Cosmic Telegram

Ετήσια πρόβλεψη: Υδροχόος

Η χρονιά δοκιμάζει τα πιστεύω σου στην πράξη

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 599
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337958-703382.jpg

Ἦταν ἕνας νέος ὠχρός. Καθόταν στὸ πεζοδρόμιο.
Χειμῶνας, κρύωνε.
Τί περιμένεις; τοῦ λέω.
Τὸν ἄλλον αἰῶνα, μοῦ λέει.*

Το 2017 σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα θέμα που ανέκαθεν σε δυσκόλευε, τη σχέση, όχι με τα άτομα και την ανθρωπότητα, αλλά με τον άνθρωπο. Έναν τη φορά, πολύ αληθινό κι αποστερημένο τελείως από το μανδύα του ιδεαλισμού με τον οποίο συνηθίζεις να ντύνεις τα πλήθη. Η χρονιά δοκιμάζει τα πιστεύω σου στην πράξη. Σου ζητάει να κατεβάσεις τις ιδέες και τη φιλοσοφία σου στο επίπεδο της ερωτικής σου σχέσης, των συναλλαγών με την καθημερινότητά σου και να τα λερώσεις με την υλικότητα της ρουτίνας. Ανακατεύει αδιάκοπα την τράπουλα των ανθρώπων της καθημερινότητάς σου και, για να αποφύγεις την απομόνωση και τις διαρκείς συγκρούσεις, σου ζητάει να χτυπήσεις αλύπητα την εφευρετικότητά σου, τη μεταδοτικότητά σου και τις ιδέες σου στο βράχο που λέγεται πραγματικότητα. Θα έχεις τη βοήθεια ανθρώπων που θα σου προσφέρουν γνώσεις, επαφή με άλλες νοοτροπίες και πολιτισμούς αλλά και το μυαλό σου σε οργασμική λειτουργία, έτοιμο να παράγει τις λύσεις που χρειάζεσαι.

Για να τεστάρεις τα πιστεύω, τις αναζητήσεις και επιδιώξεις σου, αλλά και για να έχεις την ευκαιρία να τα διανθίσεις με πιο ρεαλιστικούς και πρακτικούς τόνους, η χρονιά φέρνει αρκετή ρευστότητα στα οικονομικά σου αλλά και βαθιές αλλαγές στον κοινωνικό και επαγγελματικό σου χώρο. Μαζί με τις απαιτήσεις του συντρόφου σου, θα δημιουργήσουν τη σκακιέρα που επάνω της θα κληθείς να εφαρμόσεις ή να αποκηρύξεις και να διδαχτείς εκ νέου, τρόπους ζωής.

O Ιανουάριος σε αναγκάζει σε μια εξέταση παλαιότερων ερωτικών σου σχέσεων που ζητούν οριστική διευθέτηση. Το μοτίβο ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά και φαίνεται να καταλήγει από τις 9 και μετά. Ο μήνας φέρνει αρκετή κούραση, αυξημένα έξοδα για μετακινήσεις και ταξίδια αλλά και αυξημένη διάθεση να κακομάθεις τον εαυτό σου και να απολαύσεις το σώμα σου, το φαγητό, τα ψώνια και γενικά την υλικότητά σου και τις μικρές χαρές της ζωής.

Η έκλειψη Σελήνης στις 11 Φεβρουαρίου γίνεται στο ζωδιακό σου άξονα και σου φέρνει γενική αναστάτωση. Στη ζωή σου μπαίνουν άνθρωποι και μαζί τους ιδέες και σχέδια που δοκιμάζουν την ως τώρα νοοτροπία σου και αντίληψή σου πάνω στο θέμα του σχετίζεσθαι αλλά και του πώς πρέπει γενικά να ζεις την καθημερινότητά σου. Παλιές φιλίες που τελειώνουν, καινούργιες που ξεκινούν, αλλά και έρωτες, παθιασμένες σεξουαλικές σχέσεις και μία νέα θεώρηση του θέματος του σεξ, της οικονομικής άνεσης και της απόλαυσης γενικότερα, είναι όλα στο μενού του μήνα.

Οι είσοδοι καινούργιων ανθρώπων στη ζωή σου συνεχίζονται και στην αρχή του Μαρτίου. Στα ερωτικά σου η συνάφεια της νοοτροπίας και στάσης ζωής σου με το σύντροφό σου δοκιμάζεται, ενώ οποιαδήποτε γνωριμία του μήνα μπορεί να προσφέρει έξαψη, αλλά θα διαταράξει τη γαλήνη σου και την ασφάλειά σου. Σε έξαρση είναι τα πράγματα και στον ευρύτερο οικογενειακό σου χώρο, με διαφωνίες και μαλώματα να αφθονούν. Τον Απρίλιο πρόσεχε εξαιρετικά τις κουβέντες με το σύντροφό σου και γενικά με την οικογένειά σου, το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο στο σπίτι σου και δυσκολεύεσαι να συνεννοηθείς με τους ανθρώπους της ζωής σου.  Ο Μάιος σού δίνει την ευκαιρία να τακτοποιήσεις ότι αναστατώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, τονώνει τη δημιουργικότητά σου, τον ερωτισμό σου, τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου και σε βοηθάει να ξεπεράσεις καταστάσεις που έληξαν προηγουμένως.

Ο Ιούνιος σου φέρνει σαφώς καλοκαιρινή διάθεση και πολύ καλύτερο κλίμα στο σπίτι. Η καθημερινότητά σου είναι αρκετά φορτωμένη, έστω κι αν τα πράγματα στη δουλειά δεν φαίνεται να κινούνται ιδιαίτερα γρήγορα και χρειάζεται να προσέχεις την υπερβολική κούραση. Η ερωτική σου ζωή είναι σε άνθιση, με τη σχέση σου να γίνεται παράγοντας χαράς αλλά και με μεγάλη διάθεση για φλερτ και έρωτα, αν είσαι ελεύθερος. Και η σχέση σου με τους φίλους σου αποκαθίσταται. Τον Ιούλιο οι πολλές υποχρεώσεις που έχεις να διευθετήσεις στην καθημερινότητά σου σε φορτίζουν παραπάνω, αλλά οι έξοδοι και οι παρέες, η αυξημένη σου γοητεία και κοινωνικότητα δρουν αντισταθμιστικά.

Οι δύο εκλείψεις του Αυγούστου γίνονται στο ζωδιακό σου άξονα και εστιάζουν στον τομέα των προσωπικών σου. Η έκλειψη Σελήνης στις 7 ανοίγει θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της σχέσης σου και του κατά πόσο αισθάνεσαι ασφαλής και καλυμμένος ψυχολογικά και σεξουαλικά σε αυτή, με αφορμή θέματα ρουτίνας και οικονομικών. Η έκλειψη Ηλίου στις 21 μπορεί να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα καθώς δυσκολεύει το επικοινωνιακό κομμάτι. Χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφύγεις τη λεκτική επιθετικότητα και την ψυχρότητα και απομάκρυνση, για να αποφύγεις ρήξεις.

Τον Σεπτέμβριο ό,τι ζητήματα τέθηκαν τον Αύγουστο δρομολογούνται και είσαι έτοιμος να προχωρήσεις και να σχεδιάσεις πρακτικά τα επόμενά σου βήματα. Ο μήνας είναι αρκετά απαιτητικός ψυχολογικά, αφού τα πράγματα δεν έχουν ηρεμήσει τελείως στα ερωτικά σου. Μαζί με την αναστάτωση φέρνει όμως και μεγάλο πάθος και ερωτισμό. Το πέρασμα του Δία στον Σκορπιό τον Οκτώβριο, φέρνει εξαιρετικά ευεργετικές ενέργειες στον τομέα των επαγγελματικών σου και της κοινωνικής σου ζωής εν γένει. Θα σου δώσει ευκαιρίες για επαγγελματική άνοδο, εύνοια από τους ανωτέρους σου αλλά και αναγνώριση στην περίοδο που ανοίγει. Τα πρώτα δείγματα θα τα δεις ήδη αυτό το μήνα με άφθονες ευκαιρίες για επαγγελματικά ανοίγματα και ταξίδια.

Τον Νοέμβριο η προσοχή σου παραμένει στραμμένη στα επαγγελματικά σου και την προσωπική σου εξέλιξη, με τη διαφορά ότι προτίθεσαι να συμπεριλάβεις στα σχέδιά σου για το μέλλον και τον ερωτικό σου σύντροφο και ότι προς το τέλος του μήνα αρχίζει να δρομολογείται με μεγαλύτερη σαφήνεια το οικονομικό σου. Ο Δεκέμβριος για μία ακόμη φορά δημιουργεί ταραχή στην προσωπική σου ζωή, αφού οι εξελίξεις στη δουλειά σου και τα σχέδιά σου, καθώς και ο χρόνος που απαιτούν ξενίζουν τον άνθρωπό σου. Παράλληλα, παίρνεις σοβαρές αποφάσεις για φιλίες σου με άτομα, με τα οποία πλέον δεν μπορείς να συμβαδίσεις ούτε στη χαρά αλλά ούτε και στη λύπη. Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20, εγκαινιάζει μία ιδιαίτερα απαιτητική ψυχολογικά διετία για σένα, κατά την οποία θα κλείσεις κύκλους ζωής και θα αφήσεις πίσω σου ό,τι είναι παλιό και πλέον σε βαραίνει για να προετοιμαστείς για έναν ολοκαίνουριο κύκλο ύπαρξης.

* Επίλογος (Φυσάει), Τάσος Λειβαδίτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ