Αθλητισμος

Όλο το σχέδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις ως το τέλος του καλοκαιριού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γήπεδο Παναθηναϊκού
Γήπεδο Παναθηναϊκού © EUROKINISSI

Μέσα στο καλοκαίρι οι ανακοινώσεις για το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, αλλά η απόφαση φαίνεται πως είναι οριστική: Στον Βοτανικό θα γίνει μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου για τον Παναθηναϊκό, ενώ το μπάσκετ θα εξακολουθήσει να έχει έδρα το ΟΑΚΑ με παραχώρησή του ίσως στην ΚΑΕ. 

Το συνολικό έργο θα ενταχθεί στο πρότζεκτ της λεγόμενης Διπλής Ανάπλασης με παραχώρηση του χώρου όπου βρίσκεται σήμερα το «παροπλισμένο» γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί χωρίς να χρειαστεί η ΠΑΕ να βάλει έστω και ένα ευρώ «από την τσέπη της». Οι συζητήσεις έχουν γίνει με την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και με την Hines, την αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το εμπορικό κέντρο «του Βωβού» στην περιοχή του Βοτανικού. 

Ο Δήμος, οι Τράπεζες και η Εταιρεία φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην πιο συμφέρουσα και «γρήγορη» λύση, με κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου και χώρου όπου θα στεγαστεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αφού οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα σήμαινε αλλαγή νομοθεσίας με φόβο νέων προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν το έργο προχωρήσει θα δοθεί η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο να επενδύσει στη σχεδόν απαλλαγμένη πλέον από χρέη ποδοσφαιρική εταιρία. Η χρηματοδότηση φαίνεται εξασφαλισμένη στο 100%. Η Hines έχει εντοπίσει επενδυτή για το εμπορικό κέντρο, οι τράπεζες εμφανίζονται πρόθυμες να δώσουν τα απαραίτητα δάνεια, ενώ μέρος του κόστους θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.  
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ