Αθλητισμος

Déjà vu; Κι όμως ο Τζόκοβιτς πριν 8 χρόνια το είχε ξανακάνει (video)

Η επιστροφή του Νόλε κόντρα στον Φέντερερ δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2169109.jpg
© PanoramiC / Intime Sports

US Open 2011 – Wimbledon 2019 - Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ σε ένα απίστευτο déjà vu με νικητή τον Σέρβο

Το απόγευμα της 14ης Ιουλίου στο χορτάρι του Wimbledon γράφτηκε ιστορία. Ο τελικός με την μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία του θεσμού και ο μόνος που έφτασε στο τάι-μπρέικ του 5ου σετ είχε μόλις ολοκληρωθεί και το λονδρέζικο κοινό που μάλλον δεν είχε καταλάβει τι είχε μόλις συμβεί, είδε τον αγαπημένο του Ρότζερ Φέντερερ να χάνει.

Novak Djokovic vs Roger Federer Wimbledon 2019 final highlights

Ο κατά κοινή ομολογία καλύτερος παίκτης όλων των εποχών ήταν στη συνολική διάρκεια του αγώνα ανώτερος από τον αντίπαλό του. Άλλωστε κέρδισε 36 games. Όσα θα χρειαζόταν για να κερδίσει 2 κανονικούς αγώνες σε Grand Slam. Και γράφω κανονικούς γιατί αυτό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν κανονικό. Ξέφευγε από τα όρια και του πιο ρομαντικού με το τένις. Ο Φέντερερ στα 37 του θύμιζε τον καλύτερο του εαυτό, με τα ανεβάσματά του στο φιλέ να είναι σχεδόν αλάνθαστα ενώ ο Τζόκοβιτς έδειχνε να αμύνεται σε όλον τον αγώνα και τελικά να δείχνει στον Ελβετό ότι δεν πρόκειται να ηττηθεί.

Σημείο τομής; Πέρα από τα νικητήρια τάι-μπρέικ στο πρώτο και το τρίτο σετ, ήταν φυσικά το 16ο game στο πέμπτο, όταν και ο Φέντερερ  σερβίροντας προηγήθηκε με 40-15, αφού πρώτα είχε σπάσει το σερβίς του Νόλε. Το κοινό του Wimbledon, πάντα ταγμένο στον Ελβετό είχε σηκωθεί όρθιο να πανηγυρίσει. Ούτε η κάμερα δεν μπορούσε να «δει» γήπεδο. Όλοι ζητοκραύγαζαν και το Wimbledon έμοιαζε με ένα μικρό Wembley. Ο Φέντερερ με την Εθνική Αγγλίας. Μόνο το «It’s coming home» έλειπε. Κι όμως σε εκείνο το σημείο το ρομπότ από τη Σερβία, ο «Τζόκερ» του παγκοσμίου τένις είχε το σθένος να απαντήσει. Πήρε 4 συνεχόμενους πόντους, έσπασε το σερβίς του Φέντερερ και τελικά έστειλε το παιχνίδι σε ένα ακόμα τάι-μπρέικ που φυσικά κέρδισε.

Four-Storey Building Collapses In Mumbai's Dongri, 40-50 Feared Trapped

Όλοι, με πρώτο τον Ρότζερ Φέντερερ, έμοιαζαν να μην το πιστεύουν, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν αντέδρασε καν. «Ήταν το παιχνίδι με την μεγαλύτερη πνευματική δύναμη που έπαιξα ποτέ μου» θα πει λίγο αργότερα, όμως ο Νόλε το είχε ξανακάνει. Πριν από 8 χρόνια στον ημιτελικό του US Open εκείνη τη φορά και με αντίπαλο πάλι τον Ρότζερ Φέντερερ.

O 24χρονος τότε Τζόκοβιτς έχανε ξανά με 40-15 στο σερβίς του Ελβετού που είχε 2 match points για να προκριθεί στον τελικό και ξανά το γήπεδο ήταν υπέρ του. Τι ακολούθησε; Η ίσως σπουδαιότερη επιστροφή σε σερβίς στην ιστορία και στη συνέχεια 4 κερδισμένα games από τον Νόλε. Το 3-5 εις βάρος του, έγινε 7-5 υπέρ του και δυο μέρες μετά, κέρδισε και τον Ναδάλ, για να σηκώσει το πρώτο του Αμερικάνικο Όπεν.

Novak Djokovic: SMILING AT ADVERSITY - US Open 2011

8 χρόνια μετά το θύμα και ο θύτης παρέμειναν ίδιοι αλλά αυτήν την φορά στον κορυφαίο τελικό στην ιστορία του Wimbledon. Σε έναν αγώνα που θα μνημονεύεται για πάντα και χάρισε στον Τζόκοβιτς την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο σε Grand Slam τον Ρότζερ Φέντερερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ