Cosmic Telegram

Stardust Notes 12.08.15

Νέα Σελήνη στις 14 Αυγούστου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104299-207136.jpg

Αυτή η νέα Σελήνη μάς λέει ότι γεννηθήκαμε για να είμαστε μοναδικοί. Για να αναγνωριστούμε για κάτι. Για να είμαστε δημιουργικοί. Η αυτοπραγμάτωση απαιτεί να επινοήσουμε, να εφεύρουμε, μα γεννήσουμε κάτι, είτε κυριολεκτικά ένα παιδί είτε να υλοποιήσουμε μια έμπνευση, μια ιδέα, ένα όνειρο.

Μια νέα Σελήνη στον Λέοντα, στο ζώδιο του Ήλιου. Δημιουργώντας γίνεσαι ο εαυτός σου. Εκφράζεις τον εαυτό σου. Την αυθεντικότητά σου. Πρόκειται για μια αφετηρία, ένα καινούργιο ξεκίνημα, ένας νέος σπόρος που ρίχνεται για να ριζώσει, να μεγαλώσει και να ανθίσει. Οι στόχοι του Ήλιου μας είναι εσωτερικοί και αφορούν την αίσθηση της πληρότητας που αισθανόμαστε όταν πραγματοποιούμε τις σωματικές, τις πνευματικές και τις ψυχικές μας δυνατότητες. Αυτοί οι στόχοι είναι δύσκολο να περιγραφούν και διαφέρουν από το ένα πρόσωπο στο άλλο. Ο Σωκράτης ονόμαζε αυτή την εσωτερική δύναμη που τον κινούσε «δαίμονα» εννοώντας το πεπρωμένο που ωθεί κάποιον/α να ολοκληρωθεί, να γίνει το ιδανικό που επιθυμεί.

Ο Ήλιος μάς λέει: «Η ζωή μου σημαίνει κάτι. Έχω δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσω, να καλλιεργήσω, να εξελίξω». Αυτή είναι και η ουσία αυτής της νέας Σελήνης στον Λέοντα. Εάν δεν αναλάβουμε δράση ώστε να κάνουμε κάτι μοναδικό που μας εκφράζει, όσο μικρό κι αν είναι, είμαστε καταδικασμένοι να υποφέρουμε από τον εαυτό μας που δεν εκφράζεται, δεν προχωράει, δεν αισθάνεται ξεχωριστός, δεν λάμπει. Τότε έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε το θάνατο αφού δεν ζήσαμε ποτέ πραγματικά.

Η νέα Σελήνη κάνει σύνοδο με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα επαναξιολόγησης των σχέσεών μας, της αξίας μας, των ταλέντων και των δυσκολιών μας. Τι θολώνει τη λάμψη του Ήλιου μας; Της προσωπικότητάς μας; Τι παίρνεις και τι δίνεις στις σχέσεις σου ή σε αυτόν/ή που αγαπάς; Μερικές φορές πιστεύουμε ακράδαντα ότι ξέρουμε ποιο είναι το καλό το Άλλου αλλά δυστυχώς το μόνο που κάνουμε είναι να σπέρνουμε με καρφιά το δρόμο του. Πρόκειται για μια περίοδο που χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, ενδοσκόπηση, αυτοκριτική, απόσταση και καρδιά που δεν επιδεικνύει την αγάπη της αλλά κατανοεί και συμπαραστέκεται. Η αγάπη έχει και απότομες στροφές και λακκούβες και θλίψη και παράπονα, μην τα αφήσεις να διαλύσουν μια σχέση που σε γεμίζει, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να μένεις σε μια σχέση μόνο και μόνο από ανασφάλεια και συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγουμε δραστικές αποφάσεις κατά της διάρκεια της ανάδρομης φάσης της Αφροδίτης, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Επίσης έχουμε και τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό στον Κριό. Με τον Ουρανό στο κάδρο ποτέ δεν έχουμε συνηθισμένα γεγονότα. Ο Απελευθερωτής, ο Αφυπνιστής, ο Αλλοπρόσαλλος Ουρανός μάς δείχνει πού έχουμε βαλτώσει, πού αντιμετωπίζουμε αδιέξοδα εξαιτίας της έλλειψης τόλμης να υιοθετήσουμε μια διαφορετική προοπτική, οπτική, δράση και πού είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο άλμα, τη μεγάλη αλλαγή, τη μεγάλη ανατροπή. Ο Ουρανός μάς κινητοποιεί, μας ξυπνάει, μας πιέζει να ξυπνήσουμε, να βγούμε από την απάθεια, να αναλάβουμε δράση, να υπακούσουμε στις δικές μας επιθυμίες και όχι στα θέλω των άλλων ή της κοινωνίας. Ο Ουρανός ενδιαφέρεται για την αυτονομία, την ελευθερία, την ατομικότητά μας.

Το τετράγωνο του Ερμή στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς σχετίζεται με την επικοινωνία. Οι λέξεις μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα, να είναι ιαματικές, να εμπνεύσουν, να παρηγορήσουν, να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα της ψυχής. Μπορούν όμως να είναι και παραπλανητικές, να κρύβουν τα πραγματικά αισθήματα, να λειτουργούν σαν δούρειος ίππος στις ψυχές. Οι λέξεις είναι τέχνη, είναι και κουτσομπολιό. Με αυτό το τετράγωνο προσοχή στις συζητήσεις, στις μετακινήσεις -εισιτήρια, ξενοδοχεία, βαλίτσες, αλλά και στην αφηρημάδα της οδήγησης- και στις αποφάσεις μας, γιατί η πραγματικότητα μπορεί να μην είναι όπως τη φανταζόμαστε, η κρίση μας όχι διαυγής, οι σκέψεις μας θολές, οι πληροφορίες που έχουμε, παίρνουμε ή δίνουμε μπορεί να είναι ακραία υποκειμενικές δημιουργώντας παρενέργειες. Και ναι: η ζωή, τα πρόσωπα, οι καταστάσεις δεν είναι όπως θα θέλαμε να είναι.

Αυτή η νέα Σελήνη στον Λέοντα μας υπενθυμίζει κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ: «Δεν είναι στην εξωτερική συμπεριφορά ή στην εμφάνιση που η ψυχή μας πρέπει να παίξει το ρόλο της, αλλά χρειάζεται κυρίως εσωτερικά, μέσα μας, εκεί που δεν υπάρχουν άλλα μάτια εκτός από τα δικά μας -Μονταίνιος

*Eπηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους) και κυρίως τους γεννημένους γύρω στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 19ο-24ο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ