Αθλητισμος

Βόρεια Μακεδονία - EURO 2020: Σκέτο «Μακεδονία» στη μετάδοση

Πώς η κρατική τηλεόραση της βαλκανικής χώρας δεν ακολούθησε τα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βόρεια Μακεδονία ηττήθηκε από την Αυστρία στο EURO 2020 - Η κρατική τηλεόραση της γείτονος την αποκαλούσε σκέτο «Μακεδονία»
Η Βόρεια Μακεδονία ηττήθηκε από την Αυστρία στο EURO 2020 - Η κρατική τηλεόραση της γείτονος την αποκαλούσε σκέτο «Μακεδονία» © EPA/Marko Djurica

Σκέτο «Μακεδονία» αποκαλούσε την εθνική ομάδα της χώρας στη μετάδοση για το EURO 2020 η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας.

Με ήττα συνοδεύτηκε η παρθενική εμφάνιση στο EURO 2020 για τη Βόρεια Μακεδονία. Αντίπαλός της η Αυστρία, η οποία επικράτησε με 3-1 για την πρώτη αγωνιστική του Γ' Ομίλου.

Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, «MRT», η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020 στη βαλκανική χώρα.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι η «MRT» χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βόρειας Μακεδονίας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: Οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε καμία περίπτωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έκαναν λόγο για «εθνική της Βόρειας Μακεδονίας» ούτε χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ