Αθλητισμος

Ζάεφ: Θα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας της εθνικής στο Euro

Τι αναγράφεται στη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ © ΑΠΕ-ΜΠΕ / VAIOS CHASIALIS

Ζόραν Ζάεφ: Η δήλωση τού πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας για τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας στο Euro 2020.

Την απάντησή του για το σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με τη φανέλα με την οποία αγωνίζεται η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας στο Εuro 2020 δίνει ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη φανέλα υπάρχει σηματάκι με τα αρχικά FFM (σ.σ. τα αρχικά των λέξεων- Football Federation of Macedonia). «Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα», σημειώνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζόραν Ζάεφ και προσθέτει: 

«Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα.

» Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA.

» Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ