Cosmic Telegram

Stardust 380

Υπάρχει αυτό το τεράστιο κενό μεταξύ μας...

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 380
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20214-44920.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μερικοί θεωρούν ότι οι Κριοί έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα προϊστορικά αρπακτικά πουλιά, αλλά θα ήταν άδικο να μην συνυπολογίσει κάποιος την τρυφερότητα που διαθέτουν και την τάση τους να αναλαμβάνουν υπό την προστασία τους αυτούς για τους οποίους ενδιαφέρονται. Για να είσαι ευχαριστημένος/η και ικανοποιημένος με τον εαυτό σου αυτή την περίοδο, θα πρέπει να καλλιεργήσεις την πλευρά σου που έχει την ικανότητα να αγαπάει, να είναι δοτική, να χαρίζεται, να δημιουργεί. Με αφορμή την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, αλλά κυρίως τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, υπάρχουν τρεις τρόποι για να τα καταφέρεις: 1) Να γίνεις γονιός αν αυτό επιδιώκεις, σου δίνει νόημα ή είσαι στην κατάλληλη ηλικία. 2) Να αναλάβεις, να υλοποιήσεις ή να τελειώσεις ένα δημιουργικό σχέδιο το οποίο θα έχει κομμάτια του εαυτού σου μέσα και για το οποίο θα είσαι υπερήφανος. 3) Να βρεις έναν έρωτα και να ξεχάσεις –προσωρινά– τα προηγούμενα.    

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Δία να διατρέχει το ζώδιό σου από τον περασμένο Ιούνιο (για να μείνει μέχρι τον Ιούνιο), έχεις πειστεί ότι βρίσκεσαι υπεράνω όλων των υπόλοιπων πλανητικών όψεων και ότι μπορείς να ενθουσιάζεσαι κατά μόνας με τις μελλοντικές προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου. Έτσι το γεγονός ότι ο ανάδρομος Άρης στην Παρθένο, σε αντίθεση με τον Ερμή στους Ιχθύες (δηλαδή στον άξονα που απαρτίζεται από τους 5ο/11ο οίκους), δεν μπορεί να σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ή εμπόδιο. Μάλιστα. Μια ερώτηση είναι: Αυτό που μου αρέσει επιτρέπεται από τους γύρω μου; Μια άλλη: Μπορώ να απαιτήσω την προσαρμογή των άλλων στις επιλογές μου ή πρέπει να υποταχτώ στη γνώμη των πολλών; Πολύ θεωρητικές; Πάμε πάλι. Σκέψου μια δουλειά που σε καταπιέζει και δεν μπορείς να διαφύγεις. Ή μια ερωτική ιστορία που σε πιέζουν να διακόψεις. Ή τα παγωμένα βλέμματα όταν προτείνεις κάτι ενδιαφέρον στους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάσαι επαγγελματικά. Λοιπόν υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Αλλά, όπως είπαμε, με τον Δία στον Ταύρο όλα αυτά είναι λεπτομέρειες γιατί προστατεύεσαι ούτως ή άλλως. Μάλιστα.  

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Ερμής στους Ιχθύες όπως και η νέα Σελήνη (22/2, 0:36, 2° Ιχθύων) σε κάνουν να τρέχεις, να αλλάζεις, να διαπραγματεύεσαι, να συναντάς, να πηγαίνεις σε επαγγελματικά ραντεβού, να κλείνεις τρύπες της καθημερινότητας, να αποσπάσαι από οικιακές εκκρεμότητες που νόμιζες ότι έχεις αφήσει πίσω σου κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά, μια τρύπα κλείνεις, μια άλλη ανοίγει δίπλα κι όλα γίνονται σε slow motion. Ταυτόχρονα ο Ποσειδώνας στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου θέλει μια κοινωνικά χρήσιμη επαγγελματική ζωή που θα σε απορροφήσει μέχρις εξαφανίσεως του εαυτού σου. Άρα το ιδανικό θα ήταν να διατηρείς μια ήρεμη οικογενειακή ζωή –που δεν παίζει αυτή την εποχή– που θα συνδυάζεται με μια εκκωφαντικά ανιδιοτελή καριέρα – που δεν γίνεται. Έτσι μέσα στο σπίτι θα κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα και στη δουλειά θα βλέπεις στα διαλείμματα προσκλήσεις για εθελοντισμό.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είναι στ’ αλήθεια πολύ δύσκολο να συνεχίσεις να γελάς και να το παίζεις ότι δεν τρέχει τίποτα ακούγοντας τον ήχο μιας επίμονης καμπάνας στο αυτί σου. Ποια καμπάνα; Την καμπάνα για την οποία δεν πρέπει να ρωτήσεις για ποιον χτυπάει. Αυτή την καμπάνα. Η ειρωνεία είναι ότι γνωρίζοντας από τη συνεχή επανάληψη τον Κρόνο που σου στερεί αυτά που νομίζεις ότι σου ανήκουν και σου σταθεροποιεί αυτά που θεωρείς αυτονόητα, ξεχνάς ότι υπάρχει στο κάδρο Πλούτωνας ή Ουρανός και εκεί που πιστεύεις ότι ησύχασες και ότι η ζωή σου μπήκε σε μια τάξη, ξανακούς την καμπάνα των βίαιων και απρόβλεπτων αλλαγών. Βλέπουμε επίσης ότι με τον Πλούτωνα ανεβαίνει ο πυρετός –ή μάλλον η επιθυμία σου– να σε λατρεύουν ως ιερό πρόσωπο, δηλαδή να σε αγαπάνε με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και διάρκεια. Μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις με κάποιον ειδικό, αλλιώς τέτοιου είδους απαιτήσεις σε οδηγούν κατευθείαν στην οδό του (γκόθικ) Δράματος.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με ενεργοποιημένο τον άξονα που περιέχει τους 3ο/9ο οίκους + τον Δία στον τομέα που συμβολίζει τη δημόσια εικόνα σου, το στάτους και το επαγγελματικό σου μέλλον, είναι η εποχή που χρειάζεται να πάρεις μερικές κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της ζωής σου και μάλιστα υπό ευνοϊκές συνθήκες. Δηλαδή: σκέφτεσαι, αναλύεις τα δεδομένα, συνυπολογίζεις στη λογική και την καρδιά, αποφασίζεις, προσθέτεις ενθουσιασμό, αισιοδοξία και πίστη και ΔΡΑΣ. Είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά, υπάρχουν ευκαιρίες στον αέρα που περιμένουν να τους δώσεις το δικό σου σχήμα ‒ δεν χρειάζονται ούτε σπασμωδικές κινήσεις ούτε βιασύνη. Δεν πρέπει πάνω στον ενθουσιασμό σου για τον επόμενο κύκλο που ξεκινάς να ανοίξεις τις μύτες κάποιων (ή ενός/μίας) που σου είναι απαραίτητοι και στη νέα φάση που μπαίνεις. SOS: Πρόσεχε τη γραφειοκρατία και  ποιους εμπιστεύεσαι. Επίσης αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και πίστη δεν σημαίνουν ότι μπορείς να γίνεις αστροναύτης ή Ζιζέλ…Εντάξει; Υ.Γ. Ποιος είναι μαζί σου; Μόνο όποιος/α τροφοδοτεί με super βενζίνη τις φιλοδοξίες σου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η διέλευση του (ανάδρομου) Άρη στο ζώδιό σου σε κάνει κύριο ‒σχεδόν‒ του πεπρωμένου σου. Εσύ είσαι που κάθεσαι τώρα (όχι απολύτως) στη θέση του οδηγού και κατευθύνεις (περίπου) το αυτοκίνητο (ελαφρά τρακαρισμένο) στην κατεύθυνση που θέλεις (ας πούμε). Έχεις στη διάθεσή σου και το γκάζι (που καλό είναι να χρησιμοποιείς με φειδώ) και το φρένο (που καλό είναι να χρησιμοποιείς συχνά). Όσο για τον Κρόνο, που βρίσκεται πάντα στο 2ο οίκο σου (ανάδρομος), σε ξεζουμίζει οικονομικά ή συναισθηματικά ή και τα δύο. Αλλά ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η επαύριον, μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτή τη διέλευση για να αρχίσεις να πραγματοποιείς κάποιες από τις παραγωγικές επιθυμίες σου – δηλαδή να σταθεροποιήσεις την οικονομική σου κατάσταση όσο γίνεται με την αστάθεια που επικρατεί, να ψαχτείς, ακόμα και για το εξωτερικό στο δεύτερο εξάμηνο, ή να συσφίξεις ακόμα περισσότερο τη συναισθηματική σου σχέση. Προσοχή: Μην ανεβάζεις κανέναν σε βάθρο γιατί αργά ή γρήγορα το άγαλμα θα σπάσει και θα διαλυθείς. Υ.Γ. Με τη Νέα Σελήνη (22/2, 0:36, 2° Ιχθύων) και Ερμή και Ήλιο στους Ιχθύες, οι επαγγελματικές και συναισθηματικές σχέσεις δημιουργούν νέους πονοκέφαλους ώστε να σε πείσουν να τις εξελίξεις.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Είναι σίγουρο ότι προσπαθείς σκληρά να είσαι παρών για αυτούς που σε χρειάζονται ή για αυτούς που ενδιαφέρεσαι κι αυτό σημαίνει ότι το σοκ, η σύγχυση και η έκπληξη που νιώθεις είναι ακόμα μεγαλύτερα όταν απομακρύνονται χωρίς λόγο, σε αποκλείουν από τη ζωή τους ή δεν σου δίνουν τη σημασία που θέλεις. Αν σε αυτό προσθέσεις και την αναγκαστική συμβίωσή σου με αφεντικά, συναδέλφους ή συνεργάτες που φαίνεται ότι δεν παίρνουν τα σωστά χάπια, η ερώτηση που επανέρχεται κάθε τόσο είναι μία: «Μήπως να εξαφανιστώ για κάπου που δεν υπάρχουν γαϊδούρια και αναίσθητοι και που επιπλέον δεν υπάρχουν εξαντλητικά ωράρια και ψυχωτικά αφεντικά;». Η απάντηση είναι δυνατά και επιτακτικά ΟΧΙ. Για ό,τι κάνεις, προσπαθείς, αγωνίζεσαι, ματώνεις και κατορθώνεις αυτά τα χρόνια –σε ψυχικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο– είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος. Αν το καλοσκεφθείς αυτή η τροπή σού δίνει μια καταπληκτική ελευθερία. Δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν.   

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όταν ο Άρης διελαύνει τον 11ο οίκο σου σε κάνει περισσότερο ευαίσθητο από ό,τι συνήθως με αυτούς που αποπειρώνται να παίξουν μαζί σου, και με τον ανάδρομο Κρόνο πάνω από το κεφάλι σου στον Ζυγό θέλεις να ουρλιάξεις σ’ οποιονδήποτε πάει να σου πει ότι πρέπει να ζήσεις αυτή την εποχή σαν περίοδο πνευματικής αφύπνισης που πρέπει να περιέχει και τη συμπάθειά σου προς όλους αυτούς που καταπάτησαν τα δικαιώματα, τα αισθήματα και τις αξίες σου, ή ότι πρέπει να δεις το μάθημα που κρύβεται πίσω από τις ανυπόφορες πολλές φορές ταλαιπωρίες σου. Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενική ή εκτός πραγματικότητας μια τέτοια στάση, αυτή είναι μία από τις αποστολές που πρέπει να αναλάβεις. Γιατί όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο 12ο οίκο σου, με το να απαιτείς, να πιέζεις ή να επιτίθεσαι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να πονάει περισσότερο το κεφάλι σου στον τοίχο. Υ.Γ. Αν καταφέρεις να τιθασεύσεις τη μανία σου για έλεγχο των άλλων διατηρώντας την αυτοκυριαρχία σου, τότε υπάρχει η δυνατότητα να φτάσεις στο κέντρο της καρδιάς και να τον/την κάνεις να αισθανθεί ότι σας δένουν πολλά περισσότερα από μία συμβατική σχέση.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είσαι μεθυσμένος από την τρελή επιθυμία να διακριθείς στην καριέρα σου; Νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να υποκλιθεί ο κόσμος στο ταλέντο σου; Έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να παλέψεις σκληρά για να επικρατήσεις; Πιστεύεις ότι είναι απελευθερωτική η αλλαγή δουλειάς για κάπου αλλού που σου δίνονται περισσότερες δυνατότητες; Κι από την άλλη σκέφτεσαι ότι τίποτα δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεσαι με αυτούς που γουστάρεις, αν δεν σε αγαπάνε αυτοί που θέλεις, αν η προσωπική σου ζωή πέφτει κάθε τόσο στα βράχια; Επιλέγοντας καριέρα θα χάσεις την οικειότητα με αυτούς που αγαπάς και διαλέγοντας σχέσεις θα χάσεις πολύτιμους πόντους στο εργασιακό παιχνίδι. Ναι, είναι δύσκολη η επιλογή. Όχι, δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Υ.Γ. Με έντονη κινητικότητα στον 4ο ηλιακό σου οίκο και μια νέα Σελήνη επίσης σε αυτόν (22/2, 0:36, 2° Ιχθύων), επικεντρώνεσαι στην οικογένεια (ή την προσωπική σου ζωή) και το σπίτι. Το αίσθημα ανεβάζει στροφές και επιθυμείς να έχεις δίπλα σου ό,τι αγαπάς ή σου λείπει έντονα ό,τι δεν έχεις.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Είναι γεγονός ότι η ευημερία πολλών μάς αφήνει αδιάφορους αλλά την ίδια στιγμή τα μικρά πλεονεκτήματα κάποιων άλλων μάς τριβελίζουν το μυαλό διαρκώς και ανελέητα. Αιτία είναι ότι ζηλεύουμε μόνο εκείνους με τους οποίους νιώθουμε όμοιοι. Ανταγωνιζόμαστε μόνο τα μέλη της ομάδας «μας». Με ενεργοποιημένο τον ηλιακό οίκο της καριέρας σου ΔΕΝ έχεις την πολυτέλεια να αποτύχεις και ας σε φθονήσουν οι άλλοι κι ας αναγκαστείς να λυγίσεις στις παράλογες απαιτήσεις των άλλων για να μη σπάσεις. Ωστόσο η διέλευση της Αφροδίτης στον Κριό διηγείται μια εντελώς διαφορετική ιστορία: η μόνη ουσιαστική συνταγή για την επιτυχία τώρα –και ανεξάρτητα από το πόσο ανυπόμονος είσαι– είναι να μειώσεις την έντασή σου για αναγνώριση και να διοχετεύσεις ένα κομμάτι της ενέργειάς σου και της προσοχής σου στην οικογένεια, στο σπίτι, στην ιδιωτική σου ζωή, στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Εσύ αποφασίζεις προς τα πού θα ταξιδέψει το καράβι, γιατί η χρυσή τομή το ξέρεις καλά ότι είναι μύθος.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ξέρουμε σήμερα ότι το κύρος και ο μεγάλος μισθός διασφαλίζονται μόνο με την ευφυΐα, τις ικανότητες και, στις μέρες μας, με τις διασυνδέσεις. Ωστόσο στην καινούργια τάξη που έρχεται  των άξιων και χαρισματικών δεν έχουν θέση ούτε τα παλιά τζάκια ούτε οι προνομιούχοι, που σε πολλές περιπτώσεις ξέρουμε ότι είναι καταφανώς βλάκες. Με έντονη κινητικότητα στον άξονα που περικλείει τους 2ο και 8ο οίκους που συμβολίζουν την οικονομική και τη συναισθηματική σου ασφάλεια, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι που ξεκίνησε μετά βαΐων και κλάδων και υπήρξε είτε οικονομικά αποδοτικό είτε συναισθηματικά ασφαλές αποδεικνύεται ότι δεν στηρίζεται σε ακλόνητα στηρίγματα και ότι πρέπει να δουλέψεις παραπάνω από ό,τι υπολόγιζες, ενώ και συναισθηματικά δεν παίρνεις αυτό που περιμένεις αλλά εξαντλείσαι δίνοντας. Συμπέρασμα: πρέπει να είσαι σε κατάσταση ζεν όσον αφορά τη ροή του χρήματος και ψύχραιμος με τους μπαμπούλες της ανέχειας που σου επιτίθενται το πρωί όταν ανοίγεις τα μάτια σου, ή όταν κλείνεις τα φώτα το βράδυ.   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ερωτικές Σχέσεις: Α) «Υπάρχει αυτό το τεράστιο κενό μεταξύ μας που συνεχίζει να γεμίζει με οτιδήποτε ΔΕΝ λέμε ο ένας στον άλλο». Αυτό ονομάζεται «συντροφικότητα» μόλις περάσει ο έρωτας. Β) Δείξε μου κάποιον που λέει ότι «το μόνο που κατάφερα με την ανωτερότητά μου ήταν να νιώσω ηλίθιος» και θα σου δείξω έναν κακομαθημένο που δίνει ελάχιστα αλλά περιμένει σαν ανταπόδοση χιλιαπλάσια σα μαυραγορίτης σε καιρό πολέμου. Γ) Με τη νέα Σελήνη  (22/2, 0:36, 2° Ιχθύων) στο ζώδιό σου και απέναντί σου τον Άρη ανάδρομο,οι Σχέσεις γίνονται κατεπείγον Θέμα. Αν δεν τις αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα και συνειδητά, θα καταλήξεις με άλλη μία τρύπα στην καρδιά. Υ.Γ. Με τη νέα Σελήνη (22/2, 0:36, 2° Ιχθύων), τον Ήλιο και τον Ερμή στους Ιχθύες, ό,τι κι αν συμβαίνει, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είτε αισθηματικά, έχε κατά νου ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, όλα παίζονται και ότι σε λίγο καιρό η νέα ευοίωνη κατεύθυνση της ζωής σου θα γίνει ορατή. Προς το παρόν δημιούργησε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ