Cosmic Telegram

Stardust 371

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Σαν αντίδραση επιμένεις κάθε τόσο να κάνεις σε όλους αντιληπτό ότι είσαι το αφεντικό της ζωής σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 371
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18278-39922.jpg

*Ο Γιώργος Πανόπουλος δεν έχει πλέον καμία σχέση με το Stardome.gr. Οι προβλέψεις του δημοσιεύονται αποκλειστικά κάθε Πέμπτη στην Athens Voice και το athensvoice.gr*


Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σαν αντίδραση επιμένεις κάθε τόσο να κάνεις σε όλους αντιληπτό ότι είσαι το αφεντικό της ζωής σου, ότι ελέγχεις την κατάσταση και ότι έχεις το πάνω χέρι. Όμως πρόσεχε, γιατί το κάνεις με πολύ λάθος τρόπο χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Οπότε, όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο, σκέψου δύο φορές τι θα πεις προτού μιλήσεις και προσπάθησε να μην πεις τα λάθος πράγματα στο σωστό άνθρωπο και τα σωστά πράγματα στο λάθος άνθρωπο. Σύμφωνοι: έχεις ζοριστεί και ζορίζεσαι πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεσαι απότομος και αυταρχικός με όσους σε στηρίζουν, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να είναι ολέθρια για τις σχέσεις σου. Υ.Γ. Ευλογημένος όποιος μπορεί μέσα στο χαμό να ανταπεξέρχεται όπως εσύ στην εξωφρενική πίεση της δουλειάς του που, τελευταία, έχει γίνει τόσο σκληρή όση ήταν και του Μάο, που επέβαλε το «Μεγάλο Άλμα προς τα Εμπρός», σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την οικονομία της καπιταλιστικής Δύσης και στην οποία τουλάχιστον 45 εκ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις 4 χρόνια. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μήπως θα ήταν καλύτερα να επικεντρωθείς στη δημιουργικότητά σου, στα επαγγελματικά σου σχέδια και στην αναζήτηση συμμάχων; Επίσης, σε άλλο επίπεδο, δεν πρέπει να καταπιέζεις τις ανάγκες σου μόνο και μόνο επειδή κάποιοι γύρω σου τα χάνουν όταν αντιμετωπίζουν την ειλικρίνειά σου και την αμεσότητά σου. Μπορείς να ζήσεις πυρωμένες σχέσεις και πάθη, αλλά σαν Ταύρος μόλις η οικονομική ανασφάλεια χτυπήσει κόκκινο, η γενική ασφάλεια πέφτει. Άρα δεν είναι οι σχέσεις που έχουν πρόβλημα αλλά τα οικονομικά σου που επηρεάζουν τις σχέσεις σου. Παρ’ όλη την αβεβαιότητα και το άγχος για το τι θα σου συμβεί στο μέλλον, αυτό που προέχει είναι το εδώ και τώρα. Άσε το σπίτι και βγες εκεί έξω για να εξασφαλίσεις την οικονομική σου επιβίωση και, παρεμπιπτόντως, μπορείς και να κάνεις τα γλυκά μάτια σε ό,τι κινείται και σου κάνει τα γλυκά μάτια. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Φυσικά κι είναι επώδυνο κάθε φορά που βάζεις το χέρι σου στη θάλασσα να σου λείπει κι ένα δάχτυλο. Είναι βεβαίως απολαυστικές οι σχέσεις όταν τις ξεκινάς, αλλά τι γίνεται όταν αρχίζουν να θέλουν επιδιορθώσεις και σέρβις; Αυτή τη στιγμή πάντως χρειάζεσαι μερικά πράγματα: συναισθηματική ασφάλεια, στενές σχέσεις, οικειότητα και κάτι που να μοιάζει με οικογενειακή ζωή. Ακόμα κι αν συνεχίζεις τον ακήρυχτο πόλεμο για να αποκτήσεις μερικά ψίχουλα αναγνώρισης στην καριέρα, η αληθινή απόλαυση βρίσκεται σε μια παιδική πισίνα στην οποία τσαλαβουτάς τα πόδια σου ενώ τσακίζεις πίτσες με το σύντροφό σου και το ενάμισι –στατιστικά– παιδί σου.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ελπίζοντας ότι ο Άρης στην Παρθένο σε βοηθάει να εκλογικεύσεις διάφορα δακρύβρεχτα ζητήματα όπως το αν σε αγαπάει κανείς ή πώς θα διατηρήσεις την αυτοπεποίθησή σου όταν εργασιακά σε αντιμετωπίζουν σαν υπηρέτη σε δυσμένεια, η Αφροδίτη στον 7ο οίκο, σου σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα, σε πιέζει να παθιαστείς με τις σχέσεις (ερωτικές) στην πιο πρωτόγονη μορφή τους: όταν τα αισθήματά σου γίνονται βαθιά, δηλαδή όταν εξαρτάς σχεδόν τη ζωή σου από την ανταπόκριση του Άλλου, πέφτεις στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο και μετά σε πιάνει πανικός να βρεις ξηρά για να σωθείς. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσαι,η προτεραιότητά σου τις επόμενες εβδομάδες είναι να εξερευνήσεις πόσο αντέχεις το μαζί και πόσο αφοσιωμένος μπορείς να παραμείνεις σε μία σχέση που τραντάζεται.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όσο κι αν η προοπτική της πτώχευσης έχει περάσει από το μυαλό σου, μπορείς να είσαι (σχεδόν) σίγουρος ότι δεν θα συμβεί. Ωστόσο προβλήματα χρημάτων και περιουσίας, οικογενειακά προβλήματα και θέματα που αφορούν τη σταθερότητα των σχέσεων, χρειάζονται επειγόντως επανεξέταση. Πάντως, ακόμα κι αν είσαι χιλίων ετών –ή αισθάνεσαι έτσι–, ίσως ξανανιώσεις να απελευθερώνονται στον εγκέφαλό σου η οξυτοκίνη και η βαζοπρεσίνη, γνωστές ως «ορμόνες της αγάπης» που σχετίζονται με το συναίσθημα οικειότητας και τρυφερότητας που νιώθει ένας ερωτευμένος. Υ.Γ. Με τον Ερμή ανάδρομο –και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω– ασχολήσου με τις εκκρεμότητες. Να θυμάσαι επίσης ότι στον Έρωτα δεν υπάρχουν κόλπα που να μην ξέρουν οι ερωτευμένοι, οπότε υποχώρησε στρατηγικά όπου αισθάνεσαι ότι η μάχη που θα δώσεις δεν έχει ελπίδες νίκης.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είτε έχεις έρθει στη Γη από επιλογή είτε από το πεπρωμένο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχεις έρθει για να κάνεις διακοπές στις Μπαχάμες. Έχεις έρθει για να δουλέψεις, οπότε σήκωσε τα μανίκια σου, φόρα κάτι που μπορείς να πλύνεις ώστε να το φορέσεις και την επομένη, κι αν πιστεύεις ότι ο κόσμος σου χρωστάει, ΔΕΝ… Ο Άρης στο ζώδιό σου, οι εκλείψεις, ο ανάδρομος Ερμής σε βραχυκυκλώνουν μέχρι τη στιγμή που λέγοντας «βρε, άι στο γεροδιάολο όλοι» συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ούτε ανασφαλής όσο φαντάζεσαι ούτε τόσο έρμαιο των περιστάσεων. Δύο τρεις παραινέσεις: 1) Δεν πειράζει να συννεφιάζει πότε πότε στο καθαρό σου μυαλό. 2) Δεν χρειάζεται να οδηγείς πάντα τις σχέσεις σου έχοντας τα μάτια σου ορθάνοιχτα, αλλά μισάνοιχτα. 3) Δάγκωσε τη γλώσσα όταν πας να κατακρίνεις. Υ.Γ. Ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για τους άλλους που μερικές φορές μπερδεύεις τη φλόγα με το φλογοβόλο και την αγάπη με την απώθηση.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Θέλεις συνεχώς να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο. Κι όταν δεν τα ελέγχεις φρικάρεις, νομίζεις ότι θα αρρωστήσεις, ότι θα τα παίξεις, αναπτύσσεις φοβίες, υποψιάζεσαι ότι ο κόσμος έχει στραφεί εναντίον σου, ότι οι άνθρωποι στη δουλειά σε αντιπαθούνε, ότι οι κοντινοί σου σε εκμεταλλεύονται ή δεν κάνουν τίποτα για να σε στηρίξουν, ότι ο/η αγαπημένος/η σου αδιαφορεί για τα προβλήματά σου, ότι είσαι άλλο ένα ζόμπι σε μια κωλοδουλειά που σου πίνει το αίμα. Κάθε φορά που ζορίζεσαι τα ίδια. Και τώρα, πάλι. Δουλεύεις για να μη σκέφτεσαι κι όταν σκέφτεσαι πέφτεις, πέφτεις, πέφτεις. Το να βρεις τη μέση μεταξύ φόβου και άρνησης, ή πίστης και κυνισμού, είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να αποφύγεις.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ακόμα κι αν κανείς δεν σου λέει μπράβο για τον αγώνα που δίνεις –και κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Σκορπιό– έχοντας τον Κρόνο πίσω από την πλάτη σου να σε δυσοιωνίζει, προσπαθείς να μείνεις νηφάλιος, ψύχραιμος και συγκεντρωμένος ενώ πάνω από το κεφάλι σου κρέμεται από μια κλωστή μια νταλίκα. Όποια κι αν είναι η αιτία που αισθάνεσαι έτσι, η κοινωνία σού έχει γεμίσει το κεφάλι με μια σειρά αγωνίες και άγχη για την οικονομική σου επιβίωση, για την επαγγελματική σου καταξίωση, για την τέλεια οικογένεια. Πρέπει να πάψεις να αγχώνεσαι γιατί δεν έχεις καταθέσεις στην τράπεζα και να αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι η μοναδική μετοχή με τεράστια αξία που διαθέτεις είναι ο εαυτός σου. Απλά ρίξε μια ματιά μέσα σου. Ή μήπως ο εαυτός σου είναι τελικά που σου δημιουργεί μεγαλύτερη νευρικότητα; Υ.Γ. Από καιρό σε καιρό έχεις ανάγκη να τραβάς τα σκεπάσματα μέχρι το κεφάλι για να γλείψεις τις πληγές σου και να σκεφτείς την επόμενη κίνηση. Όπως και να το ρίχνεις έξω ανάμεσα στους ανθρώπους.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Βρίσκεσαι στη μέση ενός πλανητικού ανεμοστρόβιλου κι αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρεις αν πηγαίνεις ή αν έρχεσαι, αν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις, αν πρέπει να ανοίξεις ομπρέλα ή να φορέσεις κοντομάνικο. Είσαι σε σύγχυση. Από την άλλη πλευρά αν και σε αποθαρρύνει το χαμηλό ποσοστό που δίνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι στην έμπνευση (10%), θα πρέπει να θυμάσαι και το υπόλοιπο που είναι ιδρώτας (90%). Όσο κι αν θέλεις να ουρλιάξεις ότι η έμπνευσή σου υπερτερεί και ότι όλοι θα πρέπει να την αναγνωρίσουν, θα γίνεις περισσότερο πειστικός επαγγελματικά, όπως και περισσότερο αξιόπιστος στις σχέσεις σου, αν ρίξεις όλο το βάρος σου –και τον ιδρώτα σου– σε ανθρώπους και δουλειές που έχεις δεσμευτεί. Είναι τελείως ανόητο εκ μέρους σου να υποτιμήσεις τους αντίπαλους – ναι, ναι, έχεις κι εσύ εχθρούς, και μάλιστα μεθοδικούς, επίμονους, ακούραστους, που σε τρελαίνουν με τις απαιτήσεις και τις τακτικές τους. Μη θεωρείς ότι επειδή καταλαβαίνεις τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά έχεις λύσει και το πρόβλημα μαζί τους.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν εξαιρέσουμε τους αδελφούς σου Αιγόκερους του πρώτου δεκαημέρου που αντιμετωπίζουν άλλοι τον Ουρανό κι άλλοι τον Πλούτωνα με τον ίδιο ενθουσιασμό που αισθάνεται κάποιος όταν του συστήνουν τον Φρέντι Κρούγκερ, ή τους άλλους Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα στα επαγγελματικά τους, οι υπόλοιποι, με τον Άρη στην Παρθένο και την Αφροδίτη στο ζώδιό τους, ίσως  ακούνε και κάποιον έπαινο, αισθάνονται την αναγνώριση, ξαναθυμούνται τι σημαίνει να θέλεις κάποιον κι αυτός ο κάποιος/α να σε θέλει επίσης. Σε κάθε περίπτωση, το όνομα του «παιχνιδιού» εδώ και μήνες, ή και χρόνια, ονομάζεται Επιβίωση, που σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσεις τα δόντια σου ακονισμένα σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις ένα άλλο αρπαχτικό που έχει βγει έξω για κυνήγι.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Χρειάζεται να περπατήσεις έναν επαγγελματικό δρόμο επικίνδυνο, σκοτεινό και δύσβατο. Οι φιλίες που πρέπει να διατηρήσεις, οι ομάδες που ανήκεις, η κρίση που διαλύει τα πάντα, σε έχουν εξαντλήσει. Σκέφτεσαι –και πολύ σωστά– ότι ένας τρόπος συμπεριφοράς στην προσωπική ή στην επαγγελματική σου ζωή έχει τελειώσει. Συνεργασίες, φίλοι, επιχειρήσεις, συστήματα σκέψης σού φαίνονται ξεπερασμένα και παλαιάς εποχής. Άρα από σένα εξαρτάται αν θα κάνεις τη βουτιά. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να θυμάσαι ότι πέφτουμε για να μαθαίνουμε να σηκωνόμαστε.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι εκλείψεις στον Τοξότη σού δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι σημαντικό το οποίο θα επιδοκιμαστεί και θα αναγνωριστεί. Έχε υπόψη σου ότι αυτά τα χρόνια ταυτίζεσαι απολύτως με αυτό που κάνεις επαγγελματικά. Το όνομά σου, η προσωπικότητά σου, η ταυτότητά σου έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε αυτό που προσπαθείς να καταφέρεις επαγγελματικά. Φυσικά στην προσωπική σου ζωή, και ιδιαίτερα στην οικογενειακή ζωή και τις συναισθηματικές σχέσεις, τα προβλήματα δεν μπορούν να εξαφανιστούν με ένα δυνατό γέλιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι μόνος σου σε αυτό τον κόσμο. Έτσι όπως κοιτάζεσαι στον καθρέφτη μπορεί να ακούσεις μια φωνή πίσω σου να σου ψιθυρίζει «έι, ψιτ… θυμήσου τον Νάρκισσο... πνίγηκε κοιτάζοντας συνεχώς τον εαυτό του στο ποτάμι...». Το πήρες το μήνυμα, ε;

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ