Cosmic Telegram

Stardust 367

Σκορπιός. Αυτοσχεδίασε δημιουργικά, ώστε να έχεις και αύριο.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 367
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17320-37992.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ναι, Ερμής (από 3/11) και Αφροδίτη (2-27/11 επίσης στον Τοξότη) δημιουργούν τη διάθεση να τα βροντήξεις όλα. Τώρα, αν μπορούσε κάποιος να συμπυκνώσει τις επιρροές, θα έλεγε: «Βαρέθηκα ό,τι ξέρω, θέλω να γνωρίσω κάτι/κάποιον που θα με ενθουσιάσει, θέλω παρατεταμένες διακοπές, νέες γνώσεις και οποιαδήποτε σχέση με το εξωτερικό για να έχω το μυαλό μου μακριά από εδώ». Με άλλα λόγια θέλεις να κάνεις οτιδήποτε εκτός από το να βρίσκεσαι κλεισμένος σε ένα γραφείο, να κοιτάζεις προσφορές για ταξίδια. Ο Άρης στον Λέοντα για λίγες ακόμα μέρες συνηγορεί στο έξω ντέρτια και καημοί, προσθέτοντας επιπλέον διάθεση για ερωτικές βραδιές, για παιχνίδι και απόδραση – εφόσον βεβαίως δεν υπάρχει Κρόνος στο κάδρο, Πλούτωνας στη φωτογραφία, Ουρανός στο προσκήνιο, οπότε τι να λέμε…

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η Αφροδίτη στον 8ο ηλιακό σου οίκο (2-27/11) σηματοδοτεί μια περίοδο όπου κάτι θετικό φαίνεται να κινείται στον οικονομικό τομέα. Όποιο κι αν είναι το σενάριο, το μυαλό σου με τη βοήθεια και του Ερμή (από 3/11 στον 8ο οίκο σου) επικεντρώνεται στην αναζήτηση δουλειών ΜΑΖΙ με άλλους,  που μπορούν να σου αποφέρουν χρήματα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το έντονο άγχος για το οικονομικό σου μέλλον σε εξαναγκάζει να γίνεις πρωτότυπος, τολμηρός, ευέλικτος, ανιχνεύοντας νέες ευκαιρίες σε ένα χαοτικό κόσμο. Φυσικά είναι μια περίοδος που μπορείς να αφεθείς στις χαρές του σεξ, χωρίς να ξεχνάς ότι όσο περισσότερο γνωρίζεις τον Άλλο τόσο πιο απολαυστικό είναι – αυτή η επισήμανση είναι μια έκκληση για μονογαμία.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με την Αφροδίτη 2-27/11 στον Τοξότη θα πάρεις τα πάνω σου σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων. Οπότε μπορείς να αναπληρώσεις τις ελλείψεις που υπάρχουν στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν και κυρίως σε ερωτικές σχέσεις, να συνεννοηθείς καλύτερα και να ξαναθυμηθείς με πιο ευοίωνο τρόπο ότι όλοι συνδεόμαστε με όλους. Επηρεαζόμαστε και επηρεάζουμε. Και επιτέλους μετά από καιρό θα αισθανθείς ότι δεν περιορίζεται όλη η ζωή σε ένα γραφείο, ότι ο δυναμισμός σου δεν εξαντλείται στην καθημερινότητα της δουλειάς. Μπορείς να ξαναπαίξεις το παιχνίδι των σχέσεων, να βρεις το κέφι σου ως σύντροφος ή να πλησιάσεις μερικούς ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο σου και, πού ξέρεις, μπορεί να είναι αυτός/ή που περιμένεις ή κάποιος/α που θα σε κάνει να γελάσεις και να σκεφτείς γυρίζοντας σπίτι ότι η βραδιά δεν ήταν άκυρη.

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με την Αφροδίτη 2-27/11 στον Τοξότη θα αισθάνεσαι κάπως σαν να σηκώνεσαι για τη δουλειά με τη σκέψη: «Όχι πάλι τα ίδια και τα ίδια». Ωστόσο, η εργασιακή ρουτίνα μάλλον ρέει αυτή την εποχή καλύτερα – τουλάχιστο όσον αφορά τις σχέσεις με συναδέλφους ή με τους από πάνω. Βεβαίως ο Ερμής, επίσης στον Τοξότη, σε θέλει αποτελεσματικό, ενεργητικό και εφευρετικό στις λύσεις προβλημάτων που θα παρουσιάζονται σε δουλειά και καθημερινότητα. Επισης οι κοντινές σχέσεις μπορούν να είναι βατές, αφού οι διελεύσεις στον 6ο ηλιακό σου οίκο δεν δημιουργούν καμιά έκρηξη δράσης και έντονων γεγονότων. Δουλειά, σώμα, υγεία, καθημερινότητα είναι οι αιχμές αυτής της περιόδου. Μερικές φορές είναι εφησυχαστικό να μην υπάρχουν υποσημειώσεις και πολυπλοκότητα στη ζωή. Νο news good news.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τα νέα είναι ότι η Αφροδίτη 2-27/11 θα βρίσκεται στον Τοξότη, όπως και ο Ερμής μια μέρα μετά (από  3/11), γεγονότα που σηματοδοτούν μια περίοδο που όποια κι αν είναι η συναισθηματικό/ψυχολογικό/επαγγελματική σου κατάσταση αυξάνεται η ανάγκη σου για ελαφρότητα. Θέλεις να παίξεις. Σαν παιδί που κάνει σκανταλιές και μετά γελάει φωναχτά. Αν είσαι καλλιτέχνης ή δημιουργός μπορείς να παίξεις με το ταλέντο σου και να δημιουργήσεις. Αν είσαι απλός θνητός θέλεις να ερωτευτείς ανάλαφρα χωρίς βάρος, χωρίς να σκέφτεσαι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Να ποθείς σαν πιτσιρικάς που το φιλί δεν έχει παρά πόθο, χαρά, κοκκίνισμα, ταχυπαλμία, αδρεναλίνη. Θέλεις να πειράξεις, να γοητεύσεις, να επικοινωνήσεις. Κι αν αυτό το παιχνίδι μπορεί και να γίνει αφορμή για μια επαγγελματική πρόταση, εξέλιξη ή έμπνευση, ακόμα καλύτερα. Υ.Γ. Για λίγες μέρες ακόμα ο Άρης στο ζώδιό σου (αφορά κυρίως τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου) σε πυρακτώνει με τέτοια ορμή να καταφέρεις τα πάντα, που φτάνεις στο σημείο να σκουντάς ενοχλητικά τους άλλους δίπλα σου. Θυμάσαι ότι η ζωή δεν είναι ένας διαρκής πόλεμος, ε;

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον 4ο ηλιακό οίκο σου (2-27/11), δηλαδή στον Τοξότη, αυτό που θέλεις είναι να μείνεις σπίτι ανάμεσα στην οικογένειά σου. Είναι ευλογία να συναναστρέφεσαι και να τρως ένα πιάτο φαΐ με τους αγαπημένους σου νιώθοντας ασφαλής, ήρεμος και προφυλαγμένος, ενώ έξω μαίνεται αέρας και κάνει κρύο και αναισθησία. Όσο για τον Ερμή (από 3/11 επίσης στον Τοξότη), το ενδιαφέρον συνοψίζεται και πάλι στην Οικογένεια και το Σπίτι αλλά σε πρακτικό επίπεδο: αγοράζεις, πουλάς, ανακαινίζεις, αλλάζεις, μετακομίζεις, ψάχνεις σπίτι, αγοράζεις έπιπλα, βάφεις, διορθώνεις, επισκευάζεις. Ναι… Μπορείς να πεις «νοιάζομαι για σένα» και να το εννοείς. Μπορεί κάποιος να σε αγκαλιάσει και να το εννοεί. Τέτοιου είδους χειρονομίες δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αυτονόητες.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τις αντένες σου σε συναγερμό μπορείς να καταλάβεις πού πάνε τα πράγματα στις προσωπικές και επαγγελματικές σου υποθέσεις. Θα πρέπει να κρατήσεις ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω σου, κυρίως γιατί αυτή την περίοδο υπάρχουν κάποιες σπάνιες στιγμές που οι άνθρωποι που σε ενδιαφέρουν είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς στις συζητήσεις τους. Άρα μη χάσεις σε αυτές τις σπάνιες στιγμές την ευκαιρία να μιλήσεις μέσα από την καρδιά, αλλά και το μυαλό σου. Το να βαθύνεις την επικοινωνία σου θα σε βοηθήσει να προφυλάξεις τις σημαντικές σου σχέσεις και τις συνεργασίες σου από κακοτοπιές που πιθανόν να εμφανιστούν προς το τέλος του μήνα.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πώς μπορεί να ερμηνευτεί η πληθωρική, γενναιόδωρη Αφροδίτη των απολαύσεων που από 2/11 αρχίζει τη διέλευσή της στον Τοξότη, στον τομέα δηλαδή που συμβολίζει τη σχέση σου με τον υλικό κόσμο; Μήπως ότι θα είσαι οικονομικά στο απυρόβλητο; Ννόχι… Ότι κάτι θα γίνει και θα πιάσεις στο χέρι χρήματα; Ίσως. Ότι σ’ ένα κύμα αισιοδοξίας θα σκεφτείς «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» και γίνεται; Η τελευταία επιλογή κερδίζει τους περισσότερους πόντους, αφού η Αφροδίτη φέρνει την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις. Ο Ερμής, που επίσης μπαίνει στον Τοξότη (από τις 3/11), είναι πιο σαφής: Έχεις ταλέντα; Έχεις διασυνδέσεις; Μπορείς να εξελίξεις τις επαγγελματικές σου προδιαγραφές; Αν ναι δημιούργησε το plan b, σε περίπτωση που η δουλειά σου δεν πάει καλά. Ενίσχυσε τα οικονομικά σου με μια δεύτερη δουλειά. Πρόσθεσε στα προσόντα σου μαθαίνοντας καινούργια πράγματα, όσο χρονών κι αν είσαι. Σκέψου το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Ο συνδυασμός πρακτικότητας του Ερμή και γοητείας/πειθούς της Αφροδίτης στον οικονομικό τομέα μπορούν να κάνουν θαύματα. Αυτοσχεδίασε δημιουργικά, ώστε να έχεις και αύριο.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η Αφροδίτη 2-27/11 στο ζώδιό σου και ο Ερμής επίσης εδώ από 3/11 (κανόνισε τις δουλειές σου γιατί θα γυρίσει ανάδρομος στις 24/11) δεν είναι από τις διελεύσεις που σου αλλάζουν τη ζωή ή που δημιουργούν τρομερά γεγονότα. Όμως μπορεί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για σημαντικές εξελίξεις: ο Ερμής σε θέματα εργασιακά και επαγγελματικά και η Αφροδίτη σε θέματα σχέσεων και χρήματος. Η συνεννόηση είναι πιο εύκολη, οι διαπραγματεύσεις αποτελεσματικές, τα επαγγελματικά ραντεβού αποδίδουν. Όσο για την Αφροδίτη, οι περισσότεροι αστρολόγοι θα σου πουν ότι έρχεται στην επιφάνεια η ρομαντική σου πλευρά ή ότι η δύναμη της γοητείας σου μπορεί να λυγίσει κουτάλι. Φυσικά και υπάρχει αλήθεια σε αυτά, όπως και το ότι θέλεις να αρέσεις, ότι κοιτάς πιο έντονα όσους σου αρέσουν ή ότι ανεβαίνουν τα επίπεδα ναρκισσισμού σου. Το ενδιαφέρον παρόλα αυτά είναι ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για ευκαιρίες είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές, που θα σε περάσουν στο επόμενο στάδιο. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η δραστηριότητα των πλανητών όταν διελαύνουν στο 12ο ηλιακό μας οίκο (στην περίπτωσή σου πρόκειται για διελεύσεις στον Τοξότη) είναι δίκοπο μαχαίρι αφού καλούνται να λειτουργήσουν σε απομόνωση, μυστικότητα και μακριά από τον κόσμο, φέρνοντας στην επιφάνεια νευρώσεις, φόβους και άγχη, ενώ στην καλύτερη περίπτωση καλούνται για θυσία, ανιδιοτέλεια και υπέρβαση του εγώ. Ακόμα και ο Ερμής (στον Τοξότη από 3/11), που είναι ουδέτερος πλανήτης, ασφυκτιά σε αυτό το αχαρτογράφητο περιβάλλον. Ακόμα και η βολική Αφροδίτη, επίσης στον Τοξότη (από 2-27/11), αναγκάζεται να πέσει σε μια μαύρη θάλασσα συναισθήματος στερώντας της τη χαρά της ζωής. Η συνηθισμένη αντίδρασή μας σε τέτοιες διελεύσεις είναι η επιθυμία να εξαφανιστούμε με ένα ταξίδι ή να κλειστούμε σπίτι βλέποντας για ώρες σειρές που έχουμε κατεβάσει για να ξεχαστούμε από την πραγματικότητα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εργασιακή ρουτίνα σε καταπίνει και μάλιστα με δυσάρεστες παρενέργειες, όπως παρεξηγήσεις, ανεξήγητες αλλαγές συμπεριφοράς απέναντί σου ή επιπλέον ώρες δουλειάς.     

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η είσοδος του Ερμή στον Τοξότη (από 3/11) και η Αφροδίτη 2-27/11 επίσης στον Τοξότη δίνουν μια δυναμική που αφορά φιλία, χαλαρή επαγγελματική ζωή, χαλαρή αλλά ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή. Η εξωστρέφεια συνεχίζεται με στραμμένη την προσοχή στην κοινωνία. Ακόμα κι αν ο Άρης βρίσκεται για μερικές ακόμα μέρες στον Λέοντα (επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου), δημιουργώντας εκνευρισμό και σε μερικές περιπτώσεις και συγκρούσεις, εντούτοις η κινητικότητα στις σχέσεις σου συνεχίζεται χωρίς όμως να μπλέκονται συναισθήματα, απωθημένα, δεύτερες σκέψεις, ζητήματα ανταγωνισμού και εξουσίας. Επιτέλους, έρχεσαι λίγο-λίγο στα ίσα σου. Με τη γνωστή αποστασιοποίηση και ελεύθερος από εξαρτήσεις, μπορείς να είσαι ο Υδροχόος που όλοι αγαπάμε: εύστροφος, μείγμα συντηρητικού και απρόβλεπτου (στα όρια του εγκεφαλικού), υπέροχος φίλος και πάντα αγχωμένος για τα χρήματα.  

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Το πέρασμα αρχικά της Αφροδίτης (2-27/11) κι έπειτα του Ερμή (από 3/11) στον Τοξότη, σε ένα νευραλγικό τομέα δράσης του ηλιακού σου ωροσκοπίου, σε τοποθετεί στο μέσον της κοινωνικο/επαγγελματικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεσαι στο κέντρο ενός κοινωνικού ανεμοστρόβιλου όπου θα αισθανθείς ότι πρέπει να δώσεις τη μάχη των καλών εντυπώσεων και να την κερδίσεις. Η αναγνώριση των επαγγελματικών σου ικανοτήτων βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου. Έχε υπόψη σου ότι τώρα μπορείς να ενεργοποιήσεις το δίκτυο των γνωριμιών σου, αν ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, ή να υπάρξει μια θετική εξέλιξη στα επαγγελματικά σου.   

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ