Cosmic Telegram

Stardust 364

Κριός. H Πανσέληνος στον Κριό (στις 18°) είναι ζόρικη.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 364
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16798-37126.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

H Πανσέληνος στον Κριό (στις 18°) είναι ζόρικη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κερδίσεις τίποτα γκρινιάζοντας γι’ αυτά που πρέπει να εγκαταλείψεις. Ως νέος δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία στα αισθήματα των άλλων και είσαι γεμάτος από αμυντική επιθετικότητα. Τα τελευταία χρόνια που αντιμετώπισες ανθρώπους που είχαν το πάνω χέρι κι έχασες ή χωρισμούς που σε άφησαν μετέωρο, αναγκάστηκες (ή θα αναγκαστείς) να λάβεις σοβαρά υπόψη σου τα αισθήματα, τις διαθέσεις και τα «θέλω» των άλλων χωρίς να εκσφενδονίζεις αντικείμενα στον αέρα, φωνάζοντας «μα τι θέλει επιτέλους αυτός ο ηλίθιος από τη ζωή μου;». Δεν χάνεις ούτε την ανεξαρτησία σου ούτε την αυτονομία σου, όταν σχετίζεσαι με τους άλλους. Υ.Γ. Ίσως χρειάζεται για άλλη μια φορά να σου επισημανθεί ότι η Ελπίδα είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις αλλά εντελώς ακατάλληλο όταν μπαίνει στα χωράφια της Φαντασίας.   

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η πλανητική συγκυρία σε κάνεις να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο μέσον ενός τεντωμένου σχοινιού ψηλά από το έδαφος και πρέπει να αποφασίσεις αν θα προχωρήσεις από τη μία μεριά, που βρίσκονται οι παλιές δεσμεύσεις, ή από την άλλη, που βρίσκονται οι καινούργιες ευκαιρίες. Η οικογένεια, ή οι πολύ κοντινοί αγαπημένοι σου, χρειάζονται την αμέριστη προσήλωσή σου. Η οικογένεια δεν είναι μόνο Αγία, όπως πολλοί πιστεύουν. Μπορεί να είναι και αλλόκοτη, και καταπιεστική, και ψυχοφθόρα, και αναίσθητη, και απαιτητική, και δραματική. Ακόμα όμως κι αν βλέπεις ότι αυτό που θεωρείς «οικογένεια» είναι προβληματικό, έχε υπόψη σου ότι δεν μπορείς να παρακολουθείς αμέτοχος τα τεκταινόμενα. Δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις αυτή τη στιγμή χωρίς ρίζες. Όσο για τη διέλευση της Αφροδίτης στον Σκορπιό, η ερώτηση είναι: «Πώς γίνεται να είσαι ερωτευμένος/η με κάποιον/α, να ανταλλάσσετε όρκους αιώνιας πίστης, να κάνετε σεξ σαν πορνοστάρ και την άλλη στιγμή να βαριέστε ο ένας τον άλλο;». Σκέψου το.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όσο μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να πληρώνεσαι με πενταροδεκάρες μόνο και μόνο για να είσαι στο παιχνίδι και να είσαι χρήσιμος. Τέτοια απλοϊκότητα είναι αξιέπαινη, αλλά δεν σου πληρώνει ούτε το ενοίκιο ούτε το δάνειο ούτε την ασφάλιση. Πώς γίνεται να πιστεύεις ότι το σύμπαν φροντίζει για σένα και ταυτόχρονα ότι είσαι έξυπνος επιχειρηματικά; Πώς γίνεται να πιστεύεις και στο Θαύμα και στο Χρήμα; Εύκολα, αφού είσαι Δίδυμος: μπορείς να χωρίσεις το μυαλό σου στα δύο, ώστε να είσαι και πλούσιος και πνευματικός. Σκληρή δουλειά λοιπόν και παιχνίδι, ή δουλειά σαν παιχνίδι, ή παιχνίδι σαν δουλειά.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όταν υπάρχουν πλανήτες στον 5ο οίκο χρειάζεσαι φως, φωτιά, κάτι που να δημιουργήσει έξαψη. Στριμωγμένος ανάμεσα στις συμπαντικές μυλόπετρες, και μόνο η λέξη «ενθουσιασμός» δημιουργεί κύματα ανατριχίλας. Κι όμως, είναι τη στιγμή που δεν περιμένεις τίποτα, που παρουσιάζεται Αυτός ή Αυτή που ερωτεύεσαι. Είναι εντυπωσιακό πώς αλλάζει η ροή της ζωής, όταν συναντάς κάποιον που αρχικά σου φαίνεται ο Κύριος Τέλειος ή η Κυρία Υπέροχη. Είναι αυτές τις εποχές που ακόμα και ως ευτυχισμένος παντρεμένος/η (ή δεσμευμένος/η) συνειδητοποιείς πόσο καιρό έχεις να νιώσεις ικανοποίηση στο γάμο και τη συντροφικότητα. Με λίγα λόγια βαριέσαι τόσο τρελά που είτε κάνεις κάτι για να τονώσεις τη σχέση ή αλληθωρίζεις εκτός. Αν πάλι είσαι ελεύθερος, μπορείς να αφεθείς στην ερωτική επιθυμία έχοντας κατά νου ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ήδη έχεις διαπιστώσει ότι πάντα βρίσκεται κάποιος για να σου τονώσει το ηθικό ή για να σου δώσει μια αγκωνιά όταν διστάζεις να αρπάξεις την ευκαιρία που περνάει από μπροστά σου. Παρόλα αυτά, αν και εκτιμάς τη συμπαράσταση των άλλων, αυτή τη στιγμή δεν είσαι διατεθειμένος/η να προσφέρεις σε κανέναν το κεφάλι σου in gratis. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πολλή δουλειά που απειλεί να σου πάρει το κεφάλι. Άρα προς τα πού πρέπει να τρέξεις και ποιον να αποφύγεις; Όσο για το θυμό που αναλογεί στον καθένα μας, τον εκφράζεις τόσο έντονα που δημιουργεί ρήγματα που δεν ξεχνιούνται από τους άλλους, σε αντίθεση με σένα που μετά από λίγο έχεις ξεχάσει την αιτία της σκηνής. Με τον Άρη και την Αφροδίτη σε παρορμητικούς οίκους, είναι πιο εύκολο να μιλήσεις από την καρδιά σου. Ανακοίνωσε, λοιπόν, τι θέλεις από τη ζωή σου και πάψε να κάνεις focus σε σκέψεις «ποιος με μισεί/αντιπαθεί τώρα» ή «γιατί με αγνοεί επιδεικτικά αυτός/ή σήμερα». Η σκιά που σε ακολουθεί και ονομάζεται «δεν αξίζω», σε οδηγεί να αποδεικνύεις συνεχώς πόσο καλός είσαι ή ότι είσαι γεννημένος Ήρωας. Μάλιστα. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ακόμα κι εσύ μπαίνεις πότε-πότε στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι οι σχέσεις είναι κατά βάση ανταγωνισμός ή ότι ακόμα και οι πιο υποδειγματικές σχέσεις πέφτουν σε ξέρες. Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας εκμεταλλεύονται ή ότι δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για το τι σκέφτονται οι άλλοι, όμως η αλήθεια είναι ότι με τον Άρη στον 12ο και τον Πλούτωνα στον 5ο σου οίκο, είσαι αναγκασμένος να σπαταλάς μεγάλα αποθέματα ενέργειας ώστε να μην εκραγούν οι άνθρωποι από τους οποίους είσαι εξαρτημένος ή να μη σπάσεις σχέσεις που κάποτε είχες αποφασίσει ότι σου κάνουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρέπει να φορέσεις τα καλά σου και να πας στο εταιρικό πάρτι ή να κυκλοφορείς δημόσια τόσο ατσαλάκωτος ώστε όλοι να σε ματιάζουν.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πανσέληνος στον Κριό (12/10): Πότε φτάνεις στο σημείο που δεν πάει άλλο; Αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται αλλά δεν τα βρίσκουν ποτέ, φτάνουν στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Δίπλα στο ποτέ, μπορεί να μπει και η διευκρίνηση: μέχρι τώρα. Πάντως, ως Ζυγοί καθορίζεστε από δοκιμασίες κι επώδυνες περιστάσεις – εννοείται ότι υπάρχουν και σημαντικότατα θετικά γεγονότα (όπως γάμος, παιδί, ευνοϊκές επαγγελματικές εξελίξεις). Μιλάμε για διάλυση μιας ερωτικής σχέσης. Ένα οικονομικό αδιέξοδο. Μια απώλεια. Σα να συγκρούεται το παρελθόν με το μέλλον και να μένεις αμήχανος στη μέση του παρόντος. Νιώθεις σαν μάγος που καταπίνει σπαθιά και φωτιές και το περιστέρι άφαντο στο καπέλο. Η ζωή σου βρίσκεται σε τέτοια ρευστότητα, που μερικές φορές είναι δύσκολο να την περιγράψεις με λέξεις. Θέλεις ή αναγκάζεσαι να φέρεις τη ζωή σου τούμπα, μέσα από επιλογές που σε αγχώνουν επειδή το αποτέλεσμά τους θα είναι μαζί σου για χρόνια. Κι όμως, ο φωτεινός εαυτός σου χαμογελάει στον κόσμο και πιστεύει στη συμπαντική Δικαιοσύνη. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εάν είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου ή αν έχεις ένα προϊόν ή μια ιδέα που σε συναρπάζει, διαθέτει μοναδικότητα και είναι οικονομική, τότε βρίσκεσαι εν μέσω κρίσης στο σωστό δρόμο για την οικονομική ευημερία. Οι άνθρωποι θα αναζητήσουν ποιότητα και πάλι, κι επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πολλά χρήματα δεν θα πετάξουν εύκολα το παλιό για να αγοράσουν καινούργιο αν δεν είναι Μοναδικό, Κομψό, Οικονομικό. Όσο για την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, σε κάνει να επιθυμείς τη συντροφιά ή μάλλον τη συντροφικότητα. Σε κάνει περισσότερο αποφασιστικό και αποφασισμένο και λιγότερο κριτικό στους άλλους. Είσαι στα καλύτερά σου (τουλάχιστον εμφανισιακά), διαθέσιμος υπό όρους, κι ίσως μπορείς και να συγχωρήσεις τους πρώην που σε άφησαν χωρίς να υπολογίσουν το κενό που σε έριξαν. Ασφαλώς και μπορείς να παντρευτείς, ή να κοιμηθείς με κάποιον που σου εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια και την επόμενη μέρα δεν θα εξαφανιστεί.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Κάνοντας μια βόλτα με αυτοκίνητο, ή απλώς περπατώντας αργά, να δυο-τρεις προτάσεις για σκέψη:1) «Τι είναι η αξιοπρέπεια, η αληθινή αξιοπρέπεια, αν όχι η επίγνωση του κόστους της κάθε ανθρώπινης επιθυμίας σου;» 2) «Γινόμαστε λιγάκι πιο ηρωικοί όταν αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια» 3) Κανείς δεν θεραπεύεται από τις νευρώσεις του, αν δεν βρει ένα Νόημα στη ζωή του 4) Αν συνεχίζαμε να αγαπάμε τους ανθρώπους που ερωτευόμαστε και αφού τους παντρευτούμε ή σχετιστούμε μονιμότερα μαζί τους, τότε δεν θα ξενερώναμε όταν αυτό που βλέπουμε γοητευτικό πάνω τους ως ερωτευμένοι το βρίσκουμε αφόρητο όταν αρχίζουμε να μένουμε στο ίδιο σπίτι. Δύσκολα; Ανήκεις στα σκεπτόμενα ζώδια, οπότε αυτό που χρειάζεται να μάθεις είναι να μιλάς από καρδιάς κι όχι να δίνεις ένα λαμπερό show με τα αισθήματά σου. Μερικές φορές η ζωή σε βάζει να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές, που στο τέλος, όποια και να είναι η επιλογή σου, φοβάσαι ότι έκανες λάθος. Δεν μπορείς παρά να ριψοκινδυνεύεις, έχοντας υπόψη τη φράση των Σαμουράι: Νικάς πριν πολεμήσεις.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Άι σιχτίρ και τα λεφτά και η ανέχεια και οι δυσκολίες και οι κάρτες και η κατανάλωση και αυτοί που σε υποτιμούν και αυτοί που θεωρούν δεδομένη την αγάπη σου και οι άλλοι που νομίζουν ότι επειδή έχεις Κρόνο στο σβέρκο σου μπορούν να σε ξενυχιάζουν χωρίς συγγνώμη και οι άλλοι που πιστεύουν ότι ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου θα σε διαλύσει. Φυσικά και είσαι τσαντισμένος/η όταν θεωρούν ότι η ανεξαρτησία σου φτάνει τόσο μακριά όσο και το λουρί που σε έχουν δεμένο. Αγνοούν μάλλον ότι ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης σου και τόσα χρόνια έχετε μάθει την ανάσα ο ένας του άλλου, οπότε έχεις γίνει πρωταθλητής στους δρόμους μετ’ εμποδίων. Ναι, είσαι πληγωμένος, πιεσμένος και τσαντισμένος. Αλλά κι έτοιμος να υπερασπίσεις ό,τι σε ενδιαφέρει με τη δύναμη και τη μανία απελπισμένης ντίβας. Ευτυχώς που η Αφροδίτη συνεχίζει τη διέλευσή της στον Σκορπιό και υπάρχουν φαν που σε αντιμετωπίζουν με λατρεία. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Παρόλο που θεωρείς τον εαυτό σου αυτοδημιούργητο, δεν πειράζει να συγκρουστείς με κάποιον ώστε να συνειδητοποιήσεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Πολλές φορές χρειαζόμαστε μια ψυχρολουσία για να έρθουμε στα συγκαλά μας, οπότε θεώρησε τυχόν αντιπαραθέσεις σου ως αφύπνιση. Φυσικά έχεις πάντα την επιλογή να κατηγορήσεις την αστρολογία και έχοντας την άδεια του σύμπαντος να ξεσπάσεις την απογοήτευσή σου, τις αγωνίες, τις αμφιβολίες και τις αβεβαιότητές σου πάνω στους αγαπημένους σου, στους συνεργάτες ή και τους φίλους σου. Κι αφού οι σημαντικές σχέσεις σου έχουν σαν επίκεντρο το ζώδιο που βρίσκεται στον 7ο ηλιακό σου οίκο, μπορείς να είσαι ιδιαίτερα σκληρός/ή στους Λέοντες που η τύχη τούς έφερε στη ζωή σου ή στο δρόμο σου. Μην ανησυχείς. Όταν ο θυμός περάσει και ο πανικός εξαφανιστεί, μπορείς να αρνηθείς τα πάντα. Υ.Γ. Τρέχεις να κλείσεις δουλειές, να συναντήσεις ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν, να κάνεις γνωστές τις απόψεις σου, να επηρεάσεις εκμεταλλευόμενος τη γοητεία και την πειθώ σου; Πράττεις πολύ καλά.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ένα σωρό καθημερινές υποχρεώσεις και διαδικαστικά. Και μια απροσδιόριστη δυσφορία. Η προαγωγή αργεί. Οι φίλοι σού τη σπάνε. Οι συνάδελφοι σε νευριάζουν. Ο από πάνω θεωρεί ότι η πίεση είναι το άλλο σου όνομα. Και το τρομακτικό είναι ότι ενώ βράζεις, δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί σιχαίνεσαι τις συγκρούσεις. Μια λύση είναι να κάνεις διαλογισμό. Μια άλλη να κάνεις αναδρομή σε προηγούμενες ζωές για να δεις τι έχει επιβαρύνει το κάρμα σου. Μια τρίτη –με την Αφροδίτη στον 9ο οίκο σου– είναι να πας στο Ελ. Βενιζέλος και να βγάλεις εισιτήριο για όποια πόλη σού γυαλίσει. Ή να αλλάξεις σπίτι, σαν σύμβολο μιας καινούργιας αρχής. Ή να αφήσεις την καρδιά σου να φλερτάρει χωρίς το άγχος της δέσμευσης. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ