Αθλητισμος

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής Μάικλ Τζόρνταν;

Ο Μάικλ Τζόρνταν σπούδασε στο Worcester State University Athletics και αγωνίστηκε ως μπακ-χαφ - Αυτή είναι η ιστορία του

akis_katsoudas.jpg
Άκης Κατσούδας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
micheal-jordan-podosfairisths-2_edited.jpg

Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί το ντοκιμαντέρ «Last Dance» για τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν, το ποδόσφαιρο μπορεί να καυχιέται για τον δικό του Μάικλ Τζόρνταν.

Τις τελευταίες μέρες, όλος ο αθλητικός πλανήτης μιλά για το «Last Dance», το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καλύτερου, σύμφωνα μ’ αρκετούς, μπασκετμπολίστα που πέρασε ποτέ από το άθλημα. Έλα, όμως, που και το ποδόσφαιρο έχει τον δικό του Michael Jordan.

Ο Michael Jordan σπούδασε στο Worcester State University Athletics

Όχι δεν πρόκειται για τον Μέσι, τον Ρονάλντο ή τον Μαραντόνα, αλλά για τον 29χρονο Αμερικάνο ποδοσφαιριστή Michael Jordan. Ο άνθρωπος που είχε την τύχη να κουβαλά στις πλάτες τους ένα τόσο βαρύ όνομα, γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1991 στο Λάντλοου της Μασαχουσέτης και έχει πορτογαλικές ρίζες.

Η συγκεκριμένη περιοχή, εξαιτίας των ευρωπαϊκών καταβολών του 21% των κατοίκων της, έχει κάτι τρομερό. Ενώ σ’ όλη την χώρα, το ποδόσφαιρο είναι πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις του αθλητικού κοινού, εκεί το soccer είναι πρώτο, με τα πανεπιστήμιά της, μάλιστα, να έχουν εξειδικευμένα προγράμματα πάνω σ’ αυτό για τους ντόπιους φοιτητές.

Ο Michael Jordan σπούδασε στο Worcester State University Athletics

Η τρέλα των ντόπιων για το ποδόσφαιρο είναι τόσο μεγάλη, με το National Soccer Hall of Fame να συμπεριλαμβάνει ολόκληρη την πόλη του Λάντλοου στη λίστα του και να την επαινεί για τις δράσεις ανάδειξης του αθλήματος σε μια χώρα που δεν τρελαίνεται και τόσο να κλωτσά την μπάλα στο χορτάρι.

Ο Michael Jordan σπούδασε στο Worcester State University Athletics, ενώ γνωρίζουμε πως αγωνίστηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του πανεπιστημίου, στη θέση του δεξιού μπακ - χαφ. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην ιστοσελίδα soccersmart.net, του αρέσει να χρησιμοποιεί τόσο το δεξί όσο και το αριστερό πόδι και γι’ αυτό δεν έχει πρόβλημα να παίζει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. «Είμαι ένας παίκτης που του αρέσει ο γρήγορος ρυθμός και αγαπώ να παίζω 1vs1 κόντρα σε αμυντικούς, το οποίο θεωρώ πως είναι ειδικότητά μου».

Soccer Smart   Michael Jordan

Ο Michael, ωστόσο, δεν έμεινε στη χώρα αλλά έφτασε στις ρίζες του και κυνήγησε την ποδοσφαιρική του τύχη στη βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε στην FC Korsholm, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Φινλανδίας, στην FC Gambarogno Contone και την FC Locarno - και οι δυο ομάδες των χαμηλών κατηγοριών της Ελβετίας.

Ο Michael Jordan σπούδασε στο Worcester State University Athletics

Τα ίχνη του χάθηκαν το 2016, όταν και, όπως παρουσιάζεται στο βιογραφικό του, συμπεριλήφθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, στο τεχνικό τιμ της γερμανικής SV Darmstadt 98. Σε μερικές από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που υπάρχουν γι' αυτόν στο διαδίκτυο φαίνεται να αγωνίζεται σε ερασιτεχνική ομάδα της Γερμανίας και να προπονεί νέα κορίτσια.

micheal-jordan-podosfairisths.jpg

Ο Michael Jordan μπορεί να μην έκανε ανάλογη καριέρα μ’ εκείνη του συνονόματου μπασκετμπολίστα, ωστόσο, σίγουρα, μπορεί να περηφανευτεί πως παίζει καλύτερα ποδόσφαιρο από εκείνον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ