Αθλητισμος

Μάθημα ανθρωπιάς από τη Λίβερπουλ

Γιατί απέρριψε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Κατάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
liverpool1.jpg
Λιβερπουλ © EPA NEIL HALL

Μέσα στον Δεκέμβριο η Λίβερπουλ θα διακόψει για λίγο τις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις της, αφού πρέπει να κατηφορίσει στο Κατάρ.

Μέσα στον Δεκέμβριο η Λίβερπουλ θα διακόψει για λίγο τις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις της, αφού πρέπει να κατηφορίσει στο Κατάρ. Εκεί θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι διοργανωτές πρότειναν στη διοίκηση των Άγγλων να διαμείνουν σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ντόχα, το πεντάστερο Marsa Malaz Kempinski, που βρίσκεται μάλιστα σε τεχνητό νησί. Μόνο που οι «κόκκινοι» αρνήθηκαν. Κάνοντας μια έρευνα, έμαθαν πως το συγκεκριμένο κτίσμα κατασκευάστηκε από εργάτες που δούλευαν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Δηλαδή 12 ώρες την ημέρα, κάτω από 45 βαθμούς θερμοκρασία και με μεροκάματο που δεν ξεπερνούσε τα 10 ευρώ.

Διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο στο Κατάρ) ενημέρωσε τόσο τη ΦΙΦΑ όσο και τους ντόπιους ότι επέλεξε να μείνει σε ένα άλλο ξενοδοχείο δικής της επιλογής!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ