Αθλητισμος

Απίστευτη η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros

Νίκησε με 2-0 σετ την Ίγκα Σβιόντεκ και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τετράδα Grand Slam

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιστορική πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Roland Garros - Πέταξε έξω την περυσινή κάτοχο του γαλλικού Όπεν Ίγκα Σβιόντεκ
Ιστορική πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Roland Garros - Πέταξε έξω την περυσινή κάτοχο του γαλλικού Όπεν Ίγκα Σβιόντεκ © EPA/YOAN VALAT

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Ίγκα Σβιόντεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις νίκησε την Ίγκα Σβιόντεκ, την περυσινή κάτοχο του Γαλλικού Όπεν, σε έναν «χορταστικό» αγώνα την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Roland Garros και στην τετράδα ενός Γκραν Σλαμ.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος συνέντριψε τον Μεντβέντεφ, βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν στο μονό ανδρών, με τη χαρά έτσι να είναι διπλή για την Ελλάδα, όπως επεσήμανε και η Σάκκαρη στις πρώτες της δηλώσεις μετά τον νέο θρίαμβο στο Παρίσι.

Η 20χρονη Πολωνή, Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε κατακτήσει το Roland Garros το 2020 και ήταν ένα από τα φαβορί για εφέτος, τρέχοντας ένα μοναδικό νικηφορό σερί (22 συνεχόμενα κερδισμένα σετ). Ωστόσο, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε άλλα σχέδια, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία στο Γαλλικό Όπεν.

Σημειώνεται ότι η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε στον πρώτο προημιτελικό της σε major τουρνουά, στην 21η της συμμετοχή, και πλέον βρίσκεται στους «4» του Roland Garros. Παίζοντας με δύναμη, πίεσε όσο έπρεπε την αντίπαλό της, βάζοντάς της δύσκολα σε πολλές περιπτώσεις. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημά της στο πρώτο σετ, με τα αβίαστα λάθη στα πρώτα γκέιμ, η Σάκκαρη ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να βγάζει τον καλό της εαυτό.

Με την Ελληνίδα αθλήτρια να έχει πάρει το πρώτο σετ με 6-4, η Ίγκα Σβιόντεκ ζήτησε και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ στο δεύτερο σετ και επέστρεψε με δεμένο το πόδι.

 

Πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο, δεν κατάφερε να σταματήσει τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία και την απέκλεισε από τη συνέχεια του γαλλικού Όπεν, επικρατώντας και στο δεύτερο σετ με 6-4 στα γκέιμ.

Roland Garros | Μ. Σάκκαρη - Ι. Σβιόντεκ 2-0 | HIGHLIGHTS | 09/06/2021 | ΕΡΤ

 

Μαρία Σάκκαρη - Οι πρώτες της δηλώσεις μετά τον θρίαμβο στο Roland Garros και την πρόκριση στους «4»

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσω ακόμη. Δεν έχω λόγια, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει χωρίς την ομάδα μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα σήμερα. Δεν θα σας πω το πλάνο μου για την Ίγκα, γιατί θα ξαναπαίξουμε σίγουρα. Το απόλαυσα. Πριν από τον αγώνα κλείστηκα στον εαυτό μου και είπα ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς και πρέπει να το απολαύσεις. Και το απόλαυσα» ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που είναι εδώ και που μας βλέπουν από την τηλεόραση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και την ομάδα μου. Ελπίζω να αργήσουμε να έρθουμε και να μας υποδεχτείτε με μεγάλη αγάπη».

Μ.Σάκκαρη: Είναι όνειρο που γίνεται αλήθεια - Ευχαριστώ τους Έλληνες | 09/06/2021 | ΕΡΤ


Μιλώντας στη συνέχεια στην κάμερα της ΕΡΤ στη μικτή ζώνη τόνισε: «Μελετήσαμε αρκετά την Ίγκα, η ομάδα μου έκανε τα μαγικά της κι εγώ τα εκτέλεσα. Μπήκα στο γήπεδο με πολλή αυτοπεποίθηση και τα κατάφερα. Ήξερα πως αν παίξω το παιχνίδι μου θα δώσω στον εαυτό μου μια καλή ευκαιρία για να κερδίσω. Το επόμενο ματς θα είναι πολύ δύσκολο, θα δούμε».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δύο Έλληνες είναι στα ημιτελικά ενός Grand Slam είπε: «Είναι απίστευτο. Αν μας το λέγατε πριν δύο χρόνια δεν θα σας πίστευε κανείς και θα ήταν δικαιολογημένο. Είναι μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα, χαίρομαι πάρα πολύ για τους Έλληνες. Το δείχνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε αυτή τη χώρα».

Μ.Σάκκαρη: Δείχνουμε στο γήπεδο πόσο αγαπάμε την Ελλάδα | 09/06/2021 | ΕΡΤ

Με ποιον θα παίξει η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Roland Garros

Στον ημιτελικό της Παρασκευής (11/6), η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη).

 

Η 25χρονη Τσέχα, που μέχρι τώρα ήταν πιο γνωστή για τις επιδόσεις της στο διπλό (Νο7 στον κόσμο, έχει κατακτήσει στην καριέρα της τόσο το Ρολάν Γκαρός όσο και το Γουίμπλεντον), προκρίθηκε επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός Grand Slam, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ (7-6, 6-3).

Η Μαρία Σάκκαρη είχε αντιμετωπίσει στο Ντουμπάι την Κρεϊτσίκοβα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ (6-2, 7-6).

Η αφιέρωση της Μαρίας Σάκκαρη στην κάμερα του Roland Garros! | 09/06/2021 | ΕΡΤ

Πώς έφθασε η Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Roland Garros

Πριν από την αναμέτρηση με την Ίγκα Σβιόντεκ, η Μαρία Σάκκαρη είχε αποκλείσει κατά σειρά στον πρώτο γύρο τη Ζαβάτσκα με 2-0 σετ (6-4, 6-1), την Παολίνι με 2-0 σετ στον δεύτερο γύρο (6-2, 6-3) και τη Μέρτενς με 2-1 σετ. Στη συνέχεια ισοπέδωσε την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης.

Η Σβιόντεκ, η οποία πριν από το παιχνίδι με τη Μαρία Σάκκαρη, δεν είχε χάσει κανένα σετ στο Roland Garros, πέταξε έξω τις Ζουβάν, Πέτερσον, Κόνταβέιτ και Κόστιγιουκ.

Η Μαρία Σάκκαρη στους «4» του Roland Garros - Ο θρίαμβος της Ελληνίδας αθλήτριας κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ σε 10 εικόνες

Η Μαρία Σάκκαρη έχει μόλις προκριθεί στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της
Η Μαρία Σάκκαρη έχει μόλις προκριθεί στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της © EPA/CAROLINE BLUMBERG

Πλατύ χαμόγελο από τη Μαρία Σάκκαρη που κέρδισε την Ίγκα Σβιόντεκ και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros
Πλατύ χαμόγελο από τη Μαρία Σάκκαρη που κέρδισε την Ίγκα Σβιόντεκ και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros © EPA/IAN LANGDON

Η Ίγκα Σβιόντεκ συγχαίρει τη Μαρία Σάκκαρη μετά την ήττα της στα προημιτελικά του Roland Garros
Η Ίγκα Σβιόντεκ συγχαίρει τη Μαρία Σάκκαρη μετά την ήττα της στα προημιτελικά του Roland Garros © EPA/CAROLINE BLUMBERG

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Roland Garros, αποκλείοντας την Ίγκα Σβιόντεκ

Η περυσινή νικήτρια του Roland Garros Ίγκα Σβιόντεκ δεν μπόρεσε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία που συνεχίζει η Μαρία Σάκκαρη στο Γαλλικό Όπεν

Η Ίγκα Σβιόντεκ αποκρούει μπαλιά από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Roland Garros στο Παρίσι

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εκπληκτική σε έναν ακόμη αγώνα στο Παρίσι, επικρατώντας της Ίγκα Σβιόντεκ και «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros

Η Ίγκα Σβιόντεκ αποκλείστηκε από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Roland Garros στο Παρίσι

Απίστευτο πάθος από τη Μαρία Σάκκαρη που τα έδωσε όλα για να πετάξει έξω από τα ημιτελικά την Ίγκα Σβιόντεκ, περυσινή κάτοχο του Roland Garros

Η Ίγκα Σβιόντεκ ηττήθηκε με 2-0 σετ από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του Roland Garros

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ