Cosmic Telegram

Stardust 365

Κριός. Οι γύρω σου μπορούν να ανεχθούν τις αδυναμίες σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 365
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16941-37401.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

1. Οι γύρω σου μπορούν να ανεχθούν τις αδυναμίες σου, τα άγχη σου, τους φόβους σου και να βάλουν κι ένα χεράκι για να αισθανθείς καλύτερα. Μπορούν δηλαδή να βάλουν χάνζαπλαστ εκεί που πονάς ή να σου κάνουν ένα χαλαρωτικό μασάζ – ναι, από αυτά που κάνουν στα «στούντιο». Η ζωή σου όμως δεν μπορεί να βρίσκεται συνέχεια στο περίμενε χωρίς αποφάσεις για τον επόμενο κύκλο. 2. Η δουλειά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις ούτε και η ανεξαρτησία τη χαρά της δέσμευσης όταν περιέχει ζωντανά αισθήματα που θέλεις να μοιραστείς. 3. Κοινά οικονομικά: τι γίνεται με την οικογενειακή οικονομία, τα κοινά οικονομικά, τη συνεισφορά του καθένα στο ζευγάρι; Υπάρχει οικονομική γκρίνια μέσα στο σπίτι; Λογαριασμοί, δάνεια, δανεικά και συνεταιρισμοί στο στόχαστρο. Δυσφορία με τον Άλλο ή επείγουσα ανάγκη για νέες πηγές εισοδήματος γιατί τα χρήματα δεν φτάνουν; Σε κάθε περίπτωση, το θέμα Χρήμα και Άλλοι είναι παρών και χρειάζεται επαναξιολόγηση. Υ.Γ. Όσο κι αν οι προτεραιότητες είναι άλλες η καρδιά τρέχει, φαντάζεται ή επιμένει σε μια ερωτική ιστορία και το σώμα απαιτεί άμεση ικανοποίηση.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μμμμ. Μια καμένη ασφάλεια, μια λάμπα που θέλει άλλαγμα, μια σακούλα σκουπιδιών, αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι ώρες που διαθέτεις στη δουλειά, ένα υστερικό ζάπινγκ, ένα βλέμμα  γεμάτο υπονοούμενα μπορούν να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις μέσα στο σπίτι που η κατάληξή τους μπορεί να συμπυκνωθεί στα εξής: τι σημαίνει «ζούμε μαζί»; Τι προσφέρει ο καθένας μας μέσα σε αυτό το σπίτι; Υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή; Είναι δίπλα σου όταν έχεις ανάγκη; Είσαι δίπλα όταν έχει ανάγκη; Η Αφροδίτη που κάνει αντίθεση στον Ήλιο σου βοηθάει μόνο στην περίπτωση που οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι ήδη αρμονικές, γιατί σε περίπτωση που δεν κυλάνε ομαλά η διαφορά βαθαίνει. Σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ θέλεις να είσαι μόνος. Έχεις ανάγκη το/τη σύντροφο, το φίλο ή ακόμα και κάποιον στον οποίο μπορείς να καταφύγεις για να σου δώσει μια αντικειμενική συμβουλή. Το ζητούμενο είναι πάντως το σιδέρωμα των διαπροσωπικών σχέσεων και η ισορροπία με τους άλλους. Ακόμα και με τους συνεργάτες μπορείς να κάνεις τις διαφωνίες εποικοδομητικές. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σιγουρέψου ότι ο σκοπός για τον οποίο τρέχεις είναι ο ίδιος με αυτόν που σε ενδιαφέρει πραγματικά κι αμέσως πέσε με τα μούτρα στη δουλειά και σε αναζήτηση ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις στο στόχο σου. Ουσιαστικά μέχρι τις 11 Νοεμβρίου πρόκειται για ένα ουδέτερο, συμπαθητικό διάστημα στο οποίο αν έχεις δυσκολίες σε κάθε είδους τομέα μπορείς ευκολότερα να βρεις άκρη γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Οπότε: μιλάς για να πείσεις και κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να εξαφανίσεις το φάσμα της φτώχειας που στοιχειώνει τον ύπνο σου. Δηλαδή συνδέομαι με τους κατάλληλους ανθρώπους και οσμίζομαι τις ευκαιρίες σαν κυνηγόσκυλο. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν είναι περίεργο που ενώ είσαι από αυτούς που θα τρέξουν πρώτοι στα σούπερμάρκετ για να αδειάσουν τα ράφια κάθε φορά που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά εντούτοις είσαι έτοιμος/η να διακινδυνεύσεις την ασφάλειά σου κάθε φορά που κάποιος θα σου κουνήσει την ουρά του; Με λίγα λόγια, λαχταράς την αγάπη και την προσοχή των άλλων. Οπότε η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε βάζει σε πειρασμό – και μάλιστα σε μια εποχή τόσο φορτωμένη με προβλήματα που ο έρωτας μοιάζει με την τέλεια απόδραση. Αν είσαι μόνος, κανένα πρόβλημα. Αν είσαι σε σχέση, ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η πιθανότητα μιας καλής επαγγελματικής συμφωνίας. Ή μήπως κάτι γίνεται και κάποια ευρώ έρχονται να σε βρουν; Ή μήπως τα ξοδεύεις; Υ.Γ. Βάλε φρένο στην παρορμητικότητά σου και μην υπερβάλλεις τις δυνάμεις σου όταν ζητάς κάτι και δεν σου δίνεται. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Να μιλήσουμε για τον Ερμή και την Αφροδίτη στον 4ο οίκο σου, δηλαδή στον Σκορπιό: δίπλα στις μάχες του Άρη, που συνεχίζει τη διέλευσή του στο ζώδιό σου για νίκες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, για επίτευξη στόχων ή για ρήξεις με πρόσωπα και καταστάσεις, η Οικογένεια και το Σπίτι λειτουργούν ως οχυρό για την ανάπαυση του πολεμιστή. Από τη μια υπάρχει η πρακτικότητα που σε πιέζει να κοιτάξεις εκκρεμότητες για το σπίτι σαν οίκημα, ή ακόμα και για να το ανανεώσεις, και μετά υπάρχει η αναζήτηση της οικογενειακής θαλπωρής. Μαζί με αυτούς που αγαπάς, μακριά από το θόρυβο του κόσμου. Μουσική, φαγητό, ποτό, the good old times… Σε μια καθημερινότητα σαν πόλεμο η επιστροφή σε ένα ήρεμο σπίτι με αγαπημένους μοιάζει με στιγμιαίο θαύμα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Εξάντληση; Δυσφορία; Πίεση; Καταπίεση; Και μετά αναρωτιούνται οικείοι, φίλοι, συνάδελφοι και γνωστοί γιατί συμπεριφέρεσαι αλλοπρόσαλλα; Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις σπασμωδικές, παράλογες συμπεριφορές και η λογική γύρω σου βουλιάζεις, πώς αλλιώς να αντιδράσεις; Πιο απλά: υπάρχει ρευστότητα στις προσωπικές σου σχέσεις, εργασιακό άγχος με μια δόση παράνοιας και ίσως μια διάψευση, ένα «γιατί, ρε γαμώτο, μου συμβαίνει αυτό;». Μια καθημερινότητα δηλαδή σα να κάνεις mountain bike στα Ιμαλάια... Υ.Γ. Πώς πάει η αισθηματική ζωή; Αν δεν βρίσκεται σε φόρμα μπορείς να δημιουργήσεις επικοινωνιακές γέφυρες ώστε η σχέση να εξομαλυνθεί, αν δεν υφίσταται να θυμάσαι ότι ο έρωτας ξεκινάει από τις κατάλληλες λέξεις την κατάλληλη στιγμή, όπως αυτή την εποχή.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κι ενώ ο Κρόνος άρχισε τη διέλευσή του στο τρίτο δεκαήμερο πιέζοντας τους γεννημένους από 14 Οκτωβρίου κι έπειτα, χωρίς να αποχωρίζεται ακόμα τους γεννημένους νωρίτερα, ο Άρης στον Λέοντα και η Αφροδίτη και ο Ερμής στον Σκορπιό τονίζουν δύο ενότητες: α) Την επαγγελματικο-φιλική και εμμέσως ερωτική σου ζωή. Θέλεις να αισθανθείς επιτυχημένος και γοητευτικός και να πάρεις όλη την προσοχή και αγάπη που θεωρείς ότι αξίζεις. Μπορείς; Γίνεται; Η επαγγελματική ζωή εξελίσσεται χωρίς κραδασμούς αλλά με μια έντονη ανησυχία ως προς το αν η δουλειά σου έχει μέλλον και σκέψεις ότι πρέπει να βρεις εναλλακτικές επαγγελματικές λύσεις σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ταυτόχρονα η ευοίωνη παρουσία της Αφροδίτης στο 2ο ηλιακό σου οίκο σε καλεί για ένα ευχάριστο διάλειμμα και ίσως για μια οικονομική ανακούφιση. Επειδή το οικονομικό είναι ένα καυτό θέμα, έχε υπόψη σου ότι εκεί που πιστεύεις ότι θα καταλήξεις απένταρος κάτι γίνεται και σώζεσαι, κι εκεί που θεωρείς ότι έχεις λύσει το ζήτημα των χρημάτων μια για πάντα η τύχη αντιστρέφεται και μένεις χωρίς μία. Άρα κάνε αυτό που είναι να κάνεις χωρίς να αγχώνεσαι για ένα θέμα που δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Α, και κάτι ακόμα: είμαστε ζωντανοί όσο είμαστε ανοιχτοί στους άλλους ανθρώπους.   

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Επαγγελματικός αναβρασμός ΚΑΙ η επιθυμία να κάνεις τον ωραίο ή την ωραία. Δηλαδή από τη μία πλευρά ο αγώνας να διασχίσεις μια επαγγελματική θάλασσα με καρχαρίες και από την άλλη η επιθυμία να αρέσεις. Το ’χουμε ξαναπεί ότι ένας Σκορπιός δεν μπορεί να είναι συναισθηματικά διαθέσιμος αν δεν έχει λύσει τα επαγγελματικά ζητήματα. Ωστόσο στο τρέξιμο για να διευθετήσεις πρακτικά και επαγγελματικά θέματα ή και εκκρεμότητες καθημερινής τρέλας, δεν γίνεται να ξεχάσεις ότι χρειάζεσαι επειγόντως κάποιον/α να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση ή να σε βρει ενδιαφέροντα και ερωτεύσιμο. Ε, ναι, πώς να το κάνουμε… Είναι ωραίο να μπορείς να κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, να σου αρέσει αυτό που βλέπεις και να απολαμβάνεις το βλέμμα των άλλων, ή μάλλον του Άλλου. Έστω και στα  διαλείμματα της δουλειάς, θυμήσου ότι η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου δεν είναι ένα γεγονός που προκαλεί τσουνάμι ικανοποίησης, αλλά μπορεί να γίνει η αφορμή για μια σειρά από απολαυστικές στιγμές – όπως π.χ. εσύ και ο Άλλος, εσύ και ο υποψήφιος Άλλος.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τις εκλείψεις κάθε τόσο στον άξονα Διδύμων/Τοξότη θα πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει ότι η γη κάτω από τα πόδια σου δεν είναι τόσο σταθερή όσο φαντάζεσαι – για την ακρίβεια μιλάμε για κινούμενη άμμο. Πριν από τις επόμενες (Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου) και μέχρι τις 11 Νοεμβρίου διανύεις ένα διάστημα θετικό για σένα. Τα πράγματα ρέουν. Ακόμα και η δογματικότητά σου, οι απόλυτες απόψεις σου, η ισχυρογνωμοσύνη σου και η αιχμηρές αλήθειες που εκστομίζεις δεν επηρεάζουν αρνητικά αυτούς που θέλεις είτε να γοητεύσεις είτε να πείσεις. Πάμε πάλι: ταξίδια, εκδόσεις, εκπαίδευση, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, εισαγωγές/εξαγωγές, σχέσεις με εξωτερικό και σεμινάρια, δικαστήρια και σπουδές ευνοούνται. Εντάξει, ο Ερμής στον Σκορπιό βγάζει επιπλέον δουλειά – εκεί που είσαι έτοιμος να φύγεις σε αγγαρεύουν με κάτι έξτρα ή κάνεις υπερωρίες. Κι η Αφροδίτη σε κάνει να ονειρεύεσαι ερωτικές ιστορίες εκτός πραγματικότητας. Μήπως είσαι με κάποιον/α και  φαντασιώνεις (κι όχι μόνο) κάποιον/α Άλλο; Φυσικά και είσαι από αυτούς τους τύπους.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο αγώνας συνεχίζεται. Εάν υπάρχουν μαθήματα που δεν έχεις μάθει, ευθύνες που απέφυγες, συγκρούσεις που κάλυψες στον επαγγελματικό, συναισθηματικό ή και οικογενειακό τομέα, είναι η εποχή με τα πολλαπλά διαγωνίσματα – μερικά εκ των οποίων ξαφνικά. Αυτή τη φορά οι σημαντικές σχέσεις σου με τους σημαντικούς άλλους γίνονται υπόγειες, έχουν χειραγώγηση, παίζονται με όρους εξουσίας και δύναμης. Ωστόσο φρόντισε να μην ανοίγεις πληγές που δεν κλείνουν. Α, και τώρα που οι ορμόνες σου σε παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας, θυμήσου ότι ο/η σύντροφός σου δεν είναι ανταλλακτικό. Αντί να αποδείξεις πόσο μετράς και πόσο μοναδικός είσαι, δεν είναι καλύτερα να βρεις τρόπους να βγάλεις περισσότερα χρήματα; Sorry για το μπουγέλο, αλλά μερικές φορές το χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ντιν ντον ντιν ντον: ο Άρης χτυπάει καμπανάκι ότι έχεις ακόμα εκατό μέτρα για να λύσεις προβλήματα που δεν μπορείς να αποφύγεις. Άσε τα λόγια και αποφάσισε να βάλεις πλάτη σε σχέσεις που σε ενδιαφέρουν. Μην ξεχνάς ότι ο Άρης είναι ωμή, απολίτιστη, πρωτόγονη δύναμη που δημιουργεί εκρήξεις. Οπότε εσύ, που αποτελείς το λαμπρό παράδειγμα της αποστασιοποίησης και της ψυχρής λογικής, μπορείς να τη μετατρέψεις σε αιολική ενέργεια – δηλαδή να βγάλεις από τις συναισθηματικές ή επαγγελματικές σχέσεις τις παρενέργειές τους. Η Αφροδίτη πάντως βοηθάει ώστε να μην καταστρέψεις σχέσεις επειδή κάποιο πρωί σηκώθηκες στραβωμένος. Τώρα που πολλοί θέλουν να σε κόψουν και να σε φέρουν στα μέτρα τους, μπορείς να αποδείξεις ότι αν σε αλλάξουν δεν πρόκειται να τους αρέσεις. Και κάτι τελευταίο: κοινωνικά είσαι ακαταμάχητος, ορατός και πανταχού παρών.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μεταξύ εργασιακής φούριας, της προσπάθειας να κόψεις το αλάτι και τους πολλούς καφέδες, να διατηρήσεις ζωντανή μια σχέση ή να πιαστείς από κάτι που έχει νόημα (πρέπει να) ξυπνάς κάθε πρωί επαναλαμβάνοντας: «Η πολλή δουλειά ΔΕΝ τρώει τον αφέντη». Στο δρόμο σκέφτεσαι ότι «καλύτερα να κάνεις λάθη παρά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για όσα δεν έκανες». Στο εργασιακό διάλειμμα σκέφτεσαι ότι «η αγάπη στο τέλος νικάει αρκεί να υπάρχει ένας Άλλος», αλλά τι γίνεται όταν γυρίζοντας στο σπίτι ο ρεαλισμός σε κάνει να βλέπεις το/τη σύντροφό σου σαν βαρετό ξένο; Κι όμως μέσα σε όλα αυτά πιστεύεις ακράδαντα ότι τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά και ναι, ω του θαύματος, γίνονται. Δηλαδή; Σημασία έχει η πίστη στο στόχο, στις επιδιώξεις, στις επιθυμίες σου. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ