οικογένεια, τον φιλικό σου κύκλο, ακίνητα κτλ, τα οποία ανεβάζουν το κοινό ταμείο. Παράλληλα, καλό θα ήταν να μην αφήνεις τα του σπιτιού/οικογένειας και των μελλοντικών σου σχεδίων να σε οδηγήσουν σε σπασμωδικές κινήσεις στην καριέρα και σε κοινωνικό επίπεδο. Είσαι μανούλα στο να εκλογικεύεις το δράμα και την υπερβολή σου αυτή την εβδομάδα και πρέπει να το έχεις κατά νου. Η Αφροδίτη στους Ιχθύες από τις 11 σε βοηθάει να τα βρεις με τους συγγενείς, είτε γιατί το ρίχνεις στην τρέλα, είτε γιατί το δράμα σου πιάνει τελικά. Πάντως έχεις και περισσότερο κέφι να βγεις (πιθανώς για να τους αποφύγεις) ακόμη κι εκτός χώρας και μόνιμα.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παλινδρομείς ανάμεσα στο «μαζί» και το «τα παρατάω»
Μαζί δεν κάνεις και χώρια δεν μπορείς στην αρχή της εβδομάδας, οπότε αν όντως έχεις σχέση είναι ένα περίεργο διάστημα, αισθάνεσαι ότι κανένας δεν σε καταλαβαίνει τόσο καλά και με κανέναν δεν περνάς καλύτερα, όταν όμως είσαι με τον σύντροφό σου, κατά κύριο λόγο θέλεις να την κάνεις για Τιμπουκτού ή έστω να βγεις για να μη μαλώσεις για οποιονδηποτε ασήμαντο λόγο. Αν είσαι ελεύθερος θυμίζεις ελεύθερο σκοπευτή με θέματα εξάρτησης από τα θηράματά του. Γιατί προφανώς και είσαι σε φάση να γίνεις ζευγάρι σχεδόν πάση θυσία. Η Αφροδίτη στους Ιχθύες από τις 11 προσθέτει και φαντασία στο μείγμα, πράγμα που αυξάνει τα σενάρια που κάνεις στο μυαλό σου, αυξάνει όμως και τις σεξουαλικές σου διαθέσεις και τις σχετικές γνωριμίες. Συνεπώς αντί για σκέτος τρελός, είσαι ένας σέξι τρελός κι έχει διαφορά. Στα επαγγελματικά σου ανοίγουν συζητήσεις για προσοδοφόρες συνεργασίες, οι οποίες όμως δεν είναι ούτε εύκολες ούτε σου δίνουν ένα σαφές πλαίσιο δράσης.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Προσπαθείς να βάλεις πρόγραμμα για να αισθανθείς καλύτερα
Δεν σε βρίσκει σε ιδιαίτερα γιορτινή διάθεση η αρχή της εβδομάδας, αφού κατά βάση δουλεύεις, πηγαίνεις γυμναστήριο, κάνεις διατροφή κι ασχολείσαι με τις κοινωνικές και επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Ή το προσπαθείς, τέλος πάντων. Δικαιολογημένος ο οίστρος σου, καθότι δεν αισθάνεσαι πολύ καλά ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά. Γι’ αυτό ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά τα οικονομικά σου και υποθέσεις νομικής, ακαδημαϊκής ή συγγενικής φύσεως που σου αναστατώνουν τη ρουτίνα σου. Η Αφροδίτη στους Ιχθύες από την Κυριακή σε βάζει σε λίγο πιο συναισθηματικούς προβληματισμούς και σου δημιουργεί την ανάγκη να επενδύσεις περισσότερο στη σχέση σου. Αν είσαι ελεύθερος ξοδεύεις περισσότερο για κοινωνικές εξόδους, ειδικά του είδους που θα σε φέρουν σε επαφή με ομοϊδεάτες σου. Σε επαγγελματικό επίπεδο καλείσαι να επενδύσεις χρόνο, χρήμα και ιδέες για να προωθήσεις τις συνεργασίες σου ή για να εξασφαλίσεις κάτι καινούργιο. Ως βαλβίδα αποσυμπίεσης λειτουργεί το σπίτι/οικογένειά σου, όπου έχεις την τάση να εκτονώσεις κάθε ανασφάλεια και οικονομική σου έγνοια.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Η ψυχή του πάρτι με τις μεγάλες της ανησυχίες…
Σε απολύτως αποκριάτικη διάθεση σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας γιατί θέλεις να μετατρέψεις τα πάντα, χόμπι, φιλίες, σεξ, μυστικά, καινούργιες εμπειρίες σε ένα ξέφρενο πάρτι, μασκαρεύοντας έτσι και τις δυσκολίες στο σπίτι/οικογενειακό περιβάλλον. Αν είσαι ελεύθερος δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξεις εκτός από το να παίρνεις προφυλάξεις, να μην οδηγείς υπό την επήρεια και να θυμάσαι ότι οι επιλογές της περιόδου έχουν βαρύνουσα σημασία. Αν είσαι δεσμευμένος, χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα για να μη σε σύρει η λίμπιντό σου από τη μύτη και βρεθείς να τα τινάζεις όλα στον αέρα για πλάκα. Το πέρασμα του κυβερνήτη σου, Αφροδίτης, στους Ιχθύες την Κυριακή σε βοηθάει να επιστρέψεις στην πραγματικότητα, όχι με τον πλέον πρακτικό τρόπο, αλλά κυρίως γιατί καταλαβαίνεις ότι βρίσκεται σε αρκετά μπερδεμένη κατάσταση. Μπορείς να ξεκινήσεις βάζοντας σε μία τάξη το σώμα σου, με μασάζ, γιόγκα, πιλάτες, χορό, μια καλή αποτοξίνωση, μάσκες ομορφιάς, αφρόλουτρα και ό,τι άλλο σε χαλαρώνει.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Netflix and chill με γαρνιτούρα νεύρα εκεί που δεν το περιμένεις
Ο καναπές σου και η αγκαλιά του συντρόφου σου μοιάζουν με παράδεισο στην αρχή της εβδομάδας, ειδικά όταν διανθίζονται και από διαλείμματα σεξ και φιλικών επισκέψεων. Αν είσαι μόνος κρατάς τον καναπέ και τις φιλικές επισκέψεις. Δεν θα ήταν κι άσχημο αν παράλληλα δεν κουβαλούσες στο σπίτι κι όλο το άγχος της δουλειάς και μάλιστα με δραματοποίηση, όπως μόνο εσύ ξέρεις και μπορείς να κάνεις. Γενικά το κλίμα, αν κι ευχάριστο, δεν σηκώνει και πολλά πολλά, ιδίως αν το ρίξεις στην γκρίνια, σε παράπονα, σε πρακτική «μουγκαφόν», οπότε απλώς θα υπάρξει ένα ωραίο ξέσπασμα. Με το πέρασμα της Αφροδίτης στους Ιχθύες στις 11 αποφασίζεις να σηκωθείς από τον καναπέ κι από τη ρουτινούλα σου και να επιδοθείς σε πιο δημιουργικά, διασκεδαστικά και σέξι πράγματα με τη βοήθεια του συντρόφου σου ή επιδιώκοντας να περάσεις καλά σε ερωτικό επίπεδο και να ερωτευτείς, αν είσαι ελεύθερος. Ταυτόχρονα βελτιώνεται το κλίμα στις συνεργασίες σου, πράγμα θετικό εφόσον χρειάζεσαι κάθε οικονομική βοήθεια.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Πολύ έξω, πολλές γνωριμίες, πολύ φλερτ, πολλές ευκαιρίες για λάθη
Υπέρ της ποσότητας είσαι σαφώς αυτόν τον καιρό, είτε πρόκειται για εξόδους, για δουλειές, για σχέδια, για υποψήφιους συντρόφους και πολυφωνία στις σχέσεις. Για να μην αφήσεις την επαγγελματική και προσωπική σου καθημερινότητα και τα σχέδιά σου να υποστούν μεγαλύτερη αναστάτωση από ό,τι μπορείς να διαχειριστείς, μείνε στο χιούμορ, το φλερτ, τη δημιουργικότητα και έσω όσο πιο ευέλικτος μπορείς. Η αλήθεια είναι ότι σε κεντρίζουν και οι άλλοι και όσο κυκλοφορείς (που θα κυκλοφορείς) τείνεις να πράττεις τελείως αυθόρμητα, αν όχι απερίσκεπτα. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο των Ιχθύων την Κυριακή σε αναγκάζει να πάρεις κάπως πιο σοβαρά τα θέματα της δουλειάς και τα σχετικά σου σχέδια και να ασχοληθείς με τα πιθανά μελανά τους σημεία. Δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη να το κάνεις. Παράλληλα ξαναποκτάς μία κάποια σχέση με το σπίτι σου και έχεις περισσότερη διάθεση να ασχοληθείς, ασχέτως αν πρόκειται για το να αλλάξεις διαρρύθμιση στα έπιπλα ή απλώς να περάσεις περισσότερο χρόνο μέσα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Χαλάρωση μέχρι αναισθησίας και σταδιακή αφύπνιση
Χαλαρώνεις αρκετά στην αρχή της εβδομάδας, τουλάχιστον επιφανειακά, αφού αρχίζεις και βάζεις στη σειρά το τι συμβαίνει στην τσέπη, στο κρεβάτι και στη ρουτίνα σου. Σε δεύτερό επίπεδο ανάλυσης, η τακτοποίηση που κάνεις δεν σου κάνει και αντί να σε καθησυχάσει σου δείχνει ό,τι ελάττωμα υπάρχει στον τρόπο που είσαι και βολεύεσαι. Η οικογένεια/σπίτι δεν βοηθά ιδιαίτερα την κατάσταση, αφού αντί να δρα εξισορροπητικά, υποκινεί επιπλέον θέματα και σοβαρές ανησυχίες. Σε βοήθειά σου σπεύδει η Αφροδίτη από τους Ιχθύες από την Κυριακή, οπότε η ερωτική σου ζωή και η σχέση σου με τα παιδιά σου σε βοηθούν να εκφράσεις αποτελεσματικότερα τις ανάγκες σου, αν υπάρχουν καλές βάσεις. Αν όχι το ρίχνεις σε ψεματάκια, ασάφεια και μισές αλήθειες (και στον εαυτό σου) για να μπορέσεις να γεφυρώσεις τις προσδοκίες των άλλων –επαγγελματικές και προσωπικές– από σένα και τη δική σου ανάγκη να είσαι δημιουργικός, ερωτευμένος και να περνάς καλά. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Καταπίεση λόγω περισσής φροντίδας και προσοχής
Όλα περιστρέφονται γύρω σου στην αρχή της εβδομάδας κι όσο κι αν αυτό είναι κάτι ευχάριστο, εσένα μάλλον νεύρα σου βγάζει και δεν διστάζεις να τα εκφράσεις, κυρίως στους πολύ δικούς σου ανθρώπους. Παράλληλα δημιουργείς κανάλια επικοινωνίας και κάνεις επαφές και γνωριμίες που σου ανοίγουν καινούργια επαγγελματιικά και προσωπικά πεδία. Ωστόσο, συνεχίζεις να δυσκολεύεσαι να κλείσεις τους κύκλους που έχουν παρέλθει, όσο κι αν η ενέργεια, η επιθυμία και οι κουβέντες σου είναι εστιασμένα στο μέλλον και κυρίως στις ευχάριστες ασχολίες του. Το πέρασμα της Αφροδίτης στους Ιχθύες στις 11 του μήνα σε βάζει να ασχοληθείς περισσότερο με την οικογένεια, το σπίτι και τον ευρύτερο συγγενικό σου κύκλο, κυρίως απολαμβάνοντας τη φροντίδα και τη στήριξή τους. Είναι επίσης περίοδος που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις άκρη σε υποθέσεις με νομικές προεκτάσεις, ειδικά αν αφορούν ακίνητα και οικογενειακές διαφορές. Σε κάθε περίπτωση, η τσέπη σου βγαίνει ευνοημένη κι εσύ χαλαρότερος από ό,τι ξεκινάς.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Κούραση, ξεκούραση, ανάδυση από το τέλμα
Σε κατάσταση υπνηλίας και κούρασης σε βρίσκει αυτή η εβδομάδα. Αν μπορείς να δώσεις περισσότερο χρόνο για ξεκούραση και για να γεμίσεις μπαταρίες στον εαυτό σου, να το κάνεις χωρίς καμία απολύτως τύψη. Οτιδήποτε υγιεινό, αποτοξινωτικό και χαλαρωτικό ενδείκνυται, από το να καθίσεις και να βάλεις τις σκέψεις σου σε μία σειρά, μέχρι το να κοιμηθείς ή να κάνεις μαραθώνιο παρακολούθησης σειρών. Πάντως γενικά είσαι σε μάλλον πεσιμιστική περίοδο, ίσως γιατί καλείσαι να κλείσεις διαπραγματεύσεις και διακανονισμούς με αρκετό κόστος, ίσως γιατί απλά δεν συνεννοείσαι όπως θα ήθελες με αυτούς που θα ήθελες. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιό σου την Κυριακή, σου φέρνει ανάταση καθώς σε βοηθάει να εκφραστείς και να επικοινωνήσεις τις συναισθηματικές και υλικές σου ανησυχίες με τον δικό σου τρόπο και να βρεις έτσι τις κατάλληλες βοήθειες. Ταυτόχρονα βελτιώνει την ψυχολογία σου και σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο επιθυμητός και ελκυστικός, μέσα από καινούργιες γνωριμίες ερωτικού ενδιαφέροντος ή επανασυνδέσεις.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ