Cosmic Telegram

Τοξότη...

...μπορείς να είσαι και πιστός και αφοσιωμένος σε κάποιον, αρκεί αυτός ο κάποιος να έχει την ευφυΐα να αφήνει ανοιχτή την έξοδο κινδύνου για να φεύγεις όποτε αισθάνεσαι ότι θέλεις να αναπνεύσεις ελεύθερα.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 282
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2528-8634.jpg

Είναι βιολογική σου ανάγκη η πίστη ότι οι δυνατότητες και οι προοπτικές σου δεν περιορίζονται από τη σχέση σου.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δεν είναι μόνο ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, στον ηλιακό οίκο δηλαδή που συμβολίζει τον τομέα της επαγγελματικής σου καταξίωσης, αλλά σε αυτόν βρίσκεται και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης, εντείνοντας ακόμα πιο πολύ τις ριζικές ανακατατάξεις και αλλαγές που συμβαίνουν ή θα συμβούν στην καριέρα σου. Προσπαθώντας να μπεις σε ένα γραφείο που έχεις κλειστεί από έξω –ακροπατώντας στο παραπέτο και συνειδητοποιώντας ότι βρίσκεσαι 20 ορόφους πάνω από το έδαφος ενώ νιώθεις τον άνεμο να δυναμώνει–, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να απαντήσεις στο κινητό που χτυπάει για να σε καλέσει κάποιος φίλος σε πάρτι. Φαντάσου αυτή  την εικόνα και βάλε από κάτω τη λεζάντα: Επαγγελματική Πραγματικότητα.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

ΟΙ Ταύροι έχουν μια υπέροχη αρετή: παρ’ όλη τη διαβόητη φήμη για ροπή προς το συβαριτισμό και την ευζωία μπορούν να είναι και εξαιρετικά στωικοί. Πρόκειται για την ικανότητά σου να περιμένεις την ευχαρίστηση έστω κι αν χρειαστούν χρόνια μέχρι να γίνει πραγματικότητα... Ο ρομαντισμός και η απληστία είναι στο αίμα σου παρ’ όλα αυτά. Η εισαγωγή ήταν γιατί, με την Πανσέληνο και την Αφροδίτη να επηρεάζουν τον άξονα που περικλείει τους 2ο και 8ο οίκους σου, αναζητάς την ερωτική έξαψη και τον πυρετό ενός άλλου σώματος. Θέλεις να ικανοποιήσεις και τις έξι αισθήσεις σου. Θέλεις, θέλεις, θέλεις... Ακόμα και τα προβλήματα θα ’θελες να λυθούν στο κρεβάτι. Stop… Συγνώμη που θα σου χαλάσω την ερωτική παραζάλη, αλλά έχεις λογαριασμούς, δόσεις, συζητήσεις με το συνεταίρο, με την τράπεζα, με την εφορία κι όλο τον οικονομικό ρεαλισμό που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Άρα, προτού κάνεις το γαμπρό ή τη νύφη, ξεχρέωσε.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όταν βλέπεις ντοκιμαντέρ με άγρια ζώα δεν μπορείς να μη σκεφτείς ότι καταφέρνουν να επιβιώνουν χωρίς να τρελαίνονται από θρησκευτικές, κοινωνικές και ηθικές υποκρισίες – για την ακρίβεια δεν δίνουν πεντάρα για όλα αυτά. Εκτός από το να έχουν πάντα το ένα τους μάτι ανοιχτό για να αποφύγουν τα αρπακτικά και να παίζουν το παιχνίδι της φύσης για την επιβίωση, είναι ελεύθερα να περιφέρονται σε βουνά, πεδιάδες και ζούγκλες και να παίρνουν ό,τι χρειάζονται χωρίς το φόβο των αντιποίνων. Σαν μέλος της ανθρώπινης φυλής είσαι κι εσύ αντικείμενο ενός διαφορετικού συνόλου κανόνων που υπαγορεύονται από τον Άρη στον Λέοντα και τους Ποσειδώνα/Δία στον Υδροχόο. Όχι μόνο δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τους κυνόδοντές σου, αλλά με τον Άρη στον 3ο ηλιακό σου οίκο και την Πανσέληνο στο ζώδιό σου,  θα πρέπει να δαγκώνεις τη γλώσσα σου μέρα παρά μέρα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο μύθος που συνδέει τους Καρκίνους με τη  συναισθηματική υπερευαισθησία θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως υπερβολικός ή εν πάση περιπτώσει ως ελαφρά ειρωνικός. Παρ’ όλη τη μητρική φιγούρα που προβάλλουν πολλοί Καρκίνοι –άντρες και γυναίκες– κι εντείνεται από baby face πρόσωπα και πλατιά χαμόγελα, δεν βρίσκονται ορδές από προσκόπους που ετοιμάζουν καζάνια με σούπα για τους ασθενείς και οδοιπόρους. Sorry guys, αλλά αυτό το έργο δεν πουλάει πια. Με ενεργοποιημένο τον ηλιακό 7ο οίκο σου μπορεί να αποδειχτείς τόσο αναίσθητος όσο και ο καθένας από εμάς και τόσο αμαρτωλός όσο όλοι μας. Α, και με την Πανσέληνο στο 12ο οίκο σου δεν χρειάζεται να μαστιγώνεις τον εαυτό σου για να αποδείξεις ότι εσύ πονάς, γιατί όλοι πονάμε – απλά δεν κάνουμε το δάκρυ μας παντιέρα… 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν δεν ήσουν πάντα τόσο πρόθυμος να παραδοθείς ή να βοηθήσεις ή να παρασυρθείς ή να πρωταγωνιστήσεις δίπλα σε κόλακες που κάνουν baby sitting στο εγώ σου, δεν θα κατέληγες τόσο συχνά μπλεγμένος σε χαμένες υποθέσεις που σου τρώνε τεράστιο χρόνο και ψυχική ενέργεια. Το τέλος αυτής σου της τάσης θα σήμαινε και το τέλος της επιθυμίας σου να σωθείς και την ίδια στιγμή να κατανικήσεις τον πειρασμό να παραδοθείς στον Ποσειδώνα στον 7ο οίκο σου. Βεβαίως το μόνο πρόσωπο που μπορεί να σε σώσει στο τέλος τέλος είναι αποκλειστικά και μόνο Εσύ. Άρα όταν αρχίσεις να αναλαμβάνεις την ευθύνη για όλα τα σκουπίδια που έχεις δημιουργήσει, θα αρχίσεις να συνέρχεσαι. Και ναι, υπάρχουν και υγιείς σχέσεις. Και υγιείς συνεργασίες.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αποτραβηγμένος σε μια αγροικία που διαθέτει μια κάβα με εκλεκτά κρασιά και λίγο φαγητό μπορεί να σου δώσει την εκτόνωση της πίεσης από την κοινωνία που χρειάζεσαι. Όμως κανόνισε ώστε να μην εξαφανιστείς εντελώς από τη δημόσια θέα που θέλεις όταν ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα. Παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικό όσο το προηγούμενο, ένας καταλληλότερος δρόμος θα ήταν  να επικεντρωθείς στον 6ο σου οίκο όπου μπορείς να βρεις το κουράγιο να μείνεις νηφάλιος, να δουλέψεις περισσότερο και να ολοκληρώσεις ό,τι χρειάζεται να γίνει. Ίσως σκέφτεσαι πως αυτό είναι ένα ακόμη βαρετό μήνυμα προς Παρθένους. Δεν έχεις άδικο.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ακόμα και οι πιο αδιάβροχοι Ζυγοί φαίνεται να συνειδητοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα ίδια τα γεγονότα τούς πιέζουν να δώσουν καινούργια τροπή στην επαγγελματική τους ζωή. Φυσικά, όπως πάντα από τη συνειδητοποίηση μέχρι την αλλαγή περνάει αρκετός χρόνος, αλλά το σίγουρο είναι ότι η αναμονή δεν θα διαρκέσει για πάντα. Με τον Άρη πάντως να διασχίζει τον 11ο οίκο σου, να είσαι έτοιμος/η να αντιμετωπίσεις μερικές διαφωνίες με φίλους ή συνεργάτες, ή ακόμα και με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει και αγαπάς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επενδύσεις την υπερεκχειλίζουσα ενέργειά σου στην ανάλαφρη παραδοχή ότι αυτή την εποχή δεν έχεις την παραμικρότερη ιδέα προς τα πού πηγαίνει η ζωή σου. Υ.Γ. Το να διαθέτεις καλούς φίλους και ανθρώπους που εμπιστεύεσαι δεν είναι καθόλου αυτονόητο.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ακόμα και τώρα που οι πιθανότητες για υλική εξέλιξη αυξάνονται, με πλανήτες στον τομέα των χρημάτων και της καριέρας θα διαπιστώσεις ότι αυτό που μπορεί να  σε κινητοποιήσει είναι μόνο μια δουλειά που έχει νόημα. Όπως και ότι η μόνη ανταμοιβή που σε συγκινεί είναι να λειτουργείς σε ένα όλο και πιο υψηλό επίπεδο σε αυτό που κάνεις, να έχεις τη δημόσια έγκριση και να σε θεωρούν οι άλλοι επιτυχημένο και χρήσιμο. Βέβαια, όσο σκληρά κι αν ρίχνεται στη δουλειά ένας Σκορπιός, στο τέλος επιστρέφει πάντα στα ίδια παλιά θέματα: σε ό,τι θεωρεί οικογένεια και στις συναισθηματικές του σχέσεις. Σε μια εποχή που είναι απαραίτητο να είσαι ελεύθερος για να αρπάξεις τις ευκαιρίες που θα σου επιτρέψουν να ζήσεις εσύ και όσοι αγαπάς με το στιλ που ονειρεύεσαι, σε μία περίοδο που είναι αναγκαίο να βρίσκεσαι εκτός σπιτιού τρέχοντας για τα επαγγελματικά σου, εσύ συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι στην προσωπική σου ζωή είναι σημαντικότεροι και αναβάλλεις την εξέλιξη της καριέρας σου. Λάθος. Λάθος. Λάθος.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με την Πανσέληνο σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, η ζαριά σου δεν μπορεί να μένει για άλλο μετέωρη. Με ποιους είσαι; Με ποιους δεν θέλεις να είσαι πλέον; Αγαπάς στ’ αλήθεια ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Σε ενδιαφέρει η δουλειά σου ή λεφτά να βγαίνουμε κι ας σκυλοβαριέσαι; Για να ξαναβρείς την ισορροπία σου και για να απολαύσεις την αρμονία θα πρέπει στιγμιαία να τις ανατρέψεις – και επαγγελματικά και ερωτικά και οικογενειακά. Ναι, βεβαίως η Αφροδίτη στο ζώδιό σου δεν θέλει καθόλου συγκρούσεις, διαφωνίες και ρήξεις. Θέλει καλοπέραση, beauty treatments, έντονη κολόνια, σκηνικό και πρωταγωνιστές για ερωτικές ιστορίες, σεξ απίλ. Από την άλλη πλευρά, μη γίνεσαι νούμερο διακινδυνεύοντας οικονομικά μόνο και μόνο για να βγάλεις προς τα έξω μια εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει στην τσέπη σου.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ε, καλά… Όλοι προσπαθούμε να αναπτύξουμε την αφοσίωση, αλλά όταν είναι ενεργοποιημένοι οι 2ος και 8ος οίκοι σου βρίσκεσαι διχασμένος ανάμεσα στην ανάγκη σου να κολλήσεις στην ασφάλεια που γεννάει η πίστη και μια κατακλυσμιαία επθυμία να φύγεις από τη φωτιά και να πας να δεις τι συμβαίνει στη σκοτεινή πλευρά του δάσους. Με τόσο οικονομικό σκουπιδαριό να βρίσκεται στο κεφάλι σου, είσαι σίγουρα σε θέση να ξεφορτωθείς το στάτους κβο και να γίνεις ένας καλλιτέχνης; Από την άλλη πλευρά, μπορείς να αντέξεις άλλο ένα λεπτό χωρίς να δώσεις διέξοδο στη μαραζωμένη σου ψυχή; 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αν δεν είσαι γεννημένος στο τρίτο δεκαήμερο, που ο Ποσειδώνας ή ο Χείρωνας εναλλάξ σε κάνουν μάρτυρα της κατάρρευσης  των πύργων που έχτιζες σαν τραπουλόχαρτα ή να αισθάνεσαι ότι δεν αξίζεις να σε αγαπάνε, θα πρέπει να αισθάνεσαι ότι έχεις και πάλι τον έλεγχο της ζωής σου – σχεδόν. Ο Δίας είναι πάντα στο ζώδιό σου και ο Άρης, ο πλανήτης που κατευθύνει όλη τη θετική ενέργεια (αλλά και την απεχθή επιθετικότητα), βρίσκεται στον 7ο οίκο σου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κινητικότητα και στις σχέσεις σου αλλά και στα επαγγελματικά σου. Τα πράγματα δεν είναι πια άσχημα. Βάλε νερό στο κρασί σου, χρησιμοποίησε το μυαλό σου κι όχι την καρδιά σου και όλα θα πάνε καλά.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Χρειάζεται να αναγκάσεις τον εαυτό σου να υπερβεί την παρούσα κατάσταση –που κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα μεγάλο μελόδραμα– ακολουθώντας τον Βόρειο Δεσμό στον Αιγόκερω και προχωρώντας μπροστά με έξω το στήθος και ψηλά τους ώμους προς ένα άγνωστο μέλλον. Όσο γοητευτικό κι αν είναι να  μπαίνεις σε πολυτάραχες ερωτικές ιστορίες –υπαρκτές ή φανταστικές– και να δακρύζεις στη σκέψη παλιών χαμένων ερώτων σου, ο Νότιος Δεσμός στον 5ο σου οίκο μπορεί να σε οδηγήσει πίσω στις σαπουνόπερες που έχεις ήδη ζήσει. Αντιλαμβάνεσαι ότι μια τέτοια υποτροπή μπορεί να είναι ολέθρια. Καλύτερα να αρχίσεις γιόγκα ή να πας ταξίδι αν βρίσκεσαι σε τέτοια φάση. Καλύτερα να λυγίζεις κουτάλια με τη σκέψη σου παρά να την αφήνεις να τρέχει σε αυτόν ή αυτήν που έχουν καταχωριστεί ως πρώην κι έτσι πρέπει να μείνουν. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ