Αθλητισμος

Μια νύχτα στ’ αστέρια

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη μεγάλη Μπάγερν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέδρο Μάρτινς
Πέδρο Μάρτινς / © INTIME NEWS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις 10 το βράδυ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Όταν μια ελληνική ομάδα υποδέχεται έναν κολοσσό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τότε όλα τα βλέμματα των εγχώριων φιλάθλων στρέφονται αυτομάτως εκεί. Στις 10 το βράδυ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και η ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο περισσεύει.

Αντικειμενικά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» με έναν βαθμό χρειάζονται μια υπέρβαση για να αποφύγουν την ήττα, απέναντι στους Βαυαρούς που μετρούν το 2/2 και προέρχονται από το εντυπωσιακό 7-2 μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ. Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που δεν θα χαριστεί, που δεν θα λυπηθεί τον αντίπαλο αν βρεθεί στη μέρα της. Και γι’ αυτό χρειάζεται διπλή προσοχή.

Οι Γερμανοί έρχονται για πέμπτη φορά στην Αθήνα και όλες της προηγούμενες έφυγαν νικητές. Το 1967 επικράτησαν με 2-1 του Παναθηναϊκού, το 1980 με 4-2 του Ολυμπιακού, όπως και το 2015 της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν σήμερα, με 3-0.

Olympiakos 0 - 3 Bayern Munich  16.09.2015 (Champions League)

Πέρυσι, σαν σήμερα παρά μία μέρα, ήταν ξανά στην πρωτεύουσα,  αλλά στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησαν με 2-0 της ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Μπάγερν 0-2 Στιγμιότυπα HD 3η Άγ. 23-10-2018

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή, όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο «δεκάρι». Με τον Φορτούνη σταθερά τραυματία, ο Μάρτινς δοκιμάζει άλλες λύσεις από την αρχή της περιόδου. Όμως ο εντυπωσιακός Βαλμπουενά χτύπησε κι αυτός και θα μείνει έξω για λίγες μέρες ακόμα, ενώ ο Μπενζιά αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Επίσης, ο Σουντανί που θα μπορούσε να παίξει εκεί, δεν είναι δηλωμένος στην Ευρώπη. Οπότε, ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, είτε θα πάει σε σύστημα με τρία κεντρικά χαφ (να βάλει και τον Καμαρά δηλαδή), είτε θα κάνει κάποια επιθετική αλχημεία. ‘

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ