Αθλητισμος

Σάκκαρη για την ήττα στα ημιτελικά του Roland Garros: «Αγχώθηκα»

Ο αγώνας - θρίλερ και οι πρώτες δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε το καθαρό μυαλό για να τελειώσει την Κρεϊτσίκοβα στα ημιτελικά του Roland Garros
Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε το καθαρό μυαλό για να τελειώσει την Κρεϊτσίκοβα στα ημιτελικά του Roland Garros © EPA/YOAN VALAT

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του Roland Garros

Το βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις που έκανε η Μαρία Σάκκαρη μετά την ήττα στα ημιτελικά του Roland Garros, έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές του Γαλλικού Όπεν.

Με εμφανή την απογοήτευση στο πρόσωπό της μετά τον αποκλεισμό στις λεπτομέρειες από την Κρεϊτσίκοβα σε έναν αγώνα - θρίλερ με απίστευτες εναλλαγές και την αγωνία να «χτυπά» κόκκινο, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε ότι το άγχος διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Αγχώθηκα. Άρχισα να σκέφτομαι ότι βρίσκομαι έναν πόντο μακριά από τον τελικό του Roland Garros. Φαντάζομαι πως είναι το λάθος που κάνει ένας rookie αθλητής» ανέφερε η «Sakkattack», που είχε μια ξέφρενη πορεία στο Γαλλικό Όπεν, σημειώνοντας τη μια επιτυχία πίσω από την άλλη. Η Μαρία Σάκκαρη ήταν ασταμάτητη στο Roland Garros, ισοπεδώνοντας την περυσινή φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν Σοφία Κένιν. Στη συνέχεια με την εμφατική της νίκη κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ, περυσινή κάτοχο του τίτλου, η απίστευτη Σάκκαρη πέρασε στα ημιτελικά και έδειχνε έτοιμη να ξεπεράσει και την Κρεϊτσίκοβα για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam.

Ωστόσο, στις κρίσιμες στιγμές τής έλειψαν το καθαρό μυαλό και η υπομονή, με αποτέλεσμα να κάνει λάθη, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις «έσωσαν» την Τσέχα αντίπαλό της, βάζοντάς την ξανά μέσα στο παιχνίδι. Η Κρεϊτσίκοβα, η οποία θα παίξει στον μεγαλό τελικό κόντρα στην Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, υιοθέτησε ένα παιχνίδι υπομονής με πολλές βαθιές - τεχνικές μπαλιές, εξαιρετικές άμυνες και ξεκάθαρη πρόθεση να αποσυντονίσει την αντίπαλό της -κάτι το οποίο πέτυχε σε διάφορα σημεία του αγώνα - θρίλερ.

Παρά την ήττα της η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φθάνει σε ημιτελικό Grand Slam.

Μαρία Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Roland Garros: Θα μάθω από αυτήν την ήττα

«Αγχώθηκα λίγο περισσότερο και έγινα παθητική στο παιχνίδι μου. Δεν έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν έπαιξα επιθετικά. Ήμουν περισσότερο αμυντική ειδικά στους μεγάλους πόντους» σημείωσε ακόμη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Σάκκαρη είδε την Κρεϊτσίκοβα να κερδίζει το πρώτο σετ (7-5). Στη συνέχεια έφερε την επική αναμέτρηση στα ίσα, παίρνοντας το δεύτερο σετ (6-4), για να αποκλειστεί τελικά με 9-7 στο τρίτο σετ. Ο συναρπαστικός αγώνας, που έκανε θεατές και τηλεοπτικό κοινό, να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, κράτησε 3 ώρες και 18 λεπτά.

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στον αγώνα - θρίλερ με την Κρεϊτσίκοβα στα ημιτελικά του Roland Garros
Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στον αγώνα - θρίλερ με την Κρεϊτσίκοβα στα ημιτελικά του Roland Garros © EUROKINISSI

Η Κρεϊτσίκοβα αποκρούει μπαλιά της Σάκκαρη - Η αθλήτρια από την Τσεχία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος στον ημιτελικό του Roland Garros
Η Κρεϊτσίκοβα αποκρούει μπαλιά της Σάκκαρη - Η αθλήτρια από την Τσεχία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος στον ημιτελικό του Roland Garros © EUROKINISSI

«Πιστεύω ότι θα μάθω από αυτήν την ήττα» κατέληξε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, No18 στην παγκόσμια κατάταξη.

Maria Sakkari - Press Conference after Semi-Final | Roland-Garros 2021

Έσπασαν καρδιές στα ημιτελικά του Roland Garros - Οι καλύτερες στιγμές στον αγώνα - θρίλερ ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα

Η Μαρία Σάκκαρη άγγιξε το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής σε τελικό Grand Slam. Έφθασε μια «ανάσα» από το να διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό του Roland Garros.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο αγώνας - θρίλερ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Κρεϊτσίκοβα έπαιξε με υπομονή και κατάφερε να κερδίσει τη Σάκκαρη, η οποία είχε τις ευκαιρίες να «τελειώσει» την αντίπαλό της και να είναι εκείνη που το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 θα διεκδικούσε το βαρύτιμο τρόπαιο στο Γαλλικό Όπεν απέναντι στην Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα.

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του συναρπαστικού παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου η αγωνία «χτύπησε» κόκκινο:

Barbora Krejcikova vs Maria Sakkari - Semifinals Highlights I Roland-Garros 2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ