Αθλητισμος

Πέθανε ο Σάσα Χούπμαν - Σε ηλικία 49 ετών

Είχε παίξει στον Παναθηναϊκό - Ήταν μέλος της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδος μέσα στο ΣΕΦ το 1998

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σάσα Χούπμαν πέθανε σε ηλικία 49 ετών - Είχε αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και Ηρακλή
Ο Σάσα Χούπμαν πέθανε σε ηλικία 49 ετών - Είχε αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και Ηρακλή/© Sascha Hupmann/Facebook

Σε ηλικία 49 ετών πέθανε ο Σάσα Χούπμαν - Είχε αγωνιστεί στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο Σάσα Χούπμαν πέθανε σε ηλικία 49 ετών. Ο παλαίμαχος αθλητής μπάσκετ ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της Γερμανίας και είχε αγωνιστεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Σάσα Χούπμαν πέθανε έπειτα από μακρά μάχη με την ασθένεια «αταξία του Φρίντριχ».

Ο Γερμανός «γίγαντας» (ύψος 2.16 μ.) Σάσα Χούπμαν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1997 έως και το 1999. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος μέσα στο ΣΕΦ το 1998. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή, όπου και έπαιξε μέχρι το 2002. Ήταν μέλος της Εθνικής Γερμανίας με 67 συμμετοχές. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Μπρουκ, και τον γιο τους, Νόα.

Ο Σάσα Χούπμαν έδωσε πολύχρονη μάχη με την ασθένεια «αταξία του Φρίντριχ», η οποία του είχε προκαλέσει νευρολογική δυσλειτουργία, κινητικά προβλήματα και προβλήματα στην ομιλία. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Τι είναι η «αταξία του Φρίντριχ» από την οποία πέθανε ο Σάσα Χούπμαν

Η αταξία του Φρίντριχ (επιστημονικά «Friedreich Ataxia») είναι μια κληρονομική πάθηση που «χτυπά» τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα.

Εμφανίστηκε στους επιστημονικούς κύκλους το 1860, όταν ο Γερμανός Nikolaus Friedreich μίλησε για το σύνολο των συμπτωμάτων που προκαλεί η συγκεκριμένη ασθένεια.

Οι ασθενείς παρουσιάζουν αταξία, δηλαδή απώλεια του συντονισμού των κινήσεων, η οποία τελικά τους καθηλώνει σε αναπηρική καρέκλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ