Cosmic Telegram

Stardust 362

Κριός. Δεν πρέπει να απορεί κανείς που μερικά μέλη του ζωδίου σου θα εύχονταν να μπορούσαν να εγκατασταθούν σε άλλον πλανήτη.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 362
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16360-36418.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δεν πρέπει να απορεί κανείς που μερικά μέλη του ζωδίου σου θα εύχονταν να μπορούσαν να εγκατασταθούν σε άλλον πλανήτη μέχρι να τελειώσουν οι αλλαγές, οι προσαρμογές, το πήγαινε έλα, οι ανακατατάξεις και οι αναστατώσεις. Όπως αυτοί που μετακομίζουν λόγω τυφώνα και επιστρέφουν για να δουν τι έχει μείνει όρθιο. Είναι απόλυτα κατανοητή αυτή η αφελής και με τάσεις φυγής από την πραγματικότητα φαντασίωση, αφού τα πράγματα δεν μοιάζουν καθόλου με πικνίκ. Κι όμως ενώ Ουρανός και Κρόνος σε κάνουν να νιώθεις φυλακισμένος υπό την εποπτεία ενός τσούρμου από βλοσυρούς δεσμοφύλακες (συνεργάτες, οικογένεια, διευθυντές, συντρόφους) που προσπαθούν να σε τεντώσουν ώστε να ανταποκριθείς σε υποχρεώσεις και καθήκοντα, μπαίνουν οι πλανήτες στον Ζυγό και οι δεσμοφύλακες φαίνονται γοητευτικοί και ενδιαφέροντες. Αν δεν πάσχεις από το σύνδρομο της Στοκχόλμης –που το θύμα απαγωγής ερωτεύεται τον απαγωγέα του– αυτή η πρόσκαιρη αλλαγή οπτικής μπορεί να είναι αποκαλυπτική και ευοίωνη.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όσο κι αν λυσσάνε οι Κασσάνδρες για το τέλος των σχέσεων, μέσα στην κρίση αντιλαμβανόμαστε ότι αλληλεξαρτόμαστε περισσότερο από ποτέ. Για σένα προσωπικά, που η σχέση αποτελεί και δείκτη της κανονικότητας και ασφάλεια, οι σχέσεις δεν βγήκαν ποτέ από το τοπ 3 των προτεραιοτήτων σου, ακόμα κι αν άλλος είναι η οικογένειά σου και με Άλλον είσαι ερωτευμένος και κάνεις σεξ. Με τον Άρη στον 4ο οίκο σου και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ίσως αναρωτιέσαι πώς γίνεται να συναντάς ενδιαφέροντες, γοητευτικούς, ταλαντούχους ανθρώπους όταν έχεις αποφασίσει να νοικοκυρευτείς. Και μια ερώτηση που περιμένει μια νηφάλια απάντηση: σου ’χει περάσει από το μυαλό η προοπτική να μείνεις μόνος σου; Υ.Γ. Με ενεργοποιημένο τον 6ο οίκο πάντως,  αντιλαμβάνεσαι ότι όλα χρειάζονται από καιρού εις καιρόν επιδιορθώσεις και φροντίδα. Σχέσεις, σώμα, αυτοκίνητο, σπίτι, άνθρωποι και εργασία ή υποχρεώσεις της καθημερινότητας χρειάζονται επειγόντως την προσοχή σου – πρόσεξε λαιμαργία και καταχρήσεις.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Αν η Αφροδίτη διέλαυνε μόνη της στον 5ο οίκο σου, τότε θα μιλούσαμε για μια ερωτική περίοδο, ανάλαφρη, κοινωνική, ενεργητική. Με τον Κρόνο όμως στον ίδιο οίκο, το πάθος γίνεται αυτοσυγκράτηση, ο ενθουσιασμός δισταγμός και ο έρωτας μπαίνει σε κουτάκια. Παρ’ όλα αυτά η Αφροδίτη είναι Αφροδίτη, δηλαδή αισθησιακή, με διάθεση για ζωή, με έντονες επιθυμίες και διεκδικητική. Εάν έχεις δημιουργικά σχέδια μη χάνεις ούτε δευτερόλεπτο, αφού στη βράση κολλάει το σίδερο. Αν δεν είσαι δημιουργός, φύγε ένα σαββατοκύριακο, ασχολήσου με τα παιδιά (σου), άρχισε να μαζεύεις γραμματόσημα, φτιάξε πύργους στην άμμο, κάνε πρωταθλητισμό στο σεξ, βγες με αντροπαρέες ή γυναικοπαρέες και διασκέδασε, πήγαινε σε σπα για κούρα αισθητικής, φλέρταρε ασύστολα, ΕΚΦΡΑΣΟΥ όπως μπορείς. Α, με τον Ερμή επίσης στον Ζυγό και τον Άρη στον Λέοντα, η εξωστρέφεια είναι αναγκαστική. Ούτως ή άλλως, αν το αποφασίσεις η κινητικότητά σου κάνει μια φυλή νομάδων να μοιάζει ακίνητη σε σύγκριση με σένα. Υ.Γ. Αν ψάχνεσαι εργασιακά, τώρα μπορείς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου ή, αν θέλεις να μετακομίσεις, τώρα είναι η εποχή.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με τον Άρη στον Λέοντα ή στο 2ο ηλιακό σου οίκο, το Χρήμα είναι το Θέμα (έχω/δεν έχω). Είναι σίγουρο ότι στις μέρες μας μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησής μας εξαρτάται από την κατάσταση της τσέπης μας. Φυσικά αν ανήκεις στις φωτεινές εξαιρέσεις και δεν σε ενδιαφέρουν οι υλικές ελαφρότητες, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις σημασία στην αυξανόμενη επιθυμία να καταναλώσεις και να υποκύψεις στους πειρασμούς. Οπότε η προσοχή σου μπορεί να στραφεί στον ακόμα περισσότερο ενεργοποιημένο 4ο ηλιακό σου οίκο και στην ουσιαστική σου ανάγκη να ρίξεις μια συναισθηματική άγκυρα σε ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια, οικειότητα και εμπιστοσύνη. Ασφαλώς και δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις ένα κατοικίδιο που θα απολαμβάνει τους τέσσερις τοίχους, αλλά είναι υπέροχο να μπορείς να γυρνάς σε ένα σπίτι που σε περιμένει κάποιος που ενδιαφέρεται για σένα. (Κι αν δεν μπορείς να τσακωθείς με αυτούς που σε αγαπάνε και σε ανέχονται, τότε με ποιον;)

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο δυναμισμός, η ορμητικότητα και ο υγιής τσαμπουκάς σού δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου στο μάξιμουμ. Ο Άρης στο ζώδιό σου –­­­­­­μέχρι τις 11/10– σε  βοηθάει αλλά και σε πιέζει να αντιμετωπίσεις κρίσιμα ερωτήματα όπως «Βρίσκομαι σε μια δουλειά που μου αρέσει και που ταυτόχρονα έχει μέλλον;», «Ποιες είναι οι εναλλακτικές μου λύσεις σε περίπτωση απόλυσης;», «Με ενδιαφέρει μια σχέση που θα με δεσμεύσει ή δεν είμαι σε τέτοια φάση;», «Η σχέση που έχω λειτουργεί ευεργετικά, παρ’ όλες τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις, ή υπάρχει γιατί όλοι πρέπει να έχουμε από μία;», «Λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό και την κρίση, έχω ανθρώπους στους οποίους μπορώ να βασιστώ επαγγελματικά;», «Πόσο αυτόνομος και ανεξάρτητος μπορώ να είμαι χωρίς να διαλύσω σχέσεις που έχω ανάγκη;». Σε αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις παρορμητικά χωρίς να κοιτάξεις και το στενό συμφέρον σου (συναισθηματικό και επαγγελματικό) όσο κι αν η λέξη «συμφέρον» σού δημιουργεί αλλεργικό σοκ. Παρ’ όλα αυτά ο τομέας των σχέσεων χρειάζεται επειγόντως ξεσκόνισμα, καθάρισμα, ανανέωση.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Θα σου άρεσε να έφευγες για  κάπου όπου κανείς δεν θα μπορούσε να σε πληγώσει ή που κανείς δεν θα ήξερε τι δουλειά κάνεις. Τι κρίμα που ο Άρης στο 12ο οίκο σε γεμίζει με φόβους, αγωνίες και τύψεις για την πορεία σου μέχρι τώρα. Όπου κι αν κρυφτείς, όπου κι αν ταξιδέψεις,  σε καλεί να επιστρέψεις  σε μια σκληρή εργασιακή καθημερινότητα στην οποία αυτοί με τους οποίους συνεργάζεσαι μοιάζουν να σου τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια. Ακόμα και η καθημερινότητα μοιάζει άχρωμη και θολή με τους γύρω σου στα όρια της κατάρρευσης, να έρχονται για να σου κλαφτούν αντλώντας από την ενέργεια που δεν έχεις ή για να σου ζητήσουν χάρες και διευκολύνσεις. Είναι μια εποχή δυσφορίας που δεν ξέρεις τι σου φταίει κι όλο κατηγορείς τον εαυτό σου για τη ζωή σου. Λάθος. Αφέσου στη ροή χωρίς να κρίνεις ή να κατακρίνεις, ξεκόλλα από το αυτομαστίγωμα, όπου μπορείς δώσε ένα χέρι βοήθειας  και όλα θα πάνε καλά. Και προς Θεού, μείνε μακριά από ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ’πρεπε να σε γοητεύσουν ποτέ.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου θα μπορούσες να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και, φορώντας το ωραιότερο χαμόγελο του ζωδιακού, να μαγνητίσεις τους πάντες. Ή απλά να φύγεις για κάπου που κανείς δεν ξέρει σε τι αναταραχή βρίσκεται η προσωπική/επαγγελματική σου ζωή. Και οι δύο περιπτώσεις ανήκουν στις επιλογές σου. Προτού αρχίσεις να αμύνεσαι, σκέψου την αστρολογία πίσω από αυτές: ο Κρόνος συνεχίζει τη διέλευσή του στο ζώδιό σου – ενδιαφέρει τους γεννημένους 12 με 17 Οκτωβρίου–, ο Ουρανός βρίσκεται στον 7ο οίκο σου –κι αφορά τους γεννημένους 23 με 26/9–, ενώ ο Πλούτωνας προχωρεί στον Αιγόκερω ή 4ο ηλιακό σου οίκο, με αιχμή τους γεννημένους 27 - 30/9. Παντού αλλαγές – ευχάριστες και δυσάρεστες. Στο κέντρο της πλανητικής χλαπαταγής το πιο ενδιαφέρον μότο είναι αυτό που προβάλλει ο Κρόνος: διαπραγματεύσου. Κάνε δηλαδή αυτό που κάνουν χώρες, ηγέτες και  εταιρείες σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι καιρός ούτε για τσαμπουκά ούτε για απραξία. Πάρε, δώσε, βρεθείτε σε μια μέση που να ικανοποιεί και τους δύο. Κατά τ’ άλλα, τι θα ’λεγες για εκείνη την επίσκεψη στο κομμωτήριο;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη να συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι τις 11/10 στον τομέα της καριέρας, έχεις δίκιο να είσαι εξαιρετικά αγχωμένος, αφού σε πιέζει με επιπλέον εργασία, δημιουργεί ανταγωνισμούς και πιθανές συγκρούσεις με ανθρώπους πάνω από σένα και την αίσθηση ότι κάποιοι σου περιορίζουν τη δράση. Αν προσθέσεις και την ανυπομονησία που σου δημιουργεί ο Δίας να δεις ορατά αποτελέσματα σε αυτό που κάνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κομβικό σημείο. Όσο για τη συνεχιζόμενη διέλευση του Κρόνου στον Ζυγό, δημιουργεί πρόσθετα διλήμματα: να τρέξω στη δουλειά μου, ή να ρίξω το βάρος μου στην αναζήτηση συντρόφου ή στη σχέση μου; (Τέτοιου είδους διλήμματα δεν είναι παρά θεωρητικά για έναν Σκορπιό. Θα τρέξει για τη δουλειά.) Όσο ερωτευμένος κι αν είσαι πάντως, η πλάστιγγα γέρνει στην επαγγελματική ζωή. Άρα τώρα που με  κάθε σου κίνηση βρίσκεσαι στο στόχαστρο και οι αντίπαλοί σου είναι έτοιμοι να κάνουν ανέκδοτο κάθε σου λάθος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περπατάς στο γραφείο σα να υπάρχουν παντού ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ελπίζοντας ότι εσύ δεν βρίσκεσαι ανάμεσά τους στοχεύοντας τον εαυτό σου.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Άρης στον Λέοντα ή στον 9ο ηλιακό σου οίκο: λαμβάνοντας υπ’ όψιν πόσο διαστρεβλωμένη και δύσκολη έχει γίνει η επικοινωνία στις μέρες μας –και ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπινα πλάσματα που υποτίθεται ότι αγαπιούνται ή σχετίζονται μέσω δουλειάς, φιλίας κ.λπ.– θα πρέπει να σου αναγνωριστεί η προσπάθεια που κάνεις για να αντισταθείς στην επιρροή που ασκούν επάνω σου οι γελοίες γνώμες και απόψεις των άλλων ανθρώπων. Η  επιτυχία σου, ή πολύ απλούστερα η ψυχική σου υγεία, αυτή την εποχή θα εξαρτηθεί από τη σιγουριά, τη δυναμικότητα και την πειστικότητα με την οποία θα υπερασπίσεις τις θέσεις σου υπολογίζοντας ταυτόχρονα ότι και το δικό σου μυαλό έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από την ηλικία που ήσουν σε θέση να διαβάζεις. Πρακτικά οι σχέσεις σου θέλουν απόσταση και ψυχραιμία. Οι απόψεις σου είναι υπέροχες μέχρι του σημείου να μην τις επιβάλλεις στους άλλους και… Αν έχεις κάτι να πουλήσεις, να επιδείξεις, να πραγματοποιήσεις μπορείς… Αν θέλεις συμμάχους αναζήτησέ τους. Αν θέλεις στήριξη την έχεις. Καιρός, αίθριος.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας που κάθε πρόβλημα κρύβεται πίσω από μια μετωνυμία –πώς λέμε δηλαδή το ξίδι γλυκάδι–, εσύ είσαι προικισμένος, μεταξύ άλλων, με μια παλιά καλή κατάθλιψη. Οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι οι μη-καταθλιπτικοί αυταπατώνται θεωρώντας ότι έχουν το πάνω χέρι στη ζωή, ενώ οι καταθλιπτικοί έχουν πολύ μεγαλύτερη διαύγεια ως προς τις πραγματικές τους δυνατότητες. Ο Φρόιντ είχε ήδη παρατηρήσει ότι «ο μελαγχολικός έχει ακριβέστερη θεώρηση της αλήθειας από το μη μελαγχολικό». Αυτή η εισαγωγή γίνεται για να συνειδητοποιήσεις κάτι που ίσως υποψιάζεσαι: είσαι καλύτερα θωρακισμένος για τη μάχη της ζωής. Με αργούς, βραδείς πλανήτες, που ο καθένας τους σε πιέζει για τουλάχιστον ενάμισι, δύο ή δυόμισι χρόνια ώστε οι αλλαγές στη ζωή σου να πραγματοποιηθούν, ξέρεις ότι η επιμονή, η αυτάρκεια και η προσήλωση στο στόχο είναι τα όπλα σου για να τα καταφέρεις – πάντα στο τέλος τα καταφέρνεις. Ωστόσο η αυτάρκεια  δεν έχει κανένα νόημα όταν δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου. Ένα ερώτημα πριν συνεχίσουμε: πώς θα αντιδράσεις με τον Άρη στον Λέοντα που ό,τι νόμιζες ότι έχεις ξεπεράσει επανέρχεται σαν τύψη; Ή σα σύγκρουση διαφορετικών εγώ ή σαν οικονομική αντιπαράθεση με την οικογένεια, το συνέταιρο ή την τράπεζα; Και κάτι τελευταίο: η ζωή είναι εκεί έξω, ανάμεσα σε ανθρώπους που σε αγαπάνε. Πήγαινε να τους συναντήσεις.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Άρη σε έναν ηλιακό γωνιακό οίκο, σου δίνεται η δυνατότητα να δράσεις, ή τουλάχιστον να προσδιορίσεις εάν ανυπομονείς να αλλάξεις τον κόσμο σου ή αν είσαι έτοιμος να αφεθείς στην υπερβολική αισιοδοξία ότι κάποιος θα αναλάβει τη βρόμικη δουλειά για σένα. Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης στον 7ο οίκο σου είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν είσαι συναισθηματικά μόνος, μπορεί κάποιος να μπει στη ζωή σου με φόρα κι αν είσαι τυχερός να μείνει. Αν δεν είσαι μόνος, νιώθεις πόσο αδύνατη είναι μερικές φορές η συνεννόηση με έναν άνθρωπο που ενώ νομίζεις ότι ξέρεις, αποδεικνύεται ένας άγνωστος εισβολέας. Αν μεταφέρεις τώρα το στόρι στα επαγγελματικά, κάποιος που υπολογίζεις σου τη σπάει φοβερά ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις τίθενται επί τάπητος: του τύπου ποιος είσαι, ποιος είμαι και τι προσφέρουμε ο ένας στον άλλο. Ας ελπίσουμε ότι η Αφροδίτη και ο Ερμής στον Ζυγό σού δίνουν την ψυχραιμία, την απόσταση και τη διαλλακτικότητα που έχεις ανάγκη αυτή την περίοδο στις σχέσεις σου με τους άλλους από τους οποίους εξαρτάσαι συναισθηματικά ή εργασιακά. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Στις σχέσεις υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: αγαπάμε πάντα περισσότερο αυτόν/ή που μας δυσκολεύει, που αντιστέκεται, που μας γοητεύει και δεν μπορούμε να έχουμε όπως τον/τη φανταζόμαστε. Μεταξύ εργασιακής ρουτίνας, της απόφασης να κόψεις το τσιγάρο, της επαγγελματικής σου επιβίωσης και της ανάγκης σου να πιαστείς από κάπου που έχει νόημα (Άρης στον 6ο), υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, ο Άλλος/η (Αφροδίτη στον 8ο). Ένα καλό σλόγκαν είναι: «Πρέπει να αντιμετωπίσω τον έρωτα σαν να τον ανακαλύπτω πρώτη φορά». Ένα δεύτερο είναι: «Συμπορεύσου με την εποχή σου εργασιακά». Για να συνεχίσεις να είσαι πάνω στο κύμα της εποχής πρέπει να εκσυγχρονίσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες, να ανανεωθείς εργασιακά και να μείνεις όσο το δυνατόν πιο επικεντρωμένος/η στο αντικείμενό σου. Aπόφυγε τις συγκρούσεις και φρόντισε το σώμα σου. Το διασκεδαστικό κομμάτι της περιόδου ονομάζεται Σεξ. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ