Cosmic Telegram

Stardust 373

Τοξότης. Ουφ! Πέρασε κι αυτό! Χωρίς άλλες εκλείψεις προς το παρόν...

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 373
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18681-40833.jpg

*Ο Γιώργος Πανόπουλος δεν έχει πλέον καμία σχέση με το Stardome.gr. Οι προβλέψεις του δημοσιεύονται αποκλειστικά κάθε Πέμπτη στην Athens Voice και το athensvoice.gr*


Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις αιωνίως ταχυδακτυλουργίες χωρίς κάποιος να καταλάβει το κόλπο; Γιατί δεν παραδέχεσαι επιτέλους ότι η ανεξαρτησία σου αρχίζει να μη σημαίνει ό,τι σήμαινε πριν; Με τον Κρόνο απέναντί σου αυτό που θέλεις για να αισθανθείς ασφάλεια είναι κάποιος/α που αντί να προσπαθεί να σε αλλάξει θα σε φροντίσει – ή θα σε γειώνει όταν κάθε τόσο αρχίζεις να έχεις αισθήματα φυγής. Πάντως, αστρολογικά μιλώντας, δείχνεις ότι παρόλο που βρίσκεσαι στα τελευταία στάδια αυτού που ονομάζεται άρνηση για στενές σχέσεις, εντούτοις έχεις ήδη υποκύψεις στο «γάμο» ή έχεις βγει για τσιγάρα και δεν έχεις επιστρέψει ποτέ στη σχέση. Με τον Άρη στον 6ο ηλιακό οίκο σου στην Παρθένο, λειτούργησε σαν Παρθένος: μείνε υγιής. Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες της δουλειάς σου. Αφοσιώσου σε αυτό που κάνεις. Παράμεινε χαμηλών τόνων. Υιοθέτησε το Ζεν της Καθαριότητας, πετώντας όλα τα παλιά πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι, στην ντουλάπα, στη ζωή σου. Κι επειδή Παρθένοι χωρίς προσφορά στις σχέσεις μοιάζουν με λούνα παρκ χωρίς τρενάκι του τρόμου, επικεντρώσου στις σχέσεις που μπάζουν νερά. Κι αν είσαι μόνος/η, κράτα μικρό καλάθι γι’ αυτούς που θα γνωρίσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Παραβλέποντας για μερικές στιγμές τις δυσκολίες που υπάρχουν στον εξωτερικό κόσμο, δεν γίνεται να μην αντιμετωπίσεις αυτή τη φορά την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως τη φανταζόσουν μέχρι τώρα. Σταδιακά μπαίνεις σε ένα ρόλο που σε κάνει περισσότερο ορατό. Η διαφορά είναι ότι με τον Πλούτωνα στον 9ο, τον Άρη στην Παρθένο και τον Κρόνο στους ώμους σου, θα πρέπει να υπάρχει βαθιά σκέψη και συνείδηση σε ό,τι λες και σε ό,τι κάνεις. Οι λέξεις σου πρέπει να είναι συμβόλαιο, οι δεσμεύσεις σου σφραγισμένες με ατσάλι, οι αποφάσεις σου στέρεες χωρίς δυνατότητα αλλαγής τους. Θυμήσου ότι έχεις την πνευματική διαύγεια για να κάνεις τις σωστές επιλογές – ακόμα και να ερωτευθείς. Μη μας στερείς την αυθάδεια και το πάθος σου σαν πρωταγωνιστής σε υπέροχα παραμύθια ούτε το ηχηρό γέλιο σου, είτε νικήσεις το δράκο είτε όχι. Υ.Γ. Εντάξει, κι επειδή είσαι πρακτικός: εξωτερικό, εκδόσεις, μετακομίσεις, σπουδές, ραντεβού, επαγγελματικές διασυνδέσεις δέχονται ευεργετικές ακτίνες, ενώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πεδίον δράσης λαμπρόν.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μετά την εκλειψοκαταιγίδα, με τον Ερμή σε ορθή πορεία στον Τοξότη και τον Άρη στην Παρθένο, η εικόνα έχει ως εξής: εάν τα πράγματα σε οποιονδήποτε σημαντικό τομέα της ζωής σου έχουν βαλτώσει, αν δηλαδή υπάρχουν παράπονα, διαφορές, αντιθέσεις, εντάσεις, προβλήματα που έχουν θαφτεί χωρίς να λυθούν, τότε οι ωρολογιακές βόμβες θα αρχίσουν να σκάνε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μερικές φορές έτσι καθαρίζει ο αέρας. Κάποιες άλλες στιγμές υπάρχει μια έντονη σκηνή που οδηγεί σε ρήξη. Η Παρθένος συμβολίζει για σένα την αρχή και το τέλος των πραγμάτων: τι χρειάζεται να αφήσεις πίσω και τι επιθυμείς να ξεκινήσεις αισθηματικά ή επαγγελματικά; Αυτές είναι σοβαρότατες ερωτήσεις 7μηνης διάρκειας που χρειάζεται να απαντήσεις –και θα απαντήσεις– ώστε να προχωρήσεις και να δράσεις αναλόγως.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Κρόνος χρειάζεται δουλειά, ιδρώτα και προσοχή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στο σωστό μέρος στη ζωή σου; Εάν όχι, ο Κρόνος στον Ζυγό αισθάνεται άβολα, περιορισμένος, φυλακισμένος, αγχωμένος. Κάπως έτσι αισθάνεσαι κι εσύ μέσα στο σπίτι που ζεις. Ο Κρόνος στον 4ο ηλιακό οίκο σου σε καλεί να κοιτάξεις μέσα σου, να δεις πώς αισθάνεσαι και ποιες είναι οι απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται ώστε να προχωρήσεις. Ωστόσο ο Κρόνος ήταν αρχικά ένας αγροτικός θεός, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να απαιτεί κούραση και επώδυνη προσπάθεια αλλά είναι και ο πλανήτης της συγκομιδής και του θερισμού. Άρα εύκολα μπορείς να συμπεράνεις ότι είναι και μια εποχή που μπορεί να αποκτήσεις –ή απέκτησες– δικό σου σπίτι, ή που η προσωπική ή επαγγελματική ζωή σου σταθεροποιήθηκε ή σταθεροποιείται. Τέλος εποχής ή νέο ξεκίνημα, μην ξεχνάς ότι ο Κρόνος γκρεμίζει για να χτίσεις πάνω σε πιο σταθερές βάσεις ή για να σηκώσεις ακόμα έναν όροφο σε ένα σπίτι με γερά ήδη θεμέλια.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παρόλο που κανείς δεν πρόκειται να σου πει τι να κάνεις και τι να μην κάνεις τώρα (όχι ότι θα άκουγες ούτως ή άλλως), εντούτοις διατηρείς την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που έχει τον Δία στο 10ο ηλιακό του οίκο και την Αφροδίτη στον Υδροχόο – καιρός για έρωτες; Ωστόσο, με τον Άρη στο 2ο οίκο σου, γαντζώσου γερά στις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω σου – το αν θα ζητήσεις βοήθεια από έναν υπουργό ή από έναν ψυχαναλυτή είναι δική σου δουλειά. Το άγχος πάντως συνοψίζεται σε χρήματα, χρήματα, χρήματα. Φρόντισε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου πληρώνοντας συνεχώς λογαριασμούς που δεν φανταζόσουν ότι θα ερχόντουσαν τόσο γρήγορα, περιμένοντας χρήματα που σου χρωστάνε και δεν έρχονται ή με συνεργασίες που σε αφήνουν οικονομικά μετέωρο και, προς θεού, μην ξοδεύεις σε πράγματα που δεν είναι πρώτης ανάγκης ή δεν έχουν μακροχρόνια χρησιμότητα. Υ.Γ. Με τον υπερλογικό Ερμή στον Τοξότη –σε έναν τομέα που συμβολίζει έρωτα και δημιουργία– προτίμησε να βρεις την επαγγελματική άκρη παρά να σαχλαμαρίζεις ερωτικά με διάφορους που προσπαθούν να σε γοητεύσουν για να σε αφήσουν σε λίγο σύξυλο.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μπορεί ο ναρκισσισμός σου να δέχεται πλήγματα, και είναι σίγουρο ότι θα υποστείς αρκετά –ή έχεις ήδη υποστεί– μέσα στους επόμενους μήνες, και πιθανόν να πέσεις και κάτω, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι (θα) σηκώνεσαι από το δάπεδο πριν ο διαιτητής στο ρινγκ προλάβει να μετρήσει μέχρι το 10. Με τον Άρη στο ζώδιό σου και τον Ερμή στον 4ο οίκο σου πρέπει να πολεμήσεις και να δουλέψεις σκληρά για να κερδίσεις το σεβασμό των άλλων και την αυτοπεποίθησή σου. Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής μη θυμώσεις με αυτούς που ενώ σου συμπαραστεκόντουσαν και σε βοηθούσαν τώρα φαίνεται ότι σε αγνοούν, σε εγκαταλείπουν ή δεν σε θεωρούν προτεραιότητα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα στο ήδη τραυματισμένο εγώ σου. (Υ.Γ. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε πλημυρίζει με δημιουργική θεία έμπνευση, επιμένει στην ανάδειξη των ταλέντων σου, σε κάνει δραστήριο καλλιτέχνη, σου δείχνει το δρόμο να εκφραστείς).

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Normal
0

 

Η κίνηση, η κοινωνικότητα, οι συναντήσεις, η επικοινωνία, τα ταξίδια, η συνεννόηση, η ροή της καθημερινότητας ξαναγίνονται εύκολα τώρα που ο Ερμής γύρισε σε ορθή πορεία στον Τοξότη. Η είσοδος της Αφροδίτης στον Υδροχόο (20/12 - 14/1) και η διέλευση του Ουρανού στον Κριό δημιουργούν το σκηνικό ενός ξαφνικού έρωτα ή της έντονης επιθυμίας ενός έρωτα που μαζί του θα έχει μύθο, απόλαυση και ηλεκτρισμό. Είναι η ώρα της Δημιουργίας και της Δημιουργικότητας. Της Έξαψης και του Ιδανικού. Η ώρα που σηκώνεσαι μετά την πτώση. Η στιγμή να κοιτάξεις τον ουρανό και να πάρεις την απάντηση που θέλεις. Ναι, ξέρω: με τον Άρη στην Παρθένο –στον οίκο που συγκεντρώνει τα ψυχικά και συναισθηματικά απομεινάρια, σαν το ίζημα που αφήνει ο καφές–, λυγίζεις: όταν έρχονται στο μυαλό σου εικόνες, λέξεις, αντιδράσεις, γεγονότα που σε εξουθένωσαν, σε πλήγωσαν, σε πόνεσαν βαθιά, που τέλειωσαν και σε τέλειωσαν δεν μπορείς να παραστήσεις τον αδιάβροχο. Όμως τώρα στέγνωσε τα μάτια σου και θυμήσου ότι όσο δύσκολη, χαοτική κι αν ήταν/ή είναι τελευταία η ζωή σου, έχεις πάντα –και κυρίως τώρα– ΕΠΙΛΟΓΕΣ.Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εντάξει, ο κόσμος μπορεί να είναι και μεγάλο βάσανο. Τη στιγμή που νομίζεις ότι βρήκες ένα ασφαλές σημείο στη μέση του δάσους μακριά από οτιδήποτε και από οποιονδήποτε και είσαι έτοιμος να διαλογιστείς πάνω στο αληθινό νόημα της μη-ύπαρξης, χτυπάει το τηλέφωνο και σε καλούν πίσω στη δουλειά για υπερωρίες, ή κάποιος απελπισμένος φίλος/συγγενής/συνάδελφος θέλει τη συμπαράστασή σου, ή σε παίρνουν από την τράπεζα επειδή δεν πλήρωσες τη δόση, ή ξαφνικά σε κατακλύζουν εικόνες από το παρελθόν με στιγμές χωρισμού, επαγγελματικής αποτυχίας, λάθος εκτιμήσεων και «τι θα γινόταν, αν…». Αυτή η μεταφορά μπορεί να περιγράψει τη ζωή σου τώρα, με τους πλανήτες να διελαύνουν τους 3ο και 12ο οίκους σου. Θέλεις να απομονωθείς αλλά δεν γίνεται. Θέλεις να σε αφήσουν ήσυχο αλλά κάθε μέρα και κάτι προστίθεται που επιβαρύνει την καθημερινότητά σου. Δεν υπάρχει τραγικότητα αλλά αφόρητη καθημερινότητα. Αν θέλεις πάντως να έχεις τα χρήματα για το ταξίδι στο δάσος, πρόσεξε τα οικονομικά σου.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ουφ! Πέρασε κι αυτό! Χωρίς άλλες εκλείψεις προς το παρόν, με τον Ερμή σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου και τον Άρη στην Παρθένο μπορείς να ξαναβγάλεις στην πρόσοψη τις επιθυμίες σου, να βγεις ξανά στον κόσμο χωρίς να αισθάνεσαι ότι πρέπει να προσέχεις σε κάθε μέτρο μήπως πέσεις σε λακκούβα, να θριαμβεύσεις. Η σκληρή επαγγελματική δουλειά μπορεί να γίνει εφαλτήριο εξελίξεων. Προσοχή: είτε είσαι τραπεζίτης είτε είσαι μια κυρία με υπαρξιακές αγωνίες που θέλει να τα έχει με όλους καλά, είναι πιθανόν αργά ή γρήγορα να βρεθείς στο μέσον ενός παρανοϊκού παιχνιδιού που ονομάζεται Ποιος Είναι Το Αφεντικό – όπου «αφεντικό» μπορεί να είναι κάθε άτομο με εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου.

Αιγόκερως (22Δεκεμβρίου-19Ιανουαρίου)

Προς τους Αιγόκερους των δύο/τριών πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου: ο Ουρανός στον 4ο οίκο σου εκρήγνυται στο εσωτερικό της οικογένειας/καριέρας. Κάποιος φεύγει, κάποιος έρχεται ξαφνικά στο σπίτι, αλλάζοντας την οικιακή ροή. Απότομη αλλαγή στάτους στην επαγγελματική ζωή. Απόφαση μετακίνησης είτε αναγκαστικής λόγω δουλειάς είτε για καινούργια αρχή. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν πρέπει να συγκρουστείς ή να συμβιβαστείς με το στάτους κβο που υπάρχει στη ζωή σου, αν θα ασχοληθείς με τα προσωπικά, επιτακτικά ζητήματα όπως η ανάγκη σου για καινούργιες προοπτικές, ερωτικές σχέσεις και ανανέωση. Λέξη-κλειδί: Ανατροπή.

Προς τους Αιγόκερους των τελευταίων ημερών του Δεκεμβρίου: ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου σαρώνει τα πάντα στη ζωή σου όπως σαρώνει την παγκόσμια οικονομική τάξη. Αυτό σημαίνει βαθιές αλλαγές σε κάθε νευραλγικό τομέα της ζωής σου, είτε με ευκταίο είτε με δυσάρεστο τρόπο. Είτε με γάμο είτε με χωρισμό. Είτε με ανοδική εξέλιξη στην επαγγελματική ζωή είτε με πτώση. Είτε με πατρότητα/μητρότητα είτε με προβλήματα στην προσωπική ζωή. Είτε με παθιασμένους έρωτες είτε με προδοσία… Προς τους Αιγόκερους των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου: νυν υπέρ πάντων ο αγών για την επαγγελματική σταθερότητα, αναγνώριση, εξασφάλιση, καθιέρωση. Ή ταν ή επί τας.

Προς όλους: με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, εκτός από κάποια χρήματα που μπορεί να πάρεις ή να μην πάρεις, το ουσιώδες είναι ότι σου προσφέρει την ανακούφιση που νιώθει κάποιος όταν κατεβαίνει από το αεροπλάνο και πατάει ξανά στέρεη γη. Είναι μία αίσθηση σταθερότητας και ελέγχου. Είναι μια ενέργεια που επιτρέπει να χαλαρώσεις στις σχέσεις σου, να μοιάζεις σχεδόν προσιτός και ανέμελος, να υποδύεσαι τον άνετο και προσηνή αφήνοντας υπονοούμενα διαθεσιμότητας. Προσπάθησε να αποφύγεις όσο γίνεται το μάντρα της πλεονεξίας: «αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου, αλλά θέλω και το δικό σου πιο πολύ».

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η είσοδος της Αφροδίτης στον Υδροχόο (20/12 - 14/1) σημαίνει δύναμη, τόλμη και γοητεία – κι αν είσαι τυχερός και κάποια καλά οικονομικά νέα ή ένα δώρο. Κυρίως όμως σημαίνει την άνοδο της αυτοπεποίθησης και την αίσθηση ότι μπορείς να πείσεις αυτούς που έχεις ανάγκη ή σε ενδιαφέρουν να τους πλασάρεις το προϊόν σου – δηλαδή εσένα. Επίσης ο κυβερνήτης του 5ου σου οίκου στον 11ο σε βοηθάει να ξεπεράσεις τις απορρίψεις που δέχθηκες και να ενδιαφερθείς με ανανεωμένο ενδιαφέρον για το ερωτικό κυνήγι αλλά και σου ανοίγει επαγγελματικές προοπτικές. Σημείωση προς τους δεσμευμένους: εάν αναζητάς απολαύσεις έξω από τη σχέση να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν δελεαστικές νέες γεύσεις αλλού. Όμως ΌΛΟΙ οι Υδροχόοι πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι η υπερβολική ελευθερία δεν είναι μόνο καταστροφική για τις σχέσεις αλλά πιο επικίνδυνη κι από το κατά συρροή κάπνισμα.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η ακόλουθη ρητορική ερώτηση μπορεί να τεθεί προς όλους τους Ιχθείς με την ευκαιρία των επτά συναπτών μηνών που ο Άρης θα βρίσκεται στην Παρθένο: «Πώς γίνεται δημόσια να αποτελείς ένα υποδειγματικό ζευγάρι αλλά ουσιαστικά να βγαίνεις και να γυρίζεις μόνος στο σπίτι;». «Τι μόνος και αηδίες; Δεν βλέπεις ότι δεν είμαι μόνος μου και ότι εδώ και καιρό ζω μια υπέροχη σχέση;». ΟΧΙ. Η συναισθηματική σου ζωή δεν είναι τόσο υπέροχη όσο διατείνεσαι, εκτός κι αν εννοείς επιτυχημένη σχέση το να κοιμάσαι με κάποιον στο ίδιο κρεβάτι κάθε μέρα. Η έντονη ενέργεια της διέλευσης του Άρη στην Παρθένο επηρεάζει τις σχέσεις σου αναζωογονώντας τις ή φορτίζοντάς τις αρνητικά εκεί που ήδη υπάρχουν προβλήματα. Οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής σου μπορούν να σε φέρουν σε επαφή με σκοτεινές πλευρές του εαυτού σου ή να σε προκαλέσουν με την συμπεριφορά τους, να σταθούν εμπόδιο στη δράση σου, να σε γονατίσουν ή να σε στηρίξουν. Ωστόσο ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ότι συχνά αυτό που αντιπαθούμε στους άλλους είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν μας αρέσει – οπότε προτού κατηγορήσεις τον άλλο, σκέψου μήπως ο άλλος σού θυμίζει ένα δικό σου κομμάτι που δεν έχεις αφομοιώσει ή θεωρείς απαράδεκτο. Επίσης είναι μια εξαιρετική εποχή για να εξελιχθείς επαγγελματικά, να έλξεις εργασιακά, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να ξεκινήσεις μια ερωτική ιστορία. Οι άνθρωποι μπορούν να είναι ανοιχτές πόρτες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ