Cosmic Telegram

Stardust 368

Εάν ζεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πραγματικά βρίσκεσαι σε μια καυτή ζώνη

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 368
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17542-38603.jpg

*Ο Γιώργος Πανόπουλος δεν έχει πλέον καμία σχέση με το Stardome.gr. Οι προβλέψεις του δημοσιεύονται αποκλειστικά κάθε Πέμπτη στην Athens Voice και το athensvoice.gr*


Εκλείψεις: Ώρα μηδέν

Εάν ζεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πραγματικά βρίσκεσαι σε μια καυτή ζώνη και βεβαίως όχι εξαιτίας της θερμοκρασίας. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο» επαναλαμβάνει κάθε τόσο  ο Δίδυμος, με ωροσκόπο Καρκίνο, Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κι όλοι μαζί βαδίζουμε από Βατερλό σε Βατερλό, ή αστρολογικά από έκλειψη σε έκλειψη, με τον πρωθυπουργό, τη χώρα και τους πολίτες να εκλείπουν. 

Όταν έδωσα στην Athens Voice τις προβλέψεις για το 2010 και πριν υπάρξει υπόνοια για πτώχευση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυσβάσταχτα μέτρα, έγραφα: «Όσο για την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει το θλιβερό προνόμιο να σκάσει η οικονομική βόμβα στα χέρια του. Η οικονομία είναι το κλειδί για την επιβίωση της χώρας, που είτε θα μεταμορφωθεί βαθιά και εξαιρετικά επώδυνα είτε θα διαλυθεί. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Οι όψεις των διελαυνόντων αργών πλανητών με τους πλανήτες του γενέθλιου ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνουν γεγονότα ιστορικής σημασίας για τη χώρα. Το πρόσωπό της θα αλλάξει παντελώς από τώρα και στα επόμενα χρόνια. Το αν θα είναι για ένα καλύτερο μέλλον ή για καταστροφικές επιλογές είναι ένα ζητούμενο». Οι εξελίξεις από τότε μέχρι σήμερα μοιάζουν με μία διαρκή Αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, ο διελαύνων Πλούτωνας στον Αιγόκερω ενεργοποιεί ΞΑΝΑ μέσα στους μήνες Νοέμβριο/Δεκέμβριο το σκληρό τετράγωνο του γενέθλιου Πλούτωνα (Κριός) της Ελλάδας με τον Δία (Αιγόκερως) και κάνει σύνοδο μαζί του: αυτό σημαίνει το τέλος των ψευδαισθήσεων, το τέλος της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας, την επιτακτική ανάγκη για ένα νέο αξιακό κώδικα και μια νέα φιλοσοφίας που θα εξελίξει τις ζωές μας, ενώ εντείνει την αγωνία και το φόβο ότι δεν υπάρχει μέλλον, μας κάνει να αισθανόμαστε προδομένοι επειδή δεν ισχύει τίποτα από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα και μας γεννάει την έντονη ανάγκη να μάθουμε από την πείρα των άλλων χωρών. Αν πάρουμε σαν ωροσκόπο της Ελλάδας τους Διδύμους τότε βρίσκουμε τον Δία της στον 8ο οίκο, γεγονός που σημαίνει ότι η μεταμόρφωσή της έχει σαν αιχμή το Χρήμα – τις οικονομικές της δοσοληψίες, τα δάνεια, τις σχέσεις με τράπεζες, την οικονομική ασφάλεια. Οι οικονομικοί εκβιασμοί που δεχόμαστε με πρόσχημα τη διάσωσή μας δημιουργούν και θα συνεχίσουν να δημιουργούν εκρήξεις.

Οι εκλείψεις επίσης στον άξονα Διδύμων/Τοξότη που επηρέασαν τη χώρα και τον πρωθυπουργό στις 1 και 15 Ιουνίου επαναλαμβάνονται το ίδιο σκληρές και στις επερχόμενες εκλείψεις (που, σημειωτέον, η δράση τους ξεκινάει τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν και 3 μετά) στον ίδιο άξονα – του Νοεμβρίου (25/11,  έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη) και Δεκεμβρίου (10/12, έκλειψη Σελήνης στους Διδύμους). Αυτό σημαίνει ότι η Σελήνη της Ελλάδας στους Διδύμους κάνει σύνοδο με την Έκλειψη Σελήνης και τετράγωνο με την Αφροδίτη της στους Ιχθύες. Αφού η Σελήνη συμβολίζει και το λαό και τη δημοτικότητα, κυριαρχεί φόβος, αίσθηση εγκατάλειψης, μελαγχολία, υπερευαισθησία στα όρια της έκρηξης. Νέα πτώση της δημοφιλίας και έντονη κριτική εντός, και νέα αποδοκιμασία της Ελλάδας απ’ έξω με πιθανές αιχμές Μέρκελ/Λανγκάρντ. Επίσης, γίνεται αναπότρεπτη η ανάγκη για δομικές αλλαγές στη χώρα. ΚΑΙ αυτή η έκλειψη Σελήνης επηρεάζει ξανά τον Γιώργο Παπανδρέου στην Αφροδίτη του (η προηγούμενη ήταν στον Ήλιο του στις 15/6) και ακόμα περισσότερο το ζενίθ του χάρτη του, που συμβολίζει το στάτους, την κοινωνική αναγνώριση, την κοινωνική αποδοχή. Είναι μια στιγμή τεράστιας ευθύνης, ανάληψης αποφάσεων και σκληρών μαθημάτων. Είναι εποχή που ο Παπανδρέου αισθάνεται ότι κάθε κίνησή του εμποδίζεται, ότι είναι περιορισμένος και παντού υπάρχουν αφόρητες δεσμεύσεις. Να υπενθυμίσω ότι, εκτός από εκλείψεις, ο Γιώργος Παπανδρέου πιέζεται ασφυκτικά από τον Κρόνο στον ωροσκόπο του Καρκίνου (περιορισμός, φόβος, καθήκον, υποχρεώσεις, ευθύνες, τέλος εποχής), στη Σελήνη του (απομόνωση, κατάθλιψη, εγκατάλειψη), στον Κρόνο του (κρίση ταυτότητας, στόχων, ανασφάλεια και εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων) και στον Ποσειδώνα (σύγχυση, αβεβαιότητα, ρευστότητα, ψευδαισθήσεις, αδυναμία για ρεαλισμό). Είναι η κρίσιμη στιγμή του. Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, η έκλειψη Ηλίου κάνει σύνοδο με τη γενέθλια σύνοδο Ήλιου/Άρη, που βρίσκεται στο ζενίθ του χάρτη του: Αναγνώριση ή κρίση; Η μεγάλη ευκαιρία ή έντονες αντιπαραθέσεις; Προσπάθεια να κατευνάσει τις συγκρούσεις με συμβιβασμό;

Με λίγα λόγια, στο δίμηνο Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου πολίτες, πολιτικοί και χώρα δοκιμαζόμαστε σαν crash test dummies, ελπίζοντας ότι θα αντέξουμε.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Φυσικά και δεν φοβάσαι τη δουλειά και την πίεση. Σαν στρατιώτης-εργάτης μπορείς να ριχτείς στον εργασιακό πόλεμο χωρίς να επιζητάς λάμψη.  Τελειομανής στη δουλειά, δεν είσαι εύκολος ούτε στην καθημερινότητά σου – ο καφές ήθελε λιγότερη ζάχαρη, ο άνθρωπός σου είναι πολύ υποχωρητικός, ο διπλανός οδηγός είναι μπάζο, τα ταλέντα του συναδέλφου κατώτερα της θέσης που έχει. Όπως αντιλήφθηκες, η παρουσία του Άρη στην Παρθένο (11/11 - 4/7/12) αλλάζει την εργασιακή σου πραγματικότητα, επιταχύνει την καθημερινότητα απαιτώντας λύσεις σε προβλήματα σχέσεων και απαιτεί να ασχοληθείς πιο σοβαρά με το σώμα και την υγεία σου. Εργασιακή ανανέωση, υιοθέτηση ενός νέου υγιεινού τρόπου ζωής, σιδέρωμα στις καθημερινές σχέσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η παραμονή του Άρη στην Παρθένο από 11/11 είναι ένα θετικό νέο, αφού δημιουργεί καταρχάς την αισιοδοξία ότι δεν στέρεψε ο κόσμος από ουράνια τόξα, χαρά, δημιουργία, τύχη, ευχάριστες εξελίξεις, σχέδια για το μέλλον, ερωτική διάθεση, παιδιά, ιδέες άξιες να πραγματοποιηθούν, ανθρώπους που σε εμπνέουν. Αν στο δρόμο βέβαια πέσεις πάνω στην Κίρκη και είσαι «παντρεμένος», να θυμάσαι ότι ο «γάμος» (οποιαδήποτε μακροχρόνια σχέση, δηλαδή) δεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά επιλογή. Αν είσαι μόνος τα προηγούμενα δεν σε αφορούν, οπότε καλή τύχη.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μια ολόκληρη ζωή. Φεύγεις. Ξαναγυρίζεις. Φεύγεις. Ξαναγυρίζεις. Ένα προδιαγεγραμμένο σενάριο με παραλλαγές που παίζουν όλοι οι Δίδυμοι. Ό,τι όμως κι αν συμβαίνει, στο τέλος προσπαθείς να ευχαριστήσεις ανθρώπους που δεν αντέχεις με τίποτα. Κι όμως, το πεπρωμένο σου είναι έξω, στον κόσμο που απαιτεί από εσένα να ξεχάσεις τις φαντασιώσεις σου για μια «κανονική» οικογένεια. Υπάρχει το μονοπάτι της καριέρας. Στους επόμενους πολλούς μήνες ο Άρης στην Παρθένο σε φέρνει αντιμέτωπο με τις οικογενειακές (ή στενές) σχέσεις σου και τις επαγγελματικές σου επιλογές. Κι αν νιώσεις μια  ψυχολογική ενόχληση, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η εποχή να ανέβεις στο πατάρι ή να κατέβεις στο υπόγειο της ψυχής σου για να κάνεις ξεκαθάρισμα από ό,τι άχρηστο υπάρχει.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αντί να θεωρείς τις λέξεις ένα ανόητο βραχυκύκλωμα που συσκοτίζει αισθήματα και προθέσεις, καλύτερα  να προσπαθήσεις να ακούσεις όσα σου καταλογίζουν οι άλλοι ή να μιλήσεις ανοιχτά για ό,τι σε ενοχλεί. Μπορεί να διαθέτεις το ταλέντο να αισθάνεσαι τις σκέψεις των άλλων και να σκανάρεις τα αισθήματά τους, αλλά για τους επόμενους μήνες ήρθε η ώρα να φας κρύα μπουγέλα. Ή μήπως να γυρίσεις την πλάτη σε αυτούς που επιμένουν να σε κάνουν κανονικό άνθρωπο, δηλαδή να σε φέρουν στα μέτρα τους; Υ.Γ. Βγες από το σπίτι σου, να συναναστραφείς, να επικοινωνήσεις, να φύγεις από την πόλη, να ασχοληθείς με κάτι που θα σου δώσει ικανοποίηση, να ξεκινήσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, να γράψεις, να διαφημίσεις, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να προωθήσεις σχέδιά σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με το φιλοπόλεμο Άρη στο 2ο ηλιακό σου οίκο μάχεσαι για τις ανάγκες σου, το χρήμα και τις προσωπικές σου αξίες. Φυσικά ποτέ δεν έχεις προδώσει τα ανθρωπιστικά ιδεώδη σου κι αυτό υπολογίζεται στα υπέρ σου, αλλά θα μπορούσες, ας πούμε, να βοηθήσεις έναν άστεγο, αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να του δώσεις το τελευταίο σου ευρώ; Είναι άλλο να κάνεις like σε διαμαρτυρίες, ή να ξεχωρίζεις πλαστικά, χαρτιά και τενεκεδάκια, κι άλλο να προσπαθείς να αποσπάσεις τα χρήματα που σου χρωστάνε οι καρχαρίες της αγοράς. Το ζήτημα, λοιπόν, για τους επόμενους μήνες είναι να αναζητήσεις νέες πηγές εισοδήματος.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αν οι Παρθένοι τον τελευταίο καιρό έμοιαζαν αόρατοι, τώρα επιστρέφουν στο φως. Έχεις ξανά τον έλεγχο της ζωής σου. Μετά τα αισθήματα μοναξιάς και εγκατάλειψης που ένιωσες και το δίκαιο παράπονο ότι πολλές φορές σε εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν ξετσίπωτα είτε προσωπικά είτε εργασιακά, τώρα ο Άρης στο ζώδιο σου μέχρι τον Ιούλιο του 12 σου δίνει τη δυνατότητα να επέμβεις όπου θεωρείς ότι τα πράγματα έχουν βαλτώσει. Επίσης, βάζει κομπρέσες στην αυτοπεποίθησή σου που μελάνιασε, ενώ η ανάγκη σου να πετύχεις επαγγελματικούς στόχους ή προσωπικές επιθυμίες μεγαλώνει. Ένα SOS: ο Άρης δίνει τη φόρα να καταφέρεις ό,τι βάζεις στο μυαλό σου, αλλά σπάει σχέσεις, οπότε προσοχή στην παρορμητικότητα. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ρεαλιστικά η πολύμηνη παρουσία του Άρη στην Παρθένο (μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο) αναμοχλεύει την αδυναμία και την τρωτότητά σου και δίνει την αίσθηση ότι είσαι θύμα των περιστάσεων. Δηλαδή θα σκέφτεσαι ότι δεν αξίζεις, θα έχεις τύψεις για περασμένα λάθη ή για όσα εκ των υστέρων σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε να είχες κάνει, ή ακόμα θα κατατρώγεσαι από παράλογους φόβους, ενώ οι εργασιακοί ρυθμοί θα ανεβάζουν στροφές και η καθημερινότητα θα σου δίνει την εντύπωση ότι η ρόδα της ζωής έχει κολλήσει στη λάσπη. Φυσικά και δεν θα είναι συνεχείς μήνες στην Κόλαση – απλά θέλω να τονίσω ότι το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια που δεν πρέπει να τους δίνεις μεγάλη σημασία, γιατί υπερβάλλει στη λάθος κατεύθυνση.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη στην Παρθένο για τους επόμενους μήνες ίσως αισθανθείς ότι οι άλλοι δεν σ’ αφήνουν να εκφραστείς στη δουλειά σου όπως θα ’θελες. Αν σε ανακουφίζει, να σου θυμίσω ότι ακόμα και δημιουργοί όπως ο Σέξπιρ και ο Τζόνσον, ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν, ο Μικελάντζελο και ο Ντα Βίντσι δέχονταν παραγγελίες από εκκλησιαστικούς, πλούσιους ή ευγενείς πάτρονες. Οι ευφυείς, ωστόσο, έχουν το ένστικτο να αφαιρούν οτιδήποτε δεν αρμόζει στις δημιουργικές τους ικανότητες ΧΩΡΙΣ να συγκρούονται με τους άλλους. Υ.Γ. Δίπλα στα επαγγελματικά υψώνεται κι ένα πανό που γράφει: «Αγαπάτε με».

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας, οι επόμενοι μήνες –μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο– είναι σημαντικότατοι για την εξέλιξή της. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη –για την απόκτηση ή τη διατήρηση της θέσης σου–  υπόσχονται ότι θα γίνουν προτεραιότητα. Παρόλο που τα παιχνίδια πολέμου σού δημιουργούν κράμπες στο στομάχι και αισθάνεσαι άβολα όταν πρέπει να είσαι διπλωμάτης στις σχέσεις σου, διάβασε καλού κακού το Εγχειρίδιο Πολέμου του Ναπολέοντα και εμπνεύσου από ρήσεις όπως: οι λέξεις είναι τα πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να είναι απόλυτο στον πόλεμο. Πρέπει να είναι κανείς αργός στις διαβουλεύσεις και αποφασιστικός στην εκτέλεση. Στην πολιτική, όπως και στον πόλεμο, η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται πλέον.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τουλάχιστον οι πολλοί μήνες που ο Άρης θα μείνει στην Παρθένο όχι μόνο δεν είναι επιβαρυντικοί για σένα, αλλά είναι βοηθητικοί ώστε να βρεις λύσεις σε προβλήματα που θεωρείς ανεπίλυτα. Από τις 11/11 υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις που σε ενθουσιάζουν, όπως και κατ’ επέκταση καινούργιοι άνθρωποι που εμφανίζονται. Σε αυτό το διάστημα θα θεωρείς ότι οι απόψεις, οι ιδέες, οι πρακτικές στη δουλειά και ο τρόπος που χειρίζεσαι τις σχέσεις υπερέχουν των άλλων. Δεν είναι κακό, αρκεί να μην τις επιβάλλεις στους άλλους με φανατισμό. Κι αν κάποιες φορές υπερισχύσει η επιθετικότητα, έχε υπόψη σου ότι είναι μια καλυμμένη άμυνα στο γεγονός ότι η ζωή που έκανες μέχρι τώρα κλείνει τον κύκλο της και χρειάζεται χρόνος για να σου αποκαλυφθεί το παρακάτω.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κατά βάση είσαι μονογαμικός και υπέρ των σταθερών σχέσεων, όμως με τον Άρη στην Παρθένο για πολλούς μήνες ίσως προσπαθήσεις να επανακτήσεις τη σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση – γεγονός που σημαίνει ότι η μονογαμία τίθεται υπό αναίρεση;  Πάντως, γενικότερα και εξίσου σοβαρά οι οικονομικές σου δοσοληψίες είναι το άλλο μεγάλο ΘΕΜΑ της περιόδου. Με ποιον, πώς και με τι αποτέλεσμα είναι ερωτήματα που τίθενται στις σχέσεις σου με συνεταίρους, τράπεζες, δάνεια. Προσοχή στις άστοχες οικονομικές ενέργειες και ανοίγματα.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όπως κάθε φορά που ο Άρης διελαύνει στον 7ο ηλιακό σου οίκο, νιώθεις ότι πέφτεις στην παγίδα που σου έχουν στήσει άνθρωποι που αγαπάς ή συνεργάζεσαι, που ξαφνικά μεταβάλλονται σε ενοχλητικούς τυράνους που θέλουν ένα κομμάτι σου. Θυμήσου ότι δεν μπορείς να κρυφτείς περιμένοντας να περάσει αυτή η περίοδος, μέχρι κάποιος καλός παραγωγός να αγοράσει τα δικαιώματα για την ταινία με θέμα την τραγική ερωτική σου ζωή. Χωρίς συζήτηση είναι ψυχολογικά επώδυνες τέτοιες συγκρούσεις, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσουν και μια εξαιρετικά καρποφόρα περίοδο με επιτεύξεις και συνεργασίες που μπορούν να φωταγωγήσουν ολόκληρη τη ζωή σου. Αλήθεια. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ