Αθλητισμος

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ

Οι «Πράσινοι» κατέκτησαν τον 34ο τίτλο τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69661-140456.jpg

Για άλλη μια χρονιά στην Α1 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας επικρατώντας του Ολυμπιακού με 82-71 στον πέμπτο και τελευταίο τελικό, στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας στο 3-2. Οι «Πράσινοι» έφτασαν στον 34ο τίτλο, ο οποίος ήταν ο 15ος στα τελευταία 17 πρωταθλήματα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι και ψυχολογικά ανεβασμένοι μετά το break που έκαναν στο ΣΕΦ και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας 20 πόντων στα πρώτα δύο δεκάλεπτα της αναμέτρησης. Παρών στο ΟΑΚΑ ήταν κατά τα άλλα τιμωρημένος πρόεδρος του ΠΑΟ Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Από πλευράς Ολυμπιακού ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων ήταν για άλλη μια φορά εκτός παιχνιδιού, ενώ διακρίθηκαν οι Κόλινς, , Λοτζέσκι και Πρίντεζης.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «'Σίγουρα η γεύση που μένει στο τέλος είναι ευχάριστη. Η χρονιά είχε τα πάνω και τα κάτω της. Δεν μπορείς να είσαι πάντα στο πικ της απόδοσής σου! Είχαμε προβλήματα όμως τέλος καλό, όλα καλά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τον κόσμο. Η χρονιά ήταν δύσκολη όμως, όλα καλά. Συνεχίζουμε...». Ο Διαμαντίδης ξεκαθάρισε ότι το παρόν και μέλλον του είναι με τους Πράσινους λέγοντας πως «την επόμενη σεζόν; Συνεχίζουμε εδώ. Πού να πάω; Εδώ είναι η οικογένειά μου!»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζιώκας συνεχάρη τον αντίπαλο και χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν «αποτυχημένη» για την ομάδα του. «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν μία κουραστική χρονιά με τόσα πολλά παιχνίδια στην πλάτη τους. Οι παίκτες είναι πολύ επιβαρυμένοι όπως και οι προπονητές το ίδιο. Δεν ξέρω ποια ήταν πιο άσχημη βραδιά η σημερινή ή της Κυριακής», σχολίασε αρχικά ο Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Προσωπικά μας επηρέασε και στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε έλλειμμα αυτοπεποίθησης και συνεννόησης. Ο Παναθηναϊκός είχε αυτοπεποίθηση, μετά ήταν δύσκολο να γυρίσεις παιχνίδι είκοσι πόντων. Φτάσαμε σε θέση απειλής, κάναμε προσπάθεια, αλλά χρειαζόταν καλή απόδοση 40 λεπτών. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Παίξαμε το Κύπελλο στο γήπεδο του αντιπάλου, στην Ευρωλίγκα παίξαμε με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με τη Ρεάλ. Παίξαμε με μειονέκτημα έδρας ενώ το τρίποντο του Σπανούλη δεν μας έστειλε στην ΤΣΣΚΑ. Ό, τι συνέβη την Κυριακή, αποφάσισε για τη σειρά. Συγχαρητήρια σε όλους στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ