Cosmic Telegram

Stardust 538

Παρθένε, κάνει κύμα – κρατήσου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 538
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107624-239496.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό (17/9 - 9/10) θα υπάρξουν πολλές αμήχανες στιγμές στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και πιθανόν ιδιαίτερα στη συντροφική/ερωτική σου ζωή. Γιατί; Κάτι που δεν ειπώθηκε συννεφιάζει τη μεταξύ σας σχέση, γιατί ο καιρός περνάει, οι άνθρωποι αλλάζουν και κάποιος πάντα αλλάζει περισσότερο αφήνοντας τον άλλο πίσω να αναρωτιέται τι συμβαίνει, γιατί η επικοινωνία αρχίζει να έχει κενά. Μπορεί απλώς να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τη συμπαράσταση/στήριξη/προσοχή που θέλεις ή αντιστρόφως να είσαι εσύ που ο Άλλος νιώθει ότι παραμελεί. Μπορεί το βραχυκύκλωμα να μη σχετίζεται με αισθηματικά αλλά με τη δουλειά και τις επαγγελματικές σου σχέσεις που πιθανόν χρειάζονται επανεξέταση, διορθωτικές κινήσεις ή υπομονή και ψυχραιμία αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά Αφροδίτη και Άρης στον Λέοντα αποτελούν γερό αντίδοτο σε κάθε είδους στραβοπάτημα. Μην αφήσεις τον εκνευρισμό ή τις πρακτικές δυσκολίες να σου χαλάσουν μία εποχή που μπορεί κι έχει τη δυνατότητα να είναι δημιουργική, ερωτική και διασκεδαστική.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με πλανήτες που συνεχίζουν να διελαύνουν στον Λέοντα αυτό που έχει κομβική σημασία είναι η ασφάλεια που σου εξασφαλίζουν οι άνθρωποι που αγαπάς, που θεωρείς ή είναι η οικογένειά σου. Αν νιώθεις προστατευμένος/η τότε μπορείς να ασχοληθείς ανεμπόδιστος/η με τα επαγγελματικά σου. Αν νιώθεις μόνος/η τότε η διάθεσή σου είναι ασανσέρ, αισθάνεσαι ανήσυχος/η, κάτι σου λείπει, υπάρχει γκρίνια και επιθετικότητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι συνήθως δεν μιλάμε για ό,τι μας ενοχλεί ή δεν ζητάμε ό,τι έχουμε ανάγκη με αποτέλεσμα το χάσμα να μεγαλώνει. Πώς θα ξέρει ο άλλος αν δεν του πεις; Ταυτόχρονα ο Ερμής ανάδρομος στον Ζυγό (17/9 - 9/10) δημιουργεί πιθανή αναστάτωση στην εργασιακή σου καθημερινότητα ή η καθημερινότητα με τις πρακτικές της εκκρεμότητες γίνεται πιεστική. Ξανά: Αν αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, πες το. Μην περιφέρεσαι με ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου. Υ.Γ. Το σπίτι θέλει επίσης την προσοχή σου.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όταν ο κυβερνήτης σου γυρίζει ανάδρομος –τρεις φορές το χρόνο, κάθε τέσσερις περίπου μήνες, επί τρεις εβδομάδες– έχεις την ευκαιρία να σταματήσεις για λίγο να τρέχεις ώστε να δεις πού πηγαίνεις, πώς πηγαίνεις, το στάτους των σχέσεών σου, τα σχέδιά σου, τις προσδοκίες και τους ρυθμούς σου. Με λίγα λόγια σε κάθε ανάδρομο έχεις τη δυνατότητα να τσεκάρεις την πραγματικότητά σου, να την τροποποιήσεις, να διορθώσεις ό,τι χρειάζεται, να κρίνεις και να δεις την εξέλιξή σου. Με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό (17/9 - 9/10) ο τομέας που επηρεάζεται αποτελείται από το τρίπτυχο Δημιουργικότητα/Έρωτας/Παιδιά. Άρα αυτοί είναι και οι τομείς που χρειάζονται ανασύνταξη, προσοχή, ψυχραιμία, αποστασιοποίηση, ώστε να δεις πού βρίσκεσαι. Μία ερωτική ιστορία, ένα δημιουργικό σου σχέδιο, ένα ταξίδι, το παιδί σου, ο τρόπος που εκφράζεσαι μπαίνουν στο μικροσκόπιο ώστε να εξελιχθούν ή να διορθώσεις τυχόν ελλείψεις, να συνειδητοποιήσεις τυχόν προβλήματα ή κενά. Να δεις τη συμπεριφορά σου ή να σκεφτείς τις αντιδράσεις των άλλων.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος σε ένα σημαντικό σημείο του ηλιακού σου χάρτη. Στον Ζυγό (17/9 - 9/10) υπάρχει η οικογένεια, το σπίτι, η ψυχολογική βάση μας, η ασφάλειά και ο προσωπικός μας κόσμος. Η διάθεση, λοιπόν, οι άνθρωποι που είναι κοντά σου, το σπίτι σου, η αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας είναι θέματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έρθουν στην επιφάνεια ώστε να συνειδητοποιήσεις με τι και ποιους αισθάνεσαι σταθερότητα, σιγουριά και προστασία. Ναι, ένας τόνος πιο πάνω στη φωνή του άλλου, ένας επαγγελματικός εκνευρισμός που εκδηλώνεται με νεύρα στη σχέση, ένα πρακτικό πρόβλημα του σπιτιού, μαζεμένα παράπονα που δεν έχουν εκτονωθεί, μπορεί να πυροδοτήσουν εκνευρισμούς και αντιπαραθέσεις που έχουν βαθύτερες αιτίες, οπότε πριν ξεσπάσεις άτσαλα σκέψου τι είναι αυτό που πιθανόν εμποδίζει τη σχέση ή και τη δουλειά σου να εξελιχθούν. Α, ναι. Τα μούτρα δεν είναι ποτέ καλό ξεκίνημα για εποικοδομητική συζήτηση.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Ερμής είναι επικοινωνία. Και ο Ζυγός για σένα συμβολίζει την επικοινωνία. Ο Ερμής λοιπόν, που γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό (17/9 - 9/10), επηρεάζει διπλά τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και αυτή την περίοδο αρνητικά. Οπότε κάθε κίνηση που μπορεί να σε δεσμεύσει για μεγάλο διάστημα ανάβαλέ την, αν μπορείς και είναι εφικτό. Αν δεν μπορείς και είσαι υποχρεωμένος/η να υπογράψεις χαρτιά, να μετακινηθείς, να κάνεις σοβαρές συζητήσεις, να πας σε σημαντικά ραντεβού, να ταξιδέψεις, να ξεκινήσεις μία δουλειά, να ανοίξεις ένα μαγαζί, να συνεργαστείς, να κάνεις επαφές με εξωτερικό κ.λπ. να έχεις κατά νου ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξουν καθυστερήσεις, αναβολές, να χρειαστεί να ξανακοιτάξεις και να τροποποιήσεις τις συμφωνίες ή να χρειαστεί να ξαναμιλήσεις ή να δεις παραμέτρους που κατά τη διάρκεια του ανάδρομου σου διέφυγαν. Κατά τα λοιπά ο Άρης και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου παρέχουν την ενέργεια, τη θέληση και τις δυνατότητες εξελίξης σε αισθηματικά και επαγγελματικά θέματα, αλλά ο Ερμής τούς δίνει μία εκνευριστική επιβράδυνση.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αντιλαμβάνεσαι άραγε ότι είναι παράλογο να επιθυμείς κάποιον για να σε σώσει (ακόμα και οικονομικά) και όταν προσφέρεται, ανταποκρίνεται ή θέλει τότε να αρχίζεις να κάνεις νάζια; Κι όμως είναι ο μόνος/η που μπορεί να σε σώσει από την κινούμενη άμμο του αυτομαστιγώματος και της αυστηρής αυτοκριτικής. Χρειάζεσαι κάποιον επειγόντως που θα τον θέλει η καρδιά σου χωρίς να περάσει από τις Συμπληγάδες της λογικής και των πρέπει. Είναι άδικο στον εαυτό σου να θέλεις διακαώς κάποιον και να κάνεις τα πάντα για να τον/την ξενερώσεις, επειδή φοβάσαι να έχεις ανάγκη τον οποιοδήποτε ή τα στάνταρντς έχουν ανέβει στον ουρανό. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχεις να πολεμήσεις και στον τομέα της επαγγελματικής ζωής και να αποδείξεις την αξία σου σε ανθρώπους που δεν εκτιμάς. Και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ όταν δεν είσαι σίγουρος ότι αξίζεις. Μην κάνεις αυτή τη στιγμή το λάθος να εξωτερικεύσεις αυτή σου την αγωνία στον επαγγελματικό χώρο γιατί τα κοράκια καραδοκούν. Φυσικά και αξίζεις. Αξίζω, αξίζω, αξίζω... συνέχισε – πιο δυνατά...


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ελπίζοντας ότι έχεις διευθετήσει κατά το μάλλον ή ήττον τις σοβαρές υποθέσεις σου πριν τον ανάδρομο, οι μέρες του ανάδρομου Ερμή στο ζώδιό σου (17/9 - 9/10) είναι μέρες αναγκαίων προσαρμογών, ανασκόπησης και επιδιορθωτικών κινήσεων. Ουσιαστικά οι ανάδρομες εποχές μάς καλούν να δούμε από απόσταση τα πεπραγμένα, να συνειδητοποιήσουμε πού τα σχέδιά μας, η δουλειά μας, οι αντιλήψεις μας, οι ιδέες μας και η οπτική μας χρειάζεται να τροποποιηθούν ώστε να προχωρήσουμε στις επιδιώξεις μας περισσότερο προετοιμασμένοι και κυρίως πιο προσγειωμένοι. Ναι, η εποχή του ανάδρομου έχει διάφορες πρακτικές εκκρεμότητες που πιστεύαμε ότι θα λυνόντουσαν μόνες τους αλλά που επιστρέφουν με ένα «ουφ τώρα, ήταν ανάγκη κι αυτό;». Ή πιθανόν κάποιες μέρες μάς φαίνεται ότι το σύμπαν τα έχει βάλει προσωπικά μαζί μας επειδή ξεχάσαμε το κινητό, η τροχαία μάς έγραψε, το μηχάνημα της τράπεζας έφαγε την κάρτα, χάσαμε τα αρχεία στο κομπιούτερ. Ουσιαστικά όμως, όπως είπαμε, χρειάζεται να επιμείνεις στο «ξανακοιτάω και διορθώνω».


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Λέοντα μάλλον σε ενδιαφέρει η φήμη σου, η θέση σου στην κοινωνία, το πώς σε βλέπουν οι άλλοι, τι έχεις καταφέρει επαγγελματικά, πώς θα φανείς κοινωνικά. Άρα αυτή την περίοδο είτε υπάρχουν εξελίξεις στη δουλειά ή τρέχεις για να τα βγάλεις πέρα ή να αποδείξεις ότι αξίζεις, ή πιέζεσαι επαγγελματικά ή αγωνιάς για το μέλλον της δουλειάς σου, οπότε έχεις ρίξει όλο το βάρος σε αυτή, ή υπάρχουν και τα ενδεχόμενα να πολλαπλασιάζεις τις δημόσιες εμφανίσεις σου, να μην αφήνεις να πέσει κάτω καμία ευκαιρία για έξοδο και κοινωνικές συναναστροφές, να αναγνωρίζεσαι με κάποιο τρόπο σε ό,τι κάνεις ή να βρίσκεσαι σε παρέες με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Υπάρχει βεβαίως και η εκδοχή να αντιμετωπίσεις προβλήματα στο σπίτι και την οικογένεια ή το σπίτι να γίνει καταφύγιο ασφαλές ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς. Τέλος επειδή ο ανάδρομος Ερμής βρίσκεται πάνω από το κεφάλι σου και πίσω από την πλάτη σου, στον Ζυγό δηλαδή (17/9 - 9/10), έχε κατά νου ότι η γραμμή που χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία είναι διαφανής και ότι δεν πρέπει να συγχέεις το συναίσθημα με τη σωστή κρίση.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Kαλώς να τον δεχθείς: Ο Κρόνος περνάει οριστικά στον Τοξότη (18/9 - 20/12/17). Βεβαίως οι γεννημένοι τις πέντε πρώτες ημέρες του ζωδίου σου ξέρουν ήδη τι σημαίνει Κρόνος, αφού ο Κρόνος είχε περάσει δοκιμαστικά στον Τοξότη στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου (23/12) και κάθισε σε αυτόν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και επέστρεψε στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού. Ποια είναι η λέξη κλειδί του Κρόνου; Ευθύνη. Αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου, προσωπικά, επαγγελματικά, οικογενειακά, συναισθηματικά, συντροφικά. Μπαίνεις δηλαδή σε μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία της ζωής σου που οι αποφάσεις σου θα την καθορίσουν για τα επόμενα εφτά τουλάχιστον χρόνια. Δεν είναι εύκολη η ενηλικίωση (σε όποια ηλικία κι αν είσαι, ωριμάζεις) γιατί περιέχει φόβους, αμφιβολίες, καθήκοντα, πρωτόγνωρες υποχρεώσεις, πρωτόγνωρες ευθύνες. Μπορείς να την αποφύγεις; ΟΧΙ. Από δω και πέρα γκρεμίζεις ή γκρεμίζεται ό,τι δεν σου χρησιμεύει ή δεν σε εξελίσσει και χτίζεις το παρόν και το μέλλον σου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μην πέσεις στην παγίδα να σκεφτείς ότι επαγγελματικά δεν κάνεις αυτό που ακριβώς θέλεις, δεν το κάνεις καθόλου ή είσαι αναγκασμένος/η να γυαλίζεις τα παράσημα κάποιου άλλου ενώ ουσιαστικά εσύ είσαι η κινητήρια δύναμη. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ζυγό (17/9 - 9/10) επηρεάζει αρνητικά την επαγγελματική πραγματικότητα, με γκρίνια, απαισιοδοξία, παράπονα, πρακτικά οικονομικά προβλήματα, ασυνεννοησία με τον δίπλα, τον από κάτω, τον από πάνω. Το πράγμα παύει να ρολάρει, και επιπλέον υπάρχουν προβλήματα καθημερινότητας που σου κάνουν να νεύρα κρόσσια. Μεταξύ μας, τώρα, το ζήτημα δεν είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζεις, αφού είσαι εξοπλισμένος να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με ψυχραιμία, αντοχή και υπομονή. Το θέμα είναι εσωτερικό. Η ψυχή σου είναι που αντιδράει και θέλει ανεμπόδιστη να τρέξει, να αισθανθείς, να σχετιστεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί και σε αυτό το επίπεδο είναι που βραχυκυκλώνεις. Ίσως τελικά η εκνευριστική καθημερινότητα αυτή τη στιγμή να είναι ευχής έργον αφού δεν σου αφήνει χρόνο να σκεφτείς ό,τι σου λείπει.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Και ξαφνικά (;) μια σκέψη: Αυτός/ή που είναι μαζί μου, που είμαστε μαζί, είναι κάποιος/α που δεν ξέρεις. Που αισθάνεσαι αποξένωση. Που δεν σε αφορά. Ή ανάμεσα σε σένα και στον Άλλο ο αέρας γεμίζει δυσανάλογα πολλά παράπονα που δεν λέγονται ή συγκαλυμμένες κατηγορίες. Το ευτυχισμένο ή ανέφελο αμερικάνικο ζευγάρι μεταμορφώνεται σε γαλλικό ψυχόδραμα. Από την άλλη θα μπορούσε να είναι μία ενδιαφέρουσα περίοδος που ξυπνάνε τα αίματα, η σχέση αναθερμαίνεται, που οι δύο σε αυτήν πέφτουν με πόθο ο ένας πάνω στον άλλο. Κι αν δεν υπάρχει κάποιος/α στη ζωή σου μπορεί να είναι μία περίοδος που εμφανίζεται το αντικείμενο του πόθου. Ή μπορεί να είναι εποχή επαγγελματικού πυρετού – συζητάς και δρομολογείς τα επόμενα βήματά σου. Η προτεραιότητα πάντως είναι οι σχέσεις ή η σχέση – μην την αφήνεις να γίνει φτηνή γυναικεία λογοτεχνία.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν η ζωή είναι μόνο ένα ατέλειωτο πηγαινέλα για την επιβίωση κι όχι ένα πρόσωπο που αγαπάς, ένας στόχος που κυνηγάς και σε γεμίζει, η χαρά να βοηθάς και να εξελίσσεσαι, τότε τι καλό υπάρχει στο να ζεις; Το ζήτημα είναι υπαρξιακό και αφορά το νόημα που δίνεις στη ζωή σου. Αυτή την εποχή χρειάζεται να βοηθάς τους άλλους, να τρέχεις πρακτικά τη ζωή σου, να προσέχεις το σώμα και την υγεία σου, να ακολουθείς μία ρουτίνα που δίνει στη ζωή σου ρυθμό, να ριχτείς στη δουλειά ή να ψάξεις για μία δουλειά που να σε γεμίζει. Βεβαίως η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ζυγό (17/9 - 9/10) ανακινεί συναισθηματικά θέματα και μάλιστα υπόγεια και άτσαλα: Τι είναι αυτή η σχέση που βρίσκομαι; Γιατί δεν είναι όπως τη φαντάζομαι; Πού πήγαν η θερμότητα και η απόλαυση; Επιπλέον ενεργοποιούνται και θέματα με αιχμή τα κοινά οικονομικά – με το/τη σύντροφο, με το συνεταίρο, με το συνεργάτη, ή εμφανίζονται πιεστικές οικονομικές εκκρεμότητες. Το μεγάλο θέμα όμως είναι τι να κάνεις την καρδιά που θέλει, απαιτεί, φωνάζει, αλλά δεν εισακούεται.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ