Cosmic Telegram

Ετήσια πρόβλεψη: Λέων

Η σανίδα σωτηρίας σου είναι το να παραμείνεις αισιόδοξος και κοινωνικός

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 599
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337943-703375.jpg

Ήταν ο ήλιος με τον άξονά του μέσα μου
πολυάχτιδος όλος που καλούσε
Και αυτός αλήθεια που ήμουν Ο πολλούς αιώνες πριν
Ο ακόμη χλωρός μες τη φωτιά Ο άκοπος απ’ τον ουρανό

Η φετινή χρονιά θα σου αποκαλύψει ποιος είσαι πραγματικά και ότι τα όριά σου είναι πολύ παρακάτω ή πολύ πριν από εκεί που νόμιζες. Το 2017 ανοίγει την γκάμα της συμπεριφοράς σου καθώς και τον κύκλο γνωριμιών και συναλλαγών σου μαθαίνοντάς σου να τηρείς τους τύπους αλλά και να διατηρείς διαφορετικά επίπεδα σχέσης με διαφορετικούς ανθρώπους. Ταυτόχρονα μειώνει τα περιθώρια άνεσης που έχεις μάθει να δίνεις στον εαυτό σου, τα παιδιά σου, αλλά και το σύντροφό σου. Σε αναγκάζει να πάρεις πολύ σοβαρότερα το ρόλο σου σαν γονιός απαιτώντας ανοιχτόμυαλες αλλά δίκαιες και συνεπείς συμπεριφορές προς τα παιδιά σου για να ανταπεξέλθεις σε μία πολύ απαιτητική καθημερινότητα. Η χρονιά θέτει το αίτημα για δομημένη και συστηματική δημιουργικότητα στη δουλειά σου και προσφέρει πλουσιοπάροχα και τις αντίστοιχες ευκαιρίες. Σε διδάσκει παράλληλα ότι η επαγγελματική σου πρόοδος δεν εξαρτάται από το πόσο μεγάλο σαματά είσαι διατεθειμένος να κάνεις, ούτε από το ταλέντο σου, αλλά μάλλον από την ικανότητά σου να είσαι δημιουργικός ακόμη και στα πιο βαρετά πράγματα.

Σε όλα αυτά έρχεται να προσθέσει μια σταθερά αυξανόμενη ευαισθησία και ενσυναίσθηση την οποία καλείσαι να χρησιμοποιήσεις για να συναισθανθείς τις ανάγκες του συντρόφου σου και των οικείων σου κι όχι για να δικαιολογήσεις κακώς κείμενους μελοδραματισμούς και αποτελμάτωση λόγω παγκόσμιας θλίψης.

Ο Ιανουάριος βρίσκει την προσοχή σου στραμμένη στην ερωτική σου ζωή και δη, στα προβλήματά της. Οι επαγγελματικές και οικονομικές εκκρεμότητες σε κάνουν να αισθάνεσαι αρκετά μόνος στη σχέση σου ή αντίθετα να θέλεις να επιδοθείς σε ένα σεξουαλικό μαραθώνιο για να εκτονώσεις την βαριά σου ψυχολογία. Αυτή ευτυχώς παρέρχεται με την έλευση του Φεβρουαρίου, που υπόσχεται καινούριες ασχολίες αλλά και μεγάλα πάθη, ενώ σου στρώνει το χαλί για να ταξιδέψεις και γενικά να αλλάξεις παραστάσεις, καθώς και για καινούργιες προσλαμβάνουσες. Η ηλιακή έκλειψη στις 26 εφιστά τριπλή προσοχή στα ερωτικά σου γιατί εύκολα μπορεί να γίνεις θύμα των περιστάσεων, αφού τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και η επικοινωνία πασχίζει. 

Η ανάδρομη Αφροδίτη του Μαρτίου σου δίνει την ευκαιρία να ανακαινίσεις την προσωπική σου ζωή προσπαθώντας να βρεις κοινή στάση ζωής με τον άνθρωπο της ζωής σου για να διαφυλάξεις ή να δημιουργήσεις σχέση. Επαγγελματικά, σου κλείνει πόρτες που θεωρούσες δεδομένες για να σε κατευθύνει σε αναθεωρήσεις  Ήδη από τα μέσα του Απρίλη αρχίζουν να εμφανίζονται νέες ευκαιρίες, που όμως δεν οδηγούν άμεσα σε αποτελέσματα επειδή ο ανάδρομος Ερμής από τις 10 δυσκολεύει την οικονομική συμφωνία. Αυτό το μήνα και η υγεία σου χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού οι επαγγελματικές και προσωπικές πιέσεις ψάχνουν ευκαιρία να σωματοποιηθούν και να δυσχεράνουν περαιτέρω τη ζωή σου. Η σανίδα σωτηρίας σου είναι το να παραμείνεις αισιόδοξος και κοινωνικός, αφού μέσα από τις συναναστροφές θα έρθεις σε επαφή με διαφορετικές και πιθανώς αποτελεσματικότερες οπτικές γωνίες.

Τον Μάιο σε πιάνει επιτέλους η Άνοιξη και αφήνεις μεγάλο κομμάτι από την ψυχολογική κλεισούρα του προηγούμενου διαστήματος πίσω σου. Το μοναδικό πεδίο που δεν πρέπει να σαρώσει η υπεραισιοδοξία του μήνα είναι τα ερωτικά σου, όπου οι προσπάθειές σου πρέπει να συνεχιστούν αμείωτες. Ο μήνας φέρνει ταξίδια, μετακινήσεις, καινούργια χόμπι και παρέες, μέχρι και καινούργια δουλειά. Τον Ιούνιο κατακάθεται ο κουρνιαχτός και βλέπεις πού σε οδήγησαν οι αλλαγές του προηγούμενου μήνα. Από τη μέση του και μετά υπάρχει αισθητή κόπωση και καλά θα κάνεις να βρεις περισσότερο χρόνο για σένα. Το δεύτερο μισό του Ιουλίου πρέπει να σε βρει σε διακοπές, ιδανικά μακρινές, αφού έχεις τεράστια διάθεση για οτιδήποτε δεν έχεις ξαναδεί ή κάνει και καμία για να ασχοληθείς με την οικογενειακή σου ρουτίνα. Βάλε και την ανεβασμένη σου λίμπιντο στο σύνολο και το ζύγι γέρνει σαφώς υπέρ της παύσης.

Οι δύο εκλείψεις του Αυγούστου συμβαίνουν αμφότερες στο ζωδιακό σου άξονα, με τη σεληνιακή στις 7 να σε βάζει σε σοβαρές σκέψεις για το πόσο σε καλύπτει η σχέση σου σε θέματα σεξ και καθημερινότητας, υποδαυλίζοντας αμφιβολίες που έχει ήδη δημιουργήσει η χρονιά. Η έκλειψη Ηλίου στις 21 ξεδιαλύνει αρκετά τα πράγματα δίνοντάς σου κατεύθυνση, αν και αρκετά εγωκεντρική. Το κλίμα πάντως είναι φορτισμένο και ο ανάδρομος Ερμής που σε κάνει να θέλεις να κρατήσεις τεφτεράκι με το τι έδωσες και τι σου χρωστάνε δεν βοηθάει τις συμφιλιωτικές λύσεις. Η είσοδος του Σεπτεμβρίου έρχεται έως και λυτρωτική με την αποκατάσταση της ροής και της κανονικότητας στην καθημερινότητά σου και την οικογενειακή σου ζωή, αλλά αφήνοντάς σου την αίσθηση ότι κάποιο κομμάτι σου χάθηκε στην πορεία.

Τον Οκτώβριο ο Δίας περνάει στον Σκορπιό κι εγκαινιάζει για σένα μία περίοδο βαθιάς ενδοσκόπησης, ανάγκης να φτιάξεις εκ νέου το «σπίτι» σου κυριολεκτικά ή μεταφορικά, αλλά και βαθιάς πίστης στο καλό τελικό αποτέλεσμα παρά τη δυσκολία της διαδικασίας. Χρειάζεσαι θαλπωρή και πολύ προσωπικό και οικογενειακό χρόνο για να εξισορροπηθεί η έντονη επαγγελματική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα του μήνα. Ο Νοέμβριος σε βλέπει να ξανανοίγεις έριδες στο οικείο αλλά και ευρύτερο συγγενικό σου περιβάλλον. Ο κύριος λόγος είναι τα επαγγελματικά σου άγχη, αφού δυσκολεύεσαι να συμπορευτείς με τους συνεργάτες σου, που έχουν αρχίσει να παρεισφρέουν και στο σπίτι σου.

Ο χρόνος κλείνει με διάθεση αποκατάστασης της ειρήνης, τουλάχιστον της οικογενειακής και ψυχολογικής, τον Δεκέμβριο. Προετοιμάζεσαι έτσι για μία μακρά περίοδο σκληρής δουλειάς με έντονο το στοιχείο της ανάγκης για ανάληψη ευθύνης αλλά και προσφοράς. Αυτή την εγκαινιάζει το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20 του μήνα που θα σε μάθει να ξεχωρίζεις το αληθινά σημαντικό στην καθημερινότητά σου, μη επιτρέποντας σου να ασχολείσαι με τα ανούσια εάν επιθυμείς να παραμείνεις λειτουργικός και υγιής. Ο ανάδρομος Ερμής του μήνα σε οδηγεί να αναθεωρήσεις τα δεδομένα της στάσης σου απέναντι σε φιλικό και συγγενικό κύκλο και να καταλάβεις ότι ίσως δεν ξέρεις όσα νόμιζες ή ακόμη καλύτερα ότι τελικά γνωρίζεις περισσότερα από όσα παραδέχεσαι.

* Άξιον Εστί, Οδυσσέας Ελύτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ