Cosmic Telegram

Stardust Notes 30.06.15

Πανσέληνος στις 2 Ιουλίου στις 05:21´

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101174-201889.jpg

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας της Ελαφίσιας Πανσελήνου. Τα αρσενικά ελάφια βγάζουν αυτή την περίοδο τα νέα τους κέρατα. Αυτή η Πανσέληνος ονομάζεται και Σελήνη της Αστραπής επειδή έχουμε ξαφνικές καταιγίδες.

Ο Καρκίνος είναι το πρώτο υδάτινο ζώδιο που συνδέεται με το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας, με τη Συμπαντική Μήτρα, με το Κενό από το οποίο προήλθαν τα πάντα. Από τη νέα Σελήνη στην Πανσέληνο και ξανά στη νέα Σελήνη υπάρχει ο κύκλος της γέννησης, της ωριμότητας και η επιστροφή στην πηγή. Είμαστε έτοιμοι για άλλη μία κρίσιμη καμπή. Έχουμε την ευκαιρία για άλλο έναn έλεγχο της πνευματικής μας πυξίδας.

Ήλιος στον Καρκίνο. Σελήνη στον Αιγόκερω. Και ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως ανήκουν στη γιν, την παθητική θηλυκή αρχή. Σε εποχές και περιόδους και πολιτισμούς που αποθεώνουν και λατρεύουν τη γιανγκ, την ενεργητική αρσενική αρχή, η γιν πλευρά στην καλύτερη περίπτωση παρανοείται και αγνοείται ενώ στη χειρότερη καταπιέζεται ή διαγράφεται. Παρόλο που γιν και γιανγκ συνδέονται με το αρσενικό και το θηλυκό, στην ουσία μιλάμε για μια αυξομείωση ενέργειας πέραν των φύλων. Για να το αντιληφθούμε καλύτερα χρειάζεται να σκεφτούμε την αναπνοή: η εισπνοή δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την εκπνοή. Και οι δύο είναι εντελώς απαραίτητες. Και οι δύο αλληλοεξαρτώνται. Το βάθος και η διάρκεια της εκπνοής εξαρτώνται από την ποιότητα της εισπνοής. Όσο περισσότερο αρνούμαστε τη θηλυκή αρχή ή την αλλοιώνουμε τόσο περισσότερο μειώνουμε και περιορίζουμε την έκφραση της αρσενικής και το αντίθετο.

Με τον Ήλιο στο ζώδιο που κυβερνάει η Σελήνη και τη Σελήνη συμμετρικά απέναντί του αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εναρμόνιση του γιν με το γιανγκ μέσα στον καθένα μας. Ο Ήλιος στον Καρκίνο ρίχνει φως σε ό,τι είναι υγιές και σε ό,τι είναι βλαβερό. Τι εισπνέουμε; Τι μας εμπνέει και μας ζωντανεύει; Τι μας παραλύει ή είναι τοξικό; Πού χρειάζεται να πάρουμε βαθιά ανάσα, να είμαστε περισσότερο δεκτικοί, να αφήσουμε να μπει περισσότερος αέρας; Τι χρειαζόμαστε για τροφή; Η Σελήνη στον Αιγόκερω βρίσκεται στο σπίτι του Κρόνου, του Χρόνου, του Θεριστή, που συνδέεται με τις συνέπειες, τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Η Σελήνη στον Αιγόκερω ρωτάει: Πού χρειάζεται να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι και αξιόπιστοι; Από τι ή από ποιους χρειάζεται να απαλλαγούμε, να αφήσουμε πίσω μας, να απελευθερωθούμε ;

Η Σελήνη στον Αιγόκερω κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δημιουργώντας κάποιου είδους κρίση: μια έντονη συναισθηματική κρίσιμη καμπή, μια κρίση στην οικογένεια ή ακόμα και στην κοινωνία, ενώ ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μάς ωθεί να διευρύνουμε την έννοια της οικογένειας, να μεγαλώσουμε τον κύκλο των φίλων και μας προτρέπει να συνεργαστούμε κι όχι να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας. Χρειάζεται να θυμόμαστε πάντα ότι αν και δεν ήρθαμε όλοι με το ίδιο πλοίο στη ζωή, βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου ο Κρόνος βρίσκεται ανάδρομος στις 29ο του Σκορπιού. Ο Κρόνος ολοκληρώνει (την κάθε 29 περίπου χρόνια) τη διέλευσή του στο ζώδιο του Σκορπιού. Ο Έντγκαρ Κέισι, ο «κοιμώμενος προφήτης» (1877-1945), ονόμαζε τον Κρόνο πλανήτη της αλλαγής. Οι διελεύσεις του Κρόνου μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τα πιο μύχια κομμάτια της ψυχής μας. Με τον Κρόνο δεν μπορείς να αποφύγεις πια τις σκοτεινές σου πλευρές, είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις τις αδυναμίες σου. Ο Κρόνος δεν μας τιμωρεί δίνοντάς μας σκληρά μαθήματα αλλά μας δείχνει πού έχουμε εγκλωβίσει τον εαυτό μας. Τι θέλει ο Κρόνος; Η διέλευσή του στον Σκορπιό μπορεί να χαρακτηριστεί ως εποχή ΚΡΙΣΗΣ σε μία ή σε όλες τις διαστάσεις της ζωής: οικονομική, σεξουαλικο-αισθηματική, ψυχολογική ή πνευματική. Αφήνουμε με επώδυνο συνήθως τρόπο πίσω μας παλιές συνήθειες, σχέσεις, όνειρα, επιθυμίες, δουλειές, ανθρώπους για να βιώσουμε ένα είδος αναγέννησης μόλις ο Κρόνος ολοκληρώσει τη διέλευσή του.

Το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι. Τα πράγματα δεν είναι όπως εμφανίζονται. Δεν υπάρχουν ξένοι, αλλά φίλοι που δεν γνωρίσαμε ακόμα. Θυμήσου ότι είσαι το μόριο και το κύμα, το πεπερασμένο και το άπειρο. Λάμψε και βοήθα και κάποιον άλλο να βρει το δικό του φως.

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και στις αρχές του δευτέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 7-13ο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ