Cosmic Telegram

Stardust 363

Κριός. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πολεμάς ακόμα να παραμείνεις μέρος του συστήματος

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 363
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16499-36724.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πολεμάς ακόμα να παραμείνεις μέρος του συστήματος που σιχαίνεσαι με όλη σου την ψυχή; Ίσως είναι ο Πλούτωνας στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σε σπρώχνει να κερδίσεις το σεβασμό αυτών των οποίων τα γούστα σε απωθούν και οι πρακτικές και αποφάσεις τους σε κάνουν να αηδιάζεις. Η σωστή αντίδραση δεν είναι να προσπαθήσεις να πάρεις το πάνω χέρι χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ούτε να μπεις σε μια διαδικασία πολέμου για την εξουσία – αφού αυτό το παιχνίδι το παίζουν καλύτερα από σένα. Το μυστικό της επιτυχίας –και το κρυφό σου όπλο– είναι να προσκαλέσεις τον εχθρό σου σε γεύμα. Όχι, όχι, δεν θα ρίξεις κάτι στο ποτό του. Είναι η παλιά συνταγή που λέει ότι περισσότερα καταφέρνεις με το μέλι παρά με το ξίδι. Αυτό που χρειάζεται να μάθεις είναι οι δόσεις της συνταγής. Την ίδια συνταγή πρέπει να χρησιμοποιήσεις και στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αν δεν είσαι γεννημένος στις δύο-τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου –που ο Ποσειδώνας πηγαινοέρχεται δίνοντάς σου την αίσθηση ότι περπατάς σε τόση ομίχλη που δεν μπορείς να καταλάβεις αν μπροστά σου βρίσκεται ένας άγιος άνθρωπος ή ένας πεινασμένος λύκος– τότε τίποτα δεν μπορεί να σου ανακόψει την πεποίθηση ότι τη ζωή πρέπει να τη στραγγίζεις μέχρι τελευταίας σταγόνας. Η είσοδος της Αφροδίτης στον Σκορπιό (από 9/10) λέει ότι δεν έχει σημασία πόσο πλούσιος είσαι, αλλά ότι μια στο τόσο δεν είναι αμαρτία να ταξιδεύεις πρώτη θέση. Δηλαδή αφέσου στις σχέσεις και στην ελαφρότητά τους τώρα που η επιθυμία σου για τον Άλλο γίνεται επιτακτική. Ναι, υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι ή τη δουλειά. Ε, και; Πάντα κάθε τόσο θα ανακύπτουν προβλήματα που θα ζητάνε λύσεις κι εσύ θα τα λύνεις. Προς το παρόν, είπαμε: είσαι ωραίος, όλοι –σχεδόν– σε αγαπάνε και θέλεις τραλαλά και τραλαλό…  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σε εποχές κρίσης γεννιούνται οι πιο συνταρακτικοί έρωτες – η αίσθηση της προσωρινότητας, η αβεβαιότητα για το αύριο, ο προσωπικός κόσμος μέσα σε έναν κόσμο αντίξοο γίνονται τα συστατικά του πάθους. Μάλιστα… Κάτι άλλο; Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ανταλλαγές καρδιάς με καρδιά, το μενού έχει Δημιουργικότητα– αν είσαι δημιουργός κάνε κάτι την έμπνευσή σου, δρομολογησέ τη χωρίς να τεμπελιάζεις. Κάτι άλλο; Έχεις παιδιά; Ασχολήσου, ενδιαφέρσου γι’ αυτά αφού είναι από τις ελάχιστες πηγές ικανοποίησης που μπορείς να έχεις αυτό το διάστημα. Κάτι άλλο; Α, κάτι άλλο, κάτι άλλο… Γιατί δεν πας για καφέ με ένα φίλο που έχεις να δεις καιρό και σου κάνει κέφι να δεις; Κι αν δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά, κάνε κάτι πρακτικό: μετακόμισε. Σπούδασε. Πήγαινε να πάρεις το δίπλωμα αυτοκινήτου που αναβάλλεις. Και σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ. Η πολλή σκέψη τρώει τον αφέντη.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Βρίσκεσαι εν μέσω της μάχης για επαγγελματική επιβίωση και ενός συναισθηματικού ναρκοπέδιου που περιλαμβάνει εσωτερικές αμφιβολίες, τύψεις, ενοχές και τη διάθεση να μην αφήσεις τίποτα όρθιο, σβήνοντας πρόσωπα, περασμένες επιλογές, θυμούς και περιορισμούς. Και μέσα σε όλα αυτά, να μετράς τις δεκάρες σαν μαυραγορίτης στην κατοχή, ε, πάει πολύ… Κι όμως, εσύ ο ευαίσθητος, που μπορείς να θρέψεις ένα στρατό χωρίς να ζητήσεις τίποτα σε αντάλλαγμα εκτός από λίγα αισθήματα και καλή καρδιά, πρέπει να τσακωθείς για λεφτά, να ακούσεις κακοπροαίρετες κριτικές για την επαγγελματική σου απόδοση, να έρθεις σε επαφή με μικροπρεπείς και να συνδιαλλαγείς μαζί τους. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (από 9/10) ίσως σε βοηθήσει να μπεις για λίγο στα κόκκινα παπούτσια της Ντόροθι στον Μάγο του Οζ στο δρόμο προς τη Σμαραγδούπολη. Τι λες, Τενεκεδένιε μου;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πού θα σε βγάλει το τρέξιμο των τελευταίων εβδομάδων και η αφοσίωσή σου σε ό,τι έχεις επιλέξει να σε απασχολεί, ή πολύ απλούστερα αφού δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πού πηγαίνει η ζωή σου γενικότερα, η Αφροδίτη στον Σκορπιό (από 9/10) σε βοηθάει να προφυλάξεις τον εαυτό σου από ανεπιθύμητους ή από δυσάρεστα κομμάτια του εαυτού σου που αυτή τη στιγμή δεν θέλεις να σε αποσπούν από το κυρίαρχο θέμα κι αυτού του μήνα, που είναι οι πρωτοβουλίες που έχεις αναλάβει –ή αναλαμβάνεις– ώστε να εξελίξεις τη ζωή σου επαγγελματικά και προσωπικά. Φυσικά και είναι τεράστιο πρόβλημα να αγαπάς κάποιον και να σου επιστρέφει λιγότερη αγάπη και ενδιαφέρον από όσο χρειάζεσαι. Όμως μην ξεχνάς ότι το να ξεσπάς επί δικαίων και αδίκων δεν είναι λύση.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι μυστήριο που αντί να δίνεις στον εαυτό σου συγχαρητήρια για όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, επιμένεις να τον βασανίζεις με ό,τι ΔΕΝ έχεις καταφέρει ακόμα. Η αστρολογική απάντηση βρίσκεται στον Άρη στο 12ο οίκο σου, που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ευάλωτος κι από νεογέννητο μωρό. Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, πρόσεξε από ποιον/α γοητεύεσαι. Είναι κρίμα να σπαταλάς ενέργεια σε άκυρες σκέψεις, αφού έχεις στήριξη από κοντινούς σου ανθρώπους. Ναι… για όλους, και ιδίως για τους Παρθένους,είναι αγχωτικό το να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες. (Κι επειδή είσαι πρακτικός, όλα τα προηγούμενα σημαίνουν πολλή δουλειά χωρίς ανταμοιβή, εργασιακές παρενέργειες από ανθρώπους που δεν σε πάνε, σχέσεις στις οποίες ο Άλλος θέλει να τον σώσεις, ανάγκη να πιστέψεις στους στόχους σου).

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ξέρεις τι σου γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις κι αυτό είναι καλό. Έχεις και τον έλεγχο της ζωής σου; ΟΧΙ. Μάλιστα, αν είσαι γεννημένος στις πρώτες μέρες του Ζυγού, η ανατροπή των δεδομένων είναι δεδομένη – ευχάριστα ή δυσάρεστα. Ωστόσο καλείσαι να εξαφανίσεις τα ηρεμιστικά, να εκδηλώσεις το θυμό σου, όπως και την επιθυμία σου να σε αγαπάνε. Μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με όποιον τολμήσει να σε αγνοήσει. Μπορείς να γίνεις ΚΑΙ κακός χωρίς ενοχές. Όπως και να συμπεριφερθείς με τρόπο που κανείς δίπλα σου δεν περιμένει. Μπορείς δηλαδή να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος που πέφτει και σηκώνεται. Η ζωή είναι ΕΞΩ, αναζητώντας ή αδιαφορώντας για τον Έναν ή τη Μία, κάνοντας όνειρα και διασκεδάζοντας ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα στον κόσμο, ανάμεσα σε αυτούς που σε θέλουν και σε αυτούς που δεν δίνουν πεντάρα για σένα.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας, τις τελευταίες εβδομάδες αισθάνεσαι σαν να τρέχουν ξωπίσω σου κυνηγητικά σκυλιά (με τη μορφή ανθρώπων που επηρεάζουν την επαγγελματική σου πορεία). Ούτε στο σπίτι σου δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Σε προηγούμενες εποχές η επαγγελματική αναγνώριση ήταν το δέλεαρ που σε έκανε να επιθυμείς διακαώς την εξέλιξή σου. Σήμερα μιλάμε απλά για επιβίωση. Ωστόσο η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (από 9/10) σε καλεί να ισορροπήσεις το εργασιακό σου άγχος με την επιθυμία σου για συναισθηματική ασφάλεια. Με λίγα λόγια, σου δίνει τη δυνατότητα να ξεχνάς για λίγο τον πόλεμο για να επιστρέψεις σε μια αγάπη ή για να βρεις μια αγάπη – εν πάση περιπτώσει να δεις τι θα ρημαδοκάνεις με το θέμα Συντροφικότητα.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η Αυστραλία μοιάζει μια χώρα εκτός ιστορίας όπου οι δυνατότητες μοιάζουν θεωρητικά άπειρες. Εδώ θα μπορούσες να πας τώρα που Άρης και Ουρανός σε σπρώχνουν να ανοίξεις καινούργιο δρόμο στη ζωή σου. Προς το παρόν το παράδειγμα έχει σα σκοπό να τονίσει ότι δεν έχεις το περιθώριο να σπαταλάς το χρόνο σου σε συζητήσεις χωρίς νόημα και σχέσεις που σε παραλύουν. Από 11/11, εν μέσω εκλείψεων και με τον Άρη στην Παρθένο, θα αναγκαστείς να διαμορφώσεις νέες συνθήκες στην προσωπική και εργασιακή σου ζωή. Άρα: λουστράρισε τα επαγγελματικά σου προσόντα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει επιστροφή στα θρανία, κάνε γνωστές τις επαγγελματικές σου ικανότητες ή ταξίδεψε, αν χρειαστεί. Και κάτι για τις σχέσεις: αποφεύγοντάς τις μπορεί να παρασυρθείς σε μια κατάσταση εφηβικής αρνητικότητας και κάτι τέτοιο δεν σε κάνει καθόλου γοητευτικό.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όταν κατακτήσεις τον κόσμο –και με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου μπορεί να γίνει από μέρα σε μέρα– όλοι θα επωφεληθούν ακολουθώντας το παράδειγμά σου: ο Αιγόκερως δεν είναι ένα ποντίκι σε κινούμενα σχέδια. Είναι η ικανότητα να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου. Ο Αιγόκερως μπορεί να συμπορευτεί τόσο άνετα με το κοινό αίσθημα ώστε να δημιουργήσει και να πουλήσει ό,τι θέλει το κοινό – με ποιότητα εννοείται. Ωστόσο, μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, ένας πλανητικός Σταυρός (συμβολικά αλλά και κυριολεκτικά) απαιτεί από σένα να μείνεις γερός και δυνατός σωματικά και ψυχικά ώστε να δουλεύεις εξοντωτικά, να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σε ενδιέφερε αν υπάρχουν και να διατηρείς το μυαλό σου σβέλτο κι έτοιμο για δράση. Αν τα κάνεις όλα αυτά, μπορείς να υποκύψεις σε μια ερωτική φαντασίωση, ή δύο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μόνο όταν οι περιστάσεις μάς χωρίζουν από αυτούς που αγαπάμε μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δύναμη και το βάθος των δεσμών που μας συνδέουν. Εντάξει, ξέρουμε ότι η επικοινωνία είναι θεραπευτική, αλλά μερικές φορές όταν ανοίγεις το στόμα σου οι παραλήπτες αυτών που λες αναρωτιούνται από ποιον πλανήτη ήρθες. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να προσεγγίσεις κάποιον που θεωρείς πως σε πρόσβαλε, σε πλήγωσε ή σε απέρριψε. Και τώρα, με τον Άρη στον Λέοντα, απαιτείται διπλή προσπάθεια, αφού ξέρεις ότι σε μια σχέση δεν φταίει ποτέ αποκλειστικά ο Άλλος αλλά κι ΕΣΥ. (Βεβαίως η είσοδος της Αφροδίτης στον Σκορπιό σού δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς, σχετιστείς, γνωριστείς με ενδιαφέροντες ανθρώπους είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο και να πιστέψεις για μια στιγμή ότι οι σχέσεις δεν έχουν ελαττώματα).

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπάρχουν μέρες που αρπάζεις τη μέρα από τα μαλλιά, τραγουδάς στο μπάνιο και λες καλημέρα σε όσους συναντάς στο δρόμο για το γραφείο. Ύστερα υπάρχουν μέρες που αισθάνεσαι ότι έχεις ξεφουσκώσει και στους τέσσερις τροχούς. Με τον Άρη στον 6ο ηλιακό σου οίκο συνειδητοποιείς πόσο τρωτός είσαι, πόσο εξοντωντικό μπορεί να είναι ένα εργασιακό οκτάωρο, πόσο καταπιεστική μπορεί να είναι η καθημερινότητα όταν όλοι σου ζητάνε ένα κομμάτι από τον εαυτό σου. Η ειρωνεία είναι ότι όσο πιο αδύναμος αισθάνεσαι τόσο πιο δημιουργικός γίνεσαι. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό ξεμπλοκάρει σχέσεις, κοινωνικότητα, κίνηση και ανάβει πράσινο φως για να λειάνεις διαφορές στα επαγγελματικά σου. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ