Cosmic Telegram

Stardust 412

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 412
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29241-65352.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

H Αφροδίτη στον Ζυγό είναι καλό νέο, όπως και ο Άρης στον Τοξότη.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

H Αφροδίτη στον Ζυγό είναι καλό νέο, όπως και ο Άρης στον Τοξότη. Υπάρχει βέβαια η αναστάτωση που φέρνει ο Ερμής ανάδρομος στον Τοξότη (7-14/11), οπότε ψυχραιμία στις συζητήσεις, στις επαφές και όταν τα πράγματα φαίνεται να κολλάνε. Πίσω, στα καλά νέα που χρειάζεται να επικεντρωθείς. Παρόλο που ίσως ο Κρόνος στον Ζυγό τα προηγούμενα χρόνια σε έκανε από διστακτικό έως αρνητικό στις καινούργιες σχέσεις ή σε ό,τι συμπυκνώνει ο όρος «σχέσεις», ή από την άλλη πλευρά όσοι σε ενδιέφεραν δεν σε πλησίαζαν με τη θέρμη που πιθανόν ήθελες ή σου δημιουργούσαν δέκα προβλήματα και μία χαρά, αυτή την εποχή φαίνεται ότι ξαναδημιουργούνται γέφυρες με τους ανθρώπους που σε ελκύουν ή θέλεις να πλησιάσεις. Ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα ερωτευθείς, ίσως να ’ναι αυτή την περίοδο, ή πότε έρχεσαι πιο κοντά με κάποιον/α που σου αρέσει, όμως δεν υπάρχει η λέξη «αδύνατο» σε ό,τι αφορά τις σχέσεις. Η φράση αυτής της περιόδου είναι «είμαι διαθέσιμος, άρα μπορεί να συμβεί». Κι αυτό περιέχει και επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Ερμής ανάδρομος δημιουργεί κάθε είδους παρενέργειες, καταρχάς στον Τοξότη (7-14/11), που συμβολίζει και τα οικονομικά σου που σχετίζονται με τους άλλους.  Επίσης ο 8ος ηλιακός σου οίκος, ο Τοξότης, συμβολίζει και τις ουσιαστικές, βαθύτερες σχέσεις ενός ζευγαριού, οπότε πιθανές δυσλειτουργίες μέσα στη σχέση έρχονται στην επιφάνεια. Μπορεί το θέμα του εκνευρισμού να είναι τα οικονομικά, ή μπορεί να είναι και αφορμή για βαθύτερες διαφορές. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εποχή συγκρούσεων γιατί το πιθανότερο είναι να μη βγει άκρη. Δεν ξέρω καν αν η συζήτηση μπορεί να είναι λύση, εφόσον ο Ερμής βραχυκυκλώνει την επικοινωνία. Άρα, ψυχραιμία και αναβολή των σοβαρών για αργότερα. Προς το παρόν σημασία έχει η πρακτική πλευρά και η προσπάθεια να βρεις λύσεις στην οικονομική σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον με την Αφροδίτη στον Ζυγό η καθημερινότητα μπορεί να είναι ευχάριστη και καθησυχαστική... όσο. Εχθρός σου τα γλυκά, που σαν υποκατάστατο της γλυκιάς ζωής υπερκαταναλώνεις. Αλλά μια σοκολάτα είναι πάντα η τέλεια παρηγοριά.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κάθε φορά που θα πέφτεις σε επικοινωνιακή λακκούβα, ή θα αναβάλλεται μια συνάντηση, ή μια απάντηση που περιμένεις εναγωνίως, θα θυμίζεις στον εαυτό σου: «Ο Ερμής είναι ανάδρομος. Ο Ερμής είναι ανάδρομος. Μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Μην τρελαίνεσαι. Θα περάσει». Η φαινομενικά ανάδρομη κίνηση του κυβερνήτη σου σε έναν κομβικό κιόλας οίκο σου, στον Τοξότη (από 7-14/11), δημιουργεί παρεξηγήσεις, αναποτελεσματικότητα, εκνευρισμό για ό,τι ήταν να πάει καλά αλλά πηγαίνει εντελώς λάθος. Προσοχή στις σημαντικές διαπροσωπικές σχέσεις και μην αφήνεις ασυνεννοησίες να γιγαντώνονται. Τώρα από την καλή πλευρά του ανάδρομου –φυσικά και υπάρχει θετική πλευρά– μπορείς να ξαναδείς, να ξανασκεφτείς, να επιδιορθώσεις, να βελτιώσεις, να εντοπίσεις τα προβλήματα στη δουλειά σου, στις σχέσεις, στις συνεργασίες σου, και να δεις τι θα κάνεις με την οικονομική σου κατάσταση. Υ.Γ. Η Αφροδίτη είναι στον Ζυγό, που συμβολίζει το ερωτικό και δημιουργικό ταμπεραμέντο σου. Βεβαιώσου ότι αντιλήφθηκες σωστά το μέρος και την ώρα του ραντεβού με τον ενδιαφέροντα Άλλο, ε;

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ναι, υπάρχει και η πεζή πραγματικότητα που περιέχει τον οδοντίατρο, το αυτοκίνητο που θέλει σέρβις, τις ουρές για να πληρώσεις, υποχρεώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να διεκπεραιώσεις, εκκρεμότητες που δεν μπορείς να αποφύγεις. Και από την άλλη ένταση στη δουλειά, συνάδελφοι που σε κάνουν έξω φρενών, βαρεμένοι πελάτες, υπερωρίες, άγχος αν θα διατηρήσεις τη δουλειά σου και απρόσμενες αναποδιές και καθυστερήσεις. Ναι, δεν θα αναφέρεις αυτές τις μέρες στο ημερολόγιό σου ως αξέχαστες. Ωστόσο το σπίτι είναι το καταφύγιό σου, που όταν βρίσκεσαι εκεί με τους ανθρώπους που αγαπάς ή καλείς, αισθάνεσαι ασφάλεια. Δεν είναι λίγο να υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που σε στηρίζουν, σε αγαπάνε και το αισθάνεσαι.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Από τη μια πλευρά η Αφροδίτη στον Ζυγό σού δίνει τη φόρα να βγεις έξω από το σπίτι και να συναναστραφείς όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς, κι από την άλλη ο Άρης στον Τοξότη, σε συνδυασμό με τον Ερμή που γυρίζει ανάδρομος επίσης στον Τοξότη (7-14/11), μποϊκοτάρουν την εξωστρέφειά σου, ξεφουσκώνουν τις προσδοκίες σου και αν υπάρχει ερωτική σχέση, ή ερωτική διάθεση, δημιουργούν παράσιτα. Αν συνυπολογίσεις τον Κρόνο στις αρχές του ζωδίου σου δεν μπορείς να μιλήσεις για καλή περίοδο, οπότε συντήρηση δυνάμεων, επιθυμίες στο ρελαντί, ψυχραιμία τις ώρες που η επικοινωνία πάει να ξεφύγει, κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος – συναισθηματικές, εργασιακές, οικογενειακές, και τα «σ’ αγαπάω» με εξαιρετική φειδώ. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η λύση είναι να κλειστείς στο σπίτι σου, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος/α που κάνει το έξω λιγότερο ενδιαφέρον από το μέσα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτέμβριου)

Όταν ο κυβερνήτης σου γυρίζει ανάδρομος είναι φυσικό να αποσυντονίζεσαι. Πόσο, μάλιστα, όταν βρίσκεται στον Τοξότη (7-14/11), σε έναν κομβικό οίκο. Καταρχάς, ως πρακτικός θεός, ο Ερμής σε προτρέπει –όχι ευχάριστα είναι η αλήθεια– να ασχοληθείς με το σπίτι και την οικογένεια. Αν υπάρχει ένα λειτουργικό πρόβλημα στο σπίτι, ή κάτι χρονίζει, ή μια ζημιά εμφανίζεται τώρα, χρειάζεται να ασχοληθείς υπολογίζοντας ότι είναι πιθανόν να ταλαιπωρηθείς στη διαδικασία. Όσο για τις σχέσεις με τους δικούς σου ανθρώπους, ίσως δημιουργηθούν εντάσεις που καλό θα ήταν να μην τους δώσεις συνέχεια. Συμμετρικά απέναντι βρίσκεται η επαγγελματική ζωή, που από σπόντα μπορεί να σε προβληματίσει ή να δημιουργηθούν παρατράγουδα με ανώτερους ή πελάτες. Δεν είναι ώρα ούτε για μετωπικές συγκρούσεις ούτε για αποφάσεις στο πόδι. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον Ζυγό δίνει εύνοια στα οικονομικά. Λες;

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Τα τελευταία χρόνια αισθάνθηκες επαγγελματικά και προσωπικά σαν πειραματόζωο σε τεστ αντοχής. Ακόμα και για τα ευχάριστα γεγονότα έπρεπε να πληρώσεις διόδια. Ο Κρόνος έφυγε. Ο Πλούτωνας και ο Ουρανός μένουν και ταράζουν τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Αυτό σημαίνει ότι έχεις υποχρέωση να νιώθεις και να είσαι ευγνώμων, όταν η ζωή σού χαμογελάει. Μερικές στιγμές δεν έχεις να αποδείξεις απολύτως τίποτα, μπορείς να αφεθείς στη χαρά χωρίς τύψεις κι ενοχές. Τα προβλήματα των σχέσεων, της δουλειάς, των προσωπικών, είναι πάντα εκεί. Φύγε εσύ για λίγο μακριά τους, αγνόησέ τα. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου θέλει να ανοιχτείς στον κόσμο, στους ανθρώπους, στους φίλους, στους αγαπημένους. Η ζωή θέλει ελαφρότητα, αυτοπεποίθηση, μια ελαφριά δόση ζαμανφουτισμού. Υ.Γ. Μόνη παραφωνία ο Ερμής ανάδρομος από 7-14/11 στον Τοξότη, που μπερδεύει τις λέξεις, τα ταξίδια, τις ώρες. Αλλά εδώ τα κατάφερες με τον Κρόνο, θα μασήσεις με τον Ερμή;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι ένας δύσκολος μήνας. Υπάρχει η επερχόμενη έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου, που ήδη αισθάνεσαι, ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη (7-14/11) κι αμέσως μετά στον Σκορπιό, και βεβαίως ο Κρόνος εδώ. Φαίνεται ότι για πολλούς Σκορπιούς αυτή η εποχή αποτελεί το πρώτο crash test για κάποιο σημαντικό τομέα της ζωής τους, ενώ για τους περισσότερους η οικονομική ασφάλεια βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, υπάρχει άγχος για τη διατήρησή της και φόβος για το μέλλον. Φρόντισε να μην εξάπτεσαι και προσπάθησε να μην ανοίγεις μέτωπα και πληγές εκεί που δεν κλείνουν. Αν δεν έχεις λύσει προβλήματα σχέσεων (οποιωνδήποτε) μην μπεις τώρα στον πειρασμό να τα διευθετήσεις, γιατί θα επιδεινωθούν. Αν δεν πέσεις πάνω σε ένα σημαντικό γεγονός, καλύτερα να μην το προκαλέσεις αυτό τον καιρό.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ελάττωσε ταχύτητα. Πιο σιγά. Φρένο. Πάρκαρε. Δηλαδή ο Ερμής στη φαινομενική ανάδρομη κίνησή του σε αναγκάζει να κάνεις, για όσο βρίσκεται στον Τοξότη τουλάχιστον (από 7-14/11), τα αναγκαία μειώνοντας προσδοκίες και χρησιμοποιώντας αυτό το διάστημα για πρακτικούς σκοπούς, εκκρεμότητες, επιδιορθώσεις και επανεξέταση στόχων και προτεραιοτήτων. Επειδή η επικοινωνία είναι αυτή που χτυπιέται ουσιαστικά, απόφυγε επικίνδυνα θέματα που μπορούν να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις ή λάθος συνεννόηση – στον επαγγελματικό τομέα καταρχάς, αλλά και στις προσωπικές σου σχέσεις. Βεβαιώσου ότι έγινες αντιληπτός ή ζήτα να σου επαναλάβουν θολά σημεία. Όπου υπάρχουν διαφορές, δυσαρμονίες, σύγκρουση συμφερόντων ή εν πάση περιπτώσει διαφορές είναι καλό να συζητιούνται, αλλά χωρίς να δίνονται οριστικές λύσεις ή να παίρνονται αποφάσεις που θα σε δεσμεύσουν μακροχρόνια. Γενικά, όχι αποφάσεις εν θερμώ.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με Άρη και ανάδρομο Ερμή (7-14/11) στον Τοξότη, στον οίκο που συμβολίζει την αυτοκαταστροφή αλλά και την ανιδιοτέλεια, που συνδέεται με την εργασιακή πραγματικότητα αλλά και την επιθυμία της απόδρασης, αντιλαμβάνεσαι ότι θα βρίσκεσαι σε κινούμενη άμμο. Η εργασία και όσοι αποτελούν τη ρουτίνα της δουλειάς αποκτάνε μια δόση παράνοιας με ιστορίες καθημερινής τρέλας. Η καθημερινότητα γίνεται εκνευριστική. Ή μήπως οι σκοτεινές σκέψεις σε κάνουν να τα βλέπεις όλα αγχωτικά; Τίποτε δεν είναι όσο φαίνεται σοβαρό ή δύσκολο. Αισθάνεσαι παραμελημένος ή απογοητευμένος από τις σχέσεις σου κι αυτή η δυσφορία μετατοπίζεται στη δουλειά ή στις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει. Αν μπορούσες να το σκάσεις για λίγο κάπου εντελώς διαφορετικά από τη ρουτίνα που ζεις, θα διαπίστωνες ότι η ζωή είναι εντελώς απολαυστική.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Υδροχόος είναι διχασμένος ανάμεσα στο να γίνει επίλεκτο μέλος του κατεστημένου και στην παρόρμηση να επαναστατήσει εναντίον οποιουδήποτε ή οτιδήποτε καθυστερεί την εξέλιξή του. Αυτός ο εσωτερικός διχασμός έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή τη διέλευση του Άρη στον Τοξότη ή τον 11ο οίκο σου. Δεν είναι ότι ξαφνικά αποφάσισες το εσωτερικό σου εκκρεμές να παγώσει στην επανάσταση, αλλά αισθάνεσαι θυμωμένος με τον ανισόρροπο κόσμο που ζούμε και με τους συνεργάτες, φίλους, όσους θεωρείς ότι μοιράζεστε τα ίδια πιστεύω, ακόμα και με τον ερωτικό σου σύντροφο. Ναι, μπορεί να αισθάνεσαι ότι είσαι μόνος/η με στόχους και ιδέες που κανείς δεν συμμερίζεται. Γνωρίζοντας ότι αποφεύγεις τις συγκρούσεις και η Αφροδίτη στο φιλικό σου Ζυγό βοηθάει να σβήνουν οι σπίθες όπου κινδυνεύουν να γίνουν φωτιές, έχε υπόψη ότι δεν μπορείς να σφυρίζεις αμέριμνα σε επαγγελματικά θέματα που ανακύπτουν. Α, και πιθανόν να μην μπορείς να βασιστείς ούτε καν στον άνθρωπο που έχεις στην καρδιά σου.    

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ακόμα και οι αδιάβροχοι Ιχθείς έχουν συνειδητοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες με τον Άρη στον Τοξότη ότι τα ίδια τα γεγονότα τους πιέζουν να δώσουν νέα τροπή στα επαγγελματικά τους, να ενδιαφερθούν για αυτά πολύ σοβαρά ή να αρχίσουν να σκέφτονται τις εναλλακτικές σε περίπτωση που διαβλέπουν αδιέξοδο. Φυσικά, από τη συνειδητοποίηση μέχρι την αλλαγή περνάει χρόνος αλλά η αναμονή δεν κρατάει για πάντα. Ταυτόχρονα κι επειδή ο 10ος οίκος που συμβολίζει την επαγγελματική αναγνώριση περιέχει και το κοινωνικό, δημόσιο πρόσωπο που θέλουμε να προβάλλουμε προς τα έξω, πολλοί Ιχθείς σκέφτονται έντονα ποιον/ποια θέλουν να έχουν στο πλάι τους ως σύντροφο και αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον των σχέσεών τους. Πάντως αυτό που σε κινητοποιεί αυτή την περίοδο είναι η δουλειά και αυτό που προέχει είναι να έχει νόημα, να αποδίδει καρπούς κι αν έχεις προσπαθήσει πολύ να σου αναγνωρίζεται. Στις καλές μέρες αυτή η αντιμετώπιση σου φαίνεται φυσιολογική, στις άσχημες όμως αισθάνεσαι ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια κι αναρωτιέσαι αν τελειώνοντας αυτή η περίοδος έχεις μείνει στην επιφάνεια της τρικυμίας.

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ