Αθλητισμος

Η Μάντσεστερ Σίτι παρέδωσε τα σκήπτρα στη Λίβερπουλ με... τεσσάρα

Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι... αλλιώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
HIGHLIGHTS | Man City 4-0 Liverpool | De Bruyne, Sterling, Foden

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον άλλοτε «Κόκκινο» Ραχίμ Στέρλινγκ, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Λίβερπουλ με 4-0 κατακτώντας εμφατικά το ντέρμπι στο Έτιχαντ.

Τεράστια νίκη με 4-0 επί της Λίβερπουλ πήρε η Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ, παραδίδοντας τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «Πολίτες» ξεκίνησαν με «πασίγιο» την αναμέτρηση και την ολοκλήρωσαν με άτυπη εκδίκηση. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με πρωταγωνιστή τον Ραχίμ Στέρλινγκ επικράτησε 4-0 των πρωταθλητών Αγγλίας.

Σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν κοντά στη βαθμολογία το αποψινό ντέρμπι θα είχε τεράστια σημασία. Η Λίβερπουλ ωστόσο κάνοντας τη δουλειά της με το παραπάνω κατέβηκε στο Έτιχαντ ως πρωταθλήτρια. 

Οι «Πολίτες» υποδέχτηκαν τους αντιπάλους τους με χειροκρότημα δείχνοντας τον απόλυτο σεβασμό στους νέους πρωταθλητές. Στον αγωνιστικό χώρο όμως φρόντισαν να δείξουν πως σέβονται αλλά θέλουν τη νίκη δείχνοντας τα δόντια τους με το καλημέρα. Η αναμέτρηση στο ξεκίνημά της βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν τη κατοχή της μπάλας αναζητώντας με υπομονή την κατάλληλη στιγμή.

Παρόλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι ανήκει στους «Κόκκινους». Ο Σαλάχ πάτησε περιοχή στο 18′ ελίχθηκε και με όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Έντερσον. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «Πολίτες» ανέβασαν κατακόρυφα τον ρυθμό μετατοπίζοντας το παιχνίδι στην περιοχή του Άλισον. Έτσι το γκολ δεν άργησε να έρθει. Θύτης ο Κέβιν Ντε Μπρούι στο 25′, με τον Βέλγο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Η εσχάτη των ποινών προήλθε από έξοχη προσπάθεια του Στέρλινγκ. Ο Άγγλος επιθετικός ρόλαρε στο κορμί του Γκόμεζ με τον τελευταίο να τον ανατρέπει εντός περιοχής.

Σαν να μην αυτό στο 37′ οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτή τη φορά ο Στέρλινγκ εκτέλεσε μόνος του την άμυνα των «Κόκκινων» κερδίζοντας πρώτα κατακράτος Γκόμεζ και Φαν Ντάικ. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων φανερώθηκε ακόμη μία φορά πριν το τέλος των πρώτων 45′. Δράστης στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φόντεν με τον  νεαρό να πατά περιοχή και να καθαρίζει ιδανικά τη φάση.

Η Σίτι δεν έδειξε έλεος στους πρωταθλητές

Στην επανάληψη, οι «Πολίτες» συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη με την αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ να αδυνατεί να αντιδράσει σωστά. Οι «Πολίτες» προσπάθησαν να πετύχουν και άλλα τέρματα σκοτώνοντας τους πρωταθλητές. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με τους Μανέ και Σαλάχ επιχείρησαν να αντιδράσουν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Στο 65′ η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε ακόμη ένα τέρμα με τον Στέρλινγκ να πατά ξανά περιοχή. Ο Άγγλος επιθετικός σούταρε προς την εστία όμως το γκολ χρεώθηκε στον Τσάμπερλειν, ο οποίος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν τις… μηχανές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ