Αθλητισμος

Australian Open: Ο καπνός από τις πυρκαγιές γονάτισε τενίστρια

Καρέ καρέ η κατάρρευσή της λόγω δύσπνοιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Australian Open: Η στιγμή που καταρρέει η Νταβίλα Γιακούποβιτς λόγω του καπνού από τις πυρκαγιές
Australian Open: Η στιγμή που καταρρέει η Νταβίλα Γιακούποβιτς λόγω του καπνού από τις πυρκαγιές/@simonrbriggs/Twitter

Αυστραλία: Η στιγμή που τενίστρια καταρρέει στο Australian Open λόγω δύσπνοιας από τους καπνούς των πυρκαγιών.

Άφωνοι έμειναν οι θεατές που παρακολούθησαν την Τρίτη αγώνα για τα προκριματικά του Australian Open στη Μελβούρνη. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους είδαν τη Νταβίλα Γιακούποβιτς να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που αγωνιζόταν κόντρα στη Βέγκελε. Ο λόγος: Η τενίστρια δεν άντεξε την τοξική -από τους καπνούς των πυρκαγιών- ατμόσφαιρα και λίγο πριν από το τέλος του 2ου σετ αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Εικόνες δείχνουν την αθλήτρια να μη σταματά να βήχει και να δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

«Δεν μπορούσα καθόλου. Ποτέ δεν το είχα αισθανθεί. Φοβόμουν πολύ. Φοβόμουν ότι θα καταρρεύσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να περπατήσω πια. Στο έδαφος, ήταν ευκολότερο να αναπνεύσω» ανέφερε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα και άλλοι παίκτες εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Μελβούρνη. Ειδικότερα, ο Γιουτζίν Μπουχάρ διαμαρτυρήθηκε για τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι, όπως και ο Βρετανός Λίαμ Μποάντι. Παράλληλα, ο Μπέρναρντ Τόμιτς ζήτησε να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας που συμμετείχε, καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Η προκριματική φάση του Australian Open ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για τις 09.00 το πρωί (ώρα Αυστραλίας) αναβλήθηκαν για μετά τις 11.00, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ενώ υπήρξε και επίσημη απολογία των διοργανωτών.

«Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Ακολουθούμε συμβουλές από τους ειδικούς και λειτουργούμε. Η ατμόσφαιρα το πρωί ήταν αποπνικτική γι’ αυτό και υποχρεωθήκαμε να μεταφέρουμε την ώρα των αγώνων για αργότερα» τόνισαν οι διοργανωτές σε επίσημη ανακοίνωσή τους.

Οι διοργανωτές του Grand Slam έχουν δεχτεί σφοδρή κριτική για την απόφασή τους να μην προχωρήσουν σε αναβολή αγώνων λόγω της «βαριάς» ατμόσφαιρας που υπάρχει στην πόλη της Αυστραλίας, αλλά μόνο σε μεταφορά της ώρας έναρξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ