Cosmic Telegram

Ζυγός - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 +9/9-23/1/11). Υπάρχει φως στον 6ο σου οίκο, άρα συγκέντρωσε την ενέργειά σου στην προστασία της υγείας σου και στην προσπάθεια για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 285
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2620-7242.jpg

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 +9/9-23/1/11). Υπάρχει φως στον 6ο σου οίκο, άρα συγκέντρωσε την ενέργειά σου στην προστασία της υγείας σου και στην προσπάθεια για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Βεβαιώσου ότι έχεις θωρακίσει με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, σίδηρο, C και ασβέστιο τον οργανισμό σου, ανέβα στο διάδρομο του γυμναστηρίου για έξι χλμ. τρεις φορές την εβδομάδα, κόψε το κάπνισμα και τους πολλούς καφέδες, και όλα θα πάνε καλά Από ό,τι αντιλαμβάνεσαι ο 6ος οίκος αναφέρεται στον τομέα της Υγείας και με τη θέση του αυτή ο Δίας την προστατεύει. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό αυτή την περίοδο να βρεις την πηγή μιας διαταραχής η οποία σε ταλαιπωρεί και που ο γιατρός σου δεν μπορούσε να διαγνώσει. Μπορεί να αναρρώσεις γρηγορότερα από μια ασθένεια ή να βρεις τη σωστή θεραπεία για την καταπολέμησή της. Είναι επομένως μια πολύ καλή περίοδος για να συγκεντρώσεις όλες σου τις προσπάθειες στην επίλυση ενός παθολογικού προβλήματος ή τουλάχιστον να το εξομαλύνεις.

Επίσης, με το πέρασμα του Δία στον 6ο οίκο σου έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις την πρώτη σου σταθερή δουλειά ή να ξεκινήσεις μια νέα. Μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις φιλικό κλίμα στη δουλειά σου και με τους συναδέλφους σου και με τους διευθυντές σου. Αυτή η περίοδος δεν αποκλείει και τη δυνατότητα ενός μεγαλύτερου μισθού. Μην ξεχνάς ότι όταν οι άνθρωποι έχουν επαγγελματικές επιτυχίες κερδίζουν χρήματα. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι με αυτή τη διέλευση δεν υπάρχει αυστηρή σύνδεση ανάμεσα στην εργασία και το μισθό.

Πάντως, οι συνθήκες εργασίας θα βελτιωθούν αισθητά. Στη δουλειά οι σχέσεις με  συνεργάτες, υπάλληλους, διευθυντές κυλάνε ομαλά, υπάρχει σύμπνοια και σίγουρα υπάρχει το ενδεχόμενο να αναγνωριστείς ως ο Εργαζόμενος της Χρονιάς. Προς το παρόν μπορείς να φιλοσοφήσεις πάνω στην ευχαρίστηση της «εργασίας για την εργασία» και να δώσεις το παράδειγμα του άψογου επαγγελματία. Ακόμα κι αν αναγκαστείς να κάνεις υπερωρίες, ή να αναλάβεις ευθύνες χωρίς οικονομικό αντίκρισμα – προς το παρόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δουλέψεις σιγοτραγουδώντας. Είπαμε το κλίμα στο γραφείο είναι εξαιρετικό, μην το χαλάς με γκρίνιες. 

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Αν υπάρχει κάποιος που όσο προβληματική και αν είναι η επαγγελματική του ζωή και η ψυχολογία του μπορεί πάντα να φλερτάρει και να ερωτευθεί παράφορα, αυτός είσαι εσύ. Συνεπώς, ο Δίας στον Κριό είναι για τους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου ένα ευχάριστο νέο. Γιατί μπορεί φέτος να περνάς από διάφορες, συχνά επίπονες αλλαγές σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της ζωής σου, όμως ο έρωτας δεν σε εγκαταλείπει. Έχε ανοιχτές κεραίες, βγες έξω να προβάλεις τον εαυτό σου και ο/η κατάλληλος/η υποψήφιος/α θα βρεθεί σε χρόνο dt.

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Όταν ο Κρόνος περνάει από τον 1ο γενέθλιο οίκο μας ή ωροσκόπο, είμαστε κάτω από την επίδραση ενός αδιόρατου πέπλου μελαγχολίας που μας κάνει να συμπεριφερόμαστε σα μηχανή στην πιο χαμηλή της ταχύτητα. Με λίγα λόγια είναι σα να σε χτυπάει οξεία πτώση ενθουσιασμού. Χάνεις αμέσως και γρήγορα το ενδιαφέρον σου για οτιδήποτε σου φαίνεται επιφανειακό και εφήμερο, ενώ έχεις ξεκινήσει να δείχνεις ενδιαφέρον σε ό,τι είναι σημαντικό και αντέχει στο χρόνο – κι αυτό αφορά  εργασιακές, διαπροσωπικές, φιλικές ή ακόμα και οικογενειακές σχέσεις. Με λίγα λόγια, όλη η γκάμα της ζωής δοκιμάζεται για να εγκριθεί ή για να απορριφθεί. Το δύσκολο κέρδος αυτής της διέλευσης είναι ότι σε ψυχολογικό επίπεδο υπονοεί μια ωριμότητα που δύσκολα θα επιτυγχανόταν χωρίς τις δυσκολίες και τα τεστ αντοχής του Κρόνου. Άρα, μπορείς να διαχειριστείς τις προσωπικές σου σχέσεις καλύτερα. Αρχίζεις να οικοδομείς καλύτερα τη ζωή σου, κάνοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και όνειρα. Οι άλλοι αντιλαμβάνονται αυτή τη διαδικασία ωριμότητας και ενηλικίωσης και σου απευθύνονται με περισσότερο σεβασμό αλλά και μεγαλύτερη εκτίμηση.

Όπως και στην περίπτωση της συνόδου του Κρόνου με τον Ήλιο, αυτό το πέρασμα συνεπάγεται μια υπαρξιακή κρίση που συνδέεται είτε με ένα χωρισμό είτε ένα δύσκολο οικονομικό - επαγγελματικό θέμα ή κάποιο πρόβλημα υγείας. Σίγουρα το τίμημα της ωριμότητας είναι υψηλό. Σε περίπτωση που είσαι δημόσιο πρόσωπο –πολιτικός, καλλιτέχνης, άνθρωπος των μίντια κ.λπ.–, η δημοφιλία περνάει μίνι κράχ. Οι τεράστιες δυσκολίες που υπονοούνται ή λέγονται δυνατά από τους πολέμιους του Κρόνου έχουν μεγάλη δόση αλήθειας, αλλά μισής αλήθειας. Ανεξάρτητα από την καταστροφολογία, για τους πιο εξελιγμένους Ζυγούς του ζωδίου σου η Κρόνια εποχή  είναι μια ισορροπημένη εποχή, γεμάτη μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση. Η μητρότητα (ή η πατρότητα), η συγκατοίκηση, ο γάμος ή μια νέα επαγγελματική θέση με σημαντικές ευθύνες ζητούν από σένα να προβάλλεις κοινωνικά ένα καλύτερο πρότυπο για τους άλλους. Τέλος ο Κρόνος –κι αυτό να σου μείνει στο μυαλό– απαιτεί από σένα να βάλεις όρια και να δουλέψεις σκληρά για ρεαλιστικούς στόχους που συνήθως περιμένεις από άλλους, αλλά που εσύ σιχαίνεσαι να βάζεις στον εαυτό σου.

Υ.Γ. Οι γεννημένοι το διάστημα μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου 1980 - 29 Νοεμβρίου 1982 και 7 Μαΐου - 23Αυγούστου 1983 αντιμετωπίζουν αυτό που ονομάζεται Επιστροφή Κρόνου, δηλαδή ο Κρόνος επιστρέφει στο ίδιο ζώδιο που βρισκόταν όταν γεννήθηκαν. Πιο απλά: Όταν γεννήθηκαν ο Κρόνος βρισκόταν στον Ζυγό και μετά από 28-30 χρόνια που χρειάζεται να ολοκληρώσει τη διέλευσή του σε όλα τα ζώδια τώρα ξαναβρίσκεται στον Ζυγό. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διέλευση που έχει σαν αποτέλεσμα τη βίαιη ενηλικίωση. Τίποτα από ό,τι ίσχυε δεν ισχύει και παντού υπάρχουν περιορισμοί, δυσκολίες, εμπόδια. Πρόκειται για το οριστικό τέλος της παιδικότητας. Είναι μια περίοδος που αναλαμβάνεις ευθύνες που θεωρείς ότι δεν θα ανταπεξέλθεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς. Για να σε ενθαρρύνω, σου λέω ότι Επιστροφή Κρόνου έχουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος-28/5-14/8). Ακούγεται τρελό, αλλά ο πρώτος γήινος που ίσως σχετιστεί/παντρευτεί/συζήσει με έναν εξωγήινο μπορεί να είναι κι ένας Ζυγός. Ναι, ο εκκεντρικός, επαναστάτης, πρωτοπόρος Ουρανός στον 7ο οίκο σου (που κεραυνοβολεί  ζωές διαμετρικά αντίθετες, για να τις φέρει κοντά μέσα σε πυροτεχνήματα και ενθουσιασμό) μπορεί να σε κάνει να ερωτευθείς ακόμα κι ένα άλιεν – αυτή την πιθανότητα την έχουν αρχικά οι γεννημένοι στις δύο ή τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου. Αν είσαι ήδη δεσμευμένος ή παντρεμένος, θα δώσεις στο σύντροφό σου τόσο μεγάλη ελευθερία κινήσεων όσο δεν φαντάστηκες ποτέ ότι θα έδινες. Γιατί αν δεν δώσεις ελευθερία και χώρο ή αν η σχέση έχει βαλτώσει και είναι πιο προβλέψιμη από την ανατολή και τη δύση του Ηλίου, ε τότε μάντεψε: ένας από τους δυο σας στη σχέση  θα ερωτευτεί αστραπιαία τον Ιδανικό Άλλο, δίνοντας το μήνυμα ότι η πλήξη σκοτώνει τη συντροφικότητα – όμως, θα είναι αργά.

Υπάρχει βεβαίως και η πιθανότητα κάποιος από τους δύο συντρόφους να πάει για τσιγάρα στο περίπτερο και να μην ξαναγυρίσει ποτέ γιατί κουράστηκε, βαρέθηκε, θέλει να κάνει ξαφνικά πράγματα που δεν ενδιαφέρουν τον άλλον, ή επειδή σε μια κρίση που θυμίζει επαναστατική κρίσης της εφηβείας θέλει να ζήσει τη ζωή του χωρίς δεσμεύσεις.  Αν δεν θέλετε να διαλύσετε τη σχέση σας, θα ανακαλύψετε ότι οι συγκρούσεις, οι καβγάδες και οι κόντρες θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο, μόνο και μόνο για να σταματήσετε το ατέλειωτο χασμουρητό που έχει κυριαρχήσει μεταξύ σας – ακραίο αλλά όχι απίθανο σενάριο. Θυμήσου ότι αυτός που φεύγει από τη σχέση –εσύ ή ο Άλλος– δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επισημάνει άτσαλα ότι όταν ο έρωτας φοράει παντόφλες και βλέπει τηλεόραση αρχίζει η ελεύθερη πτώση. 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Να τα πούμε πάλι; Θα τα πούμε, μήπως και εμπεδωθούν. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω (κυρίως για τους γεννημένους τις πρώτες πέντε μέρες του ζωδίου), που συμβολίζει για σένα τις οικογενειακές σχέσεις και το ψυχολογικό σου υπόβαθρο, σημαίνει πως η οικογενειακή ατμόσφαιρα είτε περνάει είτε πρόκειται να περάσει μια βαθιά κρίση. Αυτή δεν είναι καμιά τιμωρία του σύμπαντος ούτε θεία δίκη. Είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης μυστικών, απωθημένων και παιχνιδιών εξουσίας που μαίνονται εδώ και χρόνια, που είτε αγνοούσες είτε ανεχόσουν. Δεν θα ελευθερωθείς αν δεν τα αντιμετωπίσεις. Τώρα πολεμάς μόνος/η.

 

Εκλείψεις (πάμε, ήρθε ο καιρός…).

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Μια ηλιακή έκλειψη στον 4ο οίκο σου πάντα ζητάει να σπάσεις τα δεσμά με το παρελθόν, την οικογένεια, οποιονδήποτε άνθρωπο, συναίσθημα ή προσωπική επιλογή που αντί να σου προσφέρει αποδοχή και ασφάλεια σε εγκλωβίζει σε μια ανιαρή και πνιγηρή πραγματικότητα. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ένας γονιός, ένας αυστηρός εργοδότης ή ένας σύντροφος. Ξέρεις τι συμβαίνει όταν τρέχεις μπροστά στο δρόμο σου και έχεις στραμμένο το βλέμμα προς τα πίσω; Κινδυνεύεις να κουτουλήσεις πάνω σε κολόνα στην πρώτη διασταύρωση. Για κοίτα μπροστά, μπας και γλιτώσεις κανένα καρούμπαλο!

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Σεληνιακή έκλειψη στον 4ο οίκο σημαίνει πως η συναισθηματική σου πυξίδα μπαίνει απρόσμενα σε ένα μαγνητικό πεδίο και αποπροσανατολίζεσαι τελείως. Αν σου ξυπνήσει μια λαχτάρα να παρατήσεις τη δουλειά σου για να βρεις κάτι πιο ήρεμο ή πιο αντιπροσωπευτικό της προσωπικότητάς σου ή αν νιώθεις να έλκεσαι σε προηγούμενες αγάπες που απέρριψες γιατί σου προσέφεραν ασφάλεια όταν εσύ ζητούσες περιπέτεια, μη νομίζεις ότι το χάνεις. Είναι απόλυτα φυσιολογική αντίδραση. Μόνο να ξέρεις πως αν επιλέξεις αυτό το δρόμο δεν υπάρχει εύκολη επιστροφή.

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Η έκλειψη στο 10ο οίκο σου έχει σκοπό να σε σπρώξει να αλλάξεις εργασία, τομέα απασχόλησης ή τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις υποχρεώσεις σου απέναντι στην κοινωνία. Αν αυτό συμβεί με το να βιώσεις μια απογοήτευση από το status quo στη δουλειά, ρήξεις στις σχέσεις με τον/την προϊστάμενό σου ή τσακωμούς με τους γονείς σου (ειδικά αν δεν εργάζεσαι ή βγαίνεις πρώτη φορά στην αγορά εργασίας), μη θεωρήσεις ούτε για μια στιγμή πως η ζωή είναι περισσότερο σκληρή μαζί σου από ό,τι είναι με οποιονδήποτε άλλο. Απλά αργείς τόσο με το να ζυγίζεις θετικά και αρνητικά σε κάθε περίσταση, που καταφέρνεις να κουράσεις και το ίδιο το Σύμπαν.

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Η εργασία που κάνεις πρέπει να καλύπτει κάτι περισσότερο από τις βιοποριστικές σου ανάγκες. Πρέπει να σου προσφέρει αρμονία, ευχαρίστηση, πληροφορίες και μια αίσθηση πως είσαι αγαπητός σε ένα ευρύ κοινό. Και σε ρωτάει τώρα η σεληνιακή έκλειψη στον 9ο οίκο σου; Η δουλειά σου καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια; Κι αν δεν τα καλύπτει, με πόσο πάθος ψάχνεις τη δουλειά που θα σου τα καλύψει; Μόνο η βροχή και το χιόνι είναι ουρανοκατέβατα. Για όλα τα άλλα ψάχνουμε και παλεύουμε.

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης, όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ