Αθλητισμος

Διακόπηκε το Σερβία – Αλβανία λόγω …UFO

Ήταν όμως η «Μεγάλη Αλβανία», με Ήπειρο Κέρκυρα κλπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78751-158871.jpg

Το προκριματικό ματς Σερβία - Αλβανία για το Euro 2016 στο Βελιγράδι διακόπηκε στο 41΄ του πρώτου ημιχρόνου, καθώς πάνω από το γήπεδο εμφανίστηκε ένα UFO. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι ήταν τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με κρεμασμένη τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Σταδιακά το αεροπλανάκι έχανε ύψος, ώσπου ο παίκτης των γηπεδούχων κ. Στέφαν Μίτροβιτς έφτασε και κατέβασε τη σημαία, προσγειώνοντας το όλο σύστημα.

Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών και εισβολή ομάδας Σέρβων φιλάθλων στο γήπεδο, οπότε ο διαιτητής κ. Μάρτιν Άτκινσον διέκοψε την αναμέτρηση. Τώρα η τύχη του ματς είναι στα χέρια της UEFA.

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον κ. Όλσι Ράμα, αδερφό του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα καθόταν στην εξέδρα των επισήμων και η αστυνομία θεωρεί ότι ήταν υπεύθυνος για τον τηλεχειρισμό του αεροπλάνου.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, η «Μεγάλη Αλβανία» περιλαμβάνει μεγάλο μέρος από την ελληνική Ήπειρο, την Κέρκυρα, το Κόσοβο, το δυτικό τμήμα από την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM) κλπ. Δεξιά και αριστερά του χάρτη εμφανίζονται Αλβανοί εθνικοί ηγέτες, πάνω του είναι γραμμένη η χρονολογία «1912» και κάτω του υπάρχει η λέξη «Αυτόχθονες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ