Cosmic Telegram

Stardust 360

Κριός. Το σασπένς που ζεις μπορεί να είναι ερωτικής υφής, ή επαγγελματικό

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 360
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15989-35668.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Το σασπένς που ζεις μπορεί να είναι ερωτικής υφής, ή επαγγελματικό, αλλά τουλάχιστον δεν σκοτώνει. Ναι, η ζωή σου δεν είναι παρά μια σειρά από προσπάθειες να κατακτήσεις τα Ιμαλάια –εργασιακά και προσωπικά με αλλεπάλληλες αποτυχίες, συν ένα-δυο περιφανείς νίκες, θυμήσου ότι είσαι τυχερός που γεννήθηκες Κριός–, αλλά όταν εμπνέεσαι από κάτι και το στοχεύεις με πάθος παίρνεις φωτιά. Μπορεί να είχες χάλια παιδική ηλικία, ο γενέθλιος αστρολογικός σου χάρτης να είναι εφιαλτικός, αλλά σίγουρα έχεις τη δύναμη να ακολουθήσεις το δρόμο που χαράζεις και να διαμορφώσεις ΕΣΥ ο ίδιος το πεπρωμένο σου. Ωστόσο όσο κι αν θεωρείς τον εαυτό σου ανεξάρτητο, ή κάποιον που δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανένα εδώ και μήνες, οι κοντινοί σου άνθρωποι, αυτοί που επηρεάζουν την επαγγελματική σου εξέλιξη, αυτός ή αυτή που σχετίζεσαι ερωτικά, σού ζητάνε να αναλάβεις επιπλέον ευθύνες, να υπομείνεις τις αλλοπρόσαλλές αντιδράσεις τους και να δείξεις ψυχραιμία στις παράλογες μερικές φορές απαιτήσεις τους. Και τότε αισθάνεσαι θυμό. Το αν οι σχέσεις θα σπάσουν ή θα σταθεροποιηθούν με μπετόν, δεν είναι εύκολο να ειπωθεί. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, το έργο που σου αρέσει, τo «Hit and Run», δεν κόβει πια εισιτήρια.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ακόμα κι ανάδρομος ο Δίας στο ζώδιό σου –τουλάχιστον για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο– δεν μπορεί να μη δημιουργεί  μια αίσθηση ζωντάνιας και ενεργητικότητας, που μεταφράζεται σε καινούργιους στόχους, αναθεώρηση σχέσεων που δεν κυλάνε, νέες προοπτικές στα επαγγελματικά, υπεράσπιση των επιθυμιών σου. Προσωπικοί και αργοί πλανήτες τοποθετημένοι ευνοϊκά σε σπρώχνουν με ένα ελαφρύ σπρώξιμο στην πλάτη να προχωρήσεις –χωρίς κραδασμούς– προς την κατεύθυνση που επιλέγεις. Επίσης όταν η επιθυμία να δημιουργήσεις κάτι που σε ενδιαφέρει υπερθερμαίνεται, όπως συνέβαινε με την Αφροδίτη το τελευταίο διάστημα και συνεχίζεται τώρα περισσότερο πρακτικά με τον Ερμή στην Παρθένο, ακόμα κι ένας αργοκίνητος Ταύρος είναι έτοιμος να δοθεί σε οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο ή σε οποιονδήποτε άνθρωπο τον κάνει να αισθάνεται σημαντικός. Μην αφήσεις την ανάγκη σου για αναγνώριση και ρομαντικές περιπέτειες να περάσουν χωρίς αποδέκτες. Κάθε φορά που κοκκινίζεις (;), εξάλλου, το ξέρεις ότι αυτοί που θέλεις να γοητεύσεις σε βρίσκουνε ακαταμάχητα σέξι.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κι αν υπάρχουν στιγμές –που έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο– κατά τις οποίες αναρωτιέσαι αν είσαι στο στόχαστρο κάποιου διεστραμμένου θεού που τη μια σε ανεβάζει με ασανσέρ στο ρετιρέ και την άλλη σου πετάει μια μπάλα στο κεφάλι κάνοντάς σε να χάσεις την ισορροπία σου, εντούτοις οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου είναι αυτοί που μπορούν να σε στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη. Στο σπίτι, ανάμεσα σε αυτούς που αγαπάς είσαι ασφαλής –και μια και μιλάμε για σπίτι, έχε υπόψη σου ότι μπορεί να χρειαστεί συντήρηση, ανανέωση, επιδιορθώσεις. Άρα τώρα δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανένα για τη ζωή σου. Όπως έστρωσες κοιμάσαι και αν θέλεις καινούργιο, ανθεκτικό στρώμα πρέπει να μοχθήσεις για να το αποκτήσεις. Ίσως συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα και ότι αν θέλεις παντεσπάνι θα πρέπει να πληρώσεις και την ανάλογη τιμή. Το καλό νέο είναι ότι έχεις την τέλεια ευκαιρία να αναλάβεις και να φέρεις εις πέρας οποιοδήποτε έργο αναλάβεις και να διαπιστώσεις ότι οι ανάγκες σου εκπληρώνονται.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Προσπαθείς σκληρά να διατηρήσεις τον έλεγχο του πλοίου. Ακόμα κι οι κακόπιστοι, που σε λένε γκρινιάρη, που μιλάνε για παιδικά πείσματα και υπερβολική ευθιξία, είναι έτοιμοι να ομολογήσουν ότι τα καταφέρνεις περίφημα. Ακόμα κι αν η οικογένεια είναι πρόβλημα, η επαγγελματική ζωή γεμάτη καρφιά ή οι συνεργασίες σου γεμάτες λακούβες και powers games, ακόμα κι αν ο Άλλος που εμφανίστηκε σαν πρόβατο κατέληξε να σου ρυθμίζει όλη τη ζωή και να γίνεται βαρόμετρο της διάθεσής σου, θυμήσου ότι όσο αποκρουστική κι αν σου ακούγεται η λέξη Αλλαγή χρειάζεται να πάρεις (ή έχεις πάρει ήδη)  μερικές γενναίες αποφάσεις για τη ζωή σου. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η εξέλιξή μας μερικές φορές απαιτεί και χωρισμούς που κανείς δεν αρνιέται ότι είναι επώδυνοι και δύσκολοι. Πιθανόν να αισθάνεσαι το γραφείο σου σαν κελί και τους ανωτέρους σου δεσμοφύλακες. Πιθανόν να αισθανθείς ξένος στο ίδιο σου το σπίτι. Όμως χρειάζεται να προχωρήσεις, αποχαιρετώντας ένα κομμάτι της ζωής σου. Υ.Γ. Βεβαίως με την Αφροδίτη στην Παρθένο μπορείς να συμπλεύσεις αρμονικά με το περιβάλλον σου, αν ανακοινώσεις γλυκά στους ανθρώπους που αισθάνεσαι να σε τρελαίνουν ότι «παιδιά, χαλαρώστε μαζί μου γιατί τα έχω παίξει». Υπάρχουν κάποιοι που όχι μόνο μπορούν να δείξουν κατανόηση στη μεταβατική φάση που περνάς, αλλά και να σε βοηθήσουν. Υ.Γ. Με τον Ερμή στην Παρθένο, η καθημερινότητά σου και η εργασιακή σου ζωή ανεβάζουν στροφές.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν αισθάνεσαι κάτι που δεν έχει όνομα να σου πλακώνει την ψυχή, να ακούς ένα ρολόι που δεν υπάρχει υπενθυμίζοντάς σου ότι πρέπει να κάνεις κάτι σοβαρό αλλά δεν ξέρεις τι, να αγχώνεσαι από κεκτημένη ταχύτητα για κάτι που έχεις ήδη κάνει, ή αν έχεις την εντύπωση ότι εργασιακά ή προσωπικά κάποιες στιγμές ζεις στη Ζώνη του Λυκόφωτος, τότε βρίσκεσαι υπό την επιρροή του Άρη στο 12ο ηλιακό σου οίκο, οπότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι τις 19 που μπαίνει στο ζώδιό σου και όλα γίνονται πάλι πραγματικά. Βεβαίως, πώς να σου πει κάποιος να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα κάθε κατάσταση που σου συμβαίνει όταν βρίσκεσαι σε μία διαρκή συναισθηματική/επαγγελματική πίεση κι επιπλέον δεν έχεις την πολυτέλεια να αφιερώσεις ένα λεπτό στον εαυτό σου επειδή όλοι ζητάνε κάτι από σένα;

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όταν τα επαγγελματικά πηγαίνουν καλά, τα αισθηματικά μπάζουν νερά. Κι όταν οι σχέσεις κυλάνε χωρίς πρόβλημα, τότε στα επαγγελματικά παρουσιάζονται ρωγμές. Μπορεί το σύμπαν να διασκεδάζει με τέτοιες αντιφάσεις, αλλά οι άνθρωποι καθόλου. Το σίγουρο είναι ότι ενώ μπορείς να είσαι κοινωνικός/ή και ευχάριστος/η στις κοινωνικές σου σχέσεις, να δίνεις αντικειμενικές συμβουλές και να  κάνεις τους άλλους να χαμογελάνε με το χιούμορ σου, πολλές φορές υποφέρεις εσωτερικά γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει τι περνάς. Και τι περνάς άραγε; Τώρα, τίποτα. Με πλανήτες να ενεργοποιούν θετικά το ζώδιό σου και άλλους τοποθετημένους με καλές όψεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς στο κύμα που σε βγάζει σε ευοίωνες ακτές. Δεν χρειάζεται να κατηγορείς τον εαυτό σου για τίποτα, τα επίπεδα άγχους είναι φυσιολογικά, οι άνθρωποι γύρω σου είναι ανοιχτοί, εσύ δεν έχεις λόγους να μην αισθάνεσαι καλά (με τη σημαντική σημείωση ότι δεν έχεις πλανήτες ή ωροσκόπο που πιέζονται από τις διελεύσεις). Ακόμα και η κακή οικονομική σου κατάσταση δεν σε επηρεάζει τόσο πολύ, αφού η ζωή σού δείχνει το φωτογενές της προφίλ.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πάμε πάλι: Σε ενδιαφέρει η καριέρα ή η οικογενειακή ζωή; Προτιμάς την ασφάλεια του σπιτιού ή μια δημόσια –ακόμα και πολιτική– ζωή; Μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο ή κάποιο από τα δύο έχει γίνει ανεπαισθήτως η νούμερο ένα προτεραιότητά σου; Η ουσία είναι ότι δεν είσαι ευχαριστημένος με την καριέρα, αφού δεν μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς να έχεις μια σταθερή (οικογενειακή) βάση ως αναφορά. Η φήμη κρατάει λίγο. Τα γούστα και οι τάσεις του κόσμου αλλάζουν συνεχώς. Τα ξέρουμε όλα αυτά. Αν νομίζεις ότι η καριέρα μπορεί να γίνει το σπίτι που ονειρεύεσαι δίνοντάς σου τη ζεστασιά που έχεις ανάγκη, γελιέσαι. Το να παίζεις στα χέρια σου Προσωπική Ζωή και Επάγγελμα απαιτεί δεξιοτεχνία ταχυδακτυλουργού. Ο γόρδιος δεσμός  στενών σχέσεων και δουλειάς που καλείσαι να ξεμπερδέψεις αυτή την εποχή δεν λύνεται με σπαθί. Υ.Γ. Μετά την τοποθέτηση του προβλήματος μπορείς να συνεχίσεις την εξοντωτική δουλειά που κάνεις, αποφεύγοντας παγόβουνα ανταγωνισμού, υστερίες ανωτέρων σου, τρελές απαιτήσεις πελατών, deadlines και πίεση, πίεση, πίεση.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στον 9ο οίκο σου και τους Αφροδίτη και Ερμή στον 11ο η ψυχρή λογική κυριαρχεί, οπότε έτσι για αλλαγή μπορείς να αναπνεύσεις ελεύθερα. Μπορείς να δώσεις χειρουργικές λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί και να αντιμετωπίσεις τα άγχη σου με αποστασιοποίηση τραπεζίτη  που προσπαθεί να πείσει τους μετόχους για νέες επενδύσεις. Μπορείς να κινηθείς κοινωνικά και επαγγελματικά προμοτάροντας τον εαυτό σου σαν το απόλυτο Smash Hit. Μπορείς να θωρακίσεις τον εαυτό σου και να επεκτείνεις το δίκτυο των γνωριμιών σου με ανθρώπους που μπορεί να σου φανούν χρήσιμοι, γιατί από τις 19 του μήνα ο τομέας της καριέρας γίνεται αρένα, με τους εταιρικούς μονομάχους να βγάζουν τα μαχαίρια τους στα γραφεία.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν ενεργοποιείται ο  8ος οίκος σου το θέμα είναι η αγάπη άνευ όρων – άραγε υπάρχει κάτι τέτοιο; Επειδή μάλλον το να αγαπάει κάποιος χωρίς ανταλλάγματα αποτελεί γκρίζα ζώνη, τι θα ’θελες για οικονομικές δοσοληψίες με συνεταίρους ή με οικονομικές υποχρεώσεις και δάνεια που έρχονται για να σε αγχώσουν; Θα μπορούσαμε  επίσης να μιλήσουμε για επιθυμία για σεξ ή δημιουργικότητα, ή για την αγάπη που δεν επηρεάζεται από τις αντιδράσεις του άλλου και αποτελεί το μάθημα που χρειάζεται να εμπεδώσεις. Οι στενές σχέσεις σου, πάντως, είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές, ίσως υποφέρουν από στρες που συνοψίζεται στο «Αφήστε με Ήσυχο». Κάτω από άλλες συνθήκες, μια τέτοια συμπεριφορά σου θα μας έριχνε όλους στις σοκολάτες για να ξεπεράσουμε τον αρνητισμό σου. Λες τόσο γλυκά όμως «αφήστε με ήσυχο», που αυτή τη φορά οι λογαριασμοί δεν θα μπούνε στο σπίτι σου από τη χαραμάδα της πόρτας, αλλά ίσως έρθουν με λευκά ταχυδρομικά περιστέρια.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Πλούτωνα ξανά σε ορθή πορεία χρειάζεται να βαθύνεις τις δεσμεύσεις σου με ό,τι και όποιους είσαι σίγουρος ότι σε νοιάζουν και να συνεχίσεις τις αλλαγές (που ενέχουν εκτός από νέες αρχές και χωρισμούς και αντίο), που είτε έχουν ξεκινήσει είτε συνειδητοποιείς ότι είναι αναπόφευκτες. Με τον Πλούτωνα δεν υπάρχει επιστροφή. Όταν η πόρτα κλείσει πίσω σου το κλειδί εξαφανίζεται και η πόρτα δεν πρόκειται να ξανανοίξει ποτέ. Αν και οι πλανήτες στην Παρθένο δίνουν κοινωνικότητα, κινητικότητα, επικοινωνιακή άνεση και εξωστρέφεια –η αιχμή των διελεύσεων αφορά  σπουδές, ταξίδια, εκδόσεις, μίντια, επαγγελματικές συζητήσεις, μετακινήσεις/μετακομίσεις–, εντούτοις δεν υπάρχει καμία αίσθηση αμεριμνησίας και χαλαρότητας. Το μυαλό και η διαίσθηση δουλεύουν εξαιρετικά, η αγωνία ωστόσο παραμένει έντονη – τι θα γίνει στην επόμενη σκηνή; Για να μην αγχώνεσαι, το σενάριο είναι ανοιχτό, γράφεται ταυτόχρονα με ό,τι ζεις.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το έχουμε επισημάνει  ξανά: όταν ένας Υδροχόος νιώθει τα αισθήματά του να αναμοχλεύονται βρίσκεται ήδη σε άγνωστη περιοχή και πιθανόν ναρκοθετημένη. Κι αν το συναίσθημα επιμείνει αρχίζει να του δημιουργεί σκοτεινές σκέψεις, αμυντική στάση ή αντιδράσεις με ξαφνικά ξεσπάσματα. Με πλανήτες που αφυπνίζουν επιθυμίες, θυμό, πρωτόγονα αισθήματα και συναισθηματικές ανάγκες προσπάθησε να αποφύγεις την πρώτη σου αντίδραση, που είναι να αρνηθείς ότι έχεις ανάγκες που δεν ταξινομούνται εγκεφαλικά. Θυμήσου ότι κάθε τι που καταπιέζεται βγαίνει έξω αργότερα ως έκρηξη. Με λίγα λόγια είσαι συναισθηματικά διψασμένος και πρέπει να πιεις νερό – τόσο απλά. Πάμε παρά κάτω, σε κάτι πιο βατό. Είναι μια εποχή που σε σπρώχνει να βρεις οικονομικές λύσεις. Που διευκολύνεσαι να στύψεις το μυαλό σου ώστε να βρεις μέσα από συνεταίρους, δουλειές και διαπραγματεύσεις άκρη με τα οικονομικά αδιέξοδα. Κι αφού οι ψυχαναλυτές λένε ότι χρήμα και αισθήματα συνδέονται, τότε μπορείς να μετουσιώσεις τη συναισθηματική επιθυμία σε δημιουργικότητα που θα σου αποφέρει χρήμα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι αυτό το εύθραυστο βλέμμα που σε κάνει τόσο γοητευτικό/ή. Ναι, γοητεύεις, αλλά δεν θα μπορούσες να είσαι ο πρωταγωνιστής σε μια mainstream χολιγουντιανή ρομαντική κομεντί. Θα μπορούσες όμως να είσαι ο ρομαντικός ήρωας μιας ανεξάρτητης παραγωγής που πάει στο Sundance film festival και είναι λίγο τραγικός και αλλόκοτος μέσα σε ιστορίες που διαθέτουν ειρωνεία, εξωπραγματικές συμπτώσεις, αδιανόητα αναποδογυρίσματα της τύχης. Όσο κι αν θέλεις να είσαι «κανονικός», όσο κι αν προσπαθείς, ποτέ δεν θα γίνεις. Στην προσπάθειά σου να είσαι «όπως όλοι» στις σχέσεις ξεχνάς την ανοιχτή, γεμάτη κατανόηση και συμπάθεια φύση σου και γίνεται ζηλιάρης, κτητικός, κυκλοθυμικός, απαιτητικός, εξαρτημένος. Κάνεις δηλαδή όλα όσα μπορούν να ξενερώσουν κάποιον που σε θέλει. Αντί να δημιουργήσεις, καταστρέφεις τις στιγμές. Άρα τώρα που προσωπικοί πλανήτες βρίσκονται σε οίκους που συμβολίζουν τις σχέσεις με τους άλλους, παρόλες τις επιπλοκές που μπορεί να υπάρχουν ή έχουν υπάρξει στην ερωτική σου ζωή, έχεις την ευκαιρία να δώσεις κάπου την καρδιά σου ή να αναζωογονήσεις αυτήν που υπάρχει. Επιπλέον μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον σου, να ξεκινήσεις κάτι που σου δίνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, να είσαι ο εαυτός που θέλεις να βγάζεις προς τα έξω. Προς Θεού, μη μένεις σπίτι. Κυνήγησε και άσε να σε κυνηγήσουν.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ