Cosmic Telegram

Stardust 361

Κριός. Έχεις δίκιο να παραπονιέσαι για την ανυπαρξία ικανοποίησης στις συντροφικές σου σχέσεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 361
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16183-36046.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Έχεις δίκιο να παραπονιέσαι για την ανυπαρξία ικανοποίησης στις συντροφικές σου σχέσεις –ακόμα κι αν μόλις γύρισες από το μήνα του μέλιτος– αφού ο Κρόνος προτάσσει τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις,  το άγχος να λειτουργήσει η δυαδική σχέση ή τους φόβους που φέρνει η δέσμευση. Κι όμως πολλοί Κριοί νιώθουν ότι ήρθε η εποχή να επισημοποιήσουν με κάποιον τρόπο τις συντροφικές σχέσεις με μια καθοριστική απόφαση – με συμβίωση π.χ. Η άλλη πιθανότητα είναι η σχέση να τελειώνει με ένα δακρύβρεχτο αντίο ή με ένα άτσαλο πέρασμα στο fb από «in relationship» σε «single». Ταυτόχρονα ο Άρης στον Λέοντα και η Αφροδίτη στον Ζυγό σε ξεμυαλίζουν με ερωτικές επιθυμίες, ανάγκη για φλερτ, λαχτάρα να αποδείξεις ότι μετράς σεξουαλικά κι ότι είσαι επιθυμητός, με διαθέσεις «η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή», με εκρήξεις κεφιού και διασκέδασης, με ενέργεια κυνηγού την κυνηγετική περίοδο. Όπως αντιλαμβάνεσαι, όλα τα προηγούμενα είναι υπέροχα αν είσαι Ένας και ψάχνεσαι. Οι ελεύθεροι μπορούν να απολαύσουν τη Ζωή σε όλες τις διαστάσεις της, ενώ οι δεσμευμένοι να Δημιουργήσουν –σχεδόν δίκαια– μοιρασιά. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ένας Ταύρος χωρίς Ασφάλεια (οικονομική αρχικά και αμέσως μετά συναισθηματική) νιώθει σα γάτα που έχει χάσει τις έξι από τις εφτά ζωές της. Από τη μία πλευρά ο Άρης στον Λέοντα γειώνει τα όνειρά σου, σε αποσταθεροποιεί εσωτερικά και σε αγχώνει εξωτερικά με προβλήματα είτε μέσα στην οικογένεια και το σπίτι είτε στην επαγγελματική ζωή και από την άλλη ο Δίας στο ζώδιό σου –παρότι έχει γυρίσει ανάδρομος στο πρώτο δεκαήμερο– κρατάει αναμμένη την πίστη ότι μπορείς να μπεις στο διαστημόπλοιο που έχει προσγειωθεί στον κήπο σου με ανοιχτές τις πύλες προσκαλώντας σε σ’ ένα νέο κόσμο. Είτε το διαστημόπλοιο σε μεταφέρει σε μία νέα δουλειά είτε μέσα σε αυτό γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου είτε ανακαλύψεις έναν καινούργιο πλανήτη, να θυμάσαι ότι ακόμα και με κενά αέρος και τραντάγματα θα παραμείνεις όρθιος. (Και μετά από αυτό το αισιόδοξο μήνυμα φρόντισε από σήμερα και για εφτά περίπου εβδομάδες να κλείνεις τις τρύπες σε δουλειά και σπίτι.)

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κάθε φορά που οι πλανήτες διελαύνουν στον Ζυγό είναι σα να βγάζεις εισιτήριο ελευθέρας σε λούνα παρκ. Μην καταπιέσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου κι έχει ανάγκη από παιχνίδι, ξεγνοιασιά και την πεποίθηση ότι κάθε τόσο χρειάζεται ελεύθερος χρόνος και ελαφρότητα. Έστω κι αν η εποχή είναι ζόρικη, θυμήσου το παιδί που θέλει να παίξει το γιατρό με τα άλλα παιδάκια, να ζωγραφίσει ένα σχέδιο που θα εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία και τον αυθορμητισμό του και να γελάσει δυνατά χωρίς ενοχές. Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα: ερωτική διάθεση και επιθυμία για Δημιουργία. Κι εν πάση περιπτώσει και το παιχνίδι μπορεί να είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Μην αναζητήσεις όμως το ερωτικό σου αντικείμενο στο χώρο της εργασίας. Απαγορεύεται, όσο κι αν είναι έντονος ο πειρασμός... Υ.Γ. Ο Άρης στον Λέοντα ακονίζει τα επικοινωνιακά σου ταλέντα, γεγονός που σημαίνει ότι αν θέλεις να ζητήσεις κάτι ή να τρέξεις για κάτι εργασιακό, σπουδών ή σπιτιού κάν’ το τώρα. Μη φανατίζεσαι γιατί χάνεις το δίκιο σου.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τα τελευταία χρόνια, ακόμα κι αν βρίσκεσαι εργασιακά στο ρετιρέ, το κουπί που τραβάς δεν εξαργυρώνεται χρηματικά κι ίσως ούτε καν ηθικά. Από την άλλη, αν βρίσκεσαι στο ισόγειο αισθάνεσαι ότι η καριέρα σου έχει κολλήσει ή ότι κινδυνεύεις από στιγμή σε στιγμή να μπεις στο στρατό των ανέργων. Για πολλούς η ανασφάλεια είναι τόσο μεγάλη που δεν τολμάνε να κουνηθούν παρόλο που υποψιάζονται ότι μια αλλαγή δουλειάς θα τους εξέλισσε. Κι ενώ το στάτους σου, κοινωνικό ή επαγγελματικό, αλλάζει δραστικά, και ιδιαίτερα για τους γεννημένους στις πρώτες μέρες του ζωδίου, ξαφνικά η είσοδος της Αφροδίτης στον Ζυγό είναι ένα καλό νέο, αφού κατασιγάζει αγωνία και άγχος. Περιτριγυρισμένος από αγαπημένους ανθρώπους μπορείς να προχωράς χωρίς να κοιτάζεις συνεχώς πίσω σου με το φόβο ότι κάποιος θα στην πέσει στα σκοτεινά… Υ.Γ. Όπως ο Άρης στον Λέοντα σου δίνει την ενεργητικότητα ώστε να αναζητήσεις νέες πηγές εισοδήματος, έχε στο μυαλό σου ότι μπορεί να στο πάρει οδηγώντας σε σε άσκοπες αγορές. Επειδή όμως έχεις αυξημένη ζωτικότητα και την τάση για μονά-ζυγά δικά σου, πρόσεξε μήπως η παρορμητικότητά σου σε κάνει να πληγώσεις κάποιους από κεκτημένη ταχύτητα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη στο ζώδιό σου έπειτα από 687 ημέρες, ξεκινάει η φθινοπωρινή σεζόν με τα νέα επεισόδια της προσωπικής σου σαπουνόπερας. Μετά από ένα καλοκαίρι που κάτι σε κρατούσε πίσω ενώ ταυτόχρονα απευθυνόσουν στον εαυτό σου με μειωμένη αυτοπεποίθηση και μάλλον υποτιμητικά –στα κρυφά εννοείται– τώρα μπορείς, μέσα σε ένα ντεκόρ ευγένειας και πολιτισμού, να δημιουργήσεις σκηνές, συγκρούσεις και ανταρτοπόλεμο. Με λίγα λόγια, ο Άρης στο ζώδιό σου στρέφει τον προβολέα επάνω σου και η ατάκα που επαναλαμβάνεις είναι: «Αρκετά μιλήσαμε για σένα, είναι ώρα να μιλήσουμε για ΜΕΝΑ…». Είτε αυτή η φράση αναφέρεται στο σύντροφο, στο διευθυντή ή σε κάποιον από την οικογένεια, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να υπομείνεις άλλο το ρόλο της μαριονέτας. Όσο δεν δρας και δεν αντιδράς σε ό,τι σου κλείνει το δρόμο, να ξέρεις ότι η καταπιεσμένη ενέργεια (παράπονα, επιθυμίες, οργή, φόβος, φιλοδοξίες) δημιουργεί κατάθλιψη. Μη φοβάσαι να απαιτήσεις από τη ζωή. Άρα, μούγκα ή διεκδίκηση; 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Δημιουργείται όντως αμηχανία όταν πλησιάζεις μια παρέα που μιλάει και γελάει δυνατά και πέφτει απότομα σιωπή. Φυσικά μπορεί να τρέχει κάτι με σένα, μπορεί όμως το ίδιο απλά να χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθείς στο κλίμα. Ε, λοιπόν, με τον Άρη στον Λέοντα για τις επόμενες εφτά περίπου εβδομάδες, τέτοιες στιγμές αμηχανίας είναι πιθανόν να πολλαπλασιαστούν. Μια συζήτηση διακόπτεται με την εμφάνισή σου στη δουλειά, ένα τηλέφωνο κλείνει απότομα μόλις μπαίνεις στο σπίτι, ένας φίλος ξεχνάει να σε πάρει τηλέφωνο για να βγείτε, ένα ραντεβού αναβάλλεται χωρίς δικαιολογία. Κι εσύ φυσικά μπαίνεις στην παράνοια ότι κάποιος ή κάποιοι θέλουν να σου την πουν ή να σε βλάψουν. Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω ή μέσα που θέλει να σου την κάνει, δεν έχεις και πολλά περιθώρια για να το αποφύγεις, εκτός από το να σιγουρευτείς ότι όλες οι συμφωνίες, οι διακανονισμοί και οι υποχρεώσεις σου τηρούνται κανονικά και ηθικά είσαι αψεγάδιαστος. Με αυτό τον τρόπο ακόμα και οι κρυφοί εχθροί σου, ή αυτοί που σε αντιπαθούν χωρίς να το ξέρεις, δεν θα έχουν κανένα πάτημα για να σε κατηγορήσουν για οτιδήποτε. Όσο για την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Ζυγό, χρησιμοποίησε τις ικανότητές σου για να βγάλεις χρήματα – και, κυρίως, μη θεραπεύσεις το άγχος σου με καταναλωτική μανία. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Λίγο λίγο η ζωή σου αρχίζει να ισορροπεί, αφού πολλές φορές μέσα στον περασμένο χρόνο αισθάνθηκες να καταρρέεις ενώ κάποιες άλλες πίστεψες ότι όλοι οι γύρω σου μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες και δεν μπορούσες να συνεννοηθείς με κανέναν. Άλλαξες δουλειά στο μεταξύ; Έγιναν ανακατατάξεις στη ζωή σου; Αγχώθηκες με την οικογένεια; Αν όχι, είναι ενδεχόμενο να συμβούν. Πάντως φαίνεται ότι τα οικονομικά και τα θέματα καριέρας μειώνουν περιστασιακά τα μποφόρ τους. Αρχίζεις να νιώθεις ανακούφιση από τα οικονομικά βάρη και δειλά δειλά αφήνεις το πόδι σου να πατήσει γκάζι. Και το σημαντικότερο. Αν υπάρχει κάποιος/α στη ζωή σου ανακαλύπτεις ότι όντως σε αγαπάει και αν δεν υπάρχει ξέρεις ότι αφού είσαι έτοιμος να αγαπήσεις τότε αυτός ή αυτή θα εμφανιστεί... Υ.Γ. Ταυτόχρονα, και για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σου δηλώνοντας ότι ο καθρέφτης γίνεται πολύ ευγενικός μαζί σου και ότι κάποιοι πιθανόν να σε φλερτάρουν απροκάλυπτα, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή σου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Έχεις γεννηθεί για να είσαι ορατός από Όλους. Αν και πολλοί θεωρούν –και πολύ σωστά– ότι έχεις το θάρρος να αντιμετωπίσεις ολομόναχος το πιο πηχτό σκοτάδι, εντούτοις δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος στο φως. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ανυπομονούν να σε ανεβάσουν στο βάθρο για να σε λατρέψουν. Εξάλλου πώς περιμένεις να σου φερθούν οι άλλοι βασιλικά όταν εσύ ο ίδιος υποτιμάς τον εαυτό σου; Το πέρασμα του Άρη στον Λέοντα, που συμβολίζει για σένα τη δημόσια εικόνα σου, την κοινωνική αναγνώριση και την επαγγελματική καταξίωση κινητοποιεί το άγχος και δοκιμάζει την ψυχολογική σου ισορροπία. Με λίγα λόγια: η επαγγελματική σου ζωή βρίσκεται στο στόχαστρο είτε θετικά, με αναγνώριση της δουλειά σου και εξέλιξη, είτε με συγκρούσεις, ανταγωνισμό και τρικλοποδιές από όσους δεν σε συμπαθούν και βρίσκουν την ευκαιρία μέσα στην εργασιακή ένταση να σε δυσκολέψουν. Όσο κι αν η επιθυμία να δραπετεύσεις είτε με καταχρήσεις είτε με παθητικότητα είναι δυνατή, θυμήσου ότι δεν είσαι μια γάτα που όταν της πατήσουν την ουρά τρέχει να κρυφτεί.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ναι, η οικονομική ασφάλειά σου είναι Θέμα – είτε χάνεις τη δουλειά σου και τρομάζεις από την απώλεια του εισοδήματος είτε είναι μια από εκείνες τις στιγμές της ζωής που η οικονομική σου κατάσταση ανεβαίνει με το ασανσέρ, σηκώνοντας ένα τσουνάμι αυτοπεποίθησης. Πολλές φορές η έλλειψη ή η απόκτηση του Χρήματος ξυπνάει το τέρας μέσα μας – τον παρανοϊκό φόβο της ανέχειας ή το κτήνος της απληστίας. Κατά τα άλλα η διέλευση των προσωπικών πλανητών στον Λέοντα (Άρης) και της Αφροδίτης (Ζυγός) σημαίνει ότι με άνεση, πειθώ και προσωπική ακτινοβολία μπορείς να ψαχτείς για κάτι καλύτερο στη δουλειά και την προσωπική σου ζωή. Με μότο «σήμερα είναι η νέα μέρα που ονειρευόμουν χθες» γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, θωρακίζεσαι με γνώσεις, μετακινείσαι, ανοίγεσαι στον κόσμο,προβάλλεις δουλειά/πρότζεκτ/ταλέντο για τα οποία είσαι υπερήφανος. Εάν έχεις προβλήματα με τους άλλους, τώρα μπορείς να πεις «περασμένα-ξεχασμένα». Και για να μην ξεχνιόμαστε: αν δεν τον/την έχεις κάτω από τα σεντόνια σου, ανακάλυψέ τον/την τώρα που η διαίσθησή σου διαπερνάει και χρηματοκιβώτιο από ατσάλι. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Το ξέρεις εδώ και μήνες ότι αυτό που ονομάζεται Καριέρα –από τότε που το Επάγγελμα, που σημαίνει Υπόσχεση, έγινε Καριέρα, χάθηκε και η απόλαυση της εργασίας– είναι η αιχμή του δόρατος. Ο Κρόνος χτίζει αυτό που με πάθος, επιμονή και ιδρώτα επιδιώκεις και γκρεμίζει ό,τι δεν σε ενδιαφέρει αλλά απλά διατηρείς από κεκτημένη ταχύτητα και ανασφάλεια. Το επαγγελματικό σου στάτους είναι μια καυτή πατάτα που, τώρα με την Αφροδίτη επίσης στον Ζυγό, μοιάζει διαχειρίσιμη. Ναι, βεβαίως και μπορεί να τσουρουφλίστηκες, αλλά υπήρξαν και κάποιοι που σου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Τώρα, εάν υπάρχουν κάποιες ανισορροπίες στην οικογένεια, στα σχέδιά σου, στην καθημερινότητα της δουλειάς σου ή στις προτεραιότητές σου, μπορείς να τις αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη χαλαρότητα. Μπορείς να υπερασπίσεις τον εαυτό σου από αυτούς που θεωρείς ασυγχώρητους και να ακολουθήσεις περισσότερο αισιόδοξος στο επόμενο βήμα… Υ.Γ. Μην ξεχνάς ότι είσαι ικανός να αποθεώσεις τον Άλλον ή να τον τιμωρήσεις. Να γκρεμίσεις και να γκρεμιστείς.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μετά από έντονους εργασιακούς ρυθμούς ο Άρης μετακινείται στον Λέοντα και η προσοχή στρέφεται στις Σχέσεις – Εγώ και ο μη Εγώ (έχει σημασία αυτός ο χαρακτηρισμός) που με ενδιαφέρει – συναισθηματικά αλλά και επαγγελματικά. Αν είσαι σε σχέση πιθανόν να αισθανθείς εγκλωβισμένος, κι αν δεν έχεις σχέση φοβάσαι ότι παρακαθυστερεί η συντροφικότητα οπότε εντείνεις τις προσπάθειες. Αν επεκτείνεις την ένταση και στις επαγγελματικές σου συνεργασίες, αντιλαμβάνεσαι ότι μπαίνεις σε μία σημαντική περίοδο. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος δίπλα μου; Μήπως αυτά που μου τη σπάνε στη συμπεριφορά του είναι χαρακτηριστικά που έχω κι εγώ αλλά καταπνίγω; Πόσο ακόμα να κάνω υπομονή σε μία δουλειά που βαριέμαι; Αν νομίζεις ότι οι σκηνές μπορούν να αναζωογονήσουν τη σχέση σου, πάρε μέρος σε αυτές. Αν όχι πάρε την οδοντόβουρτσά σου και φύγε. Μεταξύ μας τώρα: στις τυχόν συγκρούσεις, ακόμα κι αν καταφέρεις να πάρεις το πάνω χέρι –στιγμιαία– να θυμάσαι ότι οι άλλοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν αναρωτιέσαι γιατί ενώ οι αργοί πλανήτες δεν σε επηρεάζουν άμεσα η ζωή σου συχνά ανατρέπεται, η απάντηση είναι ότι οι εκλείψεις κάθε τόσο σε επηρεάζουν έντονα με αποτέλεσμα δυσκολίες, πίεση και ανακατατάξεις που δεν περίμενες. Με την είσοδο του Άρη στον Λέοντα είναι ευκαιρία να σκεφτείς πόσες από τις επιλογές που σε έχουν φέρει στο σημείο της ζωής που βρίσκεσαι οφείλονται σε σένα και πόσες δεν μπορούσες να αποφύγεις. Σε αυτή την έντονα εργασιακά περίοδο μπορείς να κάνεις τις επιδιορθώσεις ή τις ανανεώσεις που χρειάζονται για να γίνει η δουλειά σου αποτελεσματικότερη. Αν ψάχνεσαι εργασιακά, τώρα τρέξε. Επίσης ασχολήσου με το σώμα σου – με γυμναστήρια, δίαιτες, υλοποίηση αποφάσεων για διακοπή βλαβερών συνηθειών. Όσο για τις σχέσεις, μάλλον ανθίζουν εν κρυπτώ. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ