Αθλητισμος

Euro: Αποδοκιμασίες των Ούγγρων στο γονάτισμα των Ιρλανδών

Οι ποδοσφαιριστές της Ιρλανδίας απέτισαν φόρο τιμής στο κίνημα Black Lives Matter και οι Ούγγροι οπαδοί τους αποδοκίμασαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Ιρλανδίας γονάτισαν για το Black Lives Matter και τους αποδοκίμασαν
Οι παίκτες της Ιρλανδίας γονάτισαν για το Black Lives Matter και τους αποδοκίμασαν © Twitter

Οι παίκτες της Ιρλανδίας γονάτισαν για το Black Lives Matter πριν τον φιλικό αγώνα με την Ουγγαρία και οι οπαδοί των Ούγγρων τους αποδοκίμασαν.

Με έντονες αποδοκιμασίες αντιμετώπισαν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της εθνικής Ιρλανδίας οι Ούγγροι οπαδοί, όταν οι πρώτοι πριν τη σέντρα γονάτισαν για να υποστηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter.

Συγκεκριμένα, οι Ούγγροι αποδοκίμασαν έντονα την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της χώρας τους στέκονταν όρθιοι και έδειχναν το σήμα «respect» της UEFA στα μανίκια των εμφανίσεων τους.

Hungarian fans BOOING during the KNEELING | Hungary - Ireland

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ιρλανδίας, Στίβεν Κένι, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

«Νομίζω πως ήταν σωστή η απόφαση που πήραμε. Πλησίασα τον εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας μας και τον ενημέρωσα πως ήταν μία κίνηση που θέλαμε να κάνουμε, να γονατίσουμε, και νομίζω πως ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Είναι ακατανόητες οι αποδοκιμασίες και είναι κάτι που βλάπτει την Ουγγαρία, με ματς της τελικής φάσης του Euro 2020 να διεξάγονται στη χώρα. Είναι απογοητευτικό και η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου ωραία για την Ουγγαρία».

Τέλος, ο φορ της Νόριτς, Ίντα, πρόσθεσε: «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις να βλέπεις ένα ολόκληρο στάδιο να σφυρίζει αποδοκιμαστικά. Η κίνησή μας ήταν για καλό σκοπό, ήταν μία προσπάθεια για να σταματήσει ο ρατσισμός, να φύγει από την κοινωνία. Απογοητευτήκαμε πολύ από την αντίδραση του κόσμου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ