Αθλητισμος

Παναθηναϊκός υπό (προσωρινή) διάλυση…

Απορία για το πώς θα ολοκληρώσει τη σεζόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναθηναϊκός
Ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Απορία προκαλεί το μέλλον του Παναθηναϊκού, ο οποίος ξεκίνησε καλά τα play-offs αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω κάτω.

Από τη στιγμή που η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να μην συνεχίσει με προπονητή τον Γιώργο Δώνη πριν αρχίσουν τα πλέι οφ, ξέραμε καλά πως η συγκεκριμένη ομάδα του «τριφυλλιού», θα είχε ημερομηνία λήξης.

Παρότι οι αδιάφοροι βαθμολογικά «πράσινοι» μπήκαν καλά στο τελικό στάδιο του πρωταθλήματος, με τον Ιούνιο να τελειώνει μαζί με κάποια συμβόλαια, έφεραν μέσα σε λίγες μέρες την ομάδα σε σημείο αποσύνθεσης.

Αν και η λογική επιτάσσει το αντίθετο, στον Εμάνουελ Ινσούα  δεν έγινε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου, ούτε και στον Ματίας Γιόχανσον. Οι δυο τους θέλουν πολύ (ακόμη και τώρα) να παραμείνουν, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ο Σουηδός δεξιός μπακ είναι τραυματίας και αποχωρεί, ενώ ο οξύθυμος Αργεντινός αριστερός αμυντικός έκανε άνω-κάτω την ομάδα. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχε νεύρα, στην προπόνηση έκανε φασαρία και ο Γιώργος Δώνης τον τελείωσε πιο γρήγορα από τον σύλλογο. Ταυτόχρονα ο Ζαχίντ που είναι δανεικός, επιστρέφει στην Κύπρο από σήμερα, ενώ και ο Χρήστος Δώνης φεύγει ελεύθερος.

Από τη μία πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη τρεις αρκετά υποσχόμενες μεταγραφές για τη νέα σεζόν (Καρλίτος, Βέλεθ, Αϊτόρ), κοντεύει να κλείσει τον Βιγιαφάνιες και έχει βρει νέο προπονητή τον Πογιάτος. Ήδη χτίζει κάποιες καλές βάσεις ενόψει της νέας σεζόν. Όμως, η φετινή ίσως κλείσει εφιαλτικά. Μετά το 3-0 από τον Ολυμπιακό αρκετοί παίκτες παραδέχτηκαν πως δεν έχουν καθαρό μυαλό με όσα συμβαίνουν μέσα στην ομάδα, ενώ ήρθαν και δηλώσεις του Δώνη που εξόργισαν τον Αλαφούζο. Στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι, ο απερχόμενος τεχνικός του ΠΑΟ, μίλησε για «καταρρακωμένη ψυχολογία», ενώ άφησε αιχμές για τη διοίκηση: «Οι άλλες ομάδες διαχειρίστηκαν διαφορετικά το θέμα με τα συμβόλαια που λήγουν 30 Ιουνίου. Σε εμάς δεν έγινε το ίδιο, ίσως γιατί κάποιοι νομίζουν ότι δεν έχουμε στόχους. Όμως για μένα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι ο Παναθηναϊκός». Ο Αλαφούζος είχε επιχειρήσει να διώξει τον Δώνη πριν από τα πλέι οφ και τώρα σκέφτεται ξανά το ίδιο. Είχε ήδη βρει «ερέθισμα» από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο προπονητής της ομάδας ήταν καλεσμένος σε αθλητική εκπομπή του MEGA, κανάλι ιδιοκτησίας Μαρινάκη.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του Εμάνουελ Ινσούα και τις φήμες που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, ο 29χρονος μπακ ανήρτησε στο twitter: «Το έχω πει πολλές φορές. Δεν λέω ψέματα. Στην Ελλάδα μόνο Παναθηναϊκός». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY