Cosmic Telegram

Stardust 358

Κριός. Όσο πειστικά κι αν υποδύθηκες τον άνετο και τον υπεράνω αυτό το καλοκαίρι ή όσο κι αν προσπάθησες να αποφύγεις δυσάρεστες σκέψεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 358
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15682-35080.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όσο πειστικά κι αν υποδύθηκες τον άνετο και τον υπεράνω αυτό το καλοκαίρι ή όσο κι αν προσπάθησες να αποφύγεις δυσάρεστες σκέψεις, κάποια στιγμή δεν μπόρεσες να σταματήσεις την ερώτηση που ανέβαινε κάθε φορά με τη δύναμη του φελλού που προσπαθείς να κρατήσεις κάτω από το νερό: και τώρα; Σε σταυροδρόμι, ή έχοντας πάρει αποφάσεις που δεν αναιρούνται (και που πιθανόν αναγκάστηκες να πάρεις), είσαι υποχρεωμένος να πατήσεις το πόδι σου σε έδαφος που δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές ή αν πρόκειται για κινούμενη άμμο. Με πλανήτες και μια νέα Σελήνη στην Παρθένο (29/8), η προσοχή στρέφεται στην Εργασία και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, όπως και στο Σώμα που χρειάζεται τη φροντίδα σου. Προσοχή: απόφυγε εντάσεις στο σπίτι, αγνόησε όσο μπορείς επαγγελματικές προκλήσεις αν δεν είναι σοβαρές και μην αναβάλεις αποφάσεις για το παρόν και μέλλον των σχέσεών σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο 5ος οίκος που ενεργοποιείται από τη νέα Σελήνη (29/8), τον  Ήλιο και την Αφροδίτη μιλάει για την έντονη επιθυμία για ζωή, για την ανάγκη να εκφραστείς με κάτι που να σε αντιπροσωπεύει, για τη λαχτάρα να ζήσεις ρομαντικά σαν ήρωας της Τζέιν Όστιν, για την παρόρμηση να ρίξεις το σπέρμα σου στο μέλλον με παιδιά, για τη διάθεση να κάνεις όνειρα για το μέλλον, για το ταλέντο σου και την προσπάθεια να γίνεις πιο ελκυστικός. Πολλοί από τους Tαύρους έχουν το εξαιρετικό χάρισμα να διαβάζουν τις επιθυμίες των άλλων, οπότε ίσως νιώσεις την παρόρμηση να ζήσεις μια ερωτική ιστορία. Κάποιοι σε κατηγορούν ότι χρησιμοποιείς τη γοητεία σου για να ξεχωρίσεις από το πλήθος… Ε και; Ωστόσο δεν χρειάζεται να πέσεις τυχαία πάνω στον πρώτο μυστηριώδη τύπο που θα σε πλησιάσει για να αποδείξεις ότι μπορείς να γοητεύεις ό,τι κινείται γύρω σου. Ναι, είσαι τόσο αθώος στο παιχνίδι του ξεμυαλίσματος όσο κι ένας πορνοστάρ εν δράσει... Αν τέτοια παιχνίδια είναι εκτός της διάθεσής σου, τότε ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ κάτι που θα κάνει εμάς τους υπόλοιπους να πέσουμε σε έκσταση.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων/Τοξότη με ενέργεια μεγατόνων ουσιαστικά σε πιέζουν να αλλάξεις για άλλη μια φορά ολόκληρη τη ζωή σου ανατρέποντας το οικογενειακό, το προσωπικό ή και το επαγγελματικό σου στάτους. Το φθινόπωρο μπαίνει με μια πλανητική ενεργοποίηση του 4ου ηλιακού σου οίκου, στην Παρθένο δηλαδή, όπου έχουμε μια νέα Σελήνη (29/8), τον Ήλιο και την Αφροδίτη. Μιλάμε για τα ψυχολογικά σου θεμέλια που επηρεάζονται και επηρεάζουν την οικογενειακή, προσωπική σου ζωή κι εξ αντανακλάσεως την επαγγελματική. Η επιρροή είναι ευνοϊκή και βοηθάει να εξασθενίσουν δυσκολίες και εντάσεις. Σημασία τώρα έχει η ασφάλεια του σπιτιού και η αγάπη αυτών που σε ενδιαφέρουν. Ξέρεις ότι η στατικότητα είναι δηλητήριο όταν σε κρατάει καρφωμένo χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις. Κοιτάζοντας τώρα τον ουρανό και υπολογίζοντας την επιθυμία και τη διάθεσή σου να αλλάξεις και να προχωρήσεις, μη διστάσεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Μετά το σοκ των εκλείψεων που ανά τόσο ενεργοποιούνται ξανά κι ελπίζοντας να μην κάνεις κάτι για το οποίο θα μετανιώσεις, ο Δίας στον Ταύρο μειώνει τα μποφόρ όσο μπορεί στα εργασιακά θέματα και η ζωή φαίνεται να κυλάει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

«Θα σταματήσει άραγε ποτέ αυτή η δυσάρεστη αίσθηση που ακόμα κι όταν μου συμβαίνουν καλά πράγματα δεν μπορώ να τα απολαύσω;». Εδώ και καιρό – αρκετό πια– βλέπεις τη ζωή σου να αλλάζει εκ βάθρων. Κάθε Καρκίνος με τη σειρά του και διαδοχικά θα υπολογίζει τη ζωή του σε ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το 2010, το 11 ή το 12… Πριν και μετά Κρόνου, Ουρανού, Πλούτωνα… Αλήθεια, γιατί πρέπει  να βρίσκεσαι στο ίδιο σπίτι  με μια οικογένεια που η αδιαφορία της είναι εκνευριστική; Γιατί θα πρέπει να στοιχειώνεσαι από τα πρέπει που σου επέβαλλε υποδόρια ο Πατέρας ή η Μητέρα; Γιατί θα πρέπει να ζεις την κάθε μέρα σου με έναν αόρατο μπάτσο στον ώμο που σε κάθε πράξη σου σε υποσκάπτει με αμφιβολίες, φόβους, άγχη  και  σου ψιθυρίζει ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα, να αναβάλεις την ευχαρίστησή σου και να δεχθείς περιορισμούς που ποτέ πριν δεν θα δεχόσουν; Γιατί θα πρέπει να ξεχάσεις το πάθος και να αντιμετωπίζεις τον έρωτα με τρομερή καχυποψία; Γιατί να είσαι σε μια δουλειά που σε τρελαίνει μέρα τη μέρα ή σε μία σχέση που σου τρώει τα σωθικά; Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείς το ταλέντο σου, την ευφυΐα σου, το όραμά σου. Αν είσαι διατεθειμένος να ιδρώσεις για τους στόχους σου, να απαιτήσεις και αν χρειαστεί να διαφωνήσεις ή να κοντραριστείς, τότε συνεχίζεις να βρίσκεσαι στο παιχνίδι.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη στον 12ο, νομίζεις ότι μπορείς να αγνοήσεις τις φιλοδοξίες σου, τη γραφειοκρατία ή τις φρικτές τακτικές των αφεντικών; ΟΧΙ. Με τον Άρη στον 12ο οίκο σου νομίζεις ότι μπορείς να αποφύγεις τις ενοχές ή να δραπετεύσεις από τα άγχη σου; ΟΧΙ. Έχεις δύο επιλογές: είτε να γίνεις εγωιστής και να τρελαίνεσαι που οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου είτε να κάνεις ένα βήμα πίσω και να υποκριθείς ότι σημασία έχει να αγαπάς. Πάντως με ενεργοποιημένο το 2ο οίκο σου η ενέργειά σου επικεντρώνεται στο χρήμα. Τα μέλη του ζωδίου σου είναι γνωστά και για τις αγαθοεργίες τους –δεν έχει σημασία ότι μερικές από αυτές γίνονται για λόγους εφορίας– και το κλισέ της απληστίας που ακολουθεί τους Λέοντες δεν ευσταθεί αληθινά. Αν δεν ακολουθήσεις τον εύκολο δρόμο –να ξοδεύεις για να αισθανθείς ότι αξίζεις– με τη νέα Σελήνη (29/8) στην Παρθένο ίσως συνειδητοποιήσεις πόσο  τρομακτική ψευδαίσθηση αποτελεί όλη αυτή η φασαρία με τα χρήματα ώστε να δώσεις στους άλλους περισσότερο από το χρόνο και την ενέργειά σου. Ίσως αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να ενηλικιωθείς για να αντιληφθείς ότι βολεύει περισσότερο να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Ξέχνα τι συμβαίνει στην οικονομία και διακινδύνευσε να δώσεις την καρδιά σου χωρίς να περιμένεις τόκο.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τη νέα Σελήνη (29/8) στο ζώδιό σου και τη δύσκολη γωνία μεταξύ Πλούτωνα/Ουρανού, οι Σχέσεις και η επαγγελματική εξασφάλιση ανεβαίνουν στα προσωπικά αστρολογικά σου charts. Αισθάνεσαι ευγνώμων προς αυτούς που δεν έχουν κουραστεί εξαιτίας της κριτικής και της υποχονδρίας σου και δεν έχουν φύγει, κι έχεις ένα προαίσθημα ότι θα καταφέρεις πάλι να ανοίξεις τις καρδιές (συμπεριλαμβανομένης και της δικής σου), να μάθεις τα μυστικά των άλλων και να υπογραφούν επιταγές στο όνομά σου. Θα ξαναερωτευτείς, θα ξαναζηλέψεις, θα ξανακάνεις σκηνές, θα ανασυνδεθείς, θα ξαναφύγεις – το πατρόν είναι γνωστό. Υ.Γ. Πώς γίνεται να συναντάς τους πιο γοητευτικούς τύπους μόνο όταν έχεις ήδη σύντροφο; Προσοχή: είναι γνωστό ότι μόνο μέσα από κρίσεις δημιουργείς χαρακτήρα και έργα, οπότε μην πτοηθείς από τυχόν εμπόδια στο δρόμο για την κατάκτηση του στόχου σου. Θυμήσου επίσης ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται έξω αλλά, τις περισσότερες φορές, μέσα μας.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο φετινός Αύγουστος δεν ήταν σαν τους προηγούμενους. Ακόμα κι αν δεν δούλευες (οι πιθανότητες να έτρεχες επαγγελματικά είναι μεγάλες), φαίνεται ότι το μυαλό σου στις διακοπές σε βασάνιζε με εργασιακά άγχη, με αγωνίες επαγγελματικού τύπου και με τις ανακατατάξεις που χρειάζεται να κάνεις αναγκαστικά σε όλα τα μέτωπα και που αισθάνεσαι να έρχονται καλπάζοντας. «Τίποτα ίδιο» είναι το σλόγκαν εδώ και μήνες και περιλαμβάνει από ζητήματα σχέσεων και συνεργασιών μέχρι αλλαγές σπιτιού και θέματα ταμπού για σένα, όπως οι φιλίες και οι φίλοι. Κι όσο περισσότερο πιέζεσαι τόσο περισσότερο η ενεργοποίηση του 12ου ηλιακού σου οίκου σού δημιουργεί φαντασιώσεις αποδράσεων (ακόμα κι αν γύρισες μόλις από διακοπές), αναζωπύρωση ανέφικτων ερώτων και σε παρασύρει σε μια γλυκιά απάθεια. Υ.Γ. Όποιος σου πει ότι η εργασιοθεραπεία είναι το πιο ισχυρό αντικαταθλιπτικό σού επιτρέπεται να τον μαρμαρώσεις με το βλέμμα σου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι με τον Δία απέναντί σου δεν κινδυνεύεις ακόμα κι αν τραυματιστείς σοβαρά – που δεν. Φυσικά αυτού του είδους οι διαβεβαιώσεις σού φαίνονται σαν αλοιφές της νέας εποχής που επιμένουν ότι Αν Θέλεις Μπορείς και λοιπές αηδίες. Όσο κι αν φοβάσαι πάντως, τίποτα άσχημο δεν πρόκειται να σου συμβεί. Όχι τώρα τουλάχιστον, που ο Άρης διελαύνει το φιλικό σου Καρκίνο και Ήλιος, Αφροδίτη και νέα Σελήνη (29/8) στην Παρθένο ενεργοποιούν θετικά τον 11ο ηλιακό σου οίκο των φιλιών, των συμμαχιών, των στόχων και των ονείρων – όλοι και περισσότεροι σημαντικοί άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν σαν κάτι περισσότερο από μία εξελιγμένη και αξιόπιστη επαγγελματική μηχανή. Άρα: αναγνώρισε τις ευκαιρίες και αγωνίσου για αυτά που έχεις δρομολογήσει ή κάνε πράξη την επαγγελματική πραγματικότητα που σε ενδιαφέρει. Βοήθησε  την τύχη για να σε βοηθήσει χωρίς να στραβώνεις σε κάθε δυσκολία. Και ναι, ναι, ναι… Οι ερωτικές σχέσεις συνεχίζουν να είναι στο προσκήνιο, και τώρα που ο Δίας είναι ανάδρομος θα δείξουν την αντοχή τους όπως θα δεις και ποια από τις επαγγελματικές προτάσεις που συζητάς έχει προοπτικές.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο μεσουράνημα του ηλιακού σου χάρτη συνήθως συναντιέσαι τυχαία, βγαίνεις ή συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που μπορεί να σου είναι χρήσιμοι επαγγελματικά, με beautiful people, με ενδιαφέροντες τύπους που μπορεί να συναντήσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι, συγκεντρώσεις. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αφενός μεν δεν είναι φρόνιμο να καθίσεις σπίτι σου και δεύτερον ότι είσαι κοινωνικά ορατός. Μερικές φορές βρίσκεσαι και με κάποιους που έχουν τη δύναμη και τα χρήματα για να κάνουν μερικά από  τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σου πράξη. Ωστόσο ο Ουρανός στον Κριό σε γεμίζει με την επαναστατικότητα του Τσε και σου φωνάζει με δύναμη 150 ντεσιμπέλ ότι αν και εκ πρώτης όψεως κάποιες προσφορές μπορεί να είναι δελεαστικές, πρέπει να θυμάσαι πως ο προορισμός σου είναι να αποδείξεις στον κόσμο ότι η ελευθερία σου ή το να ερωτευτείς είτε έναν άνθρωπο είτε μια ιδέα και να δημιουργήσεις κάτι πρωτοποριακό σημαίνουν πολλά περισσότερα για σένα από όσα μια φανταχτερή καρέκλα.

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η ένταση του Αυγούστου που αιωρείτο στην ατμόσφαιρα –ή εκδηλωνόταν με συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις– χαρακτηρίζει και τον Σεπτέμβριο. Με λίγα λόγια: τα χαρτιά των σχέσεων –είτε προσωπικών είτε επαγγελματικών– ξαναμοιράζονται με τον Άλλο να έχει επιπλέον μπαλαντέρ. Άρα, τώρα που οι πιθανότητες να κερδίσεις την παρτίδα είναι μειωμένες, φρόντισε να υποχωρείς διπλωματικά όπου σε παίρνει. Ταυτόχρονα η ενεργοποίηση του 9ου ηλιακού σου οίκου σού δίνει τη λογική και την επικοινωνιακή άνεση να χρησιμοποιήσεις την πειθώ εκεί που υπάρχουν εστίες φωτιάς. Στο μέσον ενός συμπαντικού κυκλώνα – ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου συνεχίζει να τετραγωνίζει τον Ουρανό στον Κριό, γεγονός που δημιουργεί τη σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο– χρειάζεται να μείνεις στο μάτι του κυκλώνα που λέγεται ότι υπάρχει ησυχία για να σκεφτείς ήσυχα και χωρίς σπασμωδικές αντιδράσεις το επόμενο βήμα που θα γίνει σίγουρα και που οι επιπτώσεις του θα είναι σοβαρές για πολλά χρόνια.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Τώρα που η νέα Σελήνη (29/8) και ο Ήλιος με την Αφροδίτη κινητοποιούν τον 8ο οίκο σου, δεν είναι ανάγκη να απευθυνθείς σε τηλεοπτικές ψυχολόγους και κλινικούς σεξολόγους για να μιλήσεις για σεξουαλική ψυχρότητα και σχέσεις που διατηρείς σε κατάσταση κατάψυξης. Τα αισθήματα ξεπαγώνουν, η λίμπιντο ψάχνει ερωτικό αντικείμενο, το πάθος κάνει μπουρμπουλήθρες, η Επιθυμία για τον Άλλο γίνεται έμμονη ιδέα. Οφείλω πάντως να σε προειδοποιήσω να προστατεύσεις τη σχέση που έχεις και να δείξεις στοργή στο έτερο ήμισυ. Οι λιγότερο εξελιγμένοι Υδροχόοι που δεν έχουν ακούσει ότι το ανεξέλεγκτο σεξ δεν είναι στη μόδα πρέπει να ηρεμήσουν και να βρουν μια πιο προσγειωμένη διέξοδο για τις ορμές τους. Αν όμως σκέφτεσαι να σπαταλήσεις τις μέρες σου προσπαθώντας να πείσεις τους άλλους να πληρώσουν τα δικά σου χρέη ή φλερτάροντας έξω από τη σχέση για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου, τα άστρα δεν είναι με το μέρος σου. Υ.Γ. Άραγε λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση σημαίνει και περισσότερη εργασιακή προσήλωση και δημιουργικότητα και άρα περισσότερα χρήματα;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη στον 5ο σου οίκο και την ενεργοποίηση του 7ου οίκου των σχέσεων από Ήλιο, Αφροδίτη και νέα Σελήνη (29/8), θα μπορούσες να φορέσεις τη φαρέτρα σου και να βγεις στο κυνήγι για τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σου – ή ΤΙΣ γυναίκες ή ΤΟΥΣ άντρες των ονείρων σου. Σαφώς και μπορείς να το κάνεις, μόνο που με τον Κρόνο στον Ζυγό και τις εκλείψεις της χρονιάς στον άξονα που αποτελείται από τους 4ο και 10ο οίκους σου συνειδητοποιείς ότι μετά τις πρώτες ερωτικές συναντήσεις, μετά τα πρώτα καυτά φιλιά και τον ενθουσιασμό οι σχέσεις απαιτούν διόδια που πρέπει να πληρώσεις και μάλιστα ακριβά. Αν ο έρωτας δεν μετουσιώνεται σε αγάπη, ευθύνες, σταθερότητα και αμοιβαίους συμβιβασμούς μοιάζει με υποκατάστατο. Να θυμάσαι ακόμη ότι η δημιουργικότητα αν την έχεις είναι θείο δώρο και αν τη χρησιμοποιείς στη δουλειά σου είναι ευλογία. Μόνο που τώρα ξέρεις ότι τα μεγαλόπνοα σχέδια θα πρέπει κατά 99% να αποτελούνται από ιδρώτα.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ