Cosmic Telegram

Stardust 535

Λέοντα, ναι μεν αλλά

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 535
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102871-229108.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ναι, πολλές φορές πράττεις κι ύστερα σκέφτεσαι. Ρίχνεις μια στον τοίχο με το κεφάλι και μετά ανακαλύπτεις έκπληκτος/η ότι δεν έριξες τον τοίχο κι ότι το κεφάλι σου πονάει. Σε μια εποχή έντασης και ανασφάλειας που συμπίπτει και προσωπικά με δύσκολες πλανητικές όψεις, καλείσαι να επιστρατεύσεις ψυχραιμία, λογική και αυτοσυγκράτηση. Με τον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου έντονα ενεργοποιημένο οι τομείς Οικογένεια/ Επαγγελματική ζωή πιέζονται με πιθανές ανατροπές, κρίση, ή και αποφάσεις που έχουν κόστος. Με λίγα λόγια ό,τι ονομάζεται οικογενειακή ηρεμία και ασφάλεια, επαγγελματικές επιδιώξεις, συνεργασίες ή απλώς επαγγελματική επιβίωση, μπαίνουν στο πλυντήριο και χτυπιούνται. Υπάρχουν μέρες που θα είσαι στο Δόξα τω Θεώ και μέρες που πιθανόν να επικαλείσαι το Παναγία Βοήθα. Θα τη βγάλεις καθαρή; Ναι. Με καούρες και ημικρανίες. Ξανά: Δεν είναι εποχή για παρορμητικότητα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Συζητήσεις, κι άλλες συζητήσεις και πάλι συζητήσεις. Είναι για δουλειές; Γράφεις; Σχετίζεται η δουλειά με κάθε είδους επικοινωνία; Διαφημίζεις τον εαυτό σου και τα ταλέντα σου; Πόρτα πόρτα πουλάς κάτι; Μπαίνεις στα σπίτια των άλλων μέσα από το ίντερνετ; Ή απλώς η έντονη επιθυμία σου για επαφή τελευταία σε φέρνει κοντά με πολλούς ανθρώπους; Ό,τι και να συμβαίνει η ουσία είναι ότι αυτή την περίοδο σε ενδιαφέρει να συνδεθείς με πολλούς, έντονα και συνεχώς. Είσαι μέσα στον κόσμο, σε ενδιαφέρουν οι άλλοι, ρίχνεις γέφυρες. Να έχεις υπόψη ότι η Γλώσσα μπορεί να ενώσει, μπορεί να διχάσει ή να δημιουργήσει συγκρούσεις – προσοχή στην παρορμητικότητα της εποχής. Αν έχεις σχέδια, αν συζητάς για συνεργασίες, αν θέλεις να συναντήσεις κάποιους χρήσιμους ανθρώπους, τώρα είναι η εποχή. Και κάτι ακόμα: η είσοδος της Aφροδίτης (στις 19/7) στην Παρθένο αναδεικνύει θέματα όπως Έρωτας, Δημιουργικότητα, Διασκέδαση, Σεξ, Διακοπές – με όποια σειρά θέλεις. Είναι τα ίδια θέματα που θα σε προβληματίσουν όταν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη στις 26/7, οπότε αν υπάρχουν τριβές ή κόμποι λύσε τους πριν γίνουν γόρδιοι δεσμοί.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Αυτές τις μέρες χρειάζεται να έχεις κάποια πράγματα κατά νου: 1) Ό,τι τυχόν πείσμα σου στις απόψεις, τις ιδέες και την οπτική σου έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα – δεν μπαίνεις στο μάτι του άλλου, βγάζεις το δικό σου. 2) Είναι εποχή συμβιβασμών και εύρεσης λύσεων που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές. 3) Το χρήμα που διαχειρίζεσαι, παίρνεις ή δίνεις, χρειάζεται έξτρα προσοχή – συνεργασίες, δάνεια, συνεταιρισμοί, κοινά οικονομικά μέσα στο ζευγάρι ή την οικογένεια βγάζουν προβλήματα, ένταση ή δημιουργούν πίεση. 4) Μην τρελαίνεσαι με φόβους και άγχη ότι κάποιοι σχεδιάζουν να σε εξαφανίσουν ή να σου την κάνουν. 4) Τώρα είναι η εποχή για να μάθεις κάτι με σπουδές, γλώσσα, σεμινάρια ή οτιδήποτε προσθέτει στα προσόντα σου και μπορεί να σου φανεί εργασιακά χρήσιμο. Y.Γ. Είναι υπέροχη η αγάπη όταν δεν έχει κρυφές υποσημειώσεις σαν δάνειο τράπεζας που ανακαλύπτεις κατόπιν εορτής. Και: Νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν υπάρχει δίπλα μας κάποιος/α που μοιραζόμαστε την αγωνία, τη χαρά και τη συμπάθεια χωρίς να κρίνουμε και να μας κρίνει.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Βρίσκεσαι στο μέσον μια αστρολογικής καταιγίδας στην οποία ο Άρης στο ζώδιό σου κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και αργότερα στο μήνα τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται με ένταση και ξαφνικά κάποιος σημαντικός τομέας της ζωής σου πιέζοντάς σε να αναλάβεις δράση, ή να αντιδράσεις στη δράση κάποιου άλλου ώστε να προχωρήσεις, να τελειώνεις ή να δρομολογήσεις το παρά κάτω σου. Δουλειά, προσωπικές σχέσεις, συνεργασίες, οικογένεια, και ερωτική/συντροφική ζωή είναι κομμάτια που μπορεί να συμβούν ρήξεις, συγκρούσεις, ή χρειάζεται να κάνεις στεγνό καθάρισμα ώστε να εξυγιανθούν. Είναι εποχή άτσαλων πιθανώς συνειδητοποιήσεων. Ταυτόχρονα ο Ερμής στο ζώδιό σου δημιουργεί συνεχώς καινούργιες υποχρεώσεις και τρεξίματα σε μια πιεστική καθημερινότητα. (Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι από τις φορές που χρειάζεται να βάλεις τα αισθήματα και την κυκλοθυμία σου στην κατάψυξη και να κινητοποιήσεις ό,τι ψυχρή λογική διαθέτεις – δύσκολο έργο αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή).


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κι ενώ ο Δίας και η Αφροδίτη για λίγες μέρες βρίσκονται ακόμα στον Λέοντα δημιουργώντας αντισώματα αισιοδοξίας και ευοίωνες προοπτικές –είτε συναισθηματικές είτε επαγγελματικές–, ο Άρης με τον Ερμή στον Καρκίνο σε μια θέση δύσκολη και σκοτεινή χρωματίζουν τις μέρες σου με πιθανή δυσφορία στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, ή πιεστικές καταστάσεις στην εργασιακή ζωή και ψιλοαναποδιές, ή πιεστική καθημερινότητα με υποχρεώσεις που σε κάνουν να τρέχεις, ή το χειρότερο από όλα με μια αίσθηση ματαιότητας, ανικανοποίητου, μελαγχολίας ή αυτομαστιγώματος: σα να κάνεις ορειβασία – πολλή ανηφόρα, μεγάλη δοκιμασία, πολύς ιδρώτας. Ταυτόχρονα θέλεις να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα – φεύγοντας μακριά από την πόλη ή κλεισμένος μέσα στο σπίτι βλέποντας απανωτά επεισόδια του Sense8. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «αφήστε με ήσυχο/η». Η δυσανεξία που σου προκαλεί η πεζότητα της ζωής αντιμετωπίζεται με σωματική κούραση, με διάδρομο στο γυμναστήριο, σφουγγάρισμα ή πρακτικότητες που σε κάνουν να ξεχνιέσαι, ή πέφτοντας με τα μούτρα σε ένα στόχο που χρειάζεται γερή προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση. Ή φίλους κι ένα ποτό παρά πάνω.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η Aφροδίτη έστω και για λίγες μέρες (από 19/7 μέχρι 26/7 που γυρίζει ανάδρομη) μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. «Καιρός για εξωστρέφεια. Έχω σκεφτεί και ξανασκεφτεί τι θέλω, τι επιθυμώ, τα συν, τα πλην. Έχω χτυπήσει το κεφάλι μου στον τοίχο, έχω μετανιώσει για πράγματα που έκανα, ένιωσα τύψεις για κάποια άλλα. Έχω αντιμετωπίσει κακοτυχίες που θα έσπαγαν το ηθικό κάθε λογικού ανθρώπου. Έχω εκλογικεύσει, έχω βάλει φρένο, δίστασα, ανέβαλα. Ε, basta! Μέσα στους ανθρώπους, με τους ανθρώπους, διακινδυνεύοντας τη χαρά και τη λύπη. Την επιτυχία και την αποτυχία. Ζώντας». Σωστή θέση που ενισχύεται από τον Άρη και τον Ερμή στον Καρκίνο που σιγοντάρει τις επιδιώξεις σου, την κοινωνικότητά σου, τα όνειρά σου και κυρίως την ανάγκη σου να πάρεις την αγάπη και την προσοχή που σου αξίζουν. Και κάτι τελευταίο: σκέψου σοβαρά να πάρεις/δρομολογήσεις/συζητήσεις κάποιο ρίσκο που θα σου ανοίξει νέες πόρτες. Και κάτι που θα σου αρέσει: «Όταν φτάσεις στην κορυφή, συνέχισε να σκαρφαλώνεις». Ναι, αλλά διασκέδασε στα διαλείμματα ε;


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Είναι από τις στιγμές που το κοινωνικό γίνεται προσωπικό και το προσωπικό κοινωνικό. Με τον Άρη στον Καρκίνο σε διαδοχικές δύσκολες όψεις –με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και με τον Ουρανό στον Κριό αργότερα– η κοινωνική συγκυρία επηρεάζει άμεσα την επαγγελματική σου ζωή, ενώ προσωπικά πιθανόν καλείσαι να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις είτε με δική σου πρωτοβουλία είτε αντιδρώντας στις αποφάσεις άλλων. Άρα η προσωπική/αισθηματική σου ζωή ή η επαγγελματική σου πορεία με όλες τις πιθανές παραλλαγές τους βρίσκονται σε σημείο καμπής είτε με ρήξεις είτε με πίεση για βαθιές αλλαγές είτε με δύσκολες επιλογές. Χρειάζεσαι επειγόντως σημεία αναφοράς, ανθρώπους να σε στηρίξουν, στόχους να σε κρατήσουν και να δουλέψεις πάνω σε αυτούς. Το να σταματάς στη μέση του δρόμου επειδή φοβάσαι, ή να διστάζεις στο σταυροδρόμι χωρίς να αποφασίζεις ποιo δρόμο να διαλέξεις, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Η ζωή προχωράει με «επενδύσεις» σε κάτι που δεν ελέγχουμε και δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμά του. Αυτές οι εβδομάδες είναι σημαντικές σε πολλές πλευρές: επαγγελματικές, προσωπικές, οικογενειακές. Δράσε με λογική και καρδιά.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ούτως ή άλλως είσαι εξαιρετικά διστακτικός/ή στην έκφραση των αισθημάτων σου. Ακόμα παρά πάνω όταν διατρέχουν τον Καρκίνο πλανήτες που ρίχνουν το βάρος στην ψυχρή λογική (όσο), στην ανάγκη να κάνεις ένα βήμα πίσω για να δεις τη μεγάλη εικόνα της ζωής σου, τις προοπτικές που έχεις με τους ανθρώπους που είσαι ή με τη δουλειά που τρέχεις. Η καρδιά λειτουργεί αλλά βρίσκεται δίπλα στο μυαλό. Αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν καλύτερη και η διάθεσή σου ανεπηρέαστη, θα μπορούσες να σκεφτείς χωρίς άγχος τις μελλοντικές σου κινήσεις, θα μπορούσες να βγαίνεις έξω με φίλους και να διασκεδάζεις, να ετοιμάζεσαι για τις διακοπές, να χαίρεσαι για μια μετακόμιση ή για τις εργασιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, να ψάχνεσαι για σπουδές, να φλερτάρεις ανάλαφρα, να χαίρεσαι για τη γνωριμία νέων ανθρώπων ή να πηγαίνεις χαλαρά σε επαγγελματικά ραντεβού. Φυσικά και ισχύουν όλα τα προηγούμενα. Μόνο να είσαι Σκορπιός και η οικονομική ανασφάλεια συννεφιάζει τη χαρά ή την ικανοποίησή σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Οι πλανήτες στον Καρκίνο μπορεί να είναι εκνευριστικοί ιδίως για τους Τοξότες που δεν αρέσκονται σε γκρίζες ζώνες, σε συναισθηματικές βουτιές, ή δεν μπορούν να διαχειριστούν πρωτόγονα ένστικτα και ανάγκες. Υπάρχουν στιγμές όμως που δεν μπορείς να βγάλεις τα κακά προαισθήματα από το μυαλό σου, που σκέφτεσαι πόσο άχρωμη είναι η ζωή όταν τρέχεις πίσω από λογαριασμούς και τράπεζες και πόσο απομαγεύονται οι σχέσεις όταν αρχίζουμε να μιλάμε για «δικό μου» και «δικό σου» και όταν τα χρήματα που λείπουν καταλαμβάνουν το κέντρο της σκηνής. Ακόμα και η θνητότητα περνάει από το μυαλό σου και σε τρομάζει – όλα τελειώνουν. Τέτοιες σκέψεις δεν πρέπει να τις καταπιέσεις, αλλά αντίθετα να τις ακούσεις και να ομολογήσεις ότι κι εσύ έχεις αισθήματα που θέλουν άμεση ικανοποίηση, αγωνίες που θέλεις να μοιραστείς, ανάγκη από συντροφικότητα. Υ.Γ. Ναι, το σεξ με κάποιον που αγαπάς είναι το απόλυτο αντίδοτο στο σκοτάδι. Όπως και η δημιουργικότητα – να δημιουργείς ρίχνοντας γέφυρες στους άλλους.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου σε δύσκολη όψη με τον Άρη στον Καρκίνο αλλά και με την επίσης επερχόμενη δύσκολη όψη του Άρη με τον Ουρανό ταρακουνάνε κάποιους τομείς της ζωής σου ώστε να συνειδητοποιήσεις τι έχει παρόν και μέλλον και τι χρειάζεται βαθιές τομές κα αναπόφευκτες αλλαγές. Προς το παρόν χρειάζεται να επικεντρωθείς στις Σχέσεις – τις συντροφικές, αισθηματικές ή σημαντικές επαγγελματικές σου σχέσεις. Μια σημαντική σχέση μπαίνει στο στόχαστρο. Ο Άρης φέρνει σύγκρουση, αντιπαραθέσεις και την άτσαλη συνειδητοποίηση του Άλλου, ενώ ο Πλούτωνας πιέζει για βαθιά μεταμόρφωση – μια ολοκληρωτική και επώδυνη αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σχετίζεσαι, της οπτικής σου και της συμπεριφοράς σου. Η λογική και η ψυχραιμία είναι τα μοναδικά αντίδοτα στην ένταση που πιθανόν να ζήσεις στις διαπροσωπικές/επαγγελματικές σου σχέσεις. Ίσως να μην είναι καλή περίοδος για να πάρεις σοβαρές και αμετάκλητες αποφάσεις. Σίγουρα δεν είναι εποχή για εν θερμώ αποφάσεις στιλ «μέχρι εδώ ήταν χωρίζουμε» ή «σιχάθηκα αυτούς τους ηλίθιους στη δουλειά», εκτός κι αν έρχονται σαν φυσική συνέπεια μετά από πολλές απόπειρες να ξεπεράσεις τα τυχόν προβλήματα. Τα αισθήματά σου βρίσκονται στον αφρό και βράζουν με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευθύτητα και παρόρμηση. Απόφυγε αυτοκαταστροφικές επιλογές και δείξε ευλυγισία.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία ίσως η πολλή δουλειά, η απαιτητική καθημερινότητα και η πρακτική πλευρά της ζωής να είναι κάποιες λύσεις. Ναι, αναμοχλεύονται προβλήματα και εκκρεμότητες της καθημερινότητας που σε γειώνουν απότομα. Ναι, σου τη σπάει ένας συνάδελφος, ο από πάνω, ο πελάτης. Προσοχή στο σώμα και την υγεία σου. Προσπάθησε να παραμείνεις επικεντρωμένος/η σε ό,τι κάνεις και να ισορροπήσεις στα κύματα που δέχονται τα επαγγελματικά σου. Και μη φοβάσαι… Μπορεί να μην έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή την εποχή αλλά είσαι αυτό που λέμε «μικρός ρόλος που κλέβει την παράσταση». (Αν ψάχνεις δουλειά εντατικοποίησε τις προσπάθειές σου). Υ.Γ. Κι όμως, ο Δίας στον Λέοντα δίνει αυξημένες πιθανότητες να πέσεις πάνω σε έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο, ή να αναζωογονηθεί η συναισθηματική σου ζωή, ή να σου δοθεί μια ευκαιρία που θα σου ανοίξει νέο δρόμο στα επαγγελματικά σου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αυτή την εποχή θα μπορούσες να είσαι χαρούμενος/η αφού διελαύνουν σημαντικοί πλανήτες στο φιλικό σου Καρκίνο. Η ερωτική σου ζωή ξεπαγώνει, η ερωτική επιθυμία πολλαπλασιάζεται. Μερικά από τα πιο προσωπικά σου όνειρα μπορούν να δρομολογηθούν και η μαγεία μπορεί να επιστρέψει στη ζωή σου. Ξέρεις προς τα πού θέλεις να πας και οι επαγγελματικές συνεργασίες μοιάζουν να αναθερμαίνονται, ενώ μπορεί να συζητήσεις κι ένα δύο επαγγελματικές προτάσεις. Αν δεν ήταν μια δύσκολη περίοδος θα μπορούσες να την απολαύσεις διαφορετικά. Προς το παρόν η ουσία είναι ότι πρόκειται να είναι μια εποχή που μπορείς να εκφραστείς (καλλιτεχνικά, προσωπικά, δημιουργικά), που έχεις πολλή ενέργεια, που θέλεις να ξεχωρίσεις με την προσωπικότητά σου, που τα παιδιά είναι χαρά, που αναζητάς διασκέδαση και καλή ζωή.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ