Αθλητισμος

Πετρούνιας: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ανάρτησή του στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μία ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λευτέρης Πετρούνιας
Μία ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Λευτέρης Πετρούνιας ©EUROKINNISSI/ACTION IMAGES

Η επικύρωση της νίκης του Λευτέρη Πετρούνια στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού ήρθε και πλέον βρίσκεται μία ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πολύ κοντά με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά την επικύρωση της νίκης του στο  παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού το οποίο δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προκριματικών της διοργάνωσης του Μπακού, η οποία είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα προσθέσει τους βαθμούς της νίκης στην ειδική παγκόσμια κατάταξη.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίζει ήδη τη 2η θέση που θα του χαρίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του προπορευόμενου Κινέζου Γιανγκ Λιου. Και αυτό γιατί η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων και ήδη ένας άλλος Κινέζος, ο πρωταθλητής του πλάγιου ίππου Χάο Γουένγκ, έχει υψηλότερη βαθμολογία από τον συμπατριώτη του και αντίπαλο του Πετρούνια, Γιανγκ Λιου.

Πλέον απομένει ένα παγκόσμιο κύπελλο, αυτό της Ντόχα, το οποίο αρχικά είχε αναβληθεί για τις 3-6 Ιουνίου του 2020, αλλά πλέον πάει για νέα ημερομηνία μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, εκεί όπου ο Ελληνας πρωταθλητής θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Τόκιο. 

Για να μην δούμε τον Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει ο Γιανγκ Λιου να πετύχει μια απίστευτη βαθμολογία στους κρίκους που θα φτάνει το λιγότερο τους 15,566 β., κάτι που δείχνει άπιαστο με βάση τον κώδικα βαθμολογίας που ισχύει από το 2017 ή να χάσει ο συμπατριώτης του Λιού, Χάο Γουένγκ την πρώτη θέση στην συνολική κατάταξη του πλάγιου ίππου. Αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, καθώς δεν είναι καν σίγουρο αν ο βασικός του αντίπαλος θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο στη Ντόχα.

Μάλιστα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με ανάρτησή του στο Instagram, έδειξε παραπάνω από σίγουρος για την συμμετοχή του σε μία ακόμα Ολυμπιάδα. «Ήρθε η πολυπόθητη προκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!!Ναι!!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

https://www.instagram.com/p/B-zCnJjpb5d/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ