Cosmic Telegram

Ετήσια πρόβλεψη: Δίδυμοι

Χάνεις αρκετή από την ελαφρότητά σου, κερδίζεις όμως κάτι που πάντα επιθυμούσες: να σε παίρνουν στα σοβαρά

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 599
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337938-703372.jpg

Όχι θωπεία. Όχι όνειρο.
Πιο πέρα.
Εκεί που καταλύεται τ’ όνειρο
κ’ η φθορά έχει φθαρεί.
Κ’ ήρθες εσύ.*

Το 2017 ασχολείσαι περισσότερο με τον τρόπο που κάνεις τα πράγματα, παρά με το τι ή ποια είναι αυτά τα πράγματα. Οι σχέσεις σου και οι συνεργασίες σου απαιτούν δράση καλύτερης ποιότητας, πολύ μεγαλύτερη δημιουργικότητα και συνέπεια, από σένα. Οι απαιτήσεις αυτές, κάνουν τον σύντροφο και τους συνεργάτες σου να παίρνουν συχνά ρόλο αυστηρού κριτή που εύκολα απορρίπτει και δύσκολα επιβραβεύει. Κι ενώ, σου ζητείται να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό μέχρι σημείου κοπώσεως, η ανταμοιβή είναι περισσότερη δουλειά κι αμφιβολία για το αν όντως «το πας καλά». Το συνηθισμένο επαγγελματικό σου χάσιμο κι η αναποφασιστικότητά σου για το που πρέπει να συγκεντρωθείς, εντείνονται. Η χρονιά όμως θα τα περιορίσει αυτόματα για σένα, αφού θα χρειαστεί να πασχίσεις περισσότερο από ότι συνήθως για να διατηρήσεις πράγματα κι ανθρώπους στην ζωή σου και η ενέργεια σου θα επαρκέσει μόνο για τα σημαντικότερα.

Ως ικανό αντίβαρο, το 2017 προσφέρει τόνους εμπνεύσεων και δημιουργικότητας, καλή διάθεση, ευκαιρίες για διασκέδαση, ανοίγει πόρτες εκεί που δεν το περιμένεις και τελικά, αν αποφασίσεις ότι θα βάλεις την ευθύνη στην ζωή σου, σου χαρίζει μεγάλους έρωτες και σχέσεις ζωής, προσωπικές κι επαγγελματικές. Αυτή τη χρονιά μπορεί να χάνεις αρκετή από την ελαφρότητά σου, κερδίζεις όμως κάτι που πάντα επιθυμούσες: να σε παίρνουν στα σοβαρά.

Ο Ιανουάριος ξεκινάει με μάλλον βαριά ψυχολογία αφού οι εξελίξεις στη δουλειά σου και την κοινωνική σου ζωή σε φέρνουν αντιμέτωπο με λάθη και παραλείψεις. Η ασάφεια σχετικά με την κατεύθυνση της καριέρας σου δημιουργεί αναστάτωση και στο σπίτι λόγω αβεβαιότητας για τις βάσεις σου. Η δημιουργικότητά σου, όμως, καλά κρατεί και δρα αντισταθμιστικά.

Τον Φεβρουάριο οι εκλείψεις αγγίζουν κυρίως τον τομέα των επαγγελματικών σου και της προσωπικής σου εξέλιξης. Περιμένεις αλλαγές σε υπάρχουσες συνεργασίες με πιθανή ακόμη και τη ρήξη. Η ανασφάλειά σου εντείνεται και αισθάνεσαι μια δικαιολογημένη αίσθηση μετεωρισμού, αφού οι εξελίξεις δεν αφήνουν ανέπαφα τα οικονομικά σου. Παρ’ όλα αυτά, ταυτόχρονα έρχονται στη ζωή σου σημαντικές γνωριμίες που θα σε οδηγήσουν τελικά σε καλύτερα πράγματα. Καινούργιες ασχολίες εμφανίζονται αλλά ο χρόνος που τους διαθέτεις καλό θα ήταν να μην επιβαρύνει τη σχέση σου.

Τον Μάρτιο, η δημιουργικότητά σου και η ερωτική σου ζωή περνούν κρίση. Οι ιδέες συνεχίζουν να αφθονούν όπως και τα σχέδιά σου, αλλά δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιο κανάλι να τα διοχετεύσεις. Παράλληλα η ερωτική σου ζωή υποφέρει αφού προσωρινά παραμένεις αναγκαστικά στάσιμος. Η έλευση του Απριλίου δεν βοηθάει ιδιαίτερα τα πράγματα καθώς προσθέτει τριβές με φίλους, πεσμένη ενέργεια και άβολο κλίμα στο σπίτι και μέσα σου. Τα προσωπικά σου προβλήματα ενθαρρύνουν την ενασχόληση με ανθρώπους από το παρελθόν σου. Ο Μάιος σε βρίσκει με μεγαλύτερη ενεργητικότητα και σε προσπάθεια να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου, ενώ σε αφήνει να διευθετήσεις οριστικά αποσυντιθέμενες συνεργασίες και χρεοκοπημένους έρωτες. Οι φιλικές σου σχέσεις επίσης αποκαθίστανται, αλλά τα προβλήματα στη δουλειά επιμένουν.

Ο μήνας του ζωδίου σου, Ιούνιος, συγυρίζει το θέμα σχέση, αφού η επικοινωνία βρίσκει το ρυθμό της κι εσύ τον εαυτό σου, το χιούμορ σου και τη διάθεσή σου να επιλύσεις τα προβλήματα της σχέσης σου. Οι ευκαιρίες για να φλερτάρεις αλλά και για να χαλαρώσεις αφθονούν, ενώ μπορεί να βρεθείς ως κι ερωτευμένος χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Τον Ιούλιο το οικονομικό σου βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές σου και έχεις ευκαιρίες να συζητήσεις σχετικά σχέδια σου, με άτομα που γνωρίζεις. Η γοητεία σου είναι στα επάνω της όπως και οι πιθανότητες αξιόλογων ερωτικών γνωριμιών, ιδίως προς το τέλος του μήνα.

Τον Αύγουστο τα πράγματα σοβαρεύουν και αναγκάζεσαι να θέσεις επί τάπητος τα επαγγελματικά σου σχέδια και να προβείς σε σοβαρές αναθεωρήσεις, αφού το οικονομικό κομμάτι φαίνεται να χωλαίνει αρκετά. Παράλληλα προκύπτουν οικογενειακά ζητήματα στα οποία αναμειγνύονται κυρίως τα αδέρφια σου αλλά αφορούν την ευρύτερη οικογένεια. Οι κουβέντες του μήνα θέλουν σύνεση και πνεύμα συνεργασίας, αφού όλα είναι στον αέρα και η όποια εμμονή είναι τελείως περιττή. Πάντως τις γνωριμίες σου τις κάνεις και, μέσα στο γενικό κομφούζιο, βρίσκεις και χρόνο να ερωτοτροπήσεις, αν και δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να αισθανθείς οικειότητα στις σχέσεις σου.

Μετά από ένα επεισοδιακό καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο μαζεύεσαι ψυχολογικά και κυριολεκτικά, αφού η ροή στα προσωπικά σου βελτιώνεται και σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις πιο ιδιωτικές καταστάσεις. Η τριβή με την οικογένειά σου παραμένει, συγκεκριμενοποιείς όμως τις απόψεις σου, ενώ και τα οικονομικά σου παίρνουν ανάσα, με είσπραξη χρημάτων που σου χρωστούσαν.

Τον Οκτώβριο τα επαγγελματικά σου και γενικά η καθημερινότητά σου αρχίζει να δέχεται την ευεργετική επίδραση του Δία από τον Σκορπιό, ο οποίος υπόσχεται πολύ κι ευχάριστη δουλειά, βοήθεια σε θέματα συνεργασιών, καλύτερες αμοιβές κι επίσης μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας και υγείας. Με καλή διάθεση, τονωμένη αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα στα πάνω της, τον μήνα αυτό προσελκύεις εύκολα ερωτικούς συντρόφους και γενικά περνάς καλά. Ο Νοέμβριος σου φέρνει πολύβουη καθημερινότητα και πολλές ευκαιρίες για δημιουργία, ακόμη και μία καινούργια δουλειά, ειδικά προς το τέλος του.

Η χρονιά κάνει επεισοδιακή έξοδο, αφού πριν τελειώσει ο Δεκέμβριος βλέπεις την καριέρα σου να δρομολογείται καλώς, ταυτόχρονα όμως καλείσαι να συζητήσεις με το σύντροφό σου για την κοινή σας ζωή ή να χωνέψεις τις πρώτες δυσκολίες κι αμφιβολίες για μία φρέσκια σχέση που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες. Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο στις 20 σε προετοιμάζει για μια πολύ απαιτητική, σε ψυχολογικό επίπεδο, διετία κατά την οποία θα κληθείς να αναδιαπραγματευτείς το σύστημα αξιών σου, τις ιδέες σου για το σεξ και την οικειότητα και γενικά το τι σημαίνει πραγματικό μοίρασμα στην ανθρώπινη ζωή.

*Εαρινή Συμφωνία, Γιάννης Ρίτσος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ