Cosmic Telegram

Τα ζώδια της χρονιάς: Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Σου δίνεται η ικανότητα να γκρεμίσεις και να χτίσεις τη ζωή σου από την αρχή. Να διαμορφώσεις ο ίδιος την ταυτότητά σου.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 330
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11590-26495.jpg

Συμβολίζοντας το Σύστημα και το Κατεστημένο, ακόμα και οι αλλαγές σου γίνονται με τάξη, οργάνωση και συντηρητισμό. Σύμφωνα με το βαθμό της εξέλιξής σου, της ανασφάλειάς σου και της απληστίας σου μπορείς να γίνεις είτε ένας δίκαιος, ηθικός, κύριος του υλικού κόσμου είτε ένας ανυπόφορος Σκρουτζ. Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο αισθάνεσαι γυμνός αν δεν κρύβεσαι πίσω από την πανοπλία του παντοδύναμου που συμβουλεύει, στηρίζει και κατευθύνει. Μάλιστα. Από ό,τι έχεις αντιληφθεί ήδη, αν ανήκεις στους γεννημένους στις πρώτες 10 ή 15 μέρες του ζωδίου σου (κάθε ένας Αιγόκερως θα ζήσει επί δύο συνεχόμενα χρόνια εσωτερικά και εξωτερικά επεισόδια που θα χωρίσουν τη ζωή του σε ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ), ο τροχός της τύχης δεν γυρνάει κατά το δοκούν, αλλά ανεξάρτητα από τη θέληση ή τις επιθυμίες σου. Ο Πλούτωνας είναι εδώ για να αναδείξει ή να διαλύσει πλευρές της ζωής σου που δεν λειτουργούν. Η κακή δημοσιότητα του Πλούτωνα μιλάει για σκληρά παιχνίδια εξουσίας (σε σχέσεις και καριέρα), για έλεγχο, ζήλεια, χειραγώγηση. Φυσικά και ανακύπτουν τρομακτικά θέματα εξουσίας, αλλά υπάρχει και το flip side. Σου δίνεται η ικανότητα να γκρεμίσεις και να χτίσεις τη ζωή σου από την αρχή. Να διαμορφώσεις ο ίδιος την ταυτότητά σου. Αυτή η διέλευση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου με τρόπους που δεν είχες φανταστεί ποτέ πριν: αν έλεγες ότι δεν θα παντρευτείς ποτέ παντρεύεσαι κι αν ισχυριζόσουν ότι ποτέ δεν θα πάρεις διαζύγιο χωρίζεις. Εκεί που ήσουν συντηρητικός γίνεσαι προοδευτικός, ή το αντίθετο. Ό,τι πίστευες ότι ήσουν μπορεί να μεταμορφωθεί στο αντίθετό του. Η δύσκολη γέννα αφορά τον καινούργιο εαυτό σου. Όσο για τον κυβερνήτη σου Κρόνο στον Ζυγό, σε πιέζει να ασχοληθείς υπερεντατικά με την επαγγελματική σου ζωή. Είναι η εποχή που το ασανσέρ της καριέρας αλλάζει όροφο προς το ρετιρέ ή προς το λεβητοστάσιο. Και βεβαίως το συμπαντικό ισοδύναμο του Αϊ-Βασίλη, ο Δίας (23/1-5/6) στον Κριό και αργότερα ο αλλοπρόσαλλος Ουρανός (από 12/3), φέρνει πολλές φορές ευοίωνα ή ξαφνικά και αστραπιαία καινούργια δεδομένα. Στην περίπτωση του Δία οι σχέσεις με την οικογένειά σου εξομαλύνονται αν υπήρχε κενό επικοινωνίας ή η οικογένειά σου αυξάνεται – με ένα μωρό; Ή μήπως κάποιος έρχεται στο σπίτι ως γαμπρός ή νύφη; Μήπως κάποιος φεύγει στο εξωτερικό για σπουδές; Αγοράζεις ή μετακομίζεις σε καινούργιο σπίτι; Από την άλλη πλευρά ο Ουρανός στη βάση του ωροσκοπίου δημιουργεί αναστάτωση στην οικογένεια – επειδή φεύγεις απροειδοποίητα και ξαφνικά στο δικό σου σπίτι ή επειδή ανακοινώνεις ότι θα σπουδάσεις στο εξωτερικό; Ίσως γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει το σπίτι για ιδιοκατοίκηση; Μήπως αλλάζει έδρα η δουλειά σου και εσύ αναγκάζεσαι να αλλάξεις σπίτι για να είσαι πιο κοντά; Μια ήρεμη οικογενειακή ζωή μπορεί να απειληθεί από ένα ξαφνικό διαζύγιο ή μια εργασιακή ανατροπή. Ίσως είναι η επιθυμία για αλλαγές που ενεργοποιείται και ξαφνικά θέλεις να απελευθερωθείς από παλιές δεσμεύσεις, κανόνες και υποχρεώσεις. Απροσδόκητα και άτσαλα αποφασίζεις να αλλάξεις τις σχέσεις με τους αγαπημένους σου ριζικά ή διαρρηγνύοντάς τις.

SOS, έκλειψη Ηλίου, 1 Ιουλίου στον Καρκίνο: συμβαίνει στον οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων. Αν δεν ανήκεις στους μοναχικούς τύπους –πολλοί Αιγόκεροι προτιμούν να αποσυρθούν όταν είναι πληγωμένοι θεωρώντας αναξιοπρεπές να επιδεικνύουν τον πόνο τους– αυτή η νέα σούπερ Σελήνη μπορεί να σηματοδοτήσει την επισημοποίηση μιας επαγγελματικής ή ερωτικής σχέσης. Είναι μια περίοδος που οι σχέσεις ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν δεσμεύσεις και ο «γάμος» ακολουθεί σαν αποτέλεσμα. Επίσης είναι ένα διάστημα που μπορεί να δείχνει επαγγελματικές διαπραγματεύσεις. Φυσικά μια έκλειψη μπορεί να δείχνει και το τέλος μιας σχέσης (επαγγελματικής ή συντροφικής).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ