Cosmic Telegram

Stardust 639

Τοξότη, οι κόποι σου δεν αναγνωρίζονται κι αυτό σε εξαντλεί

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 639
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μεροκάματο vs ποιότητα ζωής 
Αρκούντως εορταστικό το κλίμα της εβδομάδας, τουλάχιστον στο κεφάλι και τη φαντασία σου, γιατί η πραγματικότητα δυσκολεύεται να συνεργαστεί με το όραμά σου. Πολύ ορθά είσαι προσανατολισμένος στο να κάνεις καμία εκδρομούλα, να βγεις για διασκέδαση κ.ο.κ. Η δουλειά σου όμως φαίνεται να εξελίσσεται στον Νταρθ Βέιντερ του προσωπικού σου γαλαξία και να σε θέτει ενώπιον ζητημάτων καριέρας κι εργασιακής ρουτίνας στο παρά πέντε πριν τις γιορτές. Τα σχετικά ανοίγματα, δε, ακόμη δεν αποτελούν απτές πραγματικότητες. Κι ενώ τα πράγματα στα ερωτικά σου από μόνα τους δεν είναι άσχημα, η γενική διάθεση κλέβει κι εκεί κάτι από το κέφι σου, ειδικά αν παραδοθείς αμαχητί στα αρνητικά σου συναισθήματα. Πολύ προτιμότερο να αφήσεις τις σοβαρές αποφάσεις για μετά τις γιορτές (αν είναι δυνατόν), είτε αυτές αφορούν τα επαγγελματικά σου, είτε το αν και πώς γίνεται η σχέση σου να χωρέσει το προσωπικό σου πρόγραμμα, στόχους και να αφήσει χώρο για τις φιλίες σου. Ένα σχετικό μέτρο στο θέμα αλκοόλ δεν βλάπτει επίσης.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Δυσκολεύεσαι να δεις τα «κέρδη» της ζωής σου
Κάτι σε χριστουγεννιάτικη μελαγχολία και υπερευαισθησία σε πιάνει αυτές τις μέρες με τη συμβολή της οικογένειάς σου, της γενικής σου ρουτίνας και των οικονομικών σου υποχρεώσεων. Αν είσαι ελεύθερος, η συναισθηματική σούπα μέσα στην οποία κολυμπάς σε οδηγεί σε σκέψεις για παλιότερές σου σχέσεις, τις οποίες τείνεις είτε να αθωώσεις (χωρίς λόγο), είτε να κατηγορήσεις για τα πάντα – και οι δύο προσεγγίσεις εξ ίσου άστοχες. Αν είσαι σε σχέση, το προσωπικό και καλά κρυμμένο σου δράμα τείνει να εκδηλωθεί με επιθετικότητα και ανταγωνισμό προς το σύντροφό σου. Καλύτερα να εστιαστείς σε αυτά που σας ενώνουν, λοιπόν, παρά σε αυτά που τώρα θεωρείς ότι σας διαφοροποιούν. Το σεξ παραμένει ένας σοβαρός άσος στο μανίκι σου, όπως και η από κοινού έξοδοι και κοινωνικοποίηση. Γενικά, καλό θα ήταν να αποφύγεις να «κλειστείς» ή να φορτώσεις άσκηση, διατροφή και το πρόγραμμα υγιεινής σου στον κόκορα, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι επιβαρυντικό για την υγεία και την ψυχολογία σου. 


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Χρεώνεσαι ανύπαρκτες προθέσεις λόγω παρεξηγήσεων
Το μικρό σου όνομα θα μπορούσε να είναι «παρεξήγηση» αυτές τις μέρες, καθώς δυσκολεύεσαι αρκούντως να επικοινωνήσεις τον εαυτό σου και να συνεννοηθείς για οικογενειακά θέματα με το σύντροφό σου. Παρόμοια φορτισμένες είναι και οι σχέσεις σου με τους συναδέρφους σου, όπου το μόνο που επιθυμείς είναι να εξισορροπήσουν τα πράγματα και το μόνο που καταφέρνεις είναι να πιστοποιήσεις ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ή και αδύνατον επί του παρόντος. Εστιάσου καλύτερα σε πρακτικά θέματα ρουτίνας, ακόμη κι αν δεν σου φαίνονται και πολύ σέξι επιλογή για την εποχή. Παράλληλα, στο πνεύμα των ημερών, απόφυγε να φέρεις στη σχέση σου ζητήματα σογιών, κληρονομικά και γενικά μοιρασμένα οικονομικά, αφού μόνο να φορτίσουν περαιτέρω την κατάσταση θα καταφέρουν. Για να μπορέσεις να κοινωνικοποιηθείς όπως τόσο επιθυμείς αυτές τις μέρες, χρειάζεσαι πολύ ανοιχτό μυαλό, σταθερά ενωτικό προσανατολισμό και πολύ πολύ χιούμορ για να μην αφήσεις το κλίμα να βαραίνει δυσανάλογα. Για τη νευρικότητά σου, μην παραμελείς τη σωματική άσκηση.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Κυκλοφόρησε με προμήθειες και ψυχολογία για «παν ενδεχόμενο»
Το μυαλό σου είναι στην υγεία, τη διατροφή και τη ρουτίνα σου γενικότερα κι όχι άδικα, αφού οι ημέρες φαίνεται να κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βγάλουν παντελώς εκτός προγράμματος, με διάφορες προφάσεις που περιλαμβάνουν από μικροαδιαθεσίες, οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Ευτυχώς η δημιουργικότητα, η φαντασία και η συναισθηματική σου νοημοσύνη είναι σε μεγάλο χάι και στη διάθεσή σου για να εξομαλύνεις τους σκοπέλους της καθημερινότητάς σου. Αν είσαι μόνος, επιβάλλεται να εξισορροπήσεις τη ρουτίνα σου με εξόδους, φλερτ και διασκέδαση. Αν είσαι δεσμευμένος, καλό θα ήταν να επενδύσεις στην κατάρτιση ενός κοινού πλάνου με το σύντροφό σου, αφού το να εργάζεστε από κοινού για κάτι θα είναι πολύ πιο εύκολο κι ευχάριστο από αδέσποτα «κατηγορώ» και θα ανακουφίσει και την πίεση που κουβαλάς μέσα στη μέρα. Γενικά, οπλίσου με υπομονή και έσω προετοιμασμένος γιατί οι μέρες σε πηγαίνουν από ανατροπή σε ανατροπή.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η καλή σου διάθεση είναι η σχεδία των ημερών
Το κέφι σου καλά κρατεί, αν και η τσέπη σου βαρανασταινάζει υπό το βάρος των χριστουγεννιάτικων υποχρεώσεων κι επιλογών σου. Την κατάσταση σώζει ότι ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων σου πηγαίνει σε σωστούς και άγιους σκοπούς, όπως είναι τα παιδιά σου, τα χόμπι σου, η ψυχαγωγία σου και, τελικά, ό,τι σε κάνει χαρούμενο. Η χαρούμενη διάθεσή σου επαρκεί ως αντίβαρο στην αναστάτωση και την κινητικότητα που υπάρχει στο σπίτι και το οικογενειακό σου πλαίσιο, αν και σου χαλάει ελαφρώς το σκηνικό. Όσο δεν εμπλέκεσαι σε θέματα που σου ανοίγουν οι συγγενείς σου, είσαι εντάξει, ακόμη κι αν χρειάζεται να τρέξεις παραπάνω για υποχρεώσεις που αφορούν το ίδιο το σπίτι ή για να στηρίξεις ψυχολογικά την οικογένειά σου. Αν είσαι ελεύθερος, θα περάσεις πολύ ωραία αυτές τις μέρες αν αφεθείς στο κιτς εορταστικό πνεύμα και ακολουθήσεις τη ροή του φλερτ και της διασκέδασης. Και αν αποφύγεις να ρισκάρεις τις φιλίες σου, μπλέκοντας το σεξ στο παιχνίδι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Σπιτικός χαμός με άρωμα Χριστουγέννων και ρυθμός prestissimo
Η συμπεριφορά σου στο σπίτι θυμίζει σβούρα ή τον ντισνεϊκό διάβολο της Τασμανίας, αφού φαίνεται ότι όλα σχεδόν τα ζητήματα της ζωής σου, δουλειά, λεφτά, παιδιά, σχέση, έρως, δημιουργικότητα, έχουν σκάσει σύσσωμα στη μέση του σπιτικού και της οικογένειάς σου. Βοηθάει σίγουρα το γεγονός ότι βρίσκεσαι γενικά σε φάση συνεννόησης με τους δικούς σου, ακόμη κι αν αντιμετωπίζετε τον περιστασιακό χαμούλη. Με όλα αυτά πιστεύεις ότι είσαι πολύ κοντά στο να κλατάρεις κι η αλήθεια είναι ότι, ψυχολογικά τουλάχιστον, πηγαίνεις με τη ρεζέρβα. Τουλάχιστον δεν είσαι καθόλου εχέμυθος για αυτά που σου συμβαίνουν και σε ταλαιπωρούν, ψυχολογικά, οικονομικά κι ερωτικά, κι αυτό σε βοηθάει να επιπλεύσεις. Όπως και το γεγονός ότι δεν στέκεσαι στιγμή ακίνητος (αν και το θέλεις) και οι γρήγορες εναλλαγές διασφαλίζουν ότι δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να πέσεις ψυχολογικά, όπως θα ήθελες. Δώσε κι ένα μπράβο στον εαυτό σου που αρχίζεις και καταλαβαίνεις τι  συμβαίνει στα ερωτικά σου. Σύντομα θα μπορείς και να επέμβεις.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Εξισορροπείς πληθώρα ζητημάτων που σου τρώνε χρόνο και ενέργεια
Η σχέση και οι συνεργασίες σου σε σπρώχνουν να αποφασίσεις ότι θέλεις να περάσεις καλά, να ηρεμήσεις και να βρεις τα χρήματα για να το κάνεις. Το αποτέλεσμα είναι διττό: περισσότερα έξοδα για την προσωπική σου απόλαυση και ενεργοποίηση για να αυξήσεις με κάθε τρόπο τα έσοδά σου. Δεν βοηθάει ότι δεν το κάνεις στην καλύτερη των περιόδων για καινούρια ανοίγματα. Από την άλλη όμως αναγκάζεσαι να ξαναδείς διάφορες υποθέσεις που αφορούν την ευρύτερη οικογένειά σου, τις μετακινήσεις σου και γενικά τη διαχείριση του χρόνου και της φαιάς σου ουσίας. Όσο δεν εμπλέκεσαι σε νέα μέτωπα, τα πράγματα θα πηγαίνουν δεξιά για σένα, αφού και θέλεις και μπορείς να τακτοποιήσεις τα ατακτοποίητα. Δεν θα καταφέρεις σίγουρα να χαλαρώσεις όσο θα ήθελες γιατί έχεις πολλά τρεξίματα για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, όμως τελικά μια χαρά περνάς μέσα στο γενικό κομφούζιο. Αν καταφέρεις να δεις κι ορισμένες αλήθειες και να αναπροσαρμόσεις το σχέδιο για τη σχέση σου, όλα καλά.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Άφθονη ενέργεια για να την κάνεις ό,τι θέλεις, αν βρεις ένα κάποιο μέτρο
Επισήμως με τσίτα τα γκάζια σε βρίσκει η εβδομάδα και μια καθημερινότητα που δεν σε αφήνει να φρενάρεις ούτε για αστείο. Αντοχές έχεις, μην τα ξαναλέμε, ωστόσο το σώμα σου δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να ακολουθήσει επακριβώς τις άγριες διαθέσεις σου, αν δεν το βοηθήσεις με ξεκούραση. Καλό θα ήταν να βάλεις και μια φραγή εισερχομένων στα μελομακάρονα τα οποία πετάγονται από κάθε κατεύθυνση και τείνουν να γίνουν η παρηγοριά για τα πάντα. Με το κλείσιμο του χρόνου, δίνεις αρκετά χρήματα για τις υποχρεώσεις και τα χόμπι σου, ωστόσο τα οικονομικά σου είναι σε καλύτερη φάση από ό,τι συνήθως κι έτσι αντέχουν και τα προγραμματισμένα και κάποια απρογραμμάτιστα έξοδα για οικογένεια και σπίτι. Στα ερωτικά σου, μόνος ή δεσμευμένος, η κατάσταση τείνει προς μία σχετική ηρεμία αφού δεν έχεις διάθεση να ψειρίσεις τη μαϊμού και επιθυμείς λιγότερα λόγια και περισσότερη απόλαυση, σωματική και συναισθηματική. Εδώ που τα λέμε, τα λιγότερα λόγια είναι μάλλον προϋπόθεση για να το καταφέρεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Οι κόποι σου δεν αναγνωρίζονται κι αυτό σε εξαντλεί
Η σχέση σου μπορεί να γίνει η αιτία των δεινών της εβδομάδας σου, αφού οι σχετικές ανησυχίες ανακινούν διαφωνίες σχεδόν για τα πάντα, από το ποια είναι η σωστή φωτεινότητα για την τηλεόραση μέχρι το πώς πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά. Αν είσαι ελεύθερος, συνεχίζεις να ρέπεις προς διάφορες αστοχίες που τουλάχιστον τείνουν να μένουν στο παρασκήνιο. Στην εργασιακή σου ρουτίνα τα πράγματα πηγαίνουν ok, αλλά η δυσκολία σου να συνεννοηθείς δεν αφήνει τη δουλειά σου να φανεί, ούτε εσένα να δρέψεις τις δάφνες που σου αναλογούν σε επίπεδο καριέρας, το αντίθετο. Το τέλος της εβδομάδας φέρνει κάποιες ανατροπές στα σχέδιά σου για το ΣΚ, ειδικά αν αυτά έχουν να κάνουν με εκδρομούλα και την ευρύτερη οικογένειά σου. Τέλος το νευρικό σου σύστημα χρειάζεται φροντίδα αγάπη και προδέρμ αυτόν τον καιρό και οφείλεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να εκτονώνεις την εσωτερική σου ένταση. Καλλιτεχνίες πάσης φύσεως, διαλογισμός, ήπια σωματική άσκηση, περισσότερος προσωπικός χρόνος και υγιεινή ζωή, όλα βοηθάνε.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Γιορτινή μελαγχολία (και άρνηση)
Ο ψυχισμός σου θα μπορούσε να επωφεληθεί από κανένα γιορτινό λαμπιόνι αλλά φαίνεται ότι εσύ είτε λόγω υγείας, είτε λόγω ψυχολογίας, το πιθανότερο λόγω και των δύο, δεν έχεις καμία διάθεση να προσπαθήσεις. Κάνε αυτό που σε ανακουφίζει, που είναι οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες, όπως και το να ζαλίζεις τους φίλους σου με τα θέματα που έχεις σε σπίτι και δουλειά. Κατά τα άλλα περίμενε να περάσει αυτή η περίοδος που προηγείται των γενεθλίων σου και είναι ουσιαστικά το κλείσιμο όλης της χρονιάς για σένα και, ως τέτοια, σου βγάζει κι όλη την κούραση της χρονιάς. Αν μέσα σε αυτό αποφασίσεις να ξαναδείς ή να ξαναμιλήσεις με παλιότερές σου σχέσεις, δεν πειράζει. Δεν πρόκειται να βγάλεις καμία συνεννόηση ούτως ή άλλως και απλώς θα πιστοποιηθείς για το πόσο τελειωμένα είναι τα πράγματα. Αν καταφέρεις δε να ακούσεις και τη διαίσθησή σου λίγο, θα γλιτώσεις τον εαυτό σου από έξτρα ταλαιπωρία.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Τα ερωτικά σού αναστατώνουν τα σχέδια και το μυαλό σου
Φαίνεται ότι τα τεκταινόμενα στην ερωτοσεξουαλική σου ζωή μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου κι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία μικρή αναστάτωση στις ιερές για σένα φιλίες σου. Εφόσον βέβαια δεν έχεις καταστήσει το σύντροφό σου μέλος της παρέας και δεν τον σέρνεις παντού μαζί με το τσούρμο των ανθρώπων σου. Κι ενώ η προσοχή σου είναι στραμμένη σε ζητήματα εκτός δουλειάς, στα επαγγελματικά σου τα πράγματα κινούνται γρήγορα, με ενδιαφέρουσες προτάσεις υπό συζήτηση και μια δική σου προσπάθεια να σπρώξεις την καριέρα σου. Το γενικό κλίμα είναι δημιουργικό πάντως και τα δικά σου μάτια στραμμένα στο μετά και το μέλλον (οποία έκπληξις). Σωματικά επίσης αισθάνεσαι εντάξει (αν εξαιρέσουμε την ψυχχολογική αναστάτωση που σου φέρνει οτιδήποτε αφορά το κρεβάτι σου ή την εγγύτητα στη σχέση), αν και αρχίζεις να μυρίζεσαι ότι κουβαλάς πολλή κρυμμένη κούραση που θα φανεί οσονούπω. Εν κατακλείδι, όσο δεν σε πιέζουν υπερβολικά, είσαι καλά κι ευτυχώς αυτό το διάστημα ακόμη και οι συγγενείς σου φαίνεται να υιοθετούν μια χαλαρότερη προσέγγιση που σου ταιριάζει απολύτως. 


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πρακτικές έγνοιες και υπερεπιφυλακτικότητα στα προσωπικά σου
Σε ασυνήθιστα πρακτική διάθεση σε βρίσκει η εβδομάδα, αφού το μυαλό σου ασχολείται κυρίως με την καριέρα σου και το τι ανοίγματα και δεξιότητες χρειάζεσαι για να αυξήσεις τα εισοδήματά σου. Το μείζον θέμα είναι γιατί δεν μπορείς να εκφραστείς όπως θα ήθελες μέσα από τη δουλειά σου, γιατί οι συνάδερφοί σου δεν σε καταλαβαίνουν και τι μέλλει γενέσθαι. Βέβαια οι προβληματισμοί αυτοί είναι δικοί σου μόνο κατά το ήμισυ αφού σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα των διαφωνιών και διαφορών σου με τη σχέση ή την οικογένειά σου. Αν εξαιρέσουμε το οικονομικό, η περίοδος δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα για να κουβεντιάσεις οτιδήποτε άλλο, καλύτερα να το αφήσεις για μετά τις γιορτές. Στα προσωπικά σου περνάς το σύντροφό σου, νυν ή υποψήφιο, από σαράντα κόσκινα, για να δεις αν σου κάνει και, ναι, βρίσκεις προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι επιθυμείς κάτι διαφορετικό και έχεις γίνει υπερεπιφυλακτικός με οτιδήποτε σου θυμίζει παλιά ξινά σταφύλια. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ