Αθλητισμος

Μαραντόνα: Κατατέθηκε πρόταση να μπει σε χαρτονόμισμα

Από τη μία πλευρά το πρόσωπό του και από την άλλη το «χέρι του Θεού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα © Eurokinissi

Μία γερουσιαστής στην Αργεντινή κατέθεσε πρόταση να τιμηθεί ο εκλιπών θρύλος του ποδοσφαίρου με τη μορφή του στο χαρτονόμισμα των 1000 πέσος.

Πρόταση για να μπει ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε χαρτονόμισμα των 1000 πέσος κατατέθηκε από μία γερουσιαστή στην Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, το χαρτονόμισμα, που ισούται με περίπου 10 ευρώ, στη μία πλευρά θα έχει το πρόσωπό του και στη άλλη το αποκαλούμενο «χέρι του Θεού» ανέφερε η εισηγήτρια του πλάνου, Νόρμα Ντουράνγκο.

«Το θέμα δεν είναι απλά να αναγνωρίσουμε το πιο σημαντικό μας είδωλο αλλά να σκεφτούμε και οικονομικά. Θεωρούμε πως όταν έρχονται εδώ οι τουρίστες θα θέλουν να φύγουν έχοντας μαζί τους έναν “Μαραντόνα”» εξήγησε η Ντουράνγκο.

Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις πάνω στο χαρτονόμισμα να απεικονίζεται το έτερο γκολ του Μαραντόνα με την Αγγλία και όχι το «χέρι του Θεού» για να μην συνδυαστεί με τον παράνομο τρόπο που σημειώθηκε. Η γερουσιαστής από τη Λα Πάμπα τόνισε πως η τελική απόφαση θα παρθεί από τους νομοθέτες που περιμένουν την πρόταση της στις αρχές του 2021.

«Σκοπός μας είναι η αναγνώριση του Μαραντόνα, ο οποίος με τον καλό και τον κακό τρόπο, είναι ο πιο γνωστός Αργεντινός στον κόσμο. Νιώθω πως το πλάνο έχει μεγάλη ανταπόκριση παρότι κάποιοι δεν συμφωνούν» κατέληξε η Ντουράνγκο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ