Cosmic Telegram

Stardust 369

Ο Γιώργος Πανόπουλος, τώρα αποκλειστικά στην A.V.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 369
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17809-38995.jpg

*Ο Γιώργος Πανόπουλος δεν έχει πλέον καμία σχέση με το Stardome.gr. Οι προβλέψεις του δημοσιεύονται αποκλειστικά κάθε Πέμπτη στην Athens Voice και το athensvoice.gr*


Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Το «κάνε ένα ταξίδι» που προσφέρει η ενεργοποίηση του 9ου ηλιακού σου οίκου θα ήθελες να είναι ένα ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων ακολουθώντας το Άσπρο Κουνέλι και συναντώντας λουλούδια που μιλάνε. Στην ουσία της η Αλίκη όμως ήταν ένα καταπιεσμένο κοριτσάκι στην αυστηρή Βικτοριανή εποχή. Το ίδιο καταπιεσμένος αισθάνεσαι κι εσύ, αντιμετωπίζοντας κάθε τόσο απίστευτα εμπόδια και σκληρά γεγονότα και προσπαθώντας να αποφύγεις παγίδες στις οποίες στο τέλος πέφτεις. Η ανάσα της Αφροδίτης στον Τοξότη και από δίπλα ο Ερμής υποδεικνύουν ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να σκεφτείς το νόημα αυτών που κάνεις, το δρόμο που έχεις πάρει επαγγελματικά και τον τελικό προορισμό και να σκεφτείς πάνω στην ποιότητα των σχέσεών σου. Σπουδές, εξωτερικό, επαγγελματικές εξελίξεις ή συζητήσεις, μετακόμιση και δύσκολοι έρωτες είναι αιχμές μιας περιόδου που βοηθάει στην προώθηση ή την εξομάλυνσή τους.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μπορεί ο κόσμος να είναι βυθισμένος σε μια παρατεταμένη κρίση, αλλά ο Έρωτας, η Δημιουργικότητα, τα Όνειρα και το Μέλλον είναι σπουδαία αντίδοτα στην απαισιοδοξία. Κι είσαι τυχερός που αυτή την περίοδο μπορείς να τα έχεις. Αν είσαι χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις, τα πράγματα αλλάζουν. Για κοίτα γύρω σου. Οι άνθρωποι που θέλεις να γνωρίσεις είναι έξω από το σπίτι, το σεξ είναι εκεί έξω, το παιχνίδι είναι εκεί έξω. Έχεις τόση ανάγκη από χαλαρή και χωρίς άγχη ζωή που μπορείς να μεθύσεις και να παρασυρθείς – αν ανήκεις στους δεσμευμένους τινάζοντας τα πάντα στον αέρα, οπότε πρόσεχε. Ταυτόχρονα αν βρίσκεσαι σε μια κομβική στροφή της επαγγελματικής σου ζωής μπορείς τώρα ευκολότερα να εξελιχθείς προς τα εκεί που ονειρεύεσαι – ναι, είναι εποχή να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ναι, μπορεί ο καυστήρας να εκραγεί ή η βρύση να τρέχει ή να υποχωρήσει το πάτωμα και να βρεθείς στο καθιστικό του κάτω ορόφου, όμως θα ξεσκονιστείς και θα πιάσεις κατευθείαν συζήτηση με τους ενοίκους με ένα τεράστιο χαμόγελο. Ό,τι κι αν συμβαίνει, το σπίτι σου είναι το καταφύγιό σου ακόμα κι αν η οικογένειά σου σε κριτικάρει σκληρά ή σε αγκαλιάζει όταν το μόνο που θέλεις είναι να απομακρυνθείς. Λίγο λίγο συνειδητοποιείς ότι το σπίτι σου μεταμορφώνεται σε ναρκοπέδιο χωρίς προειδοποιητικές πινακίδες. Εκεί που αισθάνεσαι ότι όλα κυλάνε λογικά και ασφαλή, ξαφνικά σκοντάφτεις σε προβλήματα υλικά, συναισθηματικά ή επαγγελματικά, δημιουργημένα χωρίς δική σου υπαιτιότητα. Είναι παράξενο, αλλά δεν εκνευρίζεσαι. Είσαι έτοιμος να συζητήσεις, να βρεις λύσεις, να διαπραγματευτείς. Από την άλλη πλευρά μπορείς να μείνεις άναυδος από την επιθετικότητα ή τα κύματα θυμού –κατά τη γνώμη σου αδικαιολόγητα– από τους κοντινούς σου ανθρώπους ή από κάποιους με τους  οποίους πίστευες ότι όλα πήγαιναν θαυμάσια. Δώσε τόπο στην οργή τώρα που ακόμα μπορείς – γιατί σε λίγο δεν...

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με τον Άρη στον τομέα της Επικοινωνίας, αποφεύγεις να συζητάς επικίνδυνα θέματα. Κι όμως, έχοντας τα πόδια σου γερά στη γη, μπορείς να επικοινωνήσεις με όσους χρειάζεται, χωρίς το φόβο ότι τα πιστεύω και οι απόψεις σου θα γελοιοποιηθούν. Φυσικά υπάρχουν και στιγμές που η σιωπή είναι η πιο σοφή επιλογή. Αλλιώς μία εκδοχή είναι να τσακώνεσαι υποστηρίζοντας τις ιδέες σου με φανατισμό ταλιμπάν. Όμως η άλλη είναι να πουλήσεις τις ιδέες σου ακριβά σε κάποιους που τις βρίσκουν συναρπαστικές. Και κάτι ακόμα: η απομάκρυνση από αδέλφια και συγγενείς (ή ακόμα και από κάποιους συναδέλφους) μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σου θετικά ή αρνητικά. Ή να κάνεις χρόνια ψυχανάλυσης για να πάψεις να πιστεύεις ότι είσαι αναγκασμένος να υποδύεσαι τον αδελφό ή την αδελφή σε όσους σε πλησιάζουν.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι τόσο λίγες οι ευκαιρίες για αισιοδοξία που θα είναι κρίμα να τις παραβλέψεις εξαιτίας της επισφαλούς οικονομικής σου κατάστασης. Πρόκειται για μέρες επικοινωνιακές, που η ζωή σπινάρει και που αισθάνεσαι έντονη την επιθυμία να ξεφύγεις από την γκρίζα πραγματικότητα με μια ερωτική περιπέτεια ή την επιθυμία να ξεχαστείς με οτιδήποτε σου δίνει χαρά. Σαν Δημιουργός μπορείς να βάλεις μπροστά κάθε καλλιτεχνικό σου σχέδιο. Σα δημιουργικός άνθρωπος μπορείς να οραματιστείς το μέλλον σου, να φύγεις για ένα αναζωογονητικό γρήγορο κοντινό ταξίδι, να ασχοληθείς με τα παιδιά σου, να φροντίσεις τον εαυτό σου με ένα σπα, ή γοητεύοντας κάποιον/α που σου κάνει κλικ. 

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν τελειώσεις μια σχέση που δεν τραβάει ή αν σκεφτείς να φύγεις από μια δουλειά χωρίς παρόν και μέλλον. Βεβαίως είναι δυσάρεστο (sic) να σε εγκαταλείψει κάποιος ή να σου δώσουν τα παπούτσια στο χέρι από μια δουλειά. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος: να σταθεροποιηθείς σε μια δουλειά ή να ξεκινήσεις μια δουλειά ή να σοβαρέψεις μια σχέση που αντέχει ή να μπεις με φόρα σε μια σχέση που σε ενθουσιάζει. Αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις μπει σε μια παραγωγική (sic) περίοδο. Αν αισθάνεσαι πίεση, η καλύτερη διέξοδος είναι να πέσεις με τα μούτρα σε ένα συγκεκριμένο στόχο, κι αν δεν έχεις να εφεύρεις – είναι κρίμα τόση ενέργεια να πάει σε άσκοπους τσακωμούς, σε έντονη κριτική στους άλλους ή σφουγγαρίζοντας το πάτωμα για να καταπραΰνεις τα νεύρα σου.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Βγες έξω, κάνε το χαριτωμένο/η και διασκέδασε με ευχάριστες κοινωνικές συναναστροφές – αν δε ανάμεσα σε αυτούς που συναντάς υπάρχουν και κάποιοι που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά, ακόμα καλύτερα. Μια χρήσιμη παρέκβαση: μάλλον είναι απίθανο να παντρευτείς το αγόρι της διπλανής πόρτας ή το ντροπαλό κορίτσι της τρίτης λυκείου. Ούτε μετά από είκοσι χρόνια ψυχανάλυσης – είναι πιο πιθανό να τα φτιάξεις με τον αναλυτή ή την αναλύτριά σου. Δεν είσαι από αυτούς που ακολουθούν τους κανόνες που σχετίζονται με το κατάλληλο φύλο, την κατάλληλη ηλικία ή την κατάλληλη θρησκεία για να σχετιστείς με κάποιον. Όσο κι αν σκέφτεσαι ή ονειρεύεσαι ένα μικρόκοσμο με τους ομοίους σου, δεν μπορείς να κολλήσεις σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Και αλλάζεις. Και ξαναλλάζεις. Κινητικότητα λοιπόν με ενδιαφέροντες ανόμοιους, με διαφορετικές φωνές, με άλλες απόψεις. Αν δεν υπάρχουν, ψάξ’ τους.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ίσως χρειάζεται να αποφασίσεις εάν θέλεις να ζεις τη ζωή σου στον κλειστοφοβικό πύργο σου ή αν θα δοκιμάσεις να αντιμετωπίσεις τους δράκους στα ίσα χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή την εποχή χρειάζεσαι έμπειρους και προσγειωμένους ανθρώπους γύρω σου. Και αυτοσυγκράτηση. Συνεργασίες, φίλοι, επιχειρήσεις, συστήματα σκέψης σού φαίνονται ξεπερασμένα και παλαιάς κοπής. Άρα από σένα ξαρτάται αν θα νικήσεις τους δράκους για να φτάσεις στον προορισμό σου. Με δύο λόγια: κάτι μέσα σου λέει ότι ένας τρόπος συμπεριφοράς στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή έχει τελειώσει. Ακόμα πιο σύντομα: τι υπάρχει, τι σκέφτεσαι, πώς βλέπεις το παρακάτω;

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όσο πλησιάζουμε προς την ανάδρομη κίνηση του Ερμή (24/11) και την πρώτη έκλειψη Ηλίου (25/11) αντιλαμβάνεσαι ότι σοβαρές αποφάσεις που σε δεσμεύουν για μεγάλο διάστημα είναι καλύτερα να αποφεύγονται αν θέλεις να έχουν ομαλή εξέλιξη. Κατά τα άλλα ο Άρης από την Παρθένο ήδη πιέζει τους γεννημένους τον Νοέμβριο σε κάποιο βασικό τομέα της ζωής τους (οικογενειακό, επαγγελματικό, προσωπικό) ενώ ταυτόχρονα η Αφροδίτη στο ζώδιό σου ευνοεί τους γεννημένους μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, δίνοντάς τους βελούδινες λύσεις και προοπτικές είτε συναισθηματικά είτε εργασιακά και η καρδιά βρίσκεται στη θέση της ανοιχτή και γεμάτη επιθυμίες. Υ.Γ. Για να παραμείνεις στην επιφάνεια του τομέα που ασχολείσαι, έρχεσαι αντιμέτωπος με δύο σοβαρές  προκλήσεις: 1) Προβάλλοντας την επιθυμία σου να συμμετάσχεις στην κούρσα της εξουσίας ή να ανέβεις ιεραρχικά, δεν ενθουσιάζεις όλους τους διεκδικητές της ίδιας θέσης. 2) Μπαίνεις στον πειρασμό να εμπλακείς σε παιχνίδια ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι πέφτοντας δεν υπάρχει δίκτυ προστασίας.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όταν κάθεσαι στην ουρά της τράπεζας ή όταν περιμένεις να περάσεις την ασφάλεια του αεροδρομίου, ο χρόνος μπορεί να διαστέλλεται υπερβολικά. Στην πραγματικότητα όμως η ζωή είναι πολύ μικρή και όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από το αληθινό Πάθος σου τώρα, τόσο περισσότερο θα μετανιώσεις αργότερα. Σίγουρα υπάρχει πάντα το ενοίκιο ή κάποια δόση να πληρώσεις, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει Νόημα στη ζωή σου, Στόχος, Προορισμός. Κάτι που να υπερβαίνει τις ανάγκες και την επιβίωση και που να μπορείς να δοθείς ολόψυχα σε αυτό. Ανακάλυψε το μυστικό σου μέρος που μπορείς να πηγαίνεις εκεί και κανείς να μην μπορεί να σε πληγώσει, που μπορείς να ξεκουραστείς μετά από τις συγκρούσεις, που υπάρχει ευγένεια. Γινόμαστε ο εαυτός μας όταν ταυτιζόμαστε με το προσωπικό μας φως. Τι σε κάνει να ακτινοβολείς λοιπόν;

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Δεν είναι ούτε η στιγμή να χάσεις το θάρρος σου, ούτε η εποχή να γίνεις παρανοϊκός. Ακόμα κι έτσι όμως, θα πρέπει να προσέχεις κάποιον (-ους) που φαίνεται να σαμποτάρουν τα συμφέροντά σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, πού πας, τι θέλεις, ποιος είναι ο στόχος σου, τι είδους δράση θα χρησιμοποιήσεις και κυρίως πρέπει να είσαι κρυστάλλινα καθαρός στις συναλλαγές σου και τη συμπεριφορά σου – όσο πιο πολύ θέλεις να κρύψεις κάτι, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποκαλυφθεί. Έχε υπόψη σου ότι οι κοντινοί άνθρωποι στη δουλειά σου αλλά και στην προσωπική σου ζωή  όλο αυτό το διάστημα είναι απαιτητικοί και δύσκολοι, οπότε θα πρέπει να επιστρατεύσεις  υπομονή και διαλλακτικότητα. Θυμήσου ότι είναι τρομερή πολυτέλεια να βρίσκεσαι τη σωστή στιγμή στο λάθος μέρος ή να πεις τη λάθος κουβέντα στο σωστό άνθρωπο.   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όλα είναι Σχέσεις (συντροφικές, ερωτικές, επαγγελματικές) και θα συνεχίζουν να είναι για πολλούς μήνες, οπότε είναι απαραίτητες μερικές επισημάνσεις: 1) Οι (ερωτικές) σχέσεις σου περιστρέφονται γύρω από το σημείο των γαμήλιων όρκων που λέει ορκίζομαι να είμαι μαζί σου, «στην αρρώστια ή στην υγεία» με τον ορισμό στις δύο αυτές λέξεις να γίνεται όλο και πιο θολός. 2) Νιώθεις περισσότερο ασφαλής και περισσότερο ευτυχισμένος όταν κάποιος με μια τυλιγμένη εφημερίδα σε επαναφέρει στην τάξη μόνο και μόνο και μόνο για να μην είσαι μόνος/η; 3) Μήπως πρέπει να ξαναδείς το ΜΑΖΙ σε μια σχέση που κανένας από τους δύο δεν μπαίνει στο ρόλο του σκύλου που ερωτεύεται το αφεντικό του; Υ.Γ. Κι αν η ανάγκη σου στο τέλος τέλος αυτή την εποχή είναι να είσαι από κάτω, γιατί δεν το ανακοινώνεις για να ξεμπερδεύεις από τυχόν επιπλοκές;  

Ο Γιώργος Πανόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το Stardome.gr. Οι προβλέψεις του δημοσιεύονται αποκλειστικά κάθε Πέμπτη στην AΤΗΕΝS VOICE.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ