Αθλητισμος

Roland Garros: Η κόντρα Ναδάλ και Τζόκοβιτς ξεκίνησε νωρίτερα από τον προημιτελικό

Τα Night Sessions του Ρολάν Γκαρός έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και το Amazon Prime δείχνει δωρεάν τον σπουδαίο προημιτελικό

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναδάλ και Τζόκοβιτς συναντήθηκαν πριν από τον μεγάλο προημιτελικό για το Ρολάν Γκαρός
© Tim Clayton/Corbis/Getty Images/Ideal Image

Ρολάν Γκαρός: Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον προημιτελικο του Γαλλικού Όπεν το βράδυ της Τρίτης και η κόντρα τους έχει ήδη ξεκινήσει

Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αναμετρώνται για 10η φορά στο Γαλλικό Όπεν το βράδυ της Τρίτης για μια θέση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο «Βασιλιάς του χώματος» φιλοδοξεί στην 14η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός και στο 22ο Γκραν Σλαμ του συνολικά, αριθμοί - ρεκόρ και στις δυο κατηγορίες. Ο Τζόκοβιτς από την άλλη, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά να μπει στη χωμάτινη σεζόν μετά τα γεγονότα στην Αυστραλία, δείχνει ότι έχει επανέλθει για τα καλά και διεκδικεί ως φαβορί το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στο Παρίσι. 

Rafael Nadal vs Novak Djokovic - Semifinal Highlights | Roland-Garros 2021


Ο αγώνας των δύο κορυφαίων τενιστών δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τις 21:45 και αυτό έχει πυροδοτήσει την πρώτη κόντρα τους, πριν ακόμα λερώσουν τα αθλητικά τους στο Phillipe Chatrier. Ο Ναδάλ, που πέρυσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Τζόκοβιτς σε αγώνα που ολοκληρώθηκε τη νύχτα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους αγώνες που διεξάγονται βραδινές ώρες στο χώμα. Πριν την αναμέτρηση με τον Φελίξ Οζέ Αλιασίμ για την φάση των «16» ο Ναδάλ ρωτήθηκε σχετικά με τα βραδινά sessions του Ρολάν Γκαρός για τα οποία η διοργάνωση έχει δεχθεί μεγάλη κριτική τα τελευταία χρόνια. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν μου αρέσει να παίζω νύχτα στο χώμα γιατί η υγρασία είναι μεγαλύτερη, η μπάλα είναι πιο αργή και αν έχει κρύο μπορεί να προκύψουν μερικές πολύ βαριές συνθήκες. Νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι στο χώμα το έαν παίζεις μέρα ή νύχτα.»

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του, αν και έχει πολλές φορές στο παρελθόν τοποθετηθεί κατά των διοργανωτών, εν προκειμένω ανέφερε ότι «αν περάσουμε και οι δύο στον προημιτελικό θα έχουμε διαφορετικά αιτήματα» ενώ σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει ότι δεν είναι δουλειά των παικτών το πότε θα παίζουν. Ο Νόλε φαίνεται να προτιμά τις βραδινές ώρες τουλάχιστον για τα παιχνίδια κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο και αυτήην τη φορά πέρασε το δικό του. 



Τα μεγάλα ζητήματα σχετικά με τις βραδινές ώρες είχαν ξεκινήσει για τους Γάλλους διοργανωτές από πέρυσι, αφού σε περίπτωση που τα νυχτερινά παιχνίδια αργούσαν να ξεκινήσουν ή/και ήταν μεγάλα σε διάρκεια τότε οι φίλαθλοι ήταν αναγκασμένοι να φύγουν από το γήπεδο λόγω της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας που ίσχυε στο Παρίσι εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα, στο παιχνίδι του Φέντερερ με τον Κέπφερ οι φίλαθλοι δέχθηκαν το προνόμιο της ειδικής άδειας για την επιστροφή τους, μιας και ο Ελβετός κέρδισε στις 00:37 τοπική ώρα!

Roger Federer vs Dominik Köpfer - Round 3 Highlights I Roland-Garros 2021


Οι λόγοι που έχουν κάνει το Ρολάν Γκαρός να επιθυμεί τα βραδινά παιχνίδια είναι οικονομικοί, καθώς το προϊόν είναι πιο ακριβό την τηλεοπτική prime time, ενώ οι βραδινοί αγώνες έχουν ξεχωριστό εισιτήριο, πιο ακριβό και δεν περιλαμβάνονται στο εισιτήριο ημέρας των εγκαταστάσεων τένις.

Η γαλλική τηλεόραση και το γαλλικό Amazon Prime μοιράζονται τις μεταδόσεις για το Ρολάν Γκαρός και τον μεγάλο προημιτελικό θα τον δείξει η πλατφόρμα. Εξαιτίας της σημαντικότητας όμως του αγώνα αυτήν την Τρίτη επιλέχθηκε το περιεχόμενο του Amazon Prime να είναι free σε όλη την γαλλική επικράτεια. Πάντως, τα παράπονα φτάνουν σιγά σιγά όχι μόνο από τους παίκτες αλλά και από το κοινό, που έχει συνδυάσει τους αγώνες στο χώμα, υπό το φως της ημέρας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ